Analizom stakla da se utvrditi da li je staklo rabijeno iznutra ili izvana. Ako se varam ovo sto je iznio Edin je zvanican izvjestaj ili dio izvjestaja istrage i analize?vratnik wrote:Edine, nema potrebe da dalje sumnjamo. Benzin, grijalica, tragovi na prozoru (benzina, nasilja,. prstiju.. Nebitno!). Sad je samo pitanje sta uraditi s ovom cinjenicom? Pokusati traziti neciju odgovornost? (ciju?).Edin 24,5 wrote:Buduci da ovaj vjestak dodaje i da su na razbijenom staklu nadjeni tragovi, ne precizirajuci tacno kakvi tragovi, cini mi se najvjerovatnijim da je staklo prozora razbijeno, te kroz isto prosut benzin u unutrasnjost dzamije, zatim je potpaljen uz pomoc zapaljenog komadica papira, nakon cega se pozar prosirio veoma brzo, a ukoliko je koncentracija i intenzitet pronadjenih mrlji benzina najveci na mjestu u blizini tog prozora na cijem staklu su pronadjeni tragovi, po mom misljenju ne bi trebalo biti mjesta sumnji da je pozar zaista podmetnut. Naravno, postoji i opcija da je podmetac pozara usao u unutrasnjost dzamije, ali mi se to cini manje vjerovatnim.
Mozda bi vlada RS-a na celu sa svojim premijerom trebala svaki put kad se napadnu povratnici trebala istim platiti odstetu? Kad tad bi ih to natjeralo da se pozabave suzbijanjem ove vrste terorizma. Lajcak, do something drkadzijo!
Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
- Drvosjeca iz Dejcica
#676 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
- madner
#677 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ma on bi samo da bude siguran, prije nesto sto uputi jasan i odlucan zahtjev da se krivci privedu.
I naravno to je to.
I naravno to je to.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#678 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
I zakljucice da su to uradila neka nestasna djeca (posto otisci prstiju nece odgovarati CIPSovoj bazi) i organizovace se okrugli sto na temu KAKO BOLJE KOMUNICIRATI S DJECOM, predavanje ce drzati Bonnie Miller...bla bla...vratnik wrote:Edine, nema potrebe da dalje sumnjamo. Benzin, grijalica, tragovi na prozoru (benzina, nasilja,. prstiju.. Nebitno!). Sad je samo pitanje sta uraditi s ovom cinjenicom? Pokusati traziti neciju odgovornost? (ciju?).Edin 24,5 wrote:Buduci da ovaj vjestak dodaje i da su na razbijenom staklu nadjeni tragovi, ne precizirajuci tacno kakvi tragovi, cini mi se najvjerovatnijim da je staklo prozora razbijeno, te kroz isto prosut benzin u unutrasnjost dzamije, zatim je potpaljen uz pomoc zapaljenog komadica papira, nakon cega se pozar prosirio veoma brzo, a ukoliko je koncentracija i intenzitet pronadjenih mrlji benzina najveci na mjestu u blizini tog prozora na cijem staklu su pronadjeni tragovi, po mom misljenju ne bi trebalo biti mjesta sumnji da je pozar zaista podmetnut. Naravno, postoji i opcija da je podmetac pozara usao u unutrasnjost dzamije, ali mi se to cini manje vjerovatnim.
Mozda bi vlada RS-a na celu sa svojim premijerom trebala svaki put kad se napadnu povratnici trebala istim platiti odstetu? Kad tad bi ih to natjeralo da se pozabave suzbijanjem ove vrste terorizma. Lajcak, do something drkadzijo!
-
vratnik
#679 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Samo da prenesem najnoviji izvjestaj na ovu stranicu.
karanana wrote:Sudski vještak: Na zgarištu džamije u Fazlagića kuli pronađen benzin
BiH - Crna kronika | Petak, 12 Prosinac 2008
D
nevni avaz danas donosi izjavu sudskog vještaka za zaštitu od požara, Sekule Mičića, koji radi na rasvjetljavanju požara koji je uoči Kurban bajrama izbio u džamiji u Fazlagića kuli, općina Gacko. "Moja zadaća je utvrditi tragove požara. Uzeli smo i tragove benzina koji su pronađeni na nekoliko mjesta u džamiji. Onda smo kemijskom analizom utvrđivali ima li tetraetil olova ili ne. Ukoliko ima, znači da je prije požara prostor poliven benzinom", kaže Mičić.
Istakao da mrlje benzina mogu biti i starije te potvrdio da grijalice nisu prouzrokovale požar.
"One nisu bile ni uključene! Jesu li bile elektroinstalacije? Ni to ne mora biti slučaj", istakao je Mičić ne želeći davati više pojedinosti osim da je i na razbijenom staklu bilo tragova.
Image
"Staklo je moglo pući i od požara. Neka to inženjer elektrotehnike, odnosno vještak elektrostruke, kaže. Mi smo kontrolirali priključke, mjerila, osigurače, elektroprovodnike. Sve smo to obradili", tvrdi Mičić.
Srđan Vuković iz Okružnog tužiteljstva kazao je za Avaz da jučer nije bilo novih informacija o istrazi. Potvrdio nam je da je saslušano više osoba, ali nije mogao kazati u kojem pravcu je istraga usmjerena.
U zasebnom tekstu, list izvještava o jučerašnjem posjetu turskog veleposlanika u BiH Bulenta Tuluna, koji je s muftijom mostarskim Seidom ef. Smajkićem posjetio povratnike u Fazlagića Kuli i obišao zgarište tamošnje džamije. Prethodno se sastao s načelnikom Gacka Milanom Radmilovićem.
Dnenvi Avaz prenosi kako je veleposlanik Tulun povratnike pozvao na strpljenje i obećao podršku u obnovi džamije i cjelokupnom procesu održivog povratka u Gacko.
Komentirajući događaje u Fazlagića Kuli, muftija Smajkić se prisjetio sve težine kroz koju su povratnici prolazili proteklih godina. Ocijenio je da je paljenje džamije morbidan čin koji govori da još postoje destruktivne snage koje su protiv povratka.
"Najbolje bi bilo da Vlada RS ubrzo obnovi džamiju u Fazlagića Kuli i time pokaže da stoji iza procesa povratka i da prava Bošnjaka u Gacku nisu ugrožena. Nadležni organi RS i policije, ukoliko se dokaže da je požar podmetnut, trebaju se pozabaviti načinom kako da povratnike oslobode psihološkog pritiska", prenosi Avaz muftijine riječi.
(NINA)
-
vratnik
#680 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Nema djece u tri ujutru sa kanisterom benzina i sibicama u dzepovima. Ovo su teroristi. A ako su djeca, onda se radi o djeci-teroristima.mIRCerka wrote:I zakljucice da su to uradila neka nestasna djeca (posto otisci prstiju nece odgovarati CIPSovoj bazi) i organizovace se okrugli sto na temu KAKO BOLJE KOMUNICIRATI S DJECOM, predavanje ce drzati Bonnie Miller...bla bla...vratnik wrote:Edine, nema potrebe da dalje sumnjamo. Benzin, grijalica, tragovi na prozoru (benzina, nasilja,. prstiju.. Nebitno!). Sad je samo pitanje sta uraditi s ovom cinjenicom? Pokusati traziti neciju odgovornost? (ciju?).Edin 24,5 wrote:Buduci da ovaj vjestak dodaje i da su na razbijenom staklu nadjeni tragovi, ne precizirajuci tacno kakvi tragovi, cini mi se najvjerovatnijim da je staklo prozora razbijeno, te kroz isto prosut benzin u unutrasnjost dzamije, zatim je potpaljen uz pomoc zapaljenog komadica papira, nakon cega se pozar prosirio veoma brzo, a ukoliko je koncentracija i intenzitet pronadjenih mrlji benzina najveci na mjestu u blizini tog prozora na cijem staklu su pronadjeni tragovi, po mom misljenju ne bi trebalo biti mjesta sumnji da je pozar zaista podmetnut. Naravno, postoji i opcija da je podmetac pozara usao u unutrasnjost dzamije, ali mi se to cini manje vjerovatnim.
-
mIRCerka
#681 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
upravo zato sto se to desava u gluho doba noci, neke udruge ce docido zakljucka da roditelji ne rade dovoljno sa svojom djecom, da ih ne kontrolisu dovoljno, i onda ce zvati Bonnie Miller, autoricu pedagoskog udzbenika "komunikacija sa djecom" tako nekako, da im vazi kako i sta trebaju...vratnik wrote:
Nema djece u tri ujutru sa kanisterom benzina i sibicama u dzepovima. Ovo su teroristi. A ako su djeca, onda se radi o djeci-teroristima.
Za mene to nisu djeca vec kriminalci.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#682 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
de ba polako. šta ste se upalili. sačekajmo šta će Edin reći.mIRCerka wrote:upravo zato sto se to desava u gluho doba noci, neke udruge ce docido zakljucka da roditelji ne rade dovoljno sa svojom djecom, da ih ne kontrolisu dovoljno, i onda ce zvati Bonnie Miller, autoricu pedagoskog udzbenika "komunikacija sa djecom" tako nekako, da im vazi kako i sta trebaju...vratnik wrote:
Nema djece u tri ujutru sa kanisterom benzina i sibicama u dzepovima. Ovo su teroristi. A ako su djeca, onda se radi o djeci-teroristima.
- Air Ramiz
#683 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Sad mene interesuje da li @stochar, vratnik, Edin, kontiki i ostali advokati shvataju koliki je bio njihov fanatizam da dokazu kako efendija laze, kako su grijalice izazvale pozar (koje je svjesno namontirao Predrag u prilogu da bi upravo pobudio ove diskusije), kako smo mi nacionalisti koji smo trazili da se hitno uhapse pocinioci (jer smo prije svega saslusali rijeci povratnika, a ne Predragove grijalice i teorije zavjere koje su nakon toga uslijedile). Mogu samo reci sram da vas bude!
-
vratnik
#684 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ponavljam, sad kad je ovo zvanicno, da li da okrenemo temu skroz na zajebanciju (posto smo energiju potrosili na prepucavanje) ili da neko razmisli da li se moze ista uraditi.
(PS: koga interesuje: ja sam bio protiv preuranjenih zakljucaka prije zavrsetka istrage, ali ja nisam tema ove emisije..)
(PS: koga interesuje: ja sam bio protiv preuranjenih zakljucaka prije zavrsetka istrage, ali ja nisam tema ove emisije..)
Last edited by vratnik on 12/12/2008 13:37, edited 2 times in total.
- madner
#685 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Postoji mogucnost da su neko isao iz pravca Crne Gore ka prema Gackom, i da mu je prituzilo bas tu.Chmoljo wrote:de ba polako. šta ste se upalili. sačekajmo šta će Edin reći.mIRCerka wrote:upravo zato sto se to desava u gluho doba noci, neke udruge ce docido zakljucka da roditelji ne rade dovoljno sa svojom djecom, da ih ne kontrolisu dovoljno, i onda ce zvati Bonnie Miller, autoricu pedagoskog udzbenika "komunikacija sa djecom" tako nekako, da im vazi kako i sta trebaju...vratnik wrote:
Pokusao je da otvori vrata, ali bila su zatvorena. Srecom, imao je flasu, punu njemu nepoznate substance. Da se ne bi posjekao stavio je krpu u vrh, i da malo bolje vidi sta se nalazi u objektu kraj puta sa velikim spicastim dimnjakom, zapalio je krpu. Medjutim kad je bio blizu prozora, krpa ga je oprzila i flasa mu je ispala kroz prozor u unutrasnjost objekta. Nazalost, covjek je sasvim slucajno imao smjesu koja se moze nazvati Molotov koktel, jer je tokom rata bio zaduzen za miniranje i deminiranje, a sada se bavi edukacijom omladine.
Sto bi rekao Lajcak i Edin: 100% nesretan slucaj.
Last edited by madner on 12/12/2008 13:35, edited 2 times in total.
-
mIRCerka
#686 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Zasto da ih bude stid? Ljudi nisu rekli NESRETAN SLUCAJ vec su rekli STANITE MALO DA VIDIMO STA JE POMINJU SE I NEKE GRIJALICE.Air Ramiz wrote:Sad mene interesuje da li @stochar, vratnik, Edin, kontiki i ostali advokati shvataju koliki je bio njihov fanatizam da dokazu kako efendija laze, kako su grijalice izazvale pozar (koje je svjesno namontirao Predrag u prilogu da bi upravo pobudio ove diskusije), kako smo mi nacionalisti koji smo trazili da se hitno uhapse pocinioci (jer smo prije svega saslusali rijeci povratnika, a ne Predragove grijalice i teorije zavjere koje su nakon toga uslijedile). Mogu samo reci sram da vas bude!
Ko god da je, treba ga identifikovati i objaviti mu sve podatke i sliku.
- Chmoljo
#687 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
znamo kako izgledaju i Ratko i Stanković...mIRCerka wrote:Zasto da ih bude stid? Ljudi nisu rekli NESRETAN SLUCAJ vec su rekli STANITE MALO DA VIDIMO STA JE POMINJU SE I NEKE GRIJALICE.Air Ramiz wrote:Sad mene interesuje da li @stochar, vratnik, Edin, kontiki i ostali advokati shvataju koliki je bio njihov fanatizam da dokazu kako efendija laze, kako su grijalice izazvale pozar (koje je svjesno namontirao Predrag u prilogu da bi upravo pobudio ove diskusije), kako smo mi nacionalisti koji smo trazili da se hitno uhapse pocinioci (jer smo prije svega saslusali rijeci povratnika, a ne Predragove grijalice i teorije zavjere koje su nakon toga uslijedile). Mogu samo reci sram da vas bude!
- Air Ramiz
#688 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Pa pogledaj malo ranije komentare, kako su mene nazivali, iako ja ni jednom nisam odbacio mogucnost nesretnog slucaja, nego sam govorio da prva hipoteza treba da bude namjerna paljevina dzamije i da istraga treba ici u tom smjeru, upravo zbog ranijih skrnavljenja mezara, prijetnji, minobacackih granata itd. a nista od tog nije rasvijetljeno.mIRCerka wrote:Zasto da ih bude stid? Ljudi nisu rekli NESRETAN SLUCAJ vec su rekli STANITE MALO DA VIDIMO STA JE POMINJU SE I NEKE GRIJALICE.Air Ramiz wrote:Sad mene interesuje da li @stochar, vratnik, Edin, kontiki i ostali advokati shvataju koliki je bio njihov fanatizam da dokazu kako efendija laze, kako su grijalice izazvale pozar (koje je svjesno namontirao Predrag u prilogu da bi upravo pobudio ove diskusije), kako smo mi nacionalisti koji smo trazili da se hitno uhapse pocinioci (jer smo prije svega saslusali rijeci povratnika, a ne Predragove grijalice i teorije zavjere koje su nakon toga uslijedile). Mogu samo reci sram da vas bude!
-
mIRCerka
#689 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ja mislim na pocinioce.Chmoljo wrote:znamo kako izgledaju i Ratko i Stanković...mIRCerka wrote:Zasto da ih bude stid? Ljudi nisu rekli NESRETAN SLUCAJ vec su rekli STANITE MALO DA VIDIMO STA JE POMINJU SE I NEKE GRIJALICE.Air Ramiz wrote:Sad mene interesuje da li @stochar, vratnik, Edin, kontiki i ostali advokati shvataju koliki je bio njihov fanatizam da dokazu kako efendija laze, kako su grijalice izazvale pozar (koje je svjesno namontirao Predrag u prilogu da bi upravo pobudio ove diskusije), kako smo mi nacionalisti koji smo trazili da se hitno uhapse pocinioci (jer smo prije svega saslusali rijeci povratnika, a ne Predragove grijalice i teorije zavjere koje su nakon toga uslijedile). Mogu samo reci sram da vas bude!
- karanana
#690 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
ne krivim ljude koji nisu htjeli nista da preduhitravaju i obicno sam i saam takav.
ali, zaista je u ovom slucaju vec na samom pocetku bilo isuvise pokazatelja i predispozicija terorizma da sam i saam odmah zavristao Terorizam!
ali, zaista je u ovom slucaju vec na samom pocetku bilo isuvise pokazatelja i predispozicija terorizma da sam i saam odmah zavristao Terorizam!
- veljaca
#691 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Pozdrav cijenjenoj mIRCerki.mIRCerka wrote:
Evo da ti ustedim ( a i ostalima ) trazenje moga ranijeg posta - o mome misljenju o identifikaciji pocinioca .....
veljaca wrote:Ja bih da doprinesem rasvjetljavanju bar malo ovog dogadjaja :
- moguce je da je ovo neko podmetnuo ( mislim na pozar ) ...
- moguce je da je grijalica ( ili obje ) zapalila dzamiju ...
Ali najvjerovatnije ( e ovo bih napisao velikim slovima - ali zbog molbe necu ) da ce rezultat istrage biti onakav - kakav bude odgovarao vecini upletenih u ovo ( Bosnjacima Fazlagica Kule, komsijama Srbima, RS-u, BiH, medjunarodnoj zajednici ) bez obzira kakvo bude cinjenicno stanje - odnosno kakva je istina ... Zalosno - ali je to tako ... Kao da bi to bilo prvi put - a ni nazalost - ni posljednji put ... Jer ovo je Bosna i Hercegovina i ovdje ni dan nije dan a ni noc nije noc - dok neko drugi to ne kaze ...
-
Edin 24,5
#692 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
U svakom slucaju bitno je istrajati na konstruktivnom i racionalnom pristupu cijelom dogadjaju, to je ono osnovno sto ja imam da kazem.
Ja stojim iza toga da je ef. Lutvo Fazlagic lagao, jer sam ga cuo kad je na vijestima BHT-a izjavio da u dzamiji nije bilo grijalica, a na kraju se ispostavilo da je najena ne jedna, vec dvije grijalice. To je u mnogome utjecalo na moj pristup cijelom dogadjaju.
Neko je pitao ko ce za ovo odgovarati, sad kada imamo dokaz da se najvjerovatnije radilo o podmetanju.
Kada se ispostavi da je rijec o krivicnom djelu, a ne zna se ko je pocinitelj, nadlezni tuzilac donosi naredbu o provodjenju istrage protiv NN lica i u istrazi se fokusira na pronalazenje pocinilaca.
Buduci da u konkretnom slucaju imamo prijetnje od strane Cetnickog ravnogorskog pokreta, ja bih ostricu istrage usmjerio prema njihovim clanovima, a i ako ne uspijem naci neposredne izvrsitelje, u svakom slucaju imam cvrst dokaz za podstrekavanje, a to je pismo prijetece sadrzine koje je upuceno povratnicima u Fazlagica Kuli, u kojoj se, ako se ne varam, izricito spominjalo upravo ovo sto se desilo u ponedjeljak.
Takodjer smatram da je Gacko malo mjesto, te da se izvrsitelji mogu pronaci, pogotovo ima li se u vidu da tamosnja policija vec raspolaze odredjenim operativnim saznanjima vezano za ranije slicne ispade na etnickoj osnovi u tom kraju.
Ne mogu ulaziti u politicke aspekte ovog dogadjaja, jer tu pogotovo nemam reci sta pametno, kao sto smatram da nisam ni ovdje pisao bog zna sta inteligentno, jer sam samo logickim putem stvarao neke svoje zakljucke neopterecen glupostima koje bi me sputavale da razmisljam racionalno, i da kazem normalno. Zao mi je ako to neko nije razumio.
Ja stojim iza toga da je ef. Lutvo Fazlagic lagao, jer sam ga cuo kad je na vijestima BHT-a izjavio da u dzamiji nije bilo grijalica, a na kraju se ispostavilo da je najena ne jedna, vec dvije grijalice. To je u mnogome utjecalo na moj pristup cijelom dogadjaju.
Neko je pitao ko ce za ovo odgovarati, sad kada imamo dokaz da se najvjerovatnije radilo o podmetanju.
Kada se ispostavi da je rijec o krivicnom djelu, a ne zna se ko je pocinitelj, nadlezni tuzilac donosi naredbu o provodjenju istrage protiv NN lica i u istrazi se fokusira na pronalazenje pocinilaca.
Buduci da u konkretnom slucaju imamo prijetnje od strane Cetnickog ravnogorskog pokreta, ja bih ostricu istrage usmjerio prema njihovim clanovima, a i ako ne uspijem naci neposredne izvrsitelje, u svakom slucaju imam cvrst dokaz za podstrekavanje, a to je pismo prijetece sadrzine koje je upuceno povratnicima u Fazlagica Kuli, u kojoj se, ako se ne varam, izricito spominjalo upravo ovo sto se desilo u ponedjeljak.
Takodjer smatram da je Gacko malo mjesto, te da se izvrsitelji mogu pronaci, pogotovo ima li se u vidu da tamosnja policija vec raspolaze odredjenim operativnim saznanjima vezano za ranije slicne ispade na etnickoj osnovi u tom kraju.
Ne mogu ulaziti u politicke aspekte ovog dogadjaja, jer tu pogotovo nemam reci sta pametno, kao sto smatram da nisam ni ovdje pisao bog zna sta inteligentno, jer sam samo logickim putem stvarao neke svoje zakljucke neopterecen glupostima koje bi me sputavale da razmisljam racionalno, i da kazem normalno. Zao mi je ako to neko nije razumio.
Last edited by Edin 24,5 on 12/12/2008 14:03, edited 2 times in total.
-
vratnik
#693 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Postujem. Ali ja sam recimo samo napisao na pocetku da treba sacekati dok se ne dobiju rezultati istrage posto su to teske optuzbe za jos teze ne(djelo). A napisao sam to da se tema ne pretvori u izljeve mrznje i zuci ( a dokaza priznacete, jos nije bilo?) i da u trenutku kad mi dobijemo istinu, kao sto se sad recimo sa ovim tvojim clankom desilo, to nama bude nebitna vijest..karanana wrote:ne krivim ljude koji nisu htjeli nista da preduhitravaju i obicno sam i saam takav.
(a bojim se da ce to biti.. ovim sto su to odmah vristali je sad valjda drago, posto su u pravu), a sad bi u stvari trebali da pocnu pisati..
- Chmoljo
#694 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
mIRCerka wrote:Ja mislim na pocinioce.Chmoljo wrote:znamo kako izgledaju i Ratko i Stanković...mIRCerka wrote: Zasto da ih bude stid? Ljudi nisu rekli NESRETAN SLUCAJ vec su rekli STANITE MALO DA VIDIMO STA JE POMINJU SE I NEKE GRIJALICE.
htio reći da nije bitno ako budemo znali ko mu je familija u devetom koljenu, ako ne bude volje policije boljeg dijela BiH da ga uhapsi...
-
mIRCerka
#695 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
nisu uhapsili ni one koji pobise mnoge, a priznaces da je veci zlocin ubiti nekoga nego zapaliti bogomolju...Chmoljo wrote:
![]()
![]()
ne skonta ti mene.
htio reći da nije bitno ako budemo znali ko mu je familija u devetom koljenu, ako ne bude volje policije boljeg dijela BiH da ga uhapsi...
- veljaca
#696 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ama Air Ramize - SABURA samo .... Ne sikiraj se previse .... Ovo je Forum - ovdje svako ( kompententan ili ne ) moze iznijeti svoj licni stav ( tacan, netacan, dobronamjeran, tendeciozan ... ). Na onima koji ucestvuju na Forumu je da li doticnog shvataju ozbiljno ili ne ....Air Ramiz wrote:Sad mene interesuje da li @stochar, vratnik, Edin, kontiki i ostali advokati shvataju koliki je bio njihov fanatizam da dokazu kako efendija laze, kako su grijalice izazvale pozar (koje je svjesno namontirao Predrag u prilogu da bi upravo pobudio ove diskusije), kako smo mi nacionalisti koji smo trazili da se hitno uhapse pocinioci (jer smo prije svega saslusali rijeci povratnika, a ne Predragove grijalice i teorije zavjere koje su nakon toga uslijedile). Mogu samo reci sram da vas bude!
-
vratnik
#697 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
ja cu samo citirati neke izjave s pocetka, posto ne treba dozvoliti da tema zaumre..
Latinica wrote:I ovo je tacno. Ali sve do jednom.JThomas wrote:što bi, nisu ludi...Latinica wrote:Ovo jeste velika provokacija i istom se trebaju pozabaviti nasi vrli politicari i Islamska zajednica.
njima i jeste u interesu da svako ima svoj fildžan gdje će biti glavni, a u ova druga dva građanin ne drugog neko šesnaestog reda. oni samo u ovakvoj državi mogu vedriti i oblačiti, oni žive od ovoga, ovakvi događaji su njima nasušni hljeb.
Dobro je rekao @Prozor, ako raja izadje na ulice pozabavice se ovim. Dosta je bilo vala.
p.s. Da ne bi neko rekao da sam licemjerna posto nisam u BiH, samo da napomenem da imate hiljadarku od mene kad se pocnu skupljati prilozi za obnovu dzamije.
-
vratnik
#698 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Latinica wrote:Potpisujem.Prozor wrote:
Masovni protesti u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihacu.... protiv ataka na dzamije u rs, na imovinu IZ, na povratnike, ma sta god pomislis u vezi rs imas razloga za protest... pisma MZ, bosnjackim politicarima, srpskim politicarima, trazenje ukidanja MUP-a rs jer ne zna obavljati svoj posao(dvojica vehabija su odmah privedeni a napadaci na dzamije se nikad ne pronadju), dizanje buke, tretiranje cijele BiH kao "nase avlije" a ne samo do Kozje Cuprije...Reis licno treba put pod noge pa u Gacko koliko danas.
Ako neko ima link za obracanje politicarima, nabacite.
-
vratnik
#699 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
sasa_t wrote:Eh kad bi i ovaj slucaj gnjusnog djela se moglo prepisati retardaciji... ali nazalost nije tako ovo je cin protiv suzivota u ovoj drzavi, protiv svakog napora da se ucini nesto, da se krene naprijed... i na kraju akt koji moze imati daleko vece posljedice nego sto je taj konj ikad mogao da zamisli.
Zapaliti vjerski objekat na Bajram je cin koji nije usmjeren samo protiv Bosnjaka, usmjeren je i protiv zdravih, skolovanih, civilizovanih, naprednih, pomirenih, i svih onih koji zele suzivot u ovoj drzavi...
pocinioca uhapsiti i to do vijesti u 3, procesuirati do dnevnika, a do teme dana ga....
- Chmoljo
#700 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
naravno.mIRCerka wrote:nisu uhapsili ni one koji pobise mnoge, a priznaces da je veci zlocin ubiti nekoga nego zapaliti bogomolju...Chmoljo wrote:
![]()
![]()
ne skonta ti mene.