09. 05 - dogovori za protest
-
JMJ
#676 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Bravo, samo naprijed, rusit' gamad na svim nivoima! Uz vas smo! SRETNO I BIRICETNO

- Asana
#677 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Vidimo se pred Kantonom... a Mirza, Tebi svaka cast na doprinosu u transparentima !
- Corto Maltese
#678 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Poruka za studente Sarajevskih Kafulteta: Najteže je prvu kafu preskočiti!
- uvjek dobar gost
#679 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Svi Vi koji idete sa posla na proteste ja Vas molim sljedeće:
Jednu nulu na jednom papiru preko cijelog papira kao ocjena kooju daje stručni žiri... mi jesmo žiri i na taj način trebamo da ocjenimo nehljebe i neradnike.
Hvala svima....
Jednu nulu na jednom papiru preko cijelog papira kao ocjena kooju daje stručni žiri... mi jesmo žiri i na taj način trebamo da ocjenimo nehljebe i neradnike.
Hvala svima....
- Alhemicarkaa
#680 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Corto, vidi se da si davno bio student, u 12 je vec osma kafa po redu. Tako da ima nade, prvu ne moraju preskakati, preskoci cemo osmu.Corto Maltese wrote:Poruka za studente Sarajevskih Kafulteta: Najteže je prvu kafu preskočiti!
-
Martian_Kyo
#681 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Sa kafe se moze preskocit
S posla malo pobjec
al moze li se dzuma preskocit?
S posla malo pobjec
- Asana
#682 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Moje cestitke Semsi, Plamenku, Konyanu, Mirzi i njegovom sinu na svom trudu u pripremi i tokom protesta!
( Da su ljudi znali kako ce zabavno i poucno biti, sigurno bi ih bilo puno vise
)
Nego, ja dadoh cijelu dnevnicu za struju ... uzimala-davala!
( Da su ljudi znali kako ce zabavno i poucno biti, sigurno bi ih bilo puno vise
Nego, ja dadoh cijelu dnevnicu za struju ... uzimala-davala!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#683 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Asana wrote:Moje cestitke Semsi, Plamenku, Konyanu, Mirzi i njegovom sinu na svom trudu u pripremi i tokom protesta!
( Da su ljudi znali kako ce zabavno i poucno biti, sigurno bi ih bilo puno vise)
Nego, ja dadoh cijelu dnevnicu za struju ... uzimala-davala!![]()
Rulja zove Taju, Tajo javi se! TIRURIRU
- alphonse kauders
#684 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Je li ovo vašar za djecu ili protest?
-
mIRCerka
#685 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Ako se Tajo i Vlada ponasaju kao da je cirkus, zasto ne pruziti isto njima? Vise ga boli, vjeruj mi, sto ga podjevabamo nego sto ga zovemo lopovom i lazovomalphonse kauders wrote:Je li ovo vašar za djecu ili protest?
- Šapat
#686 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Martian_Kyo wrote:Sa kafe se moze preskocit
S posla malo pobjec
Moze Mariane, i te kako moze. Ali samo ona dzuma koaj se obavlja u dzamiji kako bi se bilo vidjeno.
A ovo kazem is zljedeceg razloga:
Vjerovali ili ne, kada sam dolazio pred kanton, u parku izmedju kantona i predsjednistva sam vidio covjeka, ima preko 60 godina, kako klanja. Dakle, dzamija nije jedino mjesto za dzumu. Kao sto to nije ni za vjeru generalno. Ko vjeruje, klanjati ili moliti se moze bilo gdje, gdje god se zadesi u datom momentu i ako licno i sam sa sobom osjeca potrebu za tim.
I samo radi ovog covjeka, smisao dzume koja mora biti striktno u dzamiji i na koju ce se mnogi vaditi za danas, pada u vodu. Svaka cast ciko, ko god da si!
- alphonse kauders
#687 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Mogu misliti. Sigurno razbija zidove svoje kancelarije od huje.mIRCerka wrote:Ako se Tajo i Vlada ponasaju kao da je cirkus, zasto ne pruziti isto njima? Vise ga boli, vjeruj mi, sto ga podjevabamo nego sto ga zovemo lopovom i lazovomalphonse kauders wrote:Je li ovo vašar za djecu ili protest?
Tajo je vjerovatno razgulio na džumu pa negdje na kaficu i pečenje, a mi možemo mahat' transparentima i pravit zahebanciju po ulici do Sudnjeg dana.
Slijedeći protesti na kojima ću se pojaviti su oni na kojim će gorit zgrada Vlade ili barem se blokirat neka raskrsnica na 2 sata. E, to su protesti, sve ostalo je igra za malu djecu i koliko god se truda u to uložilo - ne doprinosi ničemu. Novine objavile i zaboravilo se.
Sa pjesmurcima i pištama se osjećam kao Amerikanac koji na Time Square-u protestuje protiv rata u Iraku držeći se za ruke sa ostalima i pjevajući "All we are saaaayinn is "give peace a chance"".
-
sarajevo63
#688 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Joj jes' ti radikalan, al u širokom dijaFazonu, je l kad bude gorilo il kad se blokira saobraćaj? Ono, ne kontam... 
-
Martian_Kyo
#689 Re: 09. 05 - dogovori za protest
marTianeŠapat wrote: Moze Mariane, i te kako moze. Ali samo ona dzuma koaj se obavlja u dzamiji kako bi se bilo vidjeno.
A ovo kazem is zljedeceg razloga:
Vjerovali ili ne, kada sam dolazio pred kanton, u parku izmedju kantona i predsjednistva sam vidio covjeka, ima preko 60 godina, kako klanja. Dakle, dzamija nije jedino mjesto za dzumu. Kao sto to nije ni za vjeru generalno. Ko vjeruje, klanjati ili moliti se moze bilo gdje, gdje god se zadesi u datom momentu i ako licno i sam sa sobom osjeca potrebu za tim.
I samo radi ovog covjeka, smisao dzume koja mora biti striktno u dzamiji i na koju ce se mnogi vaditi za danas, pada u vodu. Svaka cast ciko, ko god da si!
Slažem se ja sa tobom sasvim samo igram
Last edited by Martian_Kyo on 09/05/2008 14:49, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
#690 Re: 09. 05 - dogovori za protest
A slijedeci protest na kojem cu se ja pojavit je onaj gdje ce biti 5.000 ljudialphonse kauders wrote:Mogu misliti. Sigurno razbija zidove svoje kancelarije od huje.![]()
Tajo je vjerovatno razgulio na džumu pa negdje na kaficu i pečenje, a mi možemo mahat' transparentima i pravit zahebanciju po ulici do Sudnjeg dana.
Slijedeći protesti na kojima ću se pojaviti su oni na kojim će gorit zgrada Vlade ili barem se blokirat neka raskrsnica na 2 sata. E, to su protesti, sve ostalo je igra za malu djecu i koliko god se truda u to uložilo - ne doprinosi ničemu. Novine objavile i zaboravilo se.
Sa pjesmurcima i pištama se osjećam kao Amerikanac koji na Time Square-u protestuje protiv rata u Iraku držeći se za ruke sa ostalima i pjevajući "All we are saaaayinn is "give peace a chance"".
Ne brinem se ja uopste, 3 debila su vec pustena, garant ce pustiti i ova tri, imamo 6 potencijalnih ubica, ubice nekoga, opet ce doci 10.000 dusha...
- Asana
#691 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Meni su se dopali leci koje je neko dijelio:

Borba protiv starosne diskriminacije, i za ljudska prava punoljetnih osoba!ZA UKIDANJE ZATVORA!
Punoljetne osobe Kantona Sarajevo apeluju na javnost i vladajuce inovatore da se angazuju u akciji
UKIDANJA ZATVORA I UVODJENJA POJACANOG NADZORA SOCIJALNIH SLUZBI ZA PUNOLJETNE OSOBE!
Oglas: Zelite nekog ubiti ili zapaliti? Dovedite objektnu osobu na podrucje Kantona Sarajevo i zamolite maloljetnog delikventa da to obavi za Vas!
- alphonse kauders
#692 Re: 09. 05 - dogovori za protest
sarajevo63 wrote:Joj jes' ti radikalan, al u širokom dijaFazonu, je l kad bude gorilo il kad se blokira saobraćaj? Ono, ne kontam...
Pa barem neki vid otpora, nešto što će ličiti na otpor. Tajo i Semiha neće dati ostavke na ovaj način kako god ih mi nakaradno našarali na transparentu i ponavljali kako je on rekao da smo mi rulja, a usput densali i sve se udarali nogom u gu.zicu od sreće što smo dio "rulje"- taj film nećemo gledati i šta sad?
Ova vlast će možda odstupiti, al' tek kad joj (bukvalno) opališ šamar, pa onakva reakcija Taje i pokazivanje pravog lica je upravo izazvana kamenovanjem zgrade. Nisu oni Šveđani pa da se crvene od stida, to ti je ba seljački mentalitet koji samo Silu razumije, a mi smo nenasilna skupina pobunjenika čiji jezik oni ne razumiju i da prostiš BOLI IH NEKA STVAR.
Problem je što se više ne talasa, sad je mirno more i o ovim protestima, Taji i Semihi više niko ništa i ne piše, niti se vode kakve debate u medijima...
Ušutili su se na vrijeme, mi nismo iskoristili momenat i to je to.
Jedino pozitivno je što su diskreditovani i publicitet im je užasan, a pošto neće na ovaj način dati ostavke, mislim da ne treba trošiti truda i paradirati kroz grad bez cilja.
Pozdrav.
- Pasiflora
#693 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Alphonso totalno u pravu 
-
mIRCerka
#694 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Ajmo manje nasilja...alphonse kauders wrote: Jedino pozitivno je što su diskreditovani i publicitet im je užasan, a pošto neće na ovaj način dati ostavke, mislim da ne treba trošiti truda i paradirati kroz grad bez cilja.
Pozdrav.
Napravimo zivi zid oko svih ulaza, ne damo im da udju/izadju dok se Tajo ne obrati.
-
Martian_Kyo
#695 Re: 09. 05 - dogovori za protest
nije!sitno wrote:Alphonso totalno u pravu
Ti se možda slažeš sa njim, ali to ne znači da je u pravu
Definitivno ne totalno u pravu
- alphonse kauders
#696 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Ma jasno je meni da je ta vatra nerealna, zato i kažem - barem blokada. A, pomisao na zgradu Vlade kantona u požaru (naravno bez ljudskih žrtava) i slupanog auta premijera Brankovića i taje Silajdžića- zar to ne bi bila idealna slika protesta (ponavljam, nerealna)?mIRCerka wrote:Ajmo manje nasilja...alphonse kauders wrote: Jedino pozitivno je što su diskreditovani i publicitet im je užasan, a pošto neće na ovaj način dati ostavke, mislim da ne treba trošiti truda i paradirati kroz grad bez cilja.
Pozdrav.
Napravimo zivi zid oko svih ulaza, ne damo im da udju/izadju dok se Tajo ne obrati.Ili nesto slicno
Jok da gori.
Da vidiš onda ostavki i prpe za sopstvene guzove:)
-
mIRCerka
#697 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Slupana auta, izgrebana, ostecena farbom su mi realne slike, zgrada u plamenu NI U HORORU...alphonse kauders wrote: Ma jasno je meni da je ta vatra nerealna, zato i kažem - barem blokada. A, pomisao na zgradu Vlade kantona u požaru (naravno bez ljudskih žrtava) i slupanog auta premijera Brankovića i taje Silajdžića- zar to ne bi bila idealna slika protesta (ponavljam, nerealna)?
Jaoooooooooooooo ono kupovanje demonstranata sa kovanicom od 5feninga je genijalno
NE znam, ja sam danas nesto kontala, zasto nismo sjeli bili tihi necujni, pa da izadju na prozore, a mi ih kuliramo...jer nas je jebu ni 2% sto se protesta tice, a 200% sto se zivota tice da
- Fiore
#698 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Zatvorimo ventil sa vodom.,dotok gasa.,struje.,telefon.,mIRCerka wrote:Slupana auta, izgrebana, ostecena farbom su mi realne slike, zgrada u plamenu NI U HORORU...alphonse kauders wrote: Ma jasno je meni da je ta vatra nerealna, zato i kažem - barem blokada. A, pomisao na zgradu Vlade kantona u požaru (naravno bez ljudskih žrtava) i slupanog auta premijera Brankovića i taje Silajdžića- zar to ne bi bila idealna slika protesta (ponavljam, nerealna)?
Jaoooooooooooooo ono kupovanje demonstranata sa kovanicom od 5feninga je genijalno
NE znam, ja sam danas nesto kontala, zasto nismo sjeli bili tihi necujni, pa da izadju na prozore, a mi ih kuliramo...jer nas je jebu ni 2% sto se protesta tice, a 200% sto se zivota tice da
moze li ovako.. e sjedit na forumu i drobit je najlakse., al kad se treba fajtat onda nema nikoga..
- alphonse kauders
#699 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Dabogdo ima fajta, dalo bi nas se animirati..Fiore wrote:Zatvorimo ventil sa vodom.,dotok gasa.,struje.,telefon.,mIRCerka wrote:Slupana auta, izgrebana, ostecena farbom su mi realne slike, zgrada u plamenu NI U HORORU...alphonse kauders wrote: Ma jasno je meni da je ta vatra nerealna, zato i kažem - barem blokada. A, pomisao na zgradu Vlade kantona u požaru (naravno bez ljudskih žrtava) i slupanog auta premijera Brankovića i taje Silajdžića- zar to ne bi bila idealna slika protesta (ponavljam, nerealna)?
moze li ovako.. e sjedit na forumu i drobit je najlakse., al kad se treba fajtat onda nema nikoga..
- Pasiflora
#700 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Ne totalno, ali definitivno u pravu (sto ni mene ne cini sretnom) Ja uopce ne vjerujem da ce bilo ko od prozvanih dupe pomaknuti iz one fotelje koju je Mirci postirala.Martian_Kyo wrote:nije!sitno wrote:Alphonso totalno u pravu
Ti se možda slažeš sa njim, ali to ne znači da je u pravu
Definitivno ne totalno u pravu
Nemaju oni pojma sto je demokratija i kako se treba ponasati. Sve su to mrtve seljacine koji su dovoljni sami sebi, a mi im dodjemo kao komarci koji im ljeti zuje oko glave...
Zbog toga sto su oni takvi kakvi jesu mislim da treba radikalizirati proteste - naravno ne nasilno, ali ipak malo radikalizirati.
Last edited by Pasiflora on 09/05/2008 15:43, edited 1 time in total.