Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Biznis

#676 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Biznis »

nevenkagaragic wrote:Nazalost, nije porodicna medicina ono sto bi trebalo da bude.
Ovakav slucaj nije usamljen.

Image
http://img225.imageshack.us/img225/1558 ... icname.jpg

"Dnevni avaz", 14.10.2010.
tu je najveci problem sto je on Muhamed i sto je u Bijeljini. Da je Stanko sumnjam da bi se to desilo.
Frankyee

#677 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Frankyee »

Samo se nadajte da nikad niste primorani da pomoc trazite u Kantonalnoj Bolnici Bihac , to iz licnog iskustva mogu reci je najveci odron sto ima u ovoj drzavi. Radije do Prijedora ili Banjaluke nego za Bihac.

Osim sto je rupa od ustanove bez dobre koverte nije potrebno vrijeme gubiti i upste ici u Bihac, a kad ste tamo odma se pocne razdvajanje na Krupljane, Cazinjane, Sanjane, ... sto zivite dalje od Bihaca losije se prema vama ponasaju.

U sred bolnice se pusi ko daje kafana, prljavo, ocaj opsti. U Bihacu ko ostane da prelezi taj se tesko vraca zdrav ili ziv. Valjda je to nacin da se smanji broj pacijenata, tamo stvarno se ostane lezati jedino ako je glava u pitanju.

Rupa.
denis.istok

#678 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by denis.istok »

ja cuo da je neki poznati hirurg ili ortoped iz bihaca uzeo unaprijed lovu od pacijenta za operaciju i zdimio na more u HR, a ovaj ga uzaludno cekao...naravno ostale kolege ga nisu ni pogledali...

i u mostaru je slicno cini mi se, sarajevo sareno, zenica onako ali kako sam cuo, mozda grijesim, u tuzli ima najmanje toga...e sad, sve su price naravno..
nevenkagaragic

#679 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

denis.istok wrote:ja cuo da je neki poznati hirurg ili ortoped iz bihaca uzeo unaprijed lovu od pacijenta za operaciju i zdimio na more u HR, a ovaj ga uzaludno cekao...naravno ostale kolege ga nisu ni pogledali...

i u mostaru je slicno cini mi se, sarajevo sareno, zenica onako ali kako sam cuo, mozda grijesim, u tuzli ima najmanje toga...e sad, sve su price naravno..
U Tuzli su samo NAJUIGRANIJI i NAJSPOSOBNIJI u skrivanju istine! Znam MNOGO primera.

DENIS - ANEURIZMA - DZELATI I NJIHOVI SAUCESNICI
denis.istok

#680 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by denis.istok »

svuda ima olosa, i u svakoj struci i u svakom gradu i ustanovi.samo negdje manje a negdje vise :(
Ghost Snake

#681 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Ghost Snake »

Biznis wrote:
nevenkagaragic wrote:Nazalost, nije porodicna medicina ono sto bi trebalo da bude.
Ovakav slucaj nije usamljen.

Image
http://img225.imageshack.us/img225/1558 ... icname.jpg

"Dnevni avaz", 14.10.2010.
tu je najveci problem sto je on Muhamed i sto je u Bijeljini. Da je Stanko sumnjam da bi se to desilo.
I u Sarajevu je isto, lično doživljavam svaki put kada trbam otići po terapiju, minimum sedam dana čekanja.
nevenkagaragic

#682 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

nevenkagaragic wrote:Cuj, skrivali drugu operaciju, nisu je upisali, skrivali i dokumentaciju...ocito je ZASTO!
Hipokrate, Hipokrate...prevrces li se?

Ljekari optuženi za smrt Zdravke Stojčević
04-01-2010

Policija već danima vodi istragu u bijeljinskoj bolnici „Sveti vračevi“ o uzrocima smrti Zdravke Stojčević (55) iz Pelagićeva. Ljekare je tužio njen suprug Simo Stojčević i do sada je ispitano 11 uposlenika bolnice.

Za smrt moje supruge optužio sam dr. Sinišu Maksimovića koji je nesavjesno operisao moju suprugu i u otpusnoj listi sakrio da joj je uradio i drugu operaciju. Hirurškoj ekipi u kojoj je bio i jedan specijalista iz Beograda, dao sam 500 maraka kako bi operacija štitne žlijezde bila što bolje izvedena. Nakon operacije, kćerka i ja smo bili u bolnici, rekli su nam da je sve proteklo dobro i razgovarali smo sa Zdravkom. Vratili smo se kući, a kada smo uveče ppozvali bolnicu, rečeno nam je da je Zdravka ponovo prebačena u operacionu salu. Ujutro nam je javljeno da je Zdravka umrla.

U bolničkoj dokumentaciji nigdje nema da je Zdravka i drugi put operisana – izjavio je Simo Stojčević i dodao da je posebno ogorčen što u stvarima pokojne supruge koje su mu predate nije bilo njene lične karte, kreditne kartice i 40 maraka koje je imala.

Direktor bolnice dr. Miroslav Mitrović kazao je da je dokumentacija o operaciji od njega skrivana nekoliko dana.

(SAN)
http://www.san.ba/index.php?id=9795
Bez obzira na nalaz vestaka, pravosudje djelje po svom : doktori su zasticena vrsta i tacka!
Sta da im covek (U)radi?

Image
http://img87.imageshack.us/img87/368/23 ... aodsmr.jpg

"Dnevni avaz", 17.10.2010.
nevenkagaragic

#683 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Znamo mi (gradjani) to (i MNOGO vise) i bez istrazivanja.
Nivo usluge u zdravstvenim centrima BiH je u skladu sa nivoom kompletnog drustva, bez izuzetka (nazalost!).
A ko se jos seca Hipokratove zakletve? Kakav Hipokrat...on se prevrce u grobu.

Nedovoljan nivo usluge u zdravstvenim centrima u BiH

10:39, 18 Oktobar, 2010
Istraživanje Agencije Global Market Solutions d.o.o.

Image

Nivo usluge u zdravstvenim centrima u BiH nije dovoljan i ne pruža se dovoljno kvalitetna usluga pacijentima, rezultati su to mjerenja i istraživanja u pogledu pružanja usluga u zdravstvenim centrima u BiH, koje je od 1.augusta do 11. oktobra 2010. provela Agencija Global Market Solutions d.o.o.

Mjerenja su sprovedena na Kliničkim centrima, bolnicama, domovima zdravlja i ambulantama porodične medicine. Na svakom od posjećenih lokacija mjerilo se pet elemnta dobre usluge: izgled zdravstvenog centra, pozdrav i pristup ljekara, ljubaznost ljekara, stručnost ljekara i završni pozdrav.

Zenica sa najlošijom uslugom

Prema rezultatima pomenutog istraživanja, Zenica svojim građanima pruža najlošiju uslugu i to u mjeri od 67.64 posto, a iza nje se nalazi Distrikt Brčko sa 69.23 posto i grad Sarajevo sa 70.88 posto. Najbolje usluge zdravstva svojim sugrađanima pruža Banja Luka čiji se nivo kvaliteta usluge mjeri sa 77.29 posto.

Nivo usluge u kliničkim centrima Tuzla, Sarajevo i Banja Luka nije dovoljan

Nivo usluge u kliničkim centrima Tuzla, Sarajevo i Banja Luka nije dovoljan i ne pruža se dovoljno kvalitetna usluga pacijentima, a desi se i da greškom doktori utvrde dijagnozu što kod građana izaziva paniku i nerovozu.

To potvrđuje slučaj u KBC Banja Luka gdje je doktor utvrdio tumor hipofize, a da pri tome nije izvršio dodatne preglede i konsulatacije. Na njegovu grešku je uočio doktor kojeg je pacijent angažovao u privatnom aranžamanu i gdje se začudio na nalaze i zaključke koje je doktor donio u KBC Banja Luka.

Ako u početku Hipokratove zakletve stoji “U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanoit..” zašto onda doktor KBC Tuzla sa odjela stomatologije je svoju humanost ostavio po strani i dozvolio da djevojčica 100 postotni invalid,cerebralne paralize, čeka više od pola sata u čekaonici u trenutku kada nije bilo pacijenata u sobi stomatologa.

Očekujte neočekivano

Lokalni domovi zdravlja trebaju više biti na usluzi građana i svako poštivati etička načela i pokazati svoju humanost na koju su položili zakletvu. Pa tako nemojte se iznenaditi ako posjetite dom zdravlja u Tuzli, ljekara opšte prakse zbog ospica, gdje nakon kucanja i pozdrava doktor ništa ne odgovori, jer je bio zauzet čitanjem novina i gdje nakon 10 minuta stajanja ponudi pacijentu da sjedne.

Isto tako ukoliko vam u Bihaću zatreba ginekolog, te se obratite ženskom dispanzeru, spremite se da pored velikih bolova koje trenutno doživljavate, doživite još veću psihičku bol. Pa tako da doktori umjesto da vam pomognu u vašem bolu oni uživaju u guštu kafe 20 minuta, a da vi pri tome molite i ubjeđujete ih kako imate bolove.

Da li je Hipokratova zakletva danas relevantna?

Pitanje na koje bi većina nas htjelo odgovor. Jasan odgovor svakako možete dobiti ako posjetite opću bolnicu u Mostaru pa umjesto popravljenog zuba kod stomatologa dobijete nesnosne gnojne infekcije i još pri tome završite sedam dana na odjelu fascijelane hirurgije.

˝Voljela bi da sam veterinar,da ne moram raditi sa ljudima˝

„Najvažnija će mi briga biti zdravlje mojega pacijenta..” onda svakako ako se obratite doktoru ambulante porodične medicine u Brčkom dobit ćete odgovor koji će zasjeniti dio iz pomenute zakletve. Naime pacijent nakon što se obratio doktoru kako ima jake glavobolje u predjelu sinusa, dobio je odgovor „Voljela bi da sam veterinar, da ne moram raditi sa ljudima˝?

(TIP)
JOS PODATAKA :
http://www.tip.ba/2010/10/18/nedovoljan ... ima-u-bih/
zonbirile

#684 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

kada država prestane ličiti na Kongo,tada će i zdravstvo ličiti na civilizirano zdravstvo.
tesla_001

#685 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by tesla_001 »

Dom zdravlja Hadžići: Doktor me izbacio iz ordinacije

Image

Doktor Safet Kurtanović, prema riječima Jasmine Isić, počeo je da vrišti nakon što iz kartona njenog oca nije mogao pročitati kolegin rukopis Doktor me izbacio iz ambulante, bile su prve riječi naše sugrađanke Jasmine Isić iz Hadžića, koja je jučer pozvala redakciju Oslobođenja. Naime, Jasmina je otišla u DZ Hadžići kako bi podigla recepte za svog oca, ali tada je, prema njenim riječima, uslijedila jedna od najvećih neugodnosti koje je doživjela. "Otac je imao pet moždanih udara i ja već pola godine podižem recepte i lijekove za njega. Majka me nazove i kaže koji lijekovi nedostaju i ja odem do doktora. Doktoru sam dala papir sa spiskom lijekova i zamolila ga da provjeri da li sam neki lijek pogrešno zapisala. Cijela terapija mog oca stoji u njegovom kartonu u ambulanti", kazala je Jasmina.
Doktor Safet Kurtanović, prema Jasmininim riječima, počeo je da vrišti nakon što iz kartona njenog oca nije mogao da pročita kolegin rukopis.

"Kurtanović nije ordinirajući doktor mog oca. Na početku našeg razgovora napisao je uputnicu mome ocu za neurologiju. Ali, s obzirom na to da nije mogao da pročita terapiju iz kartona, počeo je da viče. Rekao mi je da sam mu 17. pacijent od jutros. Pokušala sam ga smiriti, ali nije uspjelo. Nakon toga izbacio me iz ordinacije. Nisam se mogla sa tim pomiriti i otišla sam do direktora. Sa njim sam se zajedno vratila Kurtanoviću, ali nas je oboje ponovo izbacio iz ordinacije", istakla je Jasmina.
Nakon sve te zbrke, Jasmina se sa direktorom uputila drugom doktoru koji je napisao recepte za njenog oca.

Ja ne znam gdje se čovjek treba obratiti, da bi se ovome stalo u kraj. Čitam komentare ispod ovog članka, gdje se neko par puta žalio ministarstvu zdravstva, ali nije dobio nikakav odgovor.

izvor: http://www.hadzici.net/index.php?option ... 7&Itemid=1
felichi

#686 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by felichi »

jucer, na moju nesrecu, morao sam otici do centra hitne medicinske pomoci u sarajevu.
dolazim pred HMP, kada tamo RAMPA. ostajem u cudu. mislim jesam li pogresio ulaz ili !?
cekamo minut ili dva, nakon toga dolaze kola HMP i ulazimo sa njima. dolazimo pred zgradu,
odmah izljece neka osoba (portir ili tehnicar?) i govori nam da se parkiramo dalje od zgrade objasnjava
'direktor ne da nikom ispred'?!

LJUDI, KADA SU PRIVATIZIRALI HITNU POMOC? OD KADA SE ISPRED HITNE STAVLJAJU RAMPE!
zonbirile

#687 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

felichi wrote:jucer, na moju nesrecu, morao sam otici do centra hitne medicinske pomoci u sarajevu.
dolazim pred HMP, kada tamo RAMPA. ostajem u cudu. mislim jesam li pogresio ulaz ili !?
cekamo minut ili dva, nakon toga dolaze kola HMP i ulazimo sa njima. dolazimo pred zgradu,
odmah izljece neka osoba (portir ili tehnicar?) i govori nam da se parkiramo dalje od zgrade objasnjava
'direktor ne da nikom ispred'?!

LJUDI, KADA SU PRIVATIZIRALI HITNU POMOC? OD KADA SE ISPRED HITNE STAVLJAJU RAMPE!
---------------------------------------------
doživio isto,ja ostavio kola na onaj prilaz za pješake.On nešto kako,ja mu rekoh-zovi muriju i završi se tako.Pa nije ni čudo direktor imenjak Alija,seljak sa Bjelašnice,drkađija.Možeš misliti postavio kamere u rentgen svlačionice da uhvati lopova koji bunari pacijente-idiot.
van Basten

#688 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by van Basten »

hitna je dobila novog direktora... dok je bio spominjani Alija moglo se parkirati i na krovu zgrade, sad se ipak zna neki red. Kapija je za put službenim i autima uposlenika, a pristup autom do ulaza za pacijente je s druge strane, kraj samog ulaza (naravno, podrazumijeva se da se auto skloni nakon što se pacijent uvede), i meni je to sasvim ok. Druga je stvar što su ljudi navikli ući autom do pred samu apoteku npr pa kroz prozor haman proturati recept
zonbirile

#689 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

van Basten wrote:hitna je dobila novog direktora... dok je bio spominjani Alija moglo se parkirati i na krovu zgrade, sad se ipak zna neki red. Kapija je za put službenim i autima uposlenika, a pristup autom do ulaza za pacijente je s druge strane, kraj samog ulaza (naravno, podrazumijeva se da se auto skloni nakon što se pacijent uvede), i meni je to sasvim ok. Druga je stvar što su ljudi navikli ući autom do pred samu apoteku npr pa kroz prozor haman proturati recept
------------------------------------------
griješiš,nije parking ni za službena auta ni za hitnu nego samo za kola uposlenika,što je balkanski primitivizam.Uskraćen je rpilaz bolesnicima na račun parkinga ,od čistačice do doktora .Za ovakvo razmišnjanje je najbolje opis stanja u kojem se nalazimo.Znači dođeš sa povređenim,slomljenim,položiš ga na trotoar i tražiš parking,a isti idiot koji te tjera sa ulaza svoju 2-cu drži na za tebe predviđenom parkingu-aferim
van Basten

#690 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by van Basten »

a ti ostavi auto pored parkinga i povrijeđenog uvedi unutra. Kada ga predaš medicinskom osoblju na tretman, vratiš se i auto pomjeriš na parking preko puta hitne. Kao što vidiš, i iskarikirana situacija ima logično riješenje, samo što je naš narod navikao autom do ordinacije ako može ikako.
nevenkagaragic

#691 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Aaaaa...svasta...sta kazete na ovu HITNU POMOC? Prevozili 29 kg droge - skanka.
Cega se sve kriminalci nece dosetiti...hej, vozilo Hitne pomoci.
Valjda su mislili da ne moze biti sumnjivo? Pitanje je koliko se dugo bave ovim.

U vozilu Hitne pomoći 29 kilograma skanka
nevenkagaragic

#692 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Ne, ovi nisu "banda nezainteresovana", ali ovaj clanak MNOGO GOVORI (vest sam sinoc cula na FTV) .
Posebno mi je zanimljiv, a potpuno tacan pasus koji citiram :

..."To što su izostale reakcije ljekara iz ostalih bh. medicinskih centara ne čudi previše jer su "ljudi u bijelom" poznati kao neshvatljivo sujetna ljudska bića. U tuđem oku ne vide ni balvan ukoliko on predstavlja uspjeh, a klade u vlastitim očima, koje svjedoče o njihovoj nesposobnosti, arogantno pretvaraju u slamčice. Njihov ego, kojeg hrane i pacijenti svojim snishodljivim i gotovo bogobojaznim ponašanjem, ne dopušta izricanje nikakvih pohvala na račun uspješnih doktora Hercegovaca. Odjednom se podrazumijeva da ljekari spasavaju a ne uništavaju ljudske živote, odjednom je to rutina koja ne zavređuje nikakve komentare. Istini na volju, ni mostarski medicinari nisu lili suze radosnice kada su njihove kolege iz Tuzle, Sarajeva i Banjaluke nizale uspjehe u svom poslu, a bilo ih je. Prešutni je dogovor da se konkurenciji ne odaje priznanje, ali i da se ne talasa kad se ta ista konkurencija ogluši o profesionalnu etiku, pa nezakonito naplati uslugu ili pacijenta ubije tokom rutinske operacije koja se neočekivano iskomplikovala. Ljekari su jednako dosljedni kad treba ignorisati znanje svojih kolega, ali i kad je pametno prešutjeti i zataškati neznanje nekog brata po struci, koje je trebalo dobiti sudski epilog."...

Neki drugi Mostar
zonbirile

#693 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

van Basten wrote:a ti ostavi auto pored parkinga i povrijeđenog uvedi unutra. Kada ga predaš medicinskom osoblju na tretman, vratiš se i auto pomjeriš na parking preko puta hitne. Kao što vidiš, i iskarikirana situacija ima logično riješenje, samo što je naš narod navikao autom do ordinacije ako može ikako.
--------------------------------------
izvini zašto,da bi portir držao svoju dvicu pod rampom?Izvini šta se radi dok ja unosim ranjenog/povređenog,a dođe drugi auto.Normala,bosanska,siti te portir kockaste glave tjera,a on parkirao svoje taljige na parking-da nisi iz hitne.da nisi Alija,jeli bilo "dobrih" snimaka?.
van Basten

#694 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by van Basten »

svaka firma ima pravo da ima parking za svoja auta, osobito ako nije riječ o javnom nego parkingu u sklopu zgrade. Povrijeđeni se rijetko dovlače, češće se zove na lice mjesta. Da znaš šta o prvoj pomoći znao bi da je kod težih povreda tijela najbitnije isto ne micati, a i kada bi došla 2-3 auta uzastopce, mogla bi se naredati jedan iza drugog pred ulaz na 1-2 minuta.
Tvoja "prozivanja" na kraju posta isključuju te iz ozbiljne diskusije, jer je očito da si odlučio tjerati svoje a ne parlamentarno komunicirati, zato se ja više na ovu temu parkinga hitne neću javljati.
zonbirile

#695 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

van Basten wrote:svaka firma ima pravo da ima parking za svoja auta, osobito ako nije riječ o javnom nego parkingu u sklopu zgrade. Povrijeđeni se rijetko dovlače, češće se zove na lice mjesta. Da znaš šta o prvoj pomoći znao bi da je kod težih povreda tijela najbitnije isto ne micati, a i kada bi došla 2-3 auta uzastopce, mogla bi se naredati jedan iza drugog pred ulaz na 1-2 minuta.
Tvoja "prozivanja" na kraju posta isključuju te iz ozbiljne diskusije, jer je očito da si odlučio tjerati svoje a ne parlamentarno komunicirati, zato se ja više na ovu temu parkinga hitne neću javljati.
----------------------------------
ccc,toliko neznanja ,a višak samodopadljivosti.Parking je namjenski napravljen za pacijente i pratnju,kao i pred Vrazovom.Samo u to doba se vozile "fiće" i malo auta bilo,pa se to poštovalo,sada svaki seoski direktor,direktor sa sela,partijskih korjena ograđuje i zapišava svoje parkinge.Konačno to se kosi sa zdravim razumom,u privatnoj firmi češ ponuditi parking posjetiocima,a ne uposlenicima,ali selo zove...ograde,..kolac pa glavi, međa...
valter.ba

#696 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by valter.ba »

van Basten wrote:svaka firma ima pravo da ima parking za svoja auta, osobito ako nije riječ o javnom nego parkingu u sklopu zgrade. Povrijeđeni se rijetko dovlače, češće se zove na lice mjesta. Da znaš šta o prvoj pomoći znao bi da je kod težih povreda tijela najbitnije isto ne micati, a i kada bi došla 2-3 auta uzastopce, mogla bi se naredati jedan iza drugog pred ulaz na 1-2 minuta.
Stvarno je bolje da se ne javljas sa takvim stavom. Imao sam situaciju, malo dijete temp. 40C, dolazim pred HMP i RAMPA!!! Vjerovatno sam nekoj sestri trebao samo dobaciti dijete i onda ici da trazim parking :shock: Nisi svjestan sta pricas... Ti si stari forumas i nije mi jasno odakle ti dolaze ove nebuloze izuzev ako stvarno nisi uposlenik HMP pa pokusavas da nam podvalis lavor :-) Parkirao sam pred rampu ljut kao vashka i uz malo "verbalne komunikacije" nadlezni su se srecom i po mene i po njih sklonili dok nisam zavrsio .
Ova gospodja nova direktorka izgleda ima mentalnih problema ali se nadam da ce naletiti na neke dobre bobe prije nego sto naleti na nekog ko ne izbaci tek tako clana porodice pred vrata i ode traziti parking.
zonbirile

#697 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

koje odsustvo humanosti,normalnosti,osjećaja mjere.Isto je i u Državnoj bolnici.Svi,ama baš svi od direktora do žutog mrava(čistačice) piče u krug.Sto x,ali bukvalno sam gleda ,a i bio prisiljavan da prebacujem pacijenticu na štakama u razdrkanu fabiju,da je odveze pred Ortopediju,ja dotle na Breci parkiram,pa trčim dole i uvedem je u kliniki.Dok traje tretman gledam,kako svaka bolnička šuša,ide amo tamo sa autom.
felichi

#698 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by felichi »

van basten kao da ne zivimo u istom gradu. OK - svako ogradi svoju avliju, policija u mis irbinoj pola ulice uzela,
ambasade, razne vladine i nevladine organizacije ali HITNA POMOC!! MORA BITI DOSTUPNA PACIJENTU
pogledaj HMP na zapadu ili onu na kcus-u gdje kola doslovce ulaze u zgradu tzv toplim hodnikom.
ovo ispred HMP je vrh primitivizma i manipulacije drzavne imovine i javnih servisa. zena kao da je
PRIVATIZIRALA HMP i fino sebi svoje ogradila. dno.

i sada zamisli tri ujutro ti juris sa djetetom u HMP, prolazis crvena, i onda cekas pred hmp da ti uspavani portir
otvori kapiju?!?!?
zonbirile

#699 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

felichi wrote:van basten kao da ne zivimo u istom gradu. OK - svako ogradi svoju avliju, policija u mis irbinoj pola ulice uzela,
ambasade, razne vladine i nevladine organizacije ali HITNA POMOC!! MORA BITI DOSTUPNA PACIJENTU
pogledaj HMP na zapadu ili onu na kcus-u gdje kola doslovce ulaze u zgradu tzv toplim hodnikom.
ovo ispred HMP je vrh primitivizma i manipulacije drzavne imovine i javnih servisa. zena kao da je
PRIVATIZIRALA HMP i fino sebi svoje ogradila. dno.

i sada zamisli tri ujutro ti juris sa djetetom u HMP, prolazis crvena, i onda cekas pred hmp da ti uspavani portir
otvori kapiju?!?!?
---------------------------------------------
grešiš nema otvaranja.Možeš samo na ulaz,gdje može stati samo jedno auto i portir odmah tjera.Za očekivati je vatreni duel na tom mjestiu,u kasnim satima sigurno.Zato đukele parkiraju privatna aura,obezbjeđeno,besplatno mjesto na račun bolesnim
nevenkagaragic

#700 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

"Horor klinika"... eh, da li je jedina? Sumnjam...
Znam jednu slicnu kliniku u Tuzli, zovem je "kuca mraka"....

Hirurzima s "horor klinike" višegodišnje zatvorske kazne

Glavni hirurg Pier Paolo Brega Massone osuđen je na zatvorsku kaznu od 15 i po godina zbog izazivanja bola putem nepotrebnih hirurških zahvata, isključivo u cilju postizanja "profesionalne i materijalne dobiti"

FENA 29/10/2010 19:30:00
Image
"Horor klinika" (Foto: AP)

Trojica talijanskih hirurga osuđena su u petak na višegodišnje zatvorske kazne zbog izvođenja nepotrebnih operacija, uključujući amputacije, u medicinskoj ustanovi koju su lokalni mediji nazvali "horor klinikom".

Presude su izrečene u petak u okviru sudskog procesa u toku kog su tužioci iznijeli dokaze da su ovi hirurzi, kako bi dobili velike naknade od državnog zdravstvenog sistema, bez potrebe operisali 83 pacijenta u klinici Santa Rita u Milanu, javio je AP.

Glavni hirurg Pier Paolo Brega Massone osuđen je na zatvorsku kaznu od 15 i po godina zbog izazivanja bola putem nepotrebnih hirurških zahvata, isključivo u cilju postizanja "profesionalne i materijalne dobiti".

Druga dvojica hirurga dobila su zatvorske kazne u trajanju od šest, odnosno deset godina.

(Dnevni avaz)
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/glob ... kazne.html
Post Reply