Mozda zato sto su vecinom bosnjacka djeca, jesi li o tome razmisljao? A sto se tice mulitkulture Srbi i Hrvati su zadnji u BiH koji o tome nekome mogu drzati predavanje.ponosna_manjina wrote:I na kraju krajeva, pa sve i da je hriscanski, je li to razlog da ga ne bude u vrticima? Zasto u sarajevskim vrticima ima mjesta za islamski vjeronauk a nema mjesta za jedan hriscanski obicaj? Je li rijec o cuvenom multikulturalizmu kod Bosnjaka?
Ko je smjestio Deda Mrazu
- Drvosjeca iz Dejcica
#676 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 01/12/2008 21:03, edited 1 time in total.
-
ponosna_manjina
#677 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Pretpostavljam da se nisi bunio kad su rusili i razvaljivali srpske polozaje oko Sarajeva '95. godine i na Kosovu '99. Tada je bilo ok sirenje demokratije na zapadni nacin...Air Ramiz wrote: Oni to rade suptilnije: Uvale se u tudju zemlju, poruse, razvale i opljackaju, a onda to nazovu sirenje demokratije
-
harka
#678 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
kockica_kockica wrote:sve je to stvar gledanja na stvari koje se namecu i ukidaju, rijec je o percepciji jedne druge trece pete osobe... i svaka ima svoje vidjenje i razloga za i protiv... dakle Azira nametnula vjeronauk ( samo za jednu vjersku grupaciju) istjerala Djeda mraza jer se njoj kosi sa njenom vjerom... a sta je sa djecom koja vjeruju u Djeda mraza koja zele paketice.. zasto ga ne mogu dobiti u vrticu... ako su mogli dobiti vjeronauk djeca islamske vjeroispovjesti, ako se njima kosi sa vjerom pokloni od Djeda mraza zasto se onda Djed mraz ne dovede djeci koja imaju pravo na njega jer im se ne kosi sa vjerom.. zasto jedna Javna ustanova sekularne drzave moze uvesti vjeronauk za samo jednu odredjenu populaciju a drugima uskratiti nesto jer toj povlastenoj populaciji njihova vjera to ne dozvoljava... jesmo li onda gradjani sekularne drzave svi ravnopravni ... ne ne mislim da jesmo... i danas sutra na to Azirino mjesto dodje neka Nikolina i ona ukine islamski i uvede katolicki vjeronauk, odbaci mogucnost da djeca recimo islamske vjeroispovjesti ne smiju dobiti poklon od Djeda mraza pa im ona podjeli paketice... sta onda? hocemo djeci reci da ne smiju dobiti taj paketic i da ga treba vratiti ???? hmmm ja ne bih bila tu da vidim djecije suze zbog toga...
zato zakonom treba ukinuti vjeronauku u skolama i vrticima
roditelji koji svoju djecu salju na vjeronauku predpostavljam
i sami znaju moliti se Bogu,pa nek nauce svoju djecu ako hoce.
Ali na citavoj teritoriji BiH a ne samo u Sarajevu.
-
ponosna_manjina
#679 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Oprosti ako sam preskocio neki tvoj post gdje si se izjasnila po ovom pitanju. Brzopleto sam zakljucio.harka wrote: vrati se par stranica unazad pa ces vidjeti da sam napisala
da treba ukinuti vjeronauku u vrticima i skolama na citavoj priznatoj teritoriji BiH.
zanci i u RS i Federaciji.Prvo procitaj prije nekoga okarakterises da ovakav ili onakav.
- Drvosjeca iz Dejcica
#680 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Iskreno ja sam uzivao, svrsavao od zadovoljstva, '95 i '99 zlo se vratilo u svoje dvoriste.ponosna_manjina wrote:Pretpostavljam da se nisi bunio kad su rusili i razvaljivali srpske polozaje oko Sarajeva '95. godine i na Kosovu '99. Tada je bilo ok sirenje demokratije na zapadni nacin...Air Ramiz wrote: Oni to rade suptilnije: Uvale se u tudju zemlju, poruse, razvale i opljackaju, a onda to nazovu sirenje demokratije
- Air Ramiz
#681 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
To nije bilo sirenje dekomratije nego vojna intervencija izlobirana od strane Turske, clanice NATO-a, uz punu saglasnost saveznika, za razliku od Bushove demokratije, ili npr. ranijih sirenja demokratije poznatih po imenu kolonijalizam.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Iskreno ja sam uzivao, svrsavao od zadovoljstva, '95 i '99 zlo se vratilo u svoje dvoriste.ponosna_manjina wrote:Pretpostavljam da se nisi bunio kad su rusili i razvaljivali srpske polozaje oko Sarajeva '95. godine i na Kosovu '99. Tada je bilo ok sirenje demokratije na zapadni nacin...Air Ramiz wrote: Oni to rade suptilnije: Uvale se u tudju zemlju, poruse, razvale i opljackaju, a onda to nazovu sirenje demokratije
- travar
#682 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Da ste pročitali moj post (onaj sa textom iz novina) znali bi ste da je upit poslan predstavnicima svih konfesija o uvođenju vjeronauke, međutim isti nisu čini mi se odgovorili ili nisu bili za uvođenje iste!kockica_kockica wrote:sve je to stvar gledanja na stvari koje se namecu i ukidaju, rijec je o percepciji jedne druge trece pete osobe... i svaka ima svoje vidjenje i razloga za i protiv... dakle Azira nametnula vjeronauk ( samo za jednu vjersku grupaciju) istjerala Djeda mraza jer se njoj kosi sa njenom vjerom... a sta je sa djecom koja vjeruju u Djeda mraza koja zele paketice.. zasto ga ne mogu dobiti u vrticu... ako su mogli dobiti vjeronauk djeca islamske vjeroispovjesti, ako se njima kosi sa vjerom pokloni od Djeda mraza zasto se onda Djed mraz ne dovede djeci koja imaju pravo na njega jer im se ne kosi sa vjerom.. zasto jedna Javna ustanova sekularne drzave moze uvesti vjeronauk za samo jednu odredjenu populaciju a drugima uskratiti nesto jer toj povlastenoj populaciji njihova vjera to ne dozvoljava... jesmo li onda gradjani sekularne drzave svi ravnopravni ... ne ne mislim da jesmo... i danas sutra na to Azirino mjesto dodje neka Nikolina i ona ukine islamski i uvede katolicki vjeronauk, odbaci mogucnost da djeca recimo islamske vjeroispovjesti ne smiju dobiti poklon od Djeda mraza pa im ona podjeli paketice... sta onda? hocemo djeci reci da ne smiju dobiti taj paketic i da ga treba vratiti ???? hmmm ja ne bih bila tu da vidim djecije suze zbog toga...
Dakle niko nikome nije ništa nametnuo, svi su imali priliku da se izjasne, to što su ostali bili protiv, ne daje nikome za pravo da govori da je vjeronauka nametnuta!
Navodno je takav poziv za suradnju upućen i Vrhbosanskoj nadbiskupiji i mitropoliji SPC-a, ali oni, kako je nedavno izjavila direktorica Mahmutović, nisu dostavili program za vjeronauk, a ni roditelji nebošnjačke djece u anketi nisu pokazali interes za uvođenje katoličkog, odnosno pravoslavnog vjeronauka.
-
harka
#683 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ponosna_manjina wrote:Oprosti ako sam preskocio neki tvoj post gdje si se izjasnila po ovom pitanju. Brzopleto sam zakljucio.harka wrote: vrati se par stranica unazad pa ces vidjeti da sam napisala
da treba ukinuti vjeronauku u vrticima i skolama na citavoj priznatoj teritoriji BiH.
zanci i u RS i Federaciji.Prvo procitaj prije nekoga okarakterises da ovakav ili onakav.
Ljudi smo
- kockica_kockica
#684 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
harka wrote:kockica_kockica wrote:sve je to stvar gledanja na stvari koje se namecu i ukidaju, rijec je o percepciji jedne druge trece pete osobe... i svaka ima svoje vidjenje i razloga za i protiv... dakle Azira nametnula vjeronauk ( samo za jednu vjersku grupaciju) istjerala Djeda mraza jer se njoj kosi sa njenom vjerom... a sta je sa djecom koja vjeruju u Djeda mraza koja zele paketice.. zasto ga ne mogu dobiti u vrticu... ako su mogli dobiti vjeronauk djeca islamske vjeroispovjesti, ako se njima kosi sa vjerom pokloni od Djeda mraza zasto se onda Djed mraz ne dovede djeci koja imaju pravo na njega jer im se ne kosi sa vjerom.. zasto jedna Javna ustanova sekularne drzave moze uvesti vjeronauk za samo jednu odredjenu populaciju a drugima uskratiti nesto jer toj povlastenoj populaciji njihova vjera to ne dozvoljava... jesmo li onda gradjani sekularne drzave svi ravnopravni ... ne ne mislim da jesmo... i danas sutra na to Azirino mjesto dodje neka Nikolina i ona ukine islamski i uvede katolicki vjeronauk, odbaci mogucnost da djeca recimo islamske vjeroispovjesti ne smiju dobiti poklon od Djeda mraza pa im ona podjeli paketice... sta onda? hocemo djeci reci da ne smiju dobiti taj paketic i da ga treba vratiti ???? hmmm ja ne bih bila tu da vidim djecije suze zbog toga...
zato zakonom treba ukinuti vjeronauku u skolama i vrticima
roditelji koji svoju djecu salju na vjeronauku predpostavljam
i sami znaju moliti se Bogu,pa nek nauce svoju djecu ako hoce.
Ali na citavoj teritoriji BiH a ne samo u Sarajevu.
nisi shvatila poruku mog posta... moj post je jedan upitnik kojeg ne zelite vidjeti... ne zelite vidjeti jer vam ne odgovara...
moje pitanje je ako je sekularna drzava i u javnu ustanovu vrtic ( uvijek govorim o vrticu a ne o skoli jer skole nisu izbacile deda mraza jer ga nisu ni imale) uvela vjeronauk za odredjenu populaciju a drugoj ukinula ono u sto oni vjeruju gdje je tu ravnopravnost... zasto se jednoj populaciji moze udovoljiti da ima vjeronauk dok se ostalim populacijama ukida ono za sto roditelji te djece smatraju da je korisno za njihovu djecu... zasto se onda kao sto se organizira vjeronauk za djecu islamske vjeroispovjesti ne organizira dodjela paketica od deda mraza za djecu drugih vjeroispovjesti ...
-
ponosna_manjina
#685 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Pa sta ako su vecinom bosnjacka djeca, zar ova zemlja ne garantuje ravnopravnost svima na svakom pedlju teritorije? Ili je to klasična bošnjačka politika, jedna priča za međunarodnu zajednicu a druga za unutrašnje prilike? Licemjerno, i onda se još čudite što postoji jedan Milorad Dodik i što Hrvati traže treći entitet. I da, nisam ni Srbin ni Hrvat...Drvosjeca iz Dejcica wrote: Mozda zato sto su vecinom bosnjacka djeca, jesi li o tome razmisljala? A sto se tice mulitkulture Srbi i Hrvati su zadnji u BiH koji o tome nekome mogu drzati predavanje.
I ja sam tada uzivao... a i sada uzivam kada razvale talibane u Afganistanu. Irak je druga prica, tamo su stvarno napravili sranje (i ne samo u Iraku nego i na jos dosta drugih mjesta i ne samo vojno).Drvosjeca iz Dejcica wrote: Iskreno ja sam uzivao, svrsavao od zadovoljstva, '95 i '99 zlo se vratilo u svoje dvoriste.
Last edited by ponosna_manjina on 01/12/2008 21:15, edited 1 time in total.
- armin_tz
#686 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Dovljno da imam svoju djecu... i Armin nije moje ime nego ime mog sina, on mi je pokazao ovaj forum ... samo da znate (PS. manje od 40 više od 30)arzuhal wrote:Koliko imaš sad godina? Nako nešta pitam.armin_tz wrote:Ja se sjećam djeda mraza kako velike radosti. Cak mi je dva puta davao poklone. Kada sam bio mali isao sam u obdaniste. I sjecam se kada je dolazio upravo on djed mraz sa oooogromnom vrecom poklona... koja je to radost bila... pa kad mu sjednes u krilo pa te on lijepo ispita kakav si bio, pa ti kazes dobar ( u mom obdanistu su bile zvijezdice, plava ako si bio zlocest, zuta ako si bio dobar) pa onda gledate zvijezdice (neka su djeca sa vise plavih i lagala:D:D
![]()
![]()
) pa onda gledas koji paket si dobio (a sjecam se jednom da je bio samo jedan paket sa veelikom igrackom (robot je bio ja mislim) pa ja i moj drug Haris kontali ko ce ga dobit'. Jooj moje radosti kad sam upravo ja dobio taj paket... Tako sam i po noci, nisam htio da zaspim da vidim djeda mraza da dobijem poklon, ali omakne se pa zaspim, pa se u po noći probudim i vrisnem: mamaaaaaaaaaaaa vidi, djed mraz mi je ostavio auuto. cijelu kuću probudim svojom radošću, i pošto je meni Djed Mraz ostao u dobrom sjećanju ja hoću da moje dijete ima svoga Djeda Mraza (srećom kod nas nije ukinut) i da se i ono sjeća Djeda sa radošću...
- armin_tz
#687 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Al' stvarno ne znam što su vam ga "ukinuli" jer Djed Mraz=Smrznuti vehabija ??:D:D:LOL:
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#688 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
prosle godine su htjeli da ga ukinu jer "vecina roditelja nema tih 10KM da plati paketic".... :smajlikojipovracaodmuke:armin_tz wrote:Al' stvarno ne znam što su vam ga "ukinuli" jer Djed Mraz=Smrznuti vehabija ??:D:D:LOL:
- kirby
#689 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Air Ramiz wrote:Ovu izjavu Alije Izetbegovica izuzetno cijenim. Covjek je rekao ono sto mu je na srcu kao muslimanu, a nije posegnuo za cenzurom iako je imao tu moc. Btw, nista nije slagao, Deda Mraz nije bosnjacka tekovina, nego krscanska.Fair Life wrote:"Molim vas da nam ne namecete nikakve "djeda mrazove" i druge simbole strane nasem narodu... Mi, naravno, necemo posegnuti za cenzurom, ali cemo se pobrinuti da narod s prezirom odbije razlicite vrijednosti koje mu se u ime kulture i slobode, ustvari lazne kulture i lazne slobode, pokusavaju nametnuti." (Alija Izetbegovic, 29.12.1995.)dr.gog wrote:Djeda Mraze, ko ti je smjestio?Niko ne razmišlja kako je bezbrojnim Djeda Mrazovima širom svijeta
...
bosnjacka i krscanska u poredjenju ne idu zajedno.bosnjak je nacionalna odrednica a krscanstvo vjerska.air ramize tebi je u glavi air izgleda.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#690 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
bla bla...recimo onda da zivimo u dva potpuno nesekularna entiteta i ukinimo multikulti ispred Sarajevo i mirna Bosna...i Hercegovina...i distrikt Brcko.. 
- Air Ramiz
#691 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Eto oni to ne bi radili da nema "bošnjačke politike"ponosna_manjina wrote:Pa sta ako su vecinom bosnjacka djeca, zar ova zemlja ne garantuje ravnopravnost svima na svakom pedlju teritorije? Ili je to klasična bošnjačka politika, jedna priča za međunarodnu zajednicu a druga za unutrašnje prilike? Licemjerno, i onda se još čudite što postoji jedan Milorad Dodik i što Hrvati traže treći entitet.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Mozda zato sto su vecinom bosnjacka djeca, jesi li o tome razmisljala? A sto se tice mulitkulture Srbi i Hrvati su zadnji u BiH koji o tome nekome mogu drzati predavanje.
BTW, zahvaljujući klasičnoj bošnjačkoj politici ti danas imaš izbor da ideš u KŠC ili da ideš u prvoslavnu crkvu, ili katedralu, možda i sinagogu, ili da šetaš Titovom ulicom, odnosno da piješ kafu u Titi, ili da kažeš svoje mišljenje i da protestuješ, da nagrneš na zgradu kantona iskamenjaš policiju itd. a šta imaš u Herceg-Bosni i RS-u, imaš zadah genocida, i priču o klasičnoj bošnjačkoj politici
- Air Ramiz
#692 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Čestitke za kirbyja, to je zaista bilo vrhunsko zaključivanje i krucijalan momenat u poenti mog postakirby wrote:
bosnjacka i krscanska u poredjenju ne idu zajedno.bosnjak je nacionalna odrednica a krscanstvo vjerska.air ramize tebi je u glavi air izgleda.
-
harka
#693 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
tako ti je i u RS,muslimanska i katolicka djeca cekaju negdje dok se zavrsi.kockica_kockica wrote:
nisi shvatila poruku mog posta... moj post je jedan upitnik kojeg ne zelite vidjeti... ne zelite vidjeti jer vam ne odgovara...
moje pitanje je ako je sekularna drzava i u javnu ustanovu vrtic ( uvijek govorim o vrticu a ne o skoli jer skole nisu izbacile deda mraza jer ga nisu ni imale) uvela vjeronauk za odredjenu populaciju a drugoj ukinula ono u sto oni vjeruju gdje je tu ravnopravnost... zasto se jednoj populaciji moze udovoljiti da ima vjeronauk dok se ostalim populacijama ukida ono za sto roditelji te djece smatraju da je korisno za njihovu djecu... zasto se onda kao sto se organizira vjeronauk za djecu islamske vjeroispovjesti ne organizira dodjela paketica od deda mraza za djecu drugih vjeroispovjesti ...
Zato zakonom ukinuti sve i svi ce biti isti.
- Fair Life
#694 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Gore izreceno Alija nije rekao kao glasnogovornik IVZ vec kao predsjednik Predsjednistva Bosne i Hercegovine.Air Ramiz wrote:Ovu izjavu Alije Izetbegovica izuzetno cijenim. Covjek je rekao ono sto mu je na srcu kao muslimanu, a nije posegnuo za cenzurom iako je imao tu moc. Btw, nista nije slagao, Deda Mraz nije bosnjacka tekovina, nego krscanska.Fair Life wrote:"Molim vas da nam ne namecete nikakve "djeda mrazove" i druge simbole strane nasem narodu... Mi, naravno, necemo posegnuti za cenzurom, ali cemo se pobrinuti da narod s prezirom odbije razlicite vrijednosti koje mu se u ime kulture i slobode, ustvari lazne kulture i lazne slobode, pokusavaju nametnuti." (Alija Izetbegovic, 29.12.1995.)dr.gog wrote:Djeda Mraze, ko ti je smjestio?Niko ne razmišlja kako je bezbrojnim Djeda Mrazovima širom svijeta
...
Dakle ??
-
zonbirile
#695 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
kirbi
i tvoj sobar desmond bi znao da djed mraz nije krišćanska tvorevina.Doduše,jest kopija Božičnjaka,ali kad si več kod vjere onda ne treba slaviti N.Godinu,jer to je Silverstrovo.Po Gregorijanskom crkvenom kalendaru je srpska N.godina 13/14 januar.Znam da ti ne slaviš i ne gledaš,ali ove godine neka ti to bude nešto kao obavezna nastava,što te kod tvojih mentora opravdava,pogledaj novogodišnji dnevnik.Svugdje je svi slave i ima djeda mrazova,i budisti,i hindusi,i muslimani,pravoslavci,,romi....
i tvoj sobar desmond bi znao da djed mraz nije krišćanska tvorevina.Doduše,jest kopija Božičnjaka,ali kad si več kod vjere onda ne treba slaviti N.Godinu,jer to je Silverstrovo.Po Gregorijanskom crkvenom kalendaru je srpska N.godina 13/14 januar.Znam da ti ne slaviš i ne gledaš,ali ove godine neka ti to bude nešto kao obavezna nastava,što te kod tvojih mentora opravdava,pogledaj novogodišnji dnevnik.Svugdje je svi slave i ima djeda mrazova,i budisti,i hindusi,i muslimani,pravoslavci,,romi....
- Air Ramiz
#696 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Svaka mu cast! Necemo posegnuti za cenzurom! Uostalom Tito nije prezivio na teritoriji svojih generala, nego na teritoriji svog zatvorenika. Za mene je Alija Izetbegovic ljudina, moram priznat da nije bio ni upola velik u mojim ocima nakon rata, kao sto je sad. Procitao sam nekoliko knjiga stranih autora, iznenadilo me da italijani tako dobro poznaju AI za francuze me ne cudi jer je Bernard Levy veliki pobornik AI, ili Noel Malcom u Britaniji, bio je licnost godine i u Spaniji (el mundo) pogledao sam i nekoliko dokumentaraca gdje se AI pominje i svi oni imaju veoma pozitivno misljenje o AI. Mesic je imao o AI veoma pozitivno misljenje, bili su i prijatelji itd. Zasto bih ja bio izuzetak? Zbog mrznje pojedinaca, ili licnih frustracija? Ma jok, makar to bilo i najnepopularnije misljenje, ja podrzavam AI.Fair Life wrote: Gore izreceno Alija nije rekao kao glasnogovornik IVZ vec kao predsjednik Predsjednistva Bosne i Hercegovine.
Dakle ??
- Drvosjeca iz Dejcica
#697 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ne, nije to bosnjacka politika to je priroda odnosa unutar ovakve BiH. Ravnopravni jesmo svi, na svakom dijelu teritorije BiH, ali praksa nam namece sasvim drugacije standarde. Pitaj Bosnjake u Bijeljini, Banja Luci sta i koliko ima od te ravnopravnosti tako da je izlisno to sto pokusavas prigovoriti Bosnjacima.ponosna_manjina wrote:Pa sta ako su vecinom bosnjacka djeca, zar ova zemlja ne garantuje ravnopravnost svima na svakom pedlju teritorije? Ili je to klasična bošnjačka politika, jedna priča za međunarodnu zajednicu a druga za unutrašnje prilike? Licemjerno, i onda se još čudite što postoji jedan Milorad Dodik i što Hrvati traže treći entitet. I da, nisam ni Srbin ni Hrvat...Drvosjeca iz Dejcica wrote: Mozda zato sto su vecinom bosnjacka djeca, jesi li o tome razmisljala? A sto se tice mulitkulture Srbi i Hrvati su zadnji u BiH koji o tome nekome mogu drzati predavanje.
Ne kontam sta su tebi na zao ucinili talibani?ponosna_manjina wrote:I ja sam tada uzivao... a i sada uzivam kada razvale talibane u Afganistanu. Irak je druga prica, tamo su stvarno napravili sranje (i ne samo u Iraku nego i na jos dosta drugih mjesta i ne samo vojno).Drvosjeca iz Dejcica wrote: Iskreno ja sam uzivao, svrsavao od zadovoljstva, '95 i '99 zlo se vratilo u svoje dvoriste.
-
zonbirile
#698 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
drvosjeća
tema je djed mraz,pa može li išta bez četnikac i talibana.moderator daj malo gasa.
tema je djed mraz,pa može li išta bez četnikac i talibana.moderator daj malo gasa.
-
bosanska rijec
#699 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Dobro ti imas obraza uopce ista traziti, kad si na ovoj temi javno pokazala svoju netrpeljivost prema drugima , a toboze ugrozena , a samo sijeva mrznja iz tebe. Kao drugo, od silne mrznje , ti si ta koja ne cita, niti te zanima niti zelis vidjeti sta ti drugi pisukockica_kockica wrote:.[nisi shvatila poruku mog posta... moj post je jedan upitnik kojeg ne zelite vidjeti... ne zelite vidjeti jer vam ne odgovara... quote
travar wrote:Da ste pročitali moj post (onaj sa textom iz novina) znali bi ste da je upit poslan predstavnicima svih konfesija o uvođenju vjeronauke, međutim isti nisu čini mi se odgovorili ili nisu bili za uvođenje iste!
Dakle niko nikome nije ništa nametnuo, svi su imali priliku da se izjasne, to što su ostali bili protiv, ne daje nikome za pravo da govori da je vjeronauka nametnuta!
Navodno je takav poziv za suradnju upućen i Vrhbosanskoj nadbiskupiji i mitropoliji SPC-a, ali oni, kako je nedavno izjavila direktorica Mahmutović, nisu dostavili program za vjeronauk, a ni roditelji nebošnjačke djece u anketi nisu pokazali interes za uvođenje katoličkog, odnosno pravoslavnog vjeronauka.
Last edited by bosanska rijec on 01/12/2008 21:57, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#700 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Zonbrile, samo odgovaram na post nista vise.zonbirile wrote:drvosjeća