pa dobro nada umire zadnjapaja_patak wrote:kako dovidjenja 4. mjesto pa ima jos 11 kola do kraja a 6 bodova razlike....shadow wrote:Opet 0:0 na Emiratesu, salva zvizduka. Zasluzio je Fulham ovaj bod, cak i pobjedu da je jedna od mnogih sansi zavrsila golom. Katastrofa, dovidjenta 4. mjesto i CL slijedece sezone.
Liverpool pushiona od Middlesbrougha a Chelsea u zadnjoj minuti golom Lamparda pobjedio 2:1.
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bato99
#676 Re: English Premier League
-
paja_patak
#677 Re: English Premier League
da nada da ce liverpool prvi put u historjii postati prvak PREMIERSHIPA!bato99 wrote:pa dobro nada umire zadnjapaja_patak wrote:kako dovidjenja 4. mjesto pa ima jos 11 kola do kraja a 6 bodova razlike....shadow wrote:Opet 0:0 na Emiratesu, salva zvizduka. Zasluzio je Fulham ovaj bod, cak i pobjedu da je jedna od mnogih sansi zavrsila golom. Katastrofa, dovidjenta 4. mjesto i CL slijedece sezone.
Liverpool pushiona od Middlesbrougha a Chelsea u zadnjoj minuti golom Lamparda pobjedio 2:1.![]()
- van Basten
#678 Re: English Premier League
nemam ništa protiv Arsenala, naprotiv, izuzetno su mi draga ekipa, poslije Manchester utd, Milwall i QPR možda i najdraža u Engleskoj, ali dosta više i velike četvroke... godinama već iste ekipe idu u LP... ja uvijek navijam da ih neko zezne u tome ( i ne samo u Engleskoj, mrzim pretplaćenost u bilo kojoj ligi, čemu igrati onda). Mislim da je Newcastle zadnji koji ih je uspio razboiti krajem prošlog vijeka, ali tada se Chelsea tek stvarao u ovom obimu. Prije par sezona Everton bijaše 4., ali truhla UEFA spasi Liverpool nekakvim izmišljenim mjestom u prvom pretkolu... ugl, ne bih imao ništa protiv da Aston Villa ode malo u LP, pa makar to bilo i na uštrb Arsenala (bojim se da su Liverpool i Chelsea već odmakli)
- bato99
#679 Re: English Premier League
sljedeće sezone arsenal će biti jedan od favorita za osvajanje kupa UEFA
-
shadow
#680 Re: English Premier League
Bilo bi super da Aston Villa zavrsi kao cetvrta, Arsenal kao peti ali da Arsenal osvoji CL i time automatski izbaci Villu iz CL-a.
Mislim da bi se Martin O'Neill objesio za semafor na Villa Parku
. Naravno nemoguca misija, samo malo hipotetike
Danas:
WBA-Arsenal 2 Arshavin napokon zabija
Danas:
- burek_in_space
#681 Re: English Premier League
shadow wrote:Bilo bi super da Aston Villa zavrsi kao cetvrta, Arsenal kao peti ali da Arsenal osvoji CL i time automatski izbaci Villu iz CL-a.Mislim da bi se Martin O'Neill objesio za semafor na Villa Parku
![]()
Danas:
Neshto slichno je i meni palo na pamet,ovo oko osvajanja CL,ali teshko,skoro pa nemoguce...
-
paja_patak
#682 Re: English Premier League
Naravno da je moguce, Arsenal ima kvalitet sigurno i moze do lige prvaka naravno faktor srece tu igra veliku ulogu a i neke druge stvari(sudije). Prosle sezone su bili mozda cak i jaci ali svi smo vidjeli kako rade sudije za looserpool i to u obje tekme(da ima pravde pokazalo se u polufinalu kad su sami sebi zakucali gol u 93. minuti
)
Sada se treba skoncentrisati na Romu i nju eliminisati ako budu igrali kao na Emiratsu, Arsenal moze izvesti drugi tima ali ipak domaci teren zabari su to bice tesko ali ja se samo sjetim Milana prosle godine
Sada se treba skoncentrisati na Romu i nju eliminisati ako budu igrali kao na Emiratsu, Arsenal moze izvesti drugi tima ali ipak domaci teren zabari su to bice tesko ali ja se samo sjetim Milana prosle godine
- bato99
#683 Re: English Premier League
samo sreća vam igrapaja_patak wrote:Naravno da je moguce, Arsenal ima kvalitet sigurno i moze do lige prvaka naravno faktor srece tu igra veliku ulogu a i neke druge stvari(sudije). Prosle sezone su bili mozda cak i jaci ali svi smo vidjeli kako rade sudije za looserpool i to u obje tekme(da ima pravde pokazalo se u polufinalu kad su sami sebi zakucali gol u 93. minuti)
-
paja_patak
#684 Re: English Premier League
nekome samo sreca nekome samo sudije...bato99 wrote:samo sreća vam igrapaja_patak wrote:Naravno da je moguce, Arsenal ima kvalitet sigurno i moze do lige prvaka naravno faktor srece tu igra veliku ulogu a i neke druge stvari(sudije). Prosle sezone su bili mozda cak i jaci ali svi smo vidjeli kako rade sudije za looserpool i to u obje tekme(da ima pravde pokazalo se u polufinalu kad su sami sebi zakucali gol u 93. minuti)
Sada se treba skoncentrisati na Romu i nju eliminisati ako budu igrali kao na Emiratsu, Arsenal moze izvesti drugi tima ali ipak domaci teren zabari su to bice tesko ali ja se samo sjetim Milana prosle godine![]()
![]()
![]()
![]()
-
LongDong
#685 Re: English Premier League
Ne znam otkud ti ovo da Villa ne bi igrala kvalifikacije za LP. U slučaju tvog scenarija, Arsenal bi kao osvajač automatski izborio LP, a Villa bi najnormalnije igrala kvalifikacije.shadow wrote:Bilo bi super da Aston Villa zavrsi kao cetvrta, Arsenal kao peti ali da Arsenal osvoji CL i time automatski izbaci Villu iz CL-a.Mislim da bi se Martin O'Neill objesio za semafor na Villa Parku
![]()
Danas:
-
paja_patak
#686 Re: English Premier League
sjecas li se kad je liverpool osvojio LŠ a u ligi bio peti a Everton cetvrti e de mi reci je li Everton igrao tada LŠ?LongDong wrote:Ne znam otkud ti ovo da Villa ne bi igrala kvalifikacije za LP. U slučaju tvog scenarija, Arsenal bi kao osvajač automatski izborio LP, a Villa bi najnormalnije igrala kvalifikacije.shadow wrote:Bilo bi super da Aston Villa zavrsi kao cetvrta, Arsenal kao peti ali da Arsenal osvoji CL i time automatski izbaci Villu iz CL-a.Mislim da bi se Martin O'Neill objesio za semafor na Villa Parku
![]()
Danas:
- bato99
#687 Re: English Premier League
arsenal da osvoji LP...ZEMLJO OTVORI SE 
- sesalmir
#688 Re: English Premier League
pravilo je promijenjeno, bas zbog te situacije, i odluceno je da ubuduce ni jedna federacija ne moze imati vise od 4 predstavnika, tako da 4. ekipa ukoliko se tako nesta ponovi ne nastupa u LP, jer prednost ima ekipa koja je osvojila takmicenje.paja_patak wrote:sjecas li se kad je liverpool osvojio LŠ a u ligi bio peti a Everton cetvrti e de mi reci je li Everton igrao tada LŠ?LongDong wrote:Ne znam otkud ti ovo da Villa ne bi igrala kvalifikacije za LP. U slučaju tvog scenarija, Arsenal bi kao osvajač automatski izborio LP, a Villa bi najnormalnije igrala kvalifikacije.shadow wrote:Bilo bi super da Aston Villa zavrsi kao cetvrta, Arsenal kao peti ali da Arsenal osvoji CL i time automatski izbaci Villu iz CL-a.Mislim da bi se Martin O'Neill objesio za semafor na Villa Parku
![]()
Danas:
-
LongDong
#689 Re: English Premier League
Nije, jer je ispao od Betisa u trećem pretkolu. Liverpool je tada morao kvalifikacije započeti od prvog pretkola i baš zbog toga je uvedeno pravilo, da osvajač stiče pravo učestvovanja u narednoj sezoni LP, bez obzira ako nije u matičnoj ligi osvojio mjesto koje vodi u LP.paja_patak wrote:
sjecas li se kad je liverpool osvojio LŠ a u ligi bio peti a Everton cetvrti e de mi reci je li Everton igrao tada LŠ?
-
paja_patak
#690 Re: English Premier League
nisam ja znao da su oni ucestvovali u tim kvalifikacijama posto je bilo ono pravilo da jedna zemlja ne moze imati 5 predstavnika u ligi sampionaLongDong wrote:Nije, jer je ispao od Betisa u trećem pretkolu. Liverpool je tada morao kvalifikacije započeti od prvog pretkola i baš zbog toga je uvedeno pravilo, da osvajač stiče pravo učestvovanja u narednoj sezoni LP, bez obzira ako nije u matičnoj ligi osvojio mjesto koje vodi u LP.paja_patak wrote:
sjecas li se kad je liverpool osvojio LŠ a u ligi bio peti a Everton cetvrti e de mi reci je li Everton igrao tada LŠ?
-
shadow
#691 Re: English Premier League
LongDong, promjenjeno je to pravilo, maximum 4 predstavnika sto bi u ovom slucaju Villu potisnulo iz CL-a. Ma bezze mi to palo na pamet, taj scenarij je gotovo nemoguc ali eto..
Hajmo gunners, danas aBd donijeti puni plijen sa Hawthornsa i sutra bodriti Man. City
Hajmo gunners, danas aBd donijeti puni plijen sa Hawthornsa i sutra bodriti Man. City
- Better Man
#692 Re: English Premier League
Jeste, ali ispali su u 3 pretkolu.paja_patak wrote:sjecas li se kad je liverpool osvojio LŠ a u ligi bio peti a Everton cetvrti e de mi reci je li Everton igrao tada LŠ?LongDong wrote:Ne znam otkud ti ovo da Villa ne bi igrala kvalifikacije za LP. U slučaju tvog scenarija, Arsenal bi kao osvajač automatski izborio LP, a Villa bi najnormalnije igrala kvalifikacije.shadow wrote:Bilo bi super da Aston Villa zavrsi kao cetvrta, Arsenal kao peti ali da Arsenal osvoji CL i time automatski izbaci Villu iz CL-a.Mislim da bi se Martin O'Neill objesio za semafor na Villa Parku
![]()
Danas:
- Better Man
#693 Re: English Premier League
Rooney i Berbatov za još jednu pobjedu Manchestera. Pao je i Newcastle. Sljedeće kolo derbi na Old Trafordu protiv Liverpoola. U slučaju pobjede Manchestera ili remija Ferguson može do kraja sezone komotno igrati sa rezervnim sastavom.
- Neelix
#694 Re: English Premier League
i to tad za liverpool je bio presedan, ne vjerujem da bi se ponovilo u pomenutom slucaju.
- Edin H.
#695 Re: English Premier League
Jos jedna kradjaBetter Man wrote:Rooney i Berbatov za još jednu pobjedu Manchestera. Pao je i Newcastle. Sljedeće kolo derbi na Old Trafordu protiv Liverpoola. U slučaju pobjede Manchestera ili remija Ferguson može do kraja sezone komotno igrati sa rezervnim sastavom.
Sudija Steve Benett, koje li slucajnosti kada se igra protiv Manchestera, nije svirao cist penal za Newcastle.
Inace to je ionaj isti sudija (sto voli velike) koji je u Spaniji produzio utakmicu dok Spanci nisu utrpali gol protiv 9 nasih igraca i efekticno nas izbacio iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
Sto se tice utakmice sa Liverpoolom jasno je da je Liverpool prejak za Manchester, a ipak sudija ne moze siljiti.
Liverppol je pencilin za velike klubove u Engleskoj, samo im je mrsko igrati lijeve utakmice
-
paja_patak
#696 Re: English Premier League
neka je zato liverpool posteno prosao arsenala prosle godine u LŠ(da je to bio bar jedini put) i to u obje utakmice besramno su pokrali topnike, ako iko nema pravo da se zali na sudjenje onda je to looserpool...istina da se i manchester gura ali looserpoolovci se najmanje za to imaju pravo da zale...Edin H. wrote:Jos jedna kradjaBetter Man wrote:Rooney i Berbatov za još jednu pobjedu Manchestera. Pao je i Newcastle. Sljedeće kolo derbi na Old Trafordu protiv Liverpoola. U slučaju pobjede Manchestera ili remija Ferguson može do kraja sezone komotno igrati sa rezervnim sastavom.![]()
Sudija Steve Benett, koje li slucajnosti kada se igra protiv Manchestera, nije svirao cist penal za Newcastle.
Inace to je ionaj isti sudija (sto voli velike) koji je u Spaniji produzio utakmicu dok Spanci nisu utrpali gol protiv 9 nasih igraca i efekticno nas izbacio iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo![]()
Sto se tice utakmice sa Liverpoolom jasno je da je Liverpool prejak za Manchester, a ipak sudija ne moze siljiti.
Liverppol je pencilin za velike klubove u Engleskoj, samo im je mrsko igrati lijeve utakmice
- Edin H.
#697 Re: English Premier League
Ja ne navijam za Liverpool, premda mi nisu mrski (zbog Daglisha, Keagena i Toshaka
) nego konstatujem.
Guraju se svi veliki klubovi, ali osobito Manchester United.
Zaboravih spomenuti da Benett za cisti crveni karton Vidicu daje zuti.
Naravno 3 minuta nakon incidenta Manchaster izjednacuje kada su trebali igrati sa 10 igraca.
Pocine mi se gaditi Premiership zbog ovoga
Guraju se svi veliki klubovi, ali osobito Manchester United.
Zaboravih spomenuti da Benett za cisti crveni karton Vidicu daje zuti.
Naravno 3 minuta nakon incidenta Manchaster izjednacuje kada su trebali igrati sa 10 igraca.
Pocine mi se gaditi Premiership zbog ovoga
-
dimu
#698 Re: English Premier League
bio je i penal za Manchester pa ga nije svirao kad je onaj igrao rukom
bilo je i namjerno udaranje Ronalda pa je onaj dobio samo zuti
a ne znam na koji penal mislis da nije dosudjen newcastleu, evra nije dotakao onog lika ako mislis na tu situaciju, nema tu price o penalu vidjelo se na usporenom snimku...
bilo je i namjerno udaranje Ronalda pa je onaj dobio samo zuti
a ne znam na koji penal mislis da nije dosudjen newcastleu, evra nije dotakao onog lika ako mislis na tu situaciju, nema tu price o penalu vidjelo se na usporenom snimku...
-
drama
#699 Re: English Premier League
ma covjek vidi samo sta hoce da vidi
kad martins vidica opali laktom, jos mu se pritom smjeska, hinjski, onda je uredu.
kad martins vidica opali laktom, jos mu se pritom smjeska, hinjski, onda je uredu.
-
shadow
#700 Re: English Premier League
Ma jebo ManU, bitno je da je Villa zijanila
...Martine, samo 3 bobe