Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

zateznistub

#676 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Edin H. wrote:
A jesi li bio u onoj cevabdzinici sa druge strane drvenog mosta na Cengic Vili :D ? Kod kospicarne :D
:shock: oklen si ti? Gdje se ti kopas?
muha_sa

#677 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

karanana wrote:jeste na taj sam prostor mislio ispod vranica.

mislim da edin ne govori o ekinoj cevabdzinici (i videoteci). bila je i mala drvena kockasta baraka cevabdzinica odmah do kospicarne.
sjecam se te cevabdžinice--bila je tu 84-e kad sam doselio u P.Toljatija :) sad da li je to Eka il neko drugi držo poslije tvog posta nisam više siguran :lol:
Edin H.

#678 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

mislim da edin ne govori o ekinoj cevabdzinici (i videoteci). bila je i mala drvena kockasta baraka cevabdzinica odmah do kospicarne.

edit: e jeste sjecam se da se govorilo kod miche. ne znam je li se tako i cevabdzinica zvala. dobri cevapi pravo bili.

baja drzo kospicarnu pa zelenaru dugo vremena pa uzeo sa ekom prostor da naprave ovu zgradu kad je most napravljen i kad su njihovi objekti sruseni. znam da su se ovi neki iz zelenih zgrada dugo zalili da su tu zgradu bespravno podigli ali eto je....
sad je uglavnom bekim zaduzen za kafanu.

Da, upravo onu cevabdzinicu koju si opisao (sa termoakumulacionom - kako si se toga sjetio, covjece? :D ).

Meni je sav rostilj kod Miche bio super.
zateznistub

#679 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

edit: e jeste sjecam se da se govorilo kod miche. ne znam je li se tako i cevabdzinica zvala. dobri cevapi pravo bili.

baja drzo kospicarnu pa zelenaru dugo vremena pa uzeo sa ekom prostor da naprave ovu zgradu kad je most napravljen i kad su njihovi objekti sruseni. znam da su se ovi neki iz zelenih zgrada dugo zalili da su tu zgradu bespravno podigli ali eto je....
Šta je ovo, sve mahala???
zateznistub

#680 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

muha_sa wrote:

sjecam se te cevabdžinice--bila je tu 84-e kad sam doselio u P.Toljatija :) sad da li je to Eka il neko drugi držo poslije tvog posta nisam više siguran :lol:
Ma neki šipci bili...eka se pojavio kad i one setsougaone (njegova i ona gdje je bio granap
a jedna anegdota lokali mi pive u krugu i poslali jednog da nam nove donese a cuvar bio isto Muha ali bez noge i saad dosao ovaj po pive u gluho doba a muha govori "sacekaj da stavim protezu, kaze njemu ovaj ma hajde, stavljaj zube kasnije daj pive...
karanana

#681 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

zateznistub wrote:

Šta je ovo, sve mahala???
ti cak ides unazad i do cige i autobusa i njegovog mini-lunaparka.
muha_sa

#682 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol:

garant ste na čošku cugali :)
zateznistub

#683 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Edin H. wrote: Meni je sav rostilj kod Miche bio super.
unistio sam se toliko puta tu

muha, a gdje drugo
Edin H.

#684 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

zateznistub wrote:
Edin H. wrote:
A jesi li bio u onoj cevabdzinici sa druge strane drvenog mosta na Cengic Vili :D ? Kod kospicarne :D
Ch. Villa :D

Kad me cetalji ne skinuse na drvenom ili mostu u Hrasnom necete me se tako lako kotarisati. :D

Premda mislim da nisi ni ti u cvijetu svoje mladosti :D
zateznistub

#685 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

karanana wrote:
Ha? Onda nema sanse da te ne znam. jbt taj me covjek murije kostao...slagao da sam neke viceve o Titi pricao...isao kasnnije sa rajom u Hrasnicu da ga bijem kad me stari izmatio jer se nana slagirala kad je brkati drot dosao na vrata da me nesto pita....
zateznistub

#686 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Edin H. wrote: Premda mislim da nisi ni ti u cvijetu svoje mladosti :D
mrš š'ćuo

muha....reci mu...
Edin H.

#687 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

muha_sa wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

garant ste na čošku cugali :)
Munta moj jaran svojevremeno trebu, pita ga cura: "Gdje izlazis?"

Kaze on: "Ispred kospicarne!" :D
muha_sa

#688 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:
zateznistub wrote:
Edin H. wrote:
Ch. Villa :D

Kad me cetalji ne skinuse na drvenom ili mostu u Hrasnom necete me se tako lako kotarisati. :D

Premda mislim da nisi ni ti u cvijetu svoje mladosti :D
nije mu požutio rodni list ko kod mene, al tu je negdje :lol:
Edin H.

#689 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

zateznistub wrote:
karanana wrote:
Ha? Onda nema sanse da te ne znam. jbt taj me covjek murije kostao...slagao da sam neke viceve o Titi pricao...isao kasnnije sa rajom u Hrasnicu da ga bijem kad me stari izmatio jer se nana slagirala kad je brkati drot dosao na vrata da me nesto pita....

Koji cigo, koji bus, koji lunapark? Gdje? :shock:
zateznistub

#690 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Edin H. wrote:
zateznistub wrote:
karanana wrote:

tralalalala ne zna ne zna...
kakonako

#691 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by kakonako »

Da ne citiram sve postove,samo za Muhu,cevabdzinicu kod Robne kuce u onom prolazu drzao je Mehmed Sljivo,ako hocete brat poznatijeg Edhema.I Mehmed je bio igracina,ono "Pofalicki","Bosna",ali nije dobacio koliko je buraz...A cevapcici su bili solidni,ali tu je uglavnom svracala raja s istoka(Rogatica,Foca,Gorazde) kad dodju sluzbeno u Sarajevo,em bolji parking nego na carsiji,em u centru,a i cevapi nisu bili za odbaciti.I da dodam za ove sto pricaju o neki polivenim cevapima - nikad cuo,bar u Sarajevu togta nije bilo,da to zatrazis bi te cevabzija gadjao onom krpom,znate kad je Paprica zatrazio cevape i ajvar salatu,pa nismo mogli od pitara godinama zivjeti.Cuj cevapi i ajvar.
zateznistub

#692 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

kakonako wrote:Da ne citiram sve postove,samo za Muhu,cevabdzinicu kod Robne kuce u onom prolazu drzao je Mehmed Sljivo,ako hocete brat poznatijeg Edhema.I Mehmed je bio igracina,ono "Pofalicki","Bosna",ali nije dobacio koliko je buraz...A cevapcici su bili solidni,ali tu je uglavnom svracala raja s istoka(Rogatica,Foca,Gorazde) kad dodju sluzbeno u Sarajevo,em bolji parking nego na carsiji,em u centru,a i cevapi nisu bili za odbaciti.I da dodam za ove sto pricaju o neki polivenim cevapima - nikad cuo,bar u Sarajevu togta nije bilo,da to zatrazis bi te cevabzija gadjao onom krpom,znate kad je Paprica zatrazio cevape i ajvar salatu,pa nismo mogli od pitara godinama zivjeti.Cuj cevapi i ajvar.
ovo ti vala niđe veze...i nisu bili solidni nega pravo dobri
muha_sa

#693 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

kakonako wrote:Da ne citiram sve postove,samo za Muhu,cevabdzinicu kod Robne kuce u onom prolazu drzao je Mehmed Sljivo,ako hocete brat poznatijeg Edhema.I Mehmed je bio igracina,ono "Pofalicki","Bosna",ali nije dobacio koliko je buraz...A cevapcici su bili solidni,ali tu je uglavnom svracala raja s istoka(Rogatica,Foca,Gorazde) kad dodju sluzbeno u Sarajevo,em bolji parking nego na carsiji,em u centru,a i cevapi nisu bili za odbaciti.I da dodam za ove sto pricaju o neki polivenim cevapima - nikad cuo,bar u Sarajevu togta nije bilo,da to zatrazis bi te cevabzija gadjao onom krpom,znate kad je Paprica zatrazio cevape i ajvar salatu,pa nismo mogli od pitara godinama zivjeti.Cuj cevapi i ajvar.
najbolji igrac malog nogometa u SA :? :)

sjecam se "Istre" sa drvenim tarabama kod robne--sjecam se i gradske kafane gdje je sad BBI banka, al nikako se ne mogu sjetit te cevabdžinice---motam film al ne ide :-) izlapio metuzalem :lol:
Edin H.

#694 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

zateznistub wrote:
Edin H. wrote:

Ko ba ne zna, bio sam sampion na fliperima :D i rock and roll dagada :D
muha_sa

#695 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:
zateznistub wrote:
Edin H. wrote:

s vama se i HAVANA lolo :lol:
zateznistub

#696 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Edin H. wrote:
zateznistub wrote:
Edin H. wrote:

Pa ne znas ko i gdje je bio cigo... :skoljka:
zateznistub

#697 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

muha_sa wrote: s vama se i HAVANA lolo :lol:
tukli se ja i on ko djeca iza obdanista ali se 3.14ka ne sjeca...
kakonako

#698 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by kakonako »

Ma dobro Zatezni,rekao sam solidni cevapi da se ne bi ovi novokomponovani nesto usprotivili,bio sam tu na desetine puta,ali o ukusima necemo.A Muhi starom haveru,kako bih ti objasnio,i poslije rusenja "Istre" i taraba cevabzinica je ostala sve do rata,ono kad s Titove krenes,jel bi Radiceva,pa prije porusene "Istre",jedan pasaz lijevo,unutra oveca avlija,neke zanatske radnje i Mehmedova cevabzinica.A da je Mehmed bio najbolji igrac na male,Muha,Zdero Glasovic,pa Svrakic i onda...mozda Mehmed.Pozdrav.
argenteus

#699 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by argenteus »

muha_sa wrote:
najbolji igrac malog nogometa u SA :? :)

sjecam se "Istre" sa drvenim tarabama kod robne--sjecam se i gradske kafane gdje je sad BBI banka, al nikako se ne mogu sjetit te cevabdžinice---motam film al ne ide :-) izlapio metuzalem :lol:

Kod taxištanda, bila knjižara i frizerski salon (mislim da se vlasnik zvao Boris,), e tu između bio prolaz, a unutra ćevabdžinica.
zateznistub

#700 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

kakonako wrote:Ma dobro Zatezni,rekao sam solidni cevapi da se ne bi ovi novokomponovani nesto usprotivili,bio sam tu na desetine puta,ali o ukusima necemo.A Muhi starom haveru,kako bih ti objasnio,i poslije rusenja "Istre" i taraba cevabzinica je ostala sve do rata,ono kad s Titove krenes,jel bi Radiceva,pa prije porusene "Istre",jedan pasaz lijevo,unutra oveca avlija,neke zanatske radnje i Mehmedova cevabzinica.A da je Mehmed bio najbolji igrac na male,Muha,Zdero Glasovic,pa Svrakic i onda...mozda Mehmed.Pozdrav.
Ma salio sam se, :) sve je onako kako si opisao...
Post Reply