Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#676 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Gray wrote:Nažalost to ti ja ne znam odgovoriti :)
mah, to ne zna niko ionako :-?
Sarajevo89er

#677 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

Samo jedno pitanje za one koji su to prošli.
Da li se ona zadaća iz Bračnog prava (3-5 str.) mora uvezivati? Ja sam pitao ass.,ona kaže samo heftaricom ali nešto sad nisam siguran.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#678 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Zadaca se uopste ne mora raditi jer od nje nemas apsolutno nikakve koristi.
Ali kada si vec uradio, dovoljno je zaheftati.
Sarajevo89er

#679 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

E hebiga....ali ona kaže kad si na vagi to ti prevagne.
ladyblue18

#680 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Sarajevo89er wrote:E hebiga....ali ona kaže kad si na vagi to ti prevagne.
:lol: :lol: :lol: aha :D
Kad si na vagi ides na usmeni. :D
Zao mi je sto ti moram razbiti iluzije, ali spremi se, na drugoj godini sve iluzije koje si imao o PFSA padaju u vodu.
elSaik

#681 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Sarajevo89er wrote:130 KM za redovne ,a koliko se plaća po predmetu? :-?
Neko bi se mogao prerano početi radovati.
Ne plaća se po predmetu niti ima dodatnih troškova. Čini mi se da je jedini uslov da se odmah po okončanju prvog ciklusa upiše i drugi.

Što se "težine tiče", pa valjda bi trebao. Jbg, na Pravu što se predmeta i gradiva tiče nema ama baš nikakve razlike između starog sistema i Bolonje. Isti predmeti, ista količina gradiva, isti vremenski period školovanja. :roll:

@Sarajevo89er - haver mi nije radio nikako zadaće iz bračnog. Na parcijalama je dobio dvije sedmice. Kad je otišao na upis rekla mu je "dobili ste iz prve parcijale 7, iz druge parcijale 7, radili ste zadaće redovno, moj prijedlog ocjene bi bio 7." ;-)
Sarajevo89er

#682 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevo89er »

elSaik wrote: @Sarajevo89er - haver mi nije radio nikako zadaće iz bračnog. Na parcijalama je dobio dvije sedmice. Kad je otišao na upis rekla mu je "dobili ste iz prve parcijale 7, iz druge parcijale 7, radili ste zadaće redovno, moj prijedlog ocjene bi bio 7." ;-)
Čekaj malo.....on nije nijednu zadaću uradio a ona mu na upisu rekla "radili ste ste zadaće redovno".....Majko,gdje sam se ja ovo upisao..... :run: :bih:
ladyblue18

#683 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Sarajevo89er wrote:
elSaik wrote: @Sarajevo89er - haver mi nije radio nikako zadaće iz bračnog. Na parcijalama je dobio dvije sedmice. Kad je otišao na upis rekla mu je "dobili ste iz prve parcijale 7, iz druge parcijale 7, radili ste zadaće redovno, moj prijedlog ocjene bi bio 7." ;-)
Čekaj malo.....on nije nijednu zadaću uradio a ona mu na upisu rekla "radili ste ste zadaće redovno".....Majko,gdje sam se ja ovo upisao..... :run: :bih:
Sta ti ja gore napisah. :D
Na faxu su svi profesori onako malo posebni, al Udzejna je najposebnija to ces tek da skontas. Narocito ako te bude iznova i iznova obarala ispit a ti imas knjigu u malom prstu, i to jos zamisli ako budes imao vise bodova na parcijali nego na redovnom. :D
Gray

#684 Re: Pravni fakultet

Post by Gray »

Ma Udžejna je mala maca, sa njom je najlakše. Kada se dođe do Duvnjaka, Nežle, itd. tek ćete se tada za glavu hvatati :D
ladyblue18

#685 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Gray wrote:Ma Udžejna je mala maca, sa njom je najlakše. Kada se dođe do Duvnjaka, Nežle, itd. tek ćete se tada za glavu hvatati :D
Duvnjak...ah kako ga volim. :oops:
elSaik

#686 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

ladyblue18 wrote:
Sarajevo89er wrote:
Sta ti ja gore napisah. :D
Na faxu su svi profesori onako malo posebni, al Udzejna je najposebnija to ces tek da skontas. Narocito ako te bude iznova i iznova obarala ispit a ti imas knjigu u malom prstu, i to jos zamisli ako budes imao vise bodova na parcijali nego na redovnom. :D
Been there, seen that. :mrgreen:

Bračno pravo - Rimsko pravo 7:5 :mrgreen: :dance: :dance: :dance:
ladyblue18

#687 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

:lol: :lol: :lol:

Eh da, konacno gotov index. :zzzz:
Chmoljo

#688 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

ladyblue18 wrote::lol: :lol: :lol:

Eh da, konacno gotov index. :zzzz:
hu kers :roll: :D
Miki123

#689 Re: Pravni fakultet

Post by Miki123 »

Nego, je li iko bio na dodjeli diploma u subotu 07.11.?

Meni je bilo onako tužno, zadnji oproštaj sa fakultetom jer nemam namjeru upisivati postdiplomski. :dance:

A inače je bilo solidno organizovano. Iako su izričito rekli (boldirali, napisali velikim slovima u pozivu) da roditelji i rodbina NE ULAZE u salu, džaba je to za neke odabrane roditelji koji su ušli i zauzeli mjesta za diplomce koji su onda bili prinuđeni stajati sa strane, po klupama, podu :D baš kao na I godini. :?

Durmišević koji je dijelio diplome bio onako, suzdržan ali cool :-D U drugim salama diplome su dijelili jasna bakšić muftić i čini mi se Bikić.
JThomas

#690 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

u po' frke neko dijete poče plakati :lol:

ne razumijem fakat taj poriv da se maltene i đed i baba i tetka od tetke dovode na dodjelu diplome... :roll:
ladyblue18

#691 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

:lol: :lol: :lol: :lol: sta ocekujete od naseg naroda, dobro je dok nije bilo ovaca kakvih pred fakultetom. :D

Svima koji su zavrsili cestitke od srca, malo je reci da vam zavidim. :D
Chmoljo

#692 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

ladyblue18 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: sta ocekujete od naseg naroda, dobro je dok nije bilo ovaca kakvih pred fakultetom. :D

Svima koji su zavrsili cestitke od srca, malo je reci da vam zavidim. :D
ma to samo ovi ruralci završavaju. mi gradska raja ne furamo taj fazon :oops: :D :P :D
bez_ideje

#693 Re: Pravni fakultet

Post by bez_ideje »

Meni je iskreno bilo nekako mucno gledati onu dodjelu u Zetri, ne znam za vas......ali meni su diplomci i organizatori pokazali veliko nepostovanje manifestacije kakva bi bar trebala biti......prvo doci u farmerkama i patikama,onda kako je koji dekan predstavljao diplomce sala se praznila......da su se ovi zadnji predstavljali pred haman praznom Zetrom :-? :-? :-?
onda dijeljenje diploma uz uplatnice :-? :-? :-?

da ne duljim,zadala sam se po knjizi ovoh dana,ne skacem po saxu puno, kako ono ide mejl od Halapica Tita vam ..trebam mu jedno ljubavno pisamce srocit ?
Eborg

#694 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

bez_ideje wrote:Meni je iskreno bilo nekako mucno gledati onu dodjelu u Zetri, ne znam za vas......ali meni su diplomci i organizatori pokazali veliko nepostovanje manifestacije kakva bi bar trebala biti......prvo doci u farmerkama i patikama,onda kako je koji dekan predstavljao diplomce sala se praznila......da su se ovi zadnji predstavljali pred haman praznom Zetrom :-? :-? :-?

da ne duljim,zadala sam se po knjizi ovoh dana,ne skacem po saxu puno, kako ono ide mejl od Halapica Tita vam ..trebam mu jedno ljubavno pisamce srocit ?
[email protected]

A mozhesh ga dodati i na Facebooku, prihvatio je neke moje kolege. :D
Miki123

#695 Re: Pravni fakultet

Post by Miki123 »

bez_ideje wrote:Meni je iskreno bilo nekako mucno gledati onu dodjelu u Zetri, ne znam za vas......ali meni su diplomci i organizatori pokazali veliko nepostovanje manifestacije kakva bi bar trebala biti......prvo doci u farmerkama i patikama,onda kako je koji dekan predstavljao diplomce sala se praznila......da su se ovi zadnji predstavljali pred haman praznom Zetrom :-? :-? :-?

Dobro je kod nas se nisu prilagale uplatnice. Uplatiš za diplomu prije nego dobiješ uvjerenje o diplomiranju :-D

U Zetru nisam ni išao. Ipak, na našem fakultetu je bilo organizovano. Jedino me ta rodbina iznervirala. Ja ušao u salu i rekoh šta je ovo, nakih deda i nana, reko šta se desilo sa kolegama, mladi ostarili :D :evil:
bez_ideje

#696 Re: Pravni fakultet

Post by bez_ideje »

Hvala EborŽe :mrgreen:
Eborg

#697 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

NiTa. :)
Eborg

#698 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Objavljen je i novembarski ELSA newsletter sa novim stažiranjima, svakako savjetujem kolegama da pogledaju! :)

Njemačka - 6
Malta - 1
Norveška - 1
Španija - 3
Švicarska - 1

Također, tu je i ponuda za stažiranjem u Vijeću Evrope.

Više na http://bh-pravnici.com/staziranja/ . :)
elSaik

#699 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Miki123 wrote:Ja ušao u salu i rekoh šta je ovo, nakih deda i nana, reko šta se desilo sa kolegama, mladi ostarili :D :evil:
To ti je stari sistem.
bez_ideje

#700 Re: Pravni fakultet

Post by bez_ideje »

Joj sjecam se kad smo tek dosli na fax da predamo papire...pa gledamo one diplomce po zidovima, pa se zgledasmo,pa opet u njih i ono pitanje .....hocemo li mi ovako izgledat kad diplomiramo :shock: :shock: :shock: .......kaze jaranica,a vjeruj da hocemo,smrdi mi na muku :lol: :lol: :lol:
Post Reply