English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bato99

#676 Re: English Premier League

Post by bato99 »

paja_patak wrote:
shadow wrote:Opet 0:0 na Emiratesu, salva zvizduka. Zasluzio je Fulham ovaj bod, cak i pobjedu da je jedna od mnogih sansi zavrsila golom. Katastrofa, dovidjenta 4. mjesto i CL slijedece sezone.
Liverpool pushiona od Middlesbrougha a Chelsea u zadnjoj minuti golom Lamparda pobjedio 2:1.
kako dovidjenja 4. mjesto pa ima jos 11 kola do kraja a 6 bodova razlike....
pa dobro nada umire zadnja :D :run:
paja_patak

#677 Re: English Premier League

Post by paja_patak »

bato99 wrote:
paja_patak wrote:
shadow wrote:Opet 0:0 na Emiratesu, salva zvizduka. Zasluzio je Fulham ovaj bod, cak i pobjedu da je jedna od mnogih sansi zavrsila golom. Katastrofa, dovidjenta 4. mjesto i CL slijedece sezone.
Liverpool pushiona od Middlesbrougha a Chelsea u zadnjoj minuti golom Lamparda pobjedio 2:1.
kako dovidjenja 4. mjesto pa ima jos 11 kola do kraja a 6 bodova razlike....
pa dobro nada umire zadnja :D :run:
da nada da ce liverpool prvi put u historjii postati prvak PREMIERSHIPA!
van Basten

#678 Re: English Premier League

Post by van Basten »

nemam ništa protiv Arsenala, naprotiv, izuzetno su mi draga ekipa, poslije Manchester utd, Milwall i QPR možda i najdraža u Engleskoj, ali dosta više i velike četvroke... godinama već iste ekipe idu u LP... ja uvijek navijam da ih neko zezne u tome ( i ne samo u Engleskoj, mrzim pretplaćenost u bilo kojoj ligi, čemu igrati onda). Mislim da je Newcastle zadnji koji ih je uspio razboiti krajem prošlog vijeka, ali tada se Chelsea tek stvarao u ovom obimu. Prije par sezona Everton bijaše 4., ali truhla UEFA spasi Liverpool nekakvim izmišljenim mjestom u prvom pretkolu... ugl, ne bih imao ništa protiv da Aston Villa ode malo u LP, pa makar to bilo i na uštrb Arsenala (bojim se da su Liverpool i Chelsea već odmakli)
bato99

#679 Re: English Premier League

Post by bato99 »

sljedeće sezone arsenal će biti jedan od favorita za osvajanje kupa UEFA
shadow

#680 Re: English Premier League

Post by shadow »

Bilo bi super da Aston Villa zavrsi kao cetvrta, Arsenal kao peti ali da Arsenal osvoji CL i time automatski izbaci Villu iz CL-a. :D Mislim da bi se Martin O'Neill objesio za semafor na Villa Parku :D. Naravno nemoguca misija, samo malo hipotetike :)

Danas:

WBA-Arsenal 2 Arshavin napokon zabija
burek_in_space

#681 Re: English Premier League

Post by burek_in_space »

shadow wrote:Bilo bi super da Aston Villa zavrsi kao cetvrta, Arsenal kao peti ali da Arsenal osvoji CL i time automatski izbaci Villu iz CL-a. :D Mislim da bi se Martin O'Neill objesio za semafor na Villa Parku :D. Naravno nemoguca misija, samo malo hipotetike :)

Danas:

:lol: :lol: :lol:

Neshto slichno je i meni palo na pamet,ovo oko osvajanja CL,ali teshko,skoro pa nemoguce... :-?
paja_patak

#682 Re: English Premier League

Post by paja_patak »

Naravno da je moguce, Arsenal ima kvalitet sigurno i moze do lige prvaka naravno faktor srece tu igra veliku ulogu a i neke druge stvari(sudije). Prosle sezone su bili mozda cak i jaci ali svi smo vidjeli kako rade sudije za looserpool i to u obje tekme(da ima pravde pokazalo se u polufinalu kad su sami sebi zakucali gol u 93. minuti :lol: )

Sada se treba skoncentrisati na Romu i nju eliminisati ako budu igrali kao na Emiratsu, Arsenal moze izvesti drugi tima ali ipak domaci teren zabari su to bice tesko ali ja se samo sjetim Milana prosle godine :D
bato99

#683 Re: English Premier League

Post by bato99 »

paja_patak wrote:Naravno da je moguce, Arsenal ima kvalitet sigurno i moze do lige prvaka naravno faktor srece tu igra veliku ulogu a i neke druge stvari(sudije). Prosle sezone su bili mozda cak i jaci ali svi smo vidjeli kako rade sudije za looserpool i to u obje tekme(da ima pravde pokazalo se u polufinalu kad su sami sebi zakucali gol u 93. minuti :lol: )

Sada se treba skoncentrisati na Romu i nju eliminisati ako budu igrali kao na Emiratsu, Arsenal moze izvesti drugi tima ali ipak domaci teren zabari su to bice tesko ali ja se samo sjetim Milana prosle godine :D
samo sreća vam igra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
paja_patak

#684 Re: English Premier League

Post by paja_patak »

bato99 wrote:
paja_patak wrote:Naravno da je moguce, Arsenal ima kvalitet sigurno i moze do lige prvaka naravno faktor srece tu igra veliku ulogu a i neke druge stvari(sudije). Prosle sezone su bili mozda cak i jaci ali svi smo vidjeli kako rade sudije za looserpool i to u obje tekme(da ima pravde pokazalo se u polufinalu kad su sami sebi zakucali gol u 93. minuti :lol: )

samo sreća vam igra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nekome samo sreca nekome samo sudije...
LongDong

#685 Re: English Premier League

Post by LongDong »

shadow wrote:Bilo bi super da Aston Villa zavrsi kao cetvrta, Arsenal kao peti ali da Arsenal osvoji CL i time automatski izbaci Villu iz CL-a. :D Mislim da bi se Martin O'Neill objesio za semafor na Villa Parku :D. Naravno nemoguca misija, samo malo hipotetike :)

Danas:

Ne znam otkud ti ovo da Villa ne bi igrala kvalifikacije za LP. U slučaju tvog scenarija, Arsenal bi kao osvajač automatski izborio LP, a Villa bi najnormalnije igrala kvalifikacije.
paja_patak

#686 Re: English Premier League

Post by paja_patak »

LongDong wrote:

Danas:

Ne znam otkud ti ovo da Villa ne bi igrala kvalifikacije za LP. U slučaju tvog scenarija, Arsenal bi kao osvajač automatski izborio LP, a Villa bi najnormalnije igrala kvalifikacije.
sjecas li se kad je liverpool osvojio LŠ a u ligi bio peti a Everton cetvrti e de mi reci je li Everton igrao tada LŠ?
bato99

#687 Re: English Premier League

Post by bato99 »

arsenal da osvoji LP...ZEMLJO OTVORI SE :-)
sesalmir

#688 Re: English Premier League

Post by sesalmir »

paja_patak wrote:
LongDong wrote:

Danas:

sjecas li se kad je liverpool osvojio LŠ a u ligi bio peti a Everton cetvrti e de mi reci je li Everton igrao tada LŠ?
pravilo je promijenjeno, bas zbog te situacije, i odluceno je da ubuduce ni jedna federacija ne moze imati vise od 4 predstavnika, tako da 4. ekipa ukoliko se tako nesta ponovi ne nastupa u LP, jer prednost ima ekipa koja je osvojila takmicenje.
LongDong

#689 Re: English Premier League

Post by LongDong »

paja_patak wrote:
Nije, jer je ispao od Betisa u trećem pretkolu. Liverpool je tada morao kvalifikacije započeti od prvog pretkola i baš zbog toga je uvedeno pravilo, da osvajač stiče pravo učestvovanja u narednoj sezoni LP, bez obzira ako nije u matičnoj ligi osvojio mjesto koje vodi u LP.
paja_patak

#690 Re: English Premier League

Post by paja_patak »

LongDong wrote:
paja_patak wrote:
Nije, jer je ispao od Betisa u trećem pretkolu. Liverpool je tada morao kvalifikacije započeti od prvog pretkola i baš zbog toga je uvedeno pravilo, da osvajač stiče pravo učestvovanja u narednoj sezoni LP, bez obzira ako nije u matičnoj ligi osvojio mjesto koje vodi u LP.
nisam ja znao da su oni ucestvovali u tim kvalifikacijama posto je bilo ono pravilo da jedna zemlja ne moze imati 5 predstavnika u ligi sampiona
shadow

#691 Re: English Premier League

Post by shadow »

LongDong, promjenjeno je to pravilo, maximum 4 predstavnika sto bi u ovom slucaju Villu potisnulo iz CL-a. Ma bezze mi to palo na pamet, taj scenarij je gotovo nemoguc ali eto..

Hajmo gunners, danas aBd donijeti puni plijen sa Hawthornsa i sutra bodriti Man. City :-D
Better Man

#692 Re: English Premier League

Post by Better Man »

paja_patak wrote:
LongDong wrote:

Danas:

Jeste, ali ispali su u 3 pretkolu.
Better Man

#693 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Rooney i Berbatov za još jednu pobjedu Manchestera. Pao je i Newcastle. Sljedeće kolo derbi na Old Trafordu protiv Liverpoola. U slučaju pobjede Manchestera ili remija Ferguson može do kraja sezone komotno igrati sa rezervnim sastavom.
Neelix

#694 Re: English Premier League

Post by Neelix »

i to tad za liverpool je bio presedan, ne vjerujem da bi se ponovilo u pomenutom slucaju.
Edin H.

#695 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Better Man wrote:Rooney i Berbatov za još jednu pobjedu Manchestera. Pao je i Newcastle. Sljedeće kolo derbi na Old Trafordu protiv Liverpoola. U slučaju pobjede Manchestera ili remija Ferguson može do kraja sezone komotno igrati sa rezervnim sastavom.
Jos jedna kradja :dance:

Sudija Steve Benett, koje li slucajnosti kada se igra protiv Manchestera, nije svirao cist penal za Newcastle.
Inace to je ionaj isti sudija (sto voli velike) koji je u Spaniji produzio utakmicu dok Spanci nisu utrpali gol protiv 9 nasih igraca i efekticno nas izbacio iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo :skoljka:

Sto se tice utakmice sa Liverpoolom jasno je da je Liverpool prejak za Manchester, a ipak sudija ne moze siljiti.
Liverppol je pencilin za velike klubove u Engleskoj, samo im je mrsko igrati lijeve utakmice :zoka:
paja_patak

#696 Re: English Premier League

Post by paja_patak »

Edin H. wrote:
Better Man wrote:Rooney i Berbatov za još jednu pobjedu Manchestera. Pao je i Newcastle. Sljedeće kolo derbi na Old Trafordu protiv Liverpoola. U slučaju pobjede Manchestera ili remija Ferguson može do kraja sezone komotno igrati sa rezervnim sastavom.
Jos jedna kradja :dance:

Sudija Steve Benett, koje li slucajnosti kada se igra protiv Manchestera, nije svirao cist penal za Newcastle.
Inace to je ionaj isti sudija (sto voli velike) koji je u Spaniji produzio utakmicu dok Spanci nisu utrpali gol protiv 9 nasih igraca i efekticno nas izbacio iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo :skoljka:

Sto se tice utakmice sa Liverpoolom jasno je da je Liverpool prejak za Manchester, a ipak sudija ne moze siljiti.
Liverppol je pencilin za velike klubove u Engleskoj, samo im je mrsko igrati lijeve utakmice :zoka:
neka je zato liverpool posteno prosao arsenala prosle godine u LŠ(da je to bio bar jedini put) i to u obje utakmice besramno su pokrali topnike, ako iko nema pravo da se zali na sudjenje onda je to looserpool...istina da se i manchester gura ali looserpoolovci se najmanje za to imaju pravo da zale...
Edin H.

#697 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Ja ne navijam za Liverpool, premda mi nisu mrski (zbog Daglisha, Keagena i Toshaka :D ) nego konstatujem.

Guraju se svi veliki klubovi, ali osobito Manchester United.

Zaboravih spomenuti da Benett za cisti crveni karton Vidicu daje zuti.
Naravno 3 minuta nakon incidenta Manchaster izjednacuje kada su trebali igrati sa 10 igraca.

Pocine mi se gaditi Premiership zbog ovoga :x
dimu

#698 Re: English Premier League

Post by dimu »

bio je i penal za Manchester pa ga nije svirao kad je onaj igrao rukom

bilo je i namjerno udaranje Ronalda pa je onaj dobio samo zuti

a ne znam na koji penal mislis da nije dosudjen newcastleu, evra nije dotakao onog lika ako mislis na tu situaciju, nema tu price o penalu vidjelo se na usporenom snimku...
drama

#699 Re: English Premier League

Post by drama »

ma covjek vidi samo sta hoce da vidi ;-)

kad martins vidica opali laktom, jos mu se pritom smjeska, hinjski, onda je uredu.
shadow

#700 Re: English Premier League

Post by shadow »

Ma jebo ManU, bitno je da je Villa zijanila :D...Martine, samo 3 bobe :D
Post Reply