SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Raskoljnikov

#676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Raskoljnikov »

Inkognito lijepo mjesto i bas mirno onako... :roll:
znaci samo se krimosi popucali, jel' koji slucajni prolaznik/gost strad'o?
Baltazar_khan

#677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

Uglavnom, bilo je jako stravično gledati mlade djevojke kako vrište od straha, kako plaču... Fuj, fakat nam je sigurnost na najnižim granama pala...
Raskoljnikov

#678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Raskoljnikov »

Baltazar_khan wrote:Uglavnom, bilo je jako stravično gledati mlade djevojke kako vrište od straha, kako plaču... Fuj, fakat nam je sigurnost na najnižim granama pala...
Pa nek malo mucnu lijepom glavicom...da im ne bi mame plakale :-)
piupiu

#679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by piupiu »

Raskoljnikov wrote:
Baltazar_khan wrote:Uglavnom, bilo je jako stravično gledati mlade djevojke kako vrište od straha, kako plaču... Fuj, fakat nam je sigurnost na najnižim granama pala...
Jao, Rodione, bas si me nasekirao ovim komentarom! Sto tako razmisljas? Treba sad svi da se u geta zatvorimo i da napravimo situaciju jos strasnijom nego sto jeste? Djevojke treba da se osjecaju slobodnima i sigurnima da odu na vecernju svirku, kakve to ima veze sa muckanjem glavicom? Onog trenutka kad se svi povuku i u strahu zatvore u kucu i 'oslobode teren' nasilnicima, zavrsili smo karijeru. Nisu djevojcice krive ... c, c, c ... bas si me naljutio, da znas! :angry: :D
Raskoljnikov

#680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Raskoljnikov »

piupiu wrote:
Raskoljnikov wrote:
Jao, Rodione, bas si me nasekirao ovim komentarom! Sto tako razmisljas? Treba sad svi da se u geta zatvorimo i da napravimo situaciju jos strasnijom nego sto jeste? Djevojke treba da se osjecaju slobodnima i sigurnima da odu na vecernju svirku, kakve to ima veze sa muckanjem glavicom? Onog trenutka kad se svi povuku i u strahu zatvore u kucu i 'oslobode teren' nasilnicima, zavrsili smo karijeru. Nisu djevojcice krive ... c, c, c ... bas si me naljutio, da znas! :angry: :D
Ma bona sta ti je... :D
Ni u Geto se vise ne mozemo zatvoriti sad je Atilla :dance:
Znam da znas da znam :-) kako nisu krive za pucnjavu i zrtve...ali mogu biti sutra krive ako navuku sebi belaj na vrat jer nemaju uvid u situaciju ako nista drugo...
Eto ti konteksta u kom sam govorio pa se ti ljuti do juce... :D
piupiu

#681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by piupiu »

Raskoljnikov wrote: Ma bona sta ti je... :D
Ni u Geto se vise ne mozemo zatvoriti sad je Atilla :dance:
Znam da znas da znam :-) kako nisu krive za pucnjavu i zrtve...ali mogu biti sutra krive ako navuku sebi belaj na vrat jer nemaju uvid u situaciju ako nista drugo...
Eto ti konteksta u kom sam govorio pa se ti ljuti do juce... :D
Pusti me da se ispusem ... :angry: :zoka:

Znam ja sta ti pricas, ali me ljuti pretpostavka da djevojcice trebaju napraviti 'risk-assessment' o tome gdje se svirka moze pretvoriti u fijukanje metaka i zaranjanje pod sto prije nego s drugaricama ode na tu istu svirku ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :angry:

To znaci da smo se mi pomirili s time da nasa djeca ne mogu imati normalan zivot i da na miru mogu otici poslusati malo muzike s rajom, nego cemo im uskoro kao u Johanesburgu savjetovati da ne staju ni na crveno na semaforu, jer ce ih neko opljackati, uperiti im pistolj u glavu, itd ... Mislim da su danas mladi i suvise svjesni mogucnosti nasilja i da im treba skinuti kapu sto se ne daju smesti u nastojanju da se ponasaju normalno. Treba ih u tome podrzavati a ne pitati -- sta si ti radila tamo gdje su se krimosi odlucili za revolveraski okrsaj, jer oni se, kao sto znamo, mogu desiti i sred Ferhadije u po bijela dana.
d2

#682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by d2 »

Ipak ces morati priznati da nije ista mogucnost da popijes metak u "torte i to" i u nekom klubu gdje ima puno turbofolka i alkohola.

uvidjaj jos uvijek traje...
svako_dobro_bih

#683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by svako_dobro_bih »

i ja sam naivno otisao u inkognito po prvi put u zivotu, nikad vise necu otici ni na jedan turbofolkeraski koncert u sarajevu jer ono sto se desilo je stvarno bilo stravicno
Baltazar_khan

#684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

svako_dobro_bih wrote:i ja sam naivno otisao u inkognito po prvi put u zivotu, nikad vise necu otici ni na jedan turbofolkeraski koncert u sarajevu jer ono sto se desilo je stvarno bilo stravicno
E vidiš, i meni se desila ista situacija... Ja sam također po prvi put na njihovim koncertima... Dobro, išao sam ljeti, ono po danu, u onu njihovu baštu gore, bude tad ok, al ovo večeras je fakat bilo strava, nije toliko strašno kad se pucalo, koliko je strašno bilo kad su svi počeli da vrište, da se bacaju pod stolove, navale panike... Odvratno..

Znaš šta je najgore... To što na ulazi gore u incognito, nije bio niko ko će pretresat goste. Znači, lole ulete sa utokama, komotno, i nikom ništa :x
piupiu

#685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by piupiu »

d2 wrote:Ipak ces morati priznati da nije ista mogucnost da popijes metak u "torte i to" i u nekom klubu gdje ima puno turbofolka i alkohola.

d2, nasilje se moze desiti bilo gdje gdje postoji solidan miks testosterona i drcnosti, sa i bez alkohola. Lokalni krimos se moze pojaviti gdje mu se svidja, pa i u 'torte i to'. Primjer Juke Prazine jedno godinu dana prije rata -- dodje jedan dan u Palmu, sa deset svojih 'djecaka', pridje frajeru, stocira ga pred svima, niko ne mrdnu jer oko njega stoje destorica sa pistoljima ispod majice, sunce sija, jedu se boemi i kesten pire, pije se kola ...
d2

#686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by d2 »

ne lupaj kljuna ti
Raskoljnikov

#687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Raskoljnikov »

piupiu wrote:
d2 wrote:Ipak ces morati priznati da nije ista mogucnost da popijes metak u "torte i to" i u nekom klubu gdje ima puno turbofolka i alkohola.

d2, nasilje se moze desiti bilo gdje gdje postoji solidan miks testosterona i drcnosti, sa i bez alkohola. Lokalni krimos se moze pojaviti gdje mu se svidja, pa i u 'torte i to'. Primjer Juke Prazine jedno godinu dana prije rata -- dodje jedan dan u Palmu, sa deset svojih 'djecaka', pridje frajeru, stocira ga pred svima, niko ne mrdnu jer oko njega stoje destorica sa pistoljima ispod majice, sunce sija, jedu se boemi i kesten pire, pije se kola ...
Nemoj zanemarit ni estrogen :D
Ne znam da li imas neke bitne informacije o Incognitu :D ?
Moze se desiti piupiu svasta nesta...ali zelis li da ides negdje gdje je mogucnost toga malo veca malo vise i odgovornosti snosis :dance:
Inace mislim da se u novoj mafijaskoj konstalaciji...zakuhalo pravo, jer je trenutno neciji dio kolaca niciji dio-svaciji dio... :-?
piupiu

#688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by piupiu »

d2 wrote:ne lupaj kljuna ti
Ne lupam, nego evociram uspomene na taj suncani dan, dok sjedih u Palmi, gdje nije bilo "Bazenasa", "Akvaticara", turbo-folkasa, alkohola, itd ... :D. Ili da evociram uspomene na jedan suncani dan na Slatkom cosetu prije koji mjesec? Ne znaci da ako neko ode da obidje kakvu pjevljivu sisojku u kakvom osrednjem lokalu tamo MORA biti veca sansa od kriminalnog obracuna. Tamo gdje ima velikog konzumiranja alkohola moze i ne mora doci do koskanja, tuce, povlacenja nozeva i pistolja, itd ... i obicno to ovisi o kolicini kulture, drcnosti i testosterona prisutnih.

Dakle, mozes pricati o mjestima za koje se zna da ih posjecuju banditi razlicitih kalibara, mozes pricati o kulturi nasilja, ali ne mozes praviti generalizaciju tipa -- turbofolk i alkohol=vise nasilja. (A posto ne idem na takve dogadjaje i mjesta, priznajem mogucu empirijsku defektnost mog argumenta, :D .) I jos da kazem da i ne znam gdje je taj Incognito, sto jest jest. Dakle, mozda sam neobavijestena, i tu priznajem Raskoljnikovu potrebu da se bude informisan.
d2

#689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by d2 »

ne moze me bog otac da sada sidje sa neba ubjediti da je ista sansa da popijem metak na koncertu sake polumente u folk klubu i dok citam GQ u babaloou i srcem nes kafu u dosadno popodne
piupiu

#690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by piupiu »

d2 wrote:ne moze me bog otac da sada sidje sa neba ubjediti da je ista sansa da popijem metak na koncertu sake polumente u folk klubu i dok citam GQ u babaloou i srcem nes kafu u dosadno popodne
Citas GQ? Pa to je cisti kriminal (i ja ga citam)! :lol: :lol: :lol:
d2

#691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by d2 »

ne skreci sa teme piliću jedan :x :lol:
sarajevo63

#692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

Šansa da popiješ metak slušajući turbofolk je šansovita. Ja do sad ne ćuh, bar u Sa da je bilo metaka na mjestima gdje je bilo punk-a, rock-a, metal-a.
Zaista mislim da smo na rubu totalne provalije.
Skyfox

#693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

nema vise pravila prije se znalo koje dijelove grada treba obilaziti u luku a koji su safe sada ocigledno ta pravila vise en vaze. Taj usrani Incognito je i doveo sav sljam na Grbavicu vise en mozes ni parkirat pred zgradom od kretena... :x
in33sa

#694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by in33sa »

Dosli divlji, istjerali pitome.

Bas, taj turbofolk je magnet za seloveselo-revolverase, kako u SA, tako u ZG i da ne idem dalje, nije bitna lokacija, bitno je da sirovine pucaju.
GoschaUkuchi

#695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GoschaUkuchi »

ooooo.... selo moje malo, ljepse od Pariza!!!
suncica24

#696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by suncica24 »

Zna li iko od vas ko drzi Inkognito?
Da zna... tesko da bi zalazili tamo!
Last edited by suncica24 on 16/11/2008 10:55, edited 1 time in total.
KENJAC

#697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KENJAC »

Vratite nam rat! On je bio bolji!
JThomas

#698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

delegat d2 je u pravu. zatvaram sjednicu :D :lol:

sve se može desiti svugdje, pa i pucnjava, ali ipak, negdje je mogućnost malo veća, a negdje malo manja.

taj incognito kad je tek otvorio jedno vrijeme nije bio loš, ali ovo zadnjih godinu dana, to je dno dna. pa gostovanja ti sve govore...

ako imaš čuku, ako imaš herca... :lol: :lol: :mrgreen:
don vito

#699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by don vito »

Ljude osokolio nastup njihovog bossa Bakira I. na Hayatu. Pa, kontali, kad onako lijepo govori o Shaji, mozda ce naci koju finu rijec i za revolverase iz Incognita.
in33sa

#700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by in33sa »

Tacno, taj Incognito nije bio los ranije, ja sam par puta bio tamo (nakon otvorenja) i bilo je ok, klasicni nocni klub, normalna muzika, sjecam se da sam vidjao "normalnu raju" (mislim na poznatije likove sa sarajevske nazovi jet set scene) dakle ljude koji ne idu na turbofolk.

Kad se to sve srozalo na turbofolk? nisam ni znao.

Cuj Tina Ivanovic, pa zenska je dno dna, moze uci u enciklopedije pod pojam "turbofolk".
Locked