shalla wrote:Čovječe dragi jel se ti praviš lud ili?
Pusti sad KK Bosnu, Bukvu, Kiflu i ostale, poenta je da su ti igrači bili preplaćeni za tadašnje mogućnosti KK Bosna, na stranu kolika je njihova stvarna vrijednost mogla/trebala biti... Taj isti Lance ili npr. Perković bi sa tim smiješnim ciframa u CSKA bili daleko najslabije plaćeni igrači ali za Bosnu je to tad bio preveliki zalogaj što se nažalost i pokazalo... To je ono što ti mi pokušavamo reći, ti pričaš o konkretnim ciframa i ubjeđuješ nas da je to ok a ja ti kažem da je samo pitanje kojim očima to gledaš, ja vozim Astru što je nekome vjerovatno misaona imenica dok je meni misaona imenica kad vidim razne X6, Q7 itd...
Stvar je samo u tome koliko klub može platiti igrača, Neymar u Barceloni nije preplaćen jer ga može platiti i priuštiti bez da dovodi u pitanje financijski opstanak kluba dok bi u Želji ili Sarajevu i Neymarov dedo bio preplaćen...
Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
Evo posljednji put cu da ti objasnim i necu vise da se trudim. U tom trenutku cijene igraca su previsoke bile. Ako si htio igraca kao sto je bio Jasmin Perkovic npr. morao si zestoko da ga platis. SHVATI: TRZISTE JE DIKTIRALO CIJENU IGRACA.
Je li shvatas da prosjecan Amerikanac pa cak i u Aba ligi nece sa igra ispod 7-8 hiljada eura? Nema tu Bosna nikakve veze. Bio si medju 6-7 ekipa u regionu, da bi bio konkurentan moras da dovodis igrace koji kostaju.
Objasnit cu ti i strukturu Bosninog duga: Preko 50 posto duga je dug prema Poreznoj Upravi! To je najveci dio duga, dug prema igracima i ostalim u tom trenutku je mizeran.
Dalje, Dino Konakovic je kriv po sljedecim stvarima, a to je:
- U sezoni 2006/2007 kada je napravljena rekonstrukcija tima i kada je pruzena sansa mladim igracima, nije imao petlje da nakon par losih rezultata izgura to do kraja, nego je kukavicki posegao za pojacanjima i ganjao rezultat.
- Kriv je sto je ruke u klub dao Admiru Bukvi, a znao je koliko ovaj moze, tj. ne moze. Znao je da Admir Bukva ima u rukama solidno auto da vozi, a on ne zna ni biciklo. Tog covjeka niko ne dira, a Vucko je fino objasnio ko je i sta je Admir Bukva. Ne treba vam puno, pitajte Saleta i Ikonu sta misle o njemu.
- Kriv je sto je Bosna usla u ULEB Cup te godine i napustio klub u trenutku kada je postalo jasno da cemo se vrlo vjerovatno vratiti u ABA ligu, gdje je trebalo pruziti sansu mladim igracima.
Ubjedjujes me o preplacivanju igraca, ovom ili onom, a ne znas nijednu jedinu cifru. Drzis se pausalne price.
Uostalom najbolje je naci igrace iz oba perioda pa ih paralelno pitati Ko je vise para kome ostao duzan?