Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
mmostar

#676 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by mmostar »

dallton wrote:
*** SPAM *** - Ministarstvo vanjskih poslova BiH izdaće ulazne vize za predstavnike samoproglašene države Kosovo, koji će u četvrtak učestvovati na sastanku Regionalnog vijeća za saradnju, potvrđeno je "Pressu RS" u zajedničkim institucijama.

Ovaj potez izazvao je oštre reakcije političkih partija iz RS, čiji predstavnici tvrde da BiH na ovaj način posredno priznaje nezavisnost južne srbijanske pokrajine. kakve bolan juzne srpske pokrajine jesi ti normalan - vidi se da je izvor vijesti srpski

Savjetnik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Aleksandar Obradović kaže da se taj organ na posljednjoj sjednici upoznao sa stavom Predsjedništva BiH u vezi sa problemom legaliteta dokumenata koje poseduju građani sa područja Kosova.

"U skladu sa tim mišljenjem, Vijeće ministara ovlastilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH da u slučajevima koje Vijeće smatra za slučajeve od posebnog interesa za BiH izda ulazne vize za ograničeni period na posebnom papiru. U tom smislu MSP je zaduženo da izda ulazne vize za predstavnike Regionalnog vijeća za saradnju koji dolaze sa Kosova kako bi se omogućilo njihovo prisustvo na sastanku 14. maja. Dakle, riječ je o vizama, koje neće biti izdate u kosovskim pasošima, nego na posebnom papiru", ističe Obradović.

"Press RS" nezvanično saznaje da se Predsjedništvo BiH u ovoj situaciju rukovodilo praksom drugih evropskih država koje nisu priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova. Riječ je o Rumuniji, Slovačkoj, Grčkoj i Španiji, koje su ovaj problem riješile upravo onako kako planiraju Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH.

"Postoje primjeri u svijetu da su vize izdate na taj način. Pomenute zemlje izdavale su vize pojedinim osobama sa Kosova. Te vize su bile privremenog karaktera i važile su samo nekoliko dana. Sada je isti slučaj sa Bosnom i Hercegovinom", kaže naš sagovornik iz Predsjedništva BiH.

Ipak, političari u RS mahom su šokirani ovom odlukom i, kako tvrde, nikada neće pristati na nju, a pogotovo na objašnjenja srpskih predstavnika iz Vijeća ministara i Predsjedništva BiH, koji su saučesnici u ovom "podmuklom udaru na Srbe".

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da je ovo jedan od najvećih skandala koje su vlasti BiH priredile u proteklom periodu.

"Dolazak delegacije Kosova treba spriječiti po svaku cijenu i bukvalno im se ne smije dozvoliti da uđu u zemlju! Nikakvi pasoši Kosova, privremene vize i ostalo ovde ne važe i oni mogu da dođu jedino i isključivo kao predstavnici države Srbije i sa papirima te države! BiH nije priznala Kosovo i nikada to neće uraditi, zbog čega su ovakve stvari nedopustive. Mora se pokrenuti procedura utvrđivanja odgovornosti svih onih koji su učestvovali u tom lancu donošenja ove sramne odluke, a ta odgovornost leži na Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH", kaže Borenović.

Srpska demokratska stranka (SDS) čak tvrdi da su ovakvim potezom predsjedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić posredno prihvatili priznavanje tzv. države Kosovo.

"Radmanović i Špirić su na ovaj način najbrutalnije prekršili Rezoluciju o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova koju je usvojila Narodna skupština RS u februaru prošle godine. Pošto su, protivno interesima RS i BiH, poslali vojnike u Gruziju da zveckaju oružjem prema Rusiji, sada prst u oko guraju i Srbiji. Tražićemo da Skupština RS analizira destruktivne poteze njih dvojice, prije nego što srpske vojnike u OS BiH možda pošalju i na Kosovo", kažu u SDS-u.
Vize za teroriste? :x
Iskreno se nadam da se to neće desiti
hercegovac_pravi

#677 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by hercegovac_pravi »

Velis... :-) :lol:[/quote]

???? Sta to znaci ???[/quote]

Ti MENE pitas sta znaci moje ismijavanje tvojih tvrdnji??
Sta je, vrsni diplomato, toliko vitalno znacajno za BiH kad je u pitanju priznanje Kosova? I jos Vojvodine pride? :shock:

Mozda jedino tvoja zelja da ti komsiji crkne krava dok ti nemas harne shnite kruha djetetu da namazes? :x[/quote]

Da, pitam vas. Isto kao sto vi pitate mene ali je moje pitanje na nivou kakvom komuniciraju normalni ljudi a ne ozlojadjeni jugonostalgicari i ex-komunjare. A da sam vrstan diplomata, :lol: (hvala na komplimentu) je vasa tvrdnja a ne moja. Vama je izgleda svatko "vrstan diplomata" tko je u stanju srociti dvije recenice u svome postu, sto moram priznati nije vasa jaca strana.
Isto tako ukoliko procitate moj post, jasno sam rekao da je za BiH od vitalnog znacaja da Kosovo bude nezavisna drzava. Nigdje nisam rekao da je za BIH od vitalnog znacaja da prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Isto vazi i za Vojvodinu. Prema tome, ukoliko zelite sa nekim komunicirati, prvo procitajte post pa se onda doticnome obratite.
Na vasu zadnju recenicu necu ni odgovarati jer je dole negdje u podrumu zivota a moj lift ne ide dole. Prijatno
stepsky

#678 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by stepsky »

Johny wrote:Salji Berisha je meni poznat kao predsednik albanije, znam jos za njihovog cuvenog Skenderbega...

Inace malo ljudi zna da su Albanci i Srbi u srednjem veku bili prijateljski raspolozeni jedni prema drugima, nikad nije bilo nekog sukoba i nesporazuma sve do 19. veka...

Za ove ostale pesnike i pisce nisam cuo, moguce da medju njima ima nekih svetskih velicina, ali gde su njima imena poput Nikole Tesle(&CRO), Milutina Milankovica, Pupina, Mileve Maric, Ive Andrica(&CRO&BIH), gde su sportisti kalibra Dzajica, Piksija, Divca, Djordjevica, Bore Stankovica, Vidica, Djokovica, Ane Ivanovic...

Siromastvo nije argument, Rumuni su u vreme najvece bede proizvodili svestke prvake u gimnastici, , Cesi u Istocnom Bloku bili sjajni fudbaleri i teniseri, Istocni Nemci takodje... to su sve relativno male i neuticajne zemlje koje su ipak nasli mesto gde mogu da se dokazu...

Albance tu ne vidim nigde...
Ne znam sta trazi u tom spisku Ivo Andric on nije bio Srbin. A Mileva Maric je bila samo Ajnstajnova zena. Dobro nisi pomenuo Mesu Sellimovica i Kusturicu.
Sto Srbi moraju uvijek na silu i da se kite tudjim perjem. Cuj Mileva Maric :lol:
mmostar

#679 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by mmostar »

Haris.ba wrote:
addem wrote:Da se Bosnjacki i Hrvatski narod pitaju Kosovo bi bilo koliko sutra priznato. To sto Srbi stavljaju veto na takvu odluku sasvim je razumljivo, jer Srbi u ovoj zemlji konstantno stite interese Srbije i da ikako mogu pripojili bi im se istog casa. Kosovo je svakako nezavisno i bez naseg priznanja, a i sami Srbi ce to na kraju skontati (velika vecina i jeste, ako je sudititi po komentarima na B92, i nekim forumima).
Da je i istina ovo da su bosnjaci i hrvati za priznavanje Kosova, koja je svrha toga kad se srpski politicari bune. Ebo Kosovo. Meni je vaznije dogovarati se sa srbima u mojoj drzavi nego se svadjati sa njima oko Kosova. Imamo mi nasih gida za svadjanje. Kakva god da je BiH, mi imamo sto imamo, i to je nama graditi. Ako je od interesa BiH priznati Kosovo, onda ga i treba priznati. Ali nije. Najbolje po BiH bi bilo sacekati sta ce se desavati sa tuzbom Srbije oko proglasenja nezavisnosti Kosova pred Medj sudom u Haagu. Meni, iako znam sve relacije, mnogo je vaznije imati bolje odnose sa Srbijom nego sa Kosovom.
:thumbup: :bih:
Vodenjak

#680 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Vodenjak »

hercegovac_pravi wrote:

Da, pitam vas. Isto kao sto vi pitate mene ali je moje pitanje na nivou kakvom komuniciraju normalni ljudi a ne ozlojadjeni jugonostalgicari i ex-komunjare. A da sam vrstan diplomata, :lol: (hvala na komplimentu) je vasa tvrdnja a ne moja. Vama je izgleda svatko "vrstan diplomata" tko je u stanju srociti dvije recenice u svome postu, sto moram priznati nije vasa jaca strana.
Isto tako ukoliko procitate moj post, jasno sam rekao da je za BiH od vitalnog znacaja da Kosovo bude nezavisna drzava. Nigdje nisam rekao da je za BIH od vitalnog znacaja da prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Isto vazi i za Vojvodinu. Prema tome, ukoliko zelite sa nekim komunicirati, prvo procitajte post pa se onda doticnome obratite.
Na vasu zadnju recenicu necu ni odgovarati jer je dole negdje u podrumu zivota a moj lift ne ide dole. Prijatno
Bla bla bla,... :-)
Toliko rijeci a nista ne rece...
DakleM, nije shija nego vrat!
Objasni zasto je BiH u vitalnom interesu da Kosovo i Vojvodina budu nezavisni!
Hajde, znas ti to... :skoljka:
Johny

#681 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

stepsky wrote: Ne znam sta trazi u tom spisku Ivo Andric on nije bio Srbin. A Mileva Maric je bila samo Ajnstajnova zena. Dobro nisi pomenuo Mesu Sellimovica i Kusturicu.
Sto Srbi moraju uvijek na silu i da se kite tudjim perjem. Cuj Mileva Maric :lol:
Kad si vec tako ironican onda barem trebas imati neko pokrice za to, iz ovoga sto si napisao vidi se da veze nemas ko je bila Mileva Maric, ali to te ne sprecava da se ismevas...

Rodjena u Vojvodini, izuzetno talentovana fizicarka, upoznala Ajnstajna u Zurichu, bila samo jedna od 5 zena koje su ikad do tad isle na tu prestiznu politehnicku akademiju, osim sto su ziveli zajedno i radili su zajedno, mnogi tvrde da je ona dobrim delom ucestvovala u formiranju "teorije relativiteta", pre svega u matematickoj formulaciji, to je najvece naucno otkrice u 20-om veku...njenu slavu je zasenila slava njenog muza, ali reci da je bila "samo" zena je vrhunski amaterizam...

Mogu da ti preporucim vise knjiga o toj oblasti posto mi je to uza specijalnost, ali cim ti nastupas tako bahato ne verujem da te to uopste interesuje...
mmostar

#682 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by mmostar »

stepsky wrote:
Johny wrote:Salji Berisha je meni poznat kao predsednik albanije, znam jos za njihovog cuvenog Skenderbega...

Inace malo ljudi zna da su Albanci i Srbi u srednjem veku bili prijateljski raspolozeni jedni prema drugima, nikad nije bilo nekog sukoba i nesporazuma sve do 19. veka...

Za ove ostale pesnike i pisce nisam cuo, moguce da medju njima ima nekih svetskih velicina, ali gde su njima imena poput Nikole Tesle(&CRO), Milutina Milankovica, Pupina, Mileve Maric, Ive Andrica(&CRO&BIH), gde su sportisti kalibra Dzajica, Piksija, Divca, Djordjevica, Bore Stankovica, Vidica, Djokovica, Ane Ivanovic...

Siromastvo nije argument, Rumuni su u vreme najvece bede proizvodili svestke prvake u gimnastici, , Cesi u Istocnom Bloku bili sjajni fudbaleri i teniseri, Istocni Nemci takodje... to su sve relativno male i neuticajne zemlje koje su ipak nasli mesto gde mogu da se dokazu...

Albance tu ne vidim nigde...
Ne znam sta trazi u tom spisku Ivo Andric on nije bio Srbin. A Mileva Maric je bila samo Ajnstajnova zena. Dobro nisi pomenuo Mesu Sellimovica i Kusturicu.
:roll: ,ne provaljuj se, nego idi nešto pročitaj ,saznaj,nauči.Biće ti bolje :D
dallton

#683 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by dallton »

mmostar wrote:
dallton wrote:
*** SPAM *** - Ministarstvo vanjskih poslova BiH izdaće ulazne vize za predstavnike samoproglašene države Kosovo, koji će u četvrtak učestvovati na sastanku Regionalnog vijeća za saradnju, potvrđeno je "Pressu RS" u zajedničkim institucijama.

Ovaj potez izazvao je oštre reakcije političkih partija iz RS, čiji predstavnici tvrde da BiH na ovaj način posredno priznaje nezavisnost južne srbijanske pokrajine. kakve bolan juzne srpske pokrajine jesi ti normalan - vidi se da je izvor vijesti srpski

Savjetnik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Aleksandar Obradović kaže da se taj organ na posljednjoj sjednici upoznao sa stavom Predsjedništva BiH u vezi sa problemom legaliteta dokumenata koje poseduju građani sa područja Kosova.

"U skladu sa tim mišljenjem, Vijeće ministara ovlastilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH da u slučajevima koje Vijeće smatra za slučajeve od posebnog interesa za BiH izda ulazne vize za ograničeni period na posebnom papiru. U tom smislu MSP je zaduženo da izda ulazne vize za predstavnike Regionalnog vijeća za saradnju koji dolaze sa Kosova kako bi se omogućilo njihovo prisustvo na sastanku 14. maja. Dakle, riječ je o vizama, koje neće biti izdate u kosovskim pasošima, nego na posebnom papiru", ističe Obradović.

"Press RS" nezvanično saznaje da se Predsjedništvo BiH u ovoj situaciju rukovodilo praksom drugih evropskih država koje nisu priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova. Riječ je o Rumuniji, Slovačkoj, Grčkoj i Španiji, koje su ovaj problem riješile upravo onako kako planiraju Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH.

"Postoje primjeri u svijetu da su vize izdate na taj način. Pomenute zemlje izdavale su vize pojedinim osobama sa Kosova. Te vize su bile privremenog karaktera i važile su samo nekoliko dana. Sada je isti slučaj sa Bosnom i Hercegovinom", kaže naš sagovornik iz Predsjedništva BiH.

Ipak, političari u RS mahom su šokirani ovom odlukom i, kako tvrde, nikada neće pristati na nju, a pogotovo na objašnjenja srpskih predstavnika iz Vijeća ministara i Predsjedništva BiH, koji su saučesnici u ovom "podmuklom udaru na Srbe".

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da je ovo jedan od najvećih skandala koje su vlasti BiH priredile u proteklom periodu.

"Dolazak delegacije Kosova treba spriječiti po svaku cijenu i bukvalno im se ne smije dozvoliti da uđu u zemlju! Nikakvi pasoši Kosova, privremene vize i ostalo ovde ne važe i oni mogu da dođu jedino i isključivo kao predstavnici države Srbije i sa papirima te države! BiH nije priznala Kosovo i nikada to neće uraditi, zbog čega su ovakve stvari nedopustive. Mora se pokrenuti procedura utvrđivanja odgovornosti svih onih koji su učestvovali u tom lancu donošenja ove sramne odluke, a ta odgovornost leži na Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH", kaže Borenović.

Srpska demokratska stranka (SDS) čak tvrdi da su ovakvim potezom predsjedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić posredno prihvatili priznavanje tzv. države Kosovo.

"Radmanović i Špirić su na ovaj način najbrutalnije prekršili Rezoluciju o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova koju je usvojila Narodna skupština RS u februaru prošle godine. Pošto su, protivno interesima RS i BiH, poslali vojnike u Gruziju da zveckaju oružjem prema Rusiji, sada prst u oko guraju i Srbiji. Tražićemo da Skupština RS analizira destruktivne poteze njih dvojice, prije nego što srpske vojnike u OS BiH možda pošalju i na Kosovo", kažu u SDS-u.
Vize za teroriste? :x
Iskreno se nadam da se to neće desiti
hajd sta se bunis kad genocidasi imaju srbijanski i/ili BiH pasos, sto ne bi i teroristi - na moralnoj skali ovi teroristi su iznad, a jos bi se s njima i posla moglo napraviti, vidis da ljudi imaju novca
mmostar

#684 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by mmostar »

Dolaze da dilaju gudru,to im je nacionalni sport br.1. :D
dallton

#685 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by dallton »

mmostar wrote:Dolaze da dilaju gudru,to im je nacionalni sport br.1. :D
treba podrzavati domacu proizvodnju i regionalnu saradnju u duhu EU integracija :D
Ericsson

#686 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Ericsson »

Zašto se radujete i želite nezavisnost Kosova :?: :idea:
stepsky wrote: Ne znam sta trazi u tom spisku Ivo Andric on nije bio Srbin. A Mileva Maric je bila samo Ajnstajnova zena. Dobro nisi pomenuo Mesu Sellimovica i Kusturicu.
Šta je tu smešno? :?
A Ivo Andrić je sam sebe deklarisao kao Srbin...
hercegovac_pravi

#687 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by hercegovac_pravi »

Vodenjak wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Trebali ste reci MU MU MU MU nekako vam bolje pristaje. Prijatno
konrad

#688 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by konrad »

addem wrote:Da se Bosnjacki i Hrvatski narod pitaju Kosovo bi bilo koliko sutra priznato. To sto Srbi stavljaju veto na takvu odluku sasvim je razumljivo, jer Srbi u ovoj zemlji konstantno stite interese Srbije i da ikako mogu pripojili bi im se istog casa. Kosovo je svakako nezavisno i bez naseg priznanja, a i sami Srbi ce to na kraju skontati (velika vecina i jeste, ako je sudititi po komentarima na B92, i nekim forumima).
Sta te onda boli patka za Kosovo ?
Vodenjak

#689 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Vodenjak »

hercegovac_pravi wrote:
Vodenjak wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Trebali ste reci MU MU MU MU nekako vam bolje pristaje. Prijatno
A ti OPET ne odgovori u cemu je taj vitalni interes? :-) :D
dallton

#690 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by dallton »

Albanija je danas, neočekivano, svijetla tačka u Evropi, jer joj međunarodne finansijske institucije prognoziraju privredni rast od 1,2 odsto ove godine, dok njeni balkanski susjedi traže hitne zajmove od MMF-a, piše "Fajnenšel tajms".

Albanija, poslije Moldavije najsiromašnija evropska zemlja, dobila je srednjeročni komercijalni zajam od 250 miliona evra od njemačke Dojče banke i grčke Alfa banke.

Tim novcem će vlada desnog centra premijera Salija Beriše, objašnjava "Fajnenšel tajms", završiti i modernizovati autoput do Kosova, svoj ključni infrastrukturni projekat.

Guverner centralne banke u Tirani rekao je da je taj zajam povećao povjerenje stranih investitora u Albaniju, dok izvještač "Fajnenšel tajmsa" smatra da Albanija ipak nije uspjela da izbjegne posljedice svjetske ekonomske krize.

U tekstu se napominje da je smanjen izvoz hroma i bakra kao i novčane doznake od Albanaca iz inostranstva koje su prošle godine dostigle oko milijardu evra.
eto autoputa, sad jos samo da tadic zavrsi svoj od horgosa-do mitrovice, al sporo to nesto ide
Johny

#691 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

:)

Kad zapucas od Pristine do Tirane novim asfaltom, ma idila 8-)

Cudi me da ne napisu kao poredjenje da je Srbija od mmf-a uzela 3 milijarde, ovih 250 milki je sica...

Mrkonja i Boris mi se slikaju mnogo po putevima, bice nesto od toga :bih:
Lincoln-Burrows

#692 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Lincoln-Burrows »

dallton wrote:
eto autoputa, sad jos samo da tadic zavrsi svoj od horgosa-do mitrovice, al sporo to nesto ide
Čisto sumnjam da Srbi forsiraju taj pravac autoputa, jer on tu završava putovanja iz oba smjera
dallton

#693 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by dallton »

Lincoln-Burrows wrote:
dallton wrote:
Čisto sumnjam da Srbi forsiraju taj pravac autoputa, jer on tu završava putovanja iz oba smjera
sala mala :D
konrad

#694 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by konrad »

stepsky wrote:Ne znam sta trazi u tom spisku Ivo Andric on nije bio Srbin. A Mileva Maric je bila samo Ajnstajnova zena. Dobro nisi pomenuo Mesu Sellimovica i Kusturicu.
Malo je off-topic, ali Mileva Maric nije bila samo Ajnstajnova zena u smislu da mu je kuvala rucak i prala ves. Ona je bila jedna od prvih zena koje su diplomirale matematiku u Evropi i koja je mnogo pomogla Ajnstajnu u njegovom radu na prvoj teoriji relativiteta, ( za neupucene imaju dvije teorije, opsta i specijalna) medjutim brak sa Ajnstajnom je za nju u stvari bio katastrofalan.
Koga interesuje napisana je knjiga o njoj.
stepsky

#695 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by stepsky »

Johny wrote:
Kad si vec tako ironican onda barem trebas imati neko pokrice za to, iz ovoga sto si napisao vidi se da veze nemas ko je bila Mileva Maric, ali to te ne sprecava da se ismevas...

Rodjena u Vojvodini, izuzetno talentovana fizicarka, upoznala Ajnstajna u Zurichu, bila samo jedna od 5 zena koje su ikad do tad isle na tu prestiznu politehnicku akademiju, osim sto su ziveli zajedno i radili su zajedno, mnogi tvrde da je ona dobrim delom ucestvovala u formiranju "teorije relativiteta", pre svega u matematickoj formulaciji, to je najvece naucno otkrice u 20-om veku...njenu slavu je zasenila slava njenog muza, ali reci da je bila "samo" zena je vrhunski amaterizam...

Mogu da ti preporucim vise knjiga o toj oblasti posto mi je to uza specijalnost, ali cim ti nastupas tako bahato ne verujem da te to uopste interesuje...
Mnogo vise ljudi kazu da je Ajnstajn dobio Nobelovu nagradu a ne njegova supruga Mileva Maric. Sta je Mileva Maric radila kada je Ajnstajn formirao njegovu teoriju to ne zna niko pa ni ti.
I sta sad hoces da kazes da je Ajnstajn bio neki fizicarcic ali da je imao pametnu zenu kojoj je uzeo njeno djelo. Ili hoces da pripises Milevi Maric jedan dio Ajnstajnove slave. Malkice da strpnes.
I jos se branis knjigama. Vjerovatno u njima pise da je Mileva napisala 5 strana analiza na srpskom a Ajnstaj prevodio na njemacki i pokoju dopisivao. E to je prava srpska teorija relativiteta. Sto nije srpsko to je relativno a sto je srpsko to je srpsko.
A ne rece mi sta radi tu Ivo Andric koji sa Srbima ima veze koliko i Josip Broz, naime zivjeli su u Beogradu.
stepsky

#696 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by stepsky »

konrad wrote:
stepsky wrote:Ne znam sta trazi u tom spisku Ivo Andric on nije bio Srbin. A Mileva Maric je bila samo Ajnstajnova zena. Dobro nisi pomenuo Mesu Sellimovica i Kusturicu.
Malo je off-topic, ali Mileva Maric nije bila samo Ajnstajnova zena u smislu da mu je kuvala rucak i prala ves. Ona je bila jedna od prvih zena koje su diplomirale matematiku u Evropi i koja je mnogo pomogla Ajnstajnu u njegovom radu na prvoj teoriji relativiteta, ( za neupucene imaju dvije teorije, opsta i specijalna) medjutim brak sa Ajnstajnom je za nju u stvari bio katastrofalan.
Koga interesuje napisana je knjiga o njoj.
Po tebi je Mileva Maric bila jedina zena koja je nesto vrijedila u Evropi tog vremena. Ssvaka njoj cast na pameti bilo ih je stotine jos pametnijih.
Sta kazes, da je nije onaj gad Ajnstajn zajebo ko zna gdje bi ona bila sad. Jel da? :-)
O Ajnstajnu su napisane biblioteke knjiga a o Milevi tek ponesto i to u poslednje vrijeme u Srbiji, pa se kao neki muzej pravi. MIslim da ce se na kraju ispostaviti da je Napoleon u stvari bio Jozefina a da je ona takodje bila Srpkinja.
U tom smislu pomeni i kcerku Cara Lazara koja se udala za sultana. Mislim da je i ona uticala na Tursku politiku u tadasnje vrijeme.
stepsky

#697 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by stepsky »

Ericsson wrote:Zašto se radujete i želite nezavisnost Kosova :?: :idea:
Šta je tu smešno? :?
A Ivo Andrić je sam sebe deklarisao kao Srbin...
Jes, istina je al za Mesu Selimovica. Andric se deklarisao kao Jugosloven. A poznata su i srpska djela Mese Selimovica "Pop i zivot" i "Kalemegdan".
Johny

#698 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

stepsky, pokusano je, ne vredi... takve prepiske vodi sa drugim dilkanima...
stepsky

#699 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by stepsky »

Lincoln-Burrows wrote:
dallton wrote:
Nije to nego ako bude auto put Albanci ce brze napredovati u pravcu Srbije. :)
stepsky

#700 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by stepsky »

Johny wrote:stepsky, pokusano je, ne vredi... takve prepiske vodi sa drugim dilkanima...
Sto jes, jes necu vise sa njima uopste da vodim prepiske.
Post Reply