OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
alica.k

Post by alica.k »

photo wrote:
zemljotres wrote:
vedderedi wrote:Evo BBC se raspituje za proteste. Dobih ovo na BH Frontu.
bucika je organizator, otkrilo je jutros :D
kakvo je to dopisnistvo bbc-ja u sarajevu bez postanske adrese i sa e-mail adresom na yahoo? ako su dopisnistvo, zar ne bi trebali imati @bbc.co.uk adresu? malo mi ovo cudno..... nisam ni znao da bbc ima dopisnistvo u sarajevu......
ja sam sad gledal amedju svojim kontaktima za BBC i ta adresa nije medju njima
tajniglas

Post by tajniglas »

http://www.sarajevo.ba/gosti/index.php?pag

Ovako su Zelene beretke nekad mislile o "gradonacelnici" i pitali je ....

ZELENE BERETKE wrote on 14. Jan. 2006 - 14:37 Website

Mozeli GRADONACELNICA odgovoriti Sarajlijama zasto i kako je Drina Faruk mogao potrositi 125.000 KM za "organizaciju nove godine" , a mi Zelene beretke branioci Sarajeva (DOBITNICI SETOAPRILSKE NAGRADE) za slobodu Grada nismo mogli dobiti od Grada Sarajeva niti jednu KM za izgradnju "MUZEJA OPSADA I ODBRANA SARAJEVA"
photo

Post by photo »

alica.k wrote:
photo wrote:
zemljotres wrote: bucika je organizator, otkrilo je jutros :D
kakvo je to dopisnistvo bbc-ja u sarajevu bez postanske adrese i sa e-mail adresom na yahoo? ako su dopisnistvo, zar ne bi trebali imati @bbc.co.uk adresu? malo mi ovo cudno..... nisam ni znao da bbc ima dopisnistvo u sarajevu......
ja sam sad gledal amedju svojim kontaktima za BBC i ta adresa nije medju njima

novinar pa jos pise daljim (umjesto daljnim) i pise ekavski umjesto ijekavski kako su uvijek pisalo u sarajevu????? ne zelim da budem nacionalista (boze sacuvaj) ali nikada nisam cuo da je neko zivio u sarajevu i pricao ekavski, pogotovo novinar....
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

malo sumnjiv bbc :roll:
samo gost

Post by samo gost »

Ovako vlast kupi NVO-e i pretvori ih u GONG-ove (governmental NGO) i PONG-ove (political NGO). Sazovu ih u neko vijeće, daju im para i onda oni ili pruže podršku neefikasnoj vlasti ili zaprijete građanima (?!).

Sarajevo: Formiranje vijeća nevladinih organizacija pri uredu gradonačelnice

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Fondacije “Bosanskohercegovačka inicijativa žena" i drugih nevladinih organizacija s kojima je razgovarala o formiranju vijeća nevladinih organizacija pri Uredu gradonačelnice Sarajeva.

Vijeće bi se bavilo aktivnim učešćem u rješavanju bitnih pitanja iz oblasti kojim se bave nevladine organizacije.

Prijedlog za formiranje vijeća nevladinih organizacija pri Uredu gradonačelnice inicirala je izvršna direktorica Fondacije “Bosanskohercegovačka inicijativa žena” Marijana Dinek.

“Razgovarali smo o aktuelnim pitanjima i problemima koji se javljaju između nevladinih organizacija i vlasti koje finansiraju njihov program”, kazala je novinarima, nakon sastanka, gradonačelnica Borovac dodavši da će “vrlo rado formirati vijeće uz pomoć asocijacija i NVO-a koje su prisustvovale današnjem sastanku”.

“Ciljevi vijeća će biti da se utvrde određeni projekti i ciljevi do kraja godine koji mogu da se realiziraju. Zatražit ću rebalans budžeta u tom pravcu radi realiziranja određenih projekata koji će doprinijeti boljem stanju i boljem kvalitetu života”, kazala je gradonačelnica Borovac.

“Vidjeli smo da veliki broj sredstava koje vlasti, odnosno konkretno Grad ulaže u nevladin sektor i različita udruženja građana, ne rezultira onim što se očekuje, a jasno su istaknuta i pitanja odgovornosti NVO-a za preuzimanje sredstava”, kazala je Borovac.

Izvršna direktorica Fondacije “Bosanskohercegovačka inicijativa žena” Marijana Dinek je naglasila da NVO žele raditi i pomoći ovome gradu te žele ponuditi kvalitetne programe.

Sljedeći sastanak je zakazan za 29. februar u 10.00 sati.

Današnjem sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su predstavnici “Bosanskohercegovačka inicijativa žena”, “Djeca stupovi svijeta”, OIA, “Obrazovanje gradi BiH”, BIMA, “Mladi za mlade”, Centar za žene “Žar”, “Krila nade” i “Aktiva”. Dogovoreno je da se uputi poziv i drugim nevladinim organizacija koje su zainteresirane za rad ovog vijeća.
zemljotres

#681 Dubioza kolektiv - Štrajk

Post by zemljotres »

emir101 wrote:Prvo da razjasnim, slazem se sa protestima a pogotovu sa razbijanjem u skladu sa principom: Ja platio, ja razbijam.
Ali mene zanima da li Zeljko Komsic treba podnijeti ostavku zbog pogorsanja sigurnosti u cijeloj drzavi?
Samo da te informišem da je u našoj državi tročlano (troglavo) predsjedništvo sa podjenakim ingerencijama i odgovornošću.
Evo >> http://www.youtube.com/watch?v=zfLIXCc_6cw

A, sad nastavi skretat' temu sa traženja OSTAVKI Gradonačelnice i Premijera Kantona Sarajevo.
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

Post by Big Boy »

Fakat, kako sami sebi zabijaju golove... cudo jedno.

Ja sad imam jos vise motivacije da im pistim dok ne polude i pobjegnu. Fuj !

Ocito su se uhvatili medijskog rata, povukli konce da nas ovi/oni "predstavnici" osude i da od svega naprave haos. Osjeti se kako se sve ovo pokusava zataskati, gurnuti u zaborav ali nece im to proci.

Nek' se zvanicno organizuju ti koji podrzavaju aktuelnu vladu pa da ih vidimo. Pa ako ih ima vise... dobro, niko nece biti tudje bitke. Ako je vecini dobro onda cu se valjda i ja sam nekako prilagoditi svemu. Ali cisto sumnjam da vecini tece med i mlijeko.

Ako bude placenika u koloni koji bi da isprovociraju nasilje ti tako mogu samo dobiti po svom nosu. Po onoj, ako budete gurali prste u ovo mozete lako dobiti i po prstima a Boga mi i po nosu. Apel svim ucesnicima da, ukoliko neko bude iskazivao nasilje da se odvoje od tih, da pomognu redarima, policiji... muskima da ih obore na zemlju i izbace iz kolone. Najbitnije je da nikog nije strah pokazati prstom i da ne ostane na "neko iz mase".

Svi imamo fotoaparate... slikajmo sve sto ne prilici protestu i osudimo to jer ovo su mirni protesti ali sve veci i bucniji.

Vidimo se u subotu !
vedderedi

Post by vedderedi »

vjesticanametli wrote:malo sumnjiv bbc :roll:
I meni se cini.
Ako ste na BH Frontu, vjerovatno ste i vi dobili isti e mail. Nema nikakvih drugih kontakata u e mailu.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

emir101 wrote:Prvo da razjasnim, slazem se sa protestima a pogotovu sa razbijanjem u skladu sa principom: Ja platio, ja razbijam.
Ali mene zanima da li Zeljko Komsic treba podnijeti ostavku zbog pogorsanja sigurnosti u cijeloj drzavi?
Ne samo on... mislim (lično ja) da sazrijelo je vrijeme za prijevremene izbore...
Ne samo zbog sigurnosne situacije... ima razloga mali milion.. samo da navedem jedan..
Vijeće Ministara.. u ostavci.. sve skupa sa ministrima koji su donijeli mislim svega četri zakona za godinu dana...

Sva vlast je jedna podmazana mašina koja guta novac, ubija nadu a ništa ne radi.....
interface

Post by interface »

ako vjerujes da treba, napravi transparent s njegovim likom i daj mu crveni u subotu 01.03.08. :)
fixer

Post by fixer »

Osim ako ovim ustavom nije dugacije utvrdjeno:
a) Predsjednik Federacije nadlezan je za:

(I) imenovanje Vlade, sefova diplomatskih misija, oficira u armiji, sudija federalnih sudova, u skladu sa clanovima IV. B. 5, IV. B. 8 i IV. C. 6;
(II) vrsenje funkcije vrhovnog komandanta oruzanih snaga Federacije,
(III) vodjenje konsultacija u vezi sa imenovanjem ombudsmena i sudija u skladu sa clanovima II. B. 1 (2) i IV. C. 6. b);
(IV) potpisivanje odluka Parlamenta Federacije nakon njihovih donosenja u skladu sa clanovima IV. A. 17 do 19;
(V) potpisivanje i ratificiranje medjunarodnih sporazuma u ime Federacije u skladu sa clanom IV. B. 7 (d);
(VI) primanje i akreditiranje ambasadora; i
(VII) davanje pomilovanja za djela utvrdjena federalnim zakonima, osim za ratne zlocine, zlocine protiv covjecnosti i genocida.
suncica24

Post by suncica24 »

fixer wrote:

(I) imenovanje Vlade, sefova diplomatskih misija, oficira u armiji, sudija federalnih sudova, u skladu sa clanovima IV. B. 5, IV. B. 8 i IV. C. 6;
(III) vodjenje konsultacija u vezi sa imenovanjem ombudsmena i sudija u skladu sa clanovima II. B. 1 (2) i IV. C. 6. b);
(IV) potpisivanje odluka Parlamenta Federacije nakon njihovih donosenja u skladu sa clanovima IV. A. 17 do 19;
(V) potpisivanje i ratificiranje medjunarodnih sporazuma u ime Federacije u skladu sa clanom IV. B. 7 (d);
(VII) davanje pomilovanja za djela utvrdjena federalnim zakonima, osim za ratne zlocine, zlocine protiv covjecnosti i genocida.
Komsic nije predsjednik Federacije BiH, vec clan Predsjednistva BiH :D
Alija Alijagić

Post by Alija Alijagić »

pitt wrote:
Alija Alijagić wrote:
shuriken wrote: lijepo je da si tako informiran
ali ako ti je valjo Caco
hajd podrzavaj neke druge proteste
Ja podržavam koga ja hoču. Cacu su naveli da uradi svakakve gluposti pa su onda oprali ruke i jenostavno ga ubili.
i znaci zato sto je bio glupi i naivni zlocinac treba ga voljeti. briliant...... :-) :-) :-)
Ne, a ni Caco nije tema. Samo sam htio pokazati koliko ima licemjerja kod tih naših vlastodržaca; sa tobom sjede gledaju te u oči i lažu ti, polanjaju ti pištolje sa posvetom, veličaju te, a onda za tri dana te proglase za zločinca, operu ruke i ubiju te ko zadnje pseto. Što mu nisu sudili za zločine? I sad neko staje da brani tu itakvu vlast i to neko ko nema najmanje razloga za to i kaže mi smo se borili da nam bude ovako. E jesmo k...
zemljotres

Post by zemljotres »

suncica24 wrote:
fixer wrote:

Komsic nije predsjednik Federacije BiH, vec clan Predsjednistva BiH :D
:D do daha, junuze
accent

Post by accent »

wtf? ti si ocito skreno sa teme idi na podforum politika
fixer

Post by fixer »

Predsjednistvo je nadlezno za:
a) Vodjenje vanjske politike Bosne i Hercegovine.
b) Imenovanje ambasadora i drugih medjunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najvise dvije trecine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije.
c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u medjunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i trazenje clanstva u onim medjunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije clan.
d) Vodjenje pregovora za zakljucenje medjunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne skupstine, ratifikovanje takvih ugovora.
e) Izvrsavanje odluka Parlamentarne skupstine.
f) Predlaganje godisnjeg budzeta Parlamentarnoj skupstini, uz preporuku Vijeca ministara.
g) Podnosenje izvjestaja o rashodima Predsjednistva Parlamentarnoj skupstini na njen zahtijev, ali najmanje jedanput godisnje.
h) Koordinaciju, prema potrebi, sa medjunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini.
i) Vrsenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje duznosti koje mu prenese Parlamentarna skupstina, ili na koje pristanu entiteti.
photo

Post by photo »

Alija Alijagić wrote:
pitt wrote:
Alija Alijagić wrote:Ja podržavam koga ja hoču. Cacu su naveli da uradi svakakve gluposti pa su onda oprali ruke i jenostavno ga ubili.
i znaci zato sto je bio glupi i naivni zlocinac treba ga voljeti. briliant...... :-) :-) :-)
Ne, a ni Caco nije tema. Samo sam htio pokazati koliko ima licemjerja kod tih naših vlastodržaca; sa tobom sjede gledaju te u oči i lažu ti, polanjaju ti pištolje sa posvetom, veličaju te, a onda za tri dana te proglase za zločinca, operu ruke i ubiju te ko zadnje pseto. Što mu nisu sudili za zločine? I sad neko staje da brani tu itakvu vlast i to neko ko nema najmanje razloga za to i kaže mi smo se borili da nam bude ovako. E jesmo k...
momci, nemojte zacatavati temu onim sto nije poenta, please.....

subota, 1/3/2008 katedrala
Mikado

Post by Mikado »

Mi odustati necemo!!
Alija Alijagić

Post by Alija Alijagić »

Mikado wrote:Mi odustati necemo!!
Tako treba. Neka priča ko šta hoće.
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

photo wrote:
zemljotres wrote:
vedderedi wrote:Evo BBC se raspituje za proteste. Dobih ovo na BH Frontu.
bucika je organizator, otkrilo je jutros :D
:?

hm... koliko ja znam BBC u evropi ima dopisništva samo u Kelnu i Parizu.

EDIT: A jedini dopisnik iz BiH koliko vidim je izvjesna Helen Fawkes. :-?
Last edited by Risto Kuglarić on 27/02/2008 15:49, edited 1 time in total.
tajniglas

Post by tajniglas »

Evo jednog dijela trošenja para od RULJE

IZVOD IZ BUDŽETA KANTONA SARAJEVO ZA 2008.GODINU:

Kabinet premijera:
Zaposlenih: 8
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) [b]381 000 KM[/b]
Skupština kantona, poslanici i parlamentarne grupe:
Zaposlenih: 18
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) [b]1 546 000 KM[/b]

Stručna služba Vlade kantona
Zaposlenih: 14
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) 440 000 KM

Pomoć vjerskim zajednicama: 660 000 KM

Press služba Vlade Kantona Sarajevo
Zaposlenih: 4
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) 342 000 KM

Grant neprofitnim organizacijam i udruženjima građana: 8 125 000 KM

Ako nekog interesuje kompletan budzet po grantovima i stavkama mogu mu poslati

vidimo se 01.03. ispred katedrale
roditelj

Post by roditelj »

tajniglas wrote:JUB Unija veterana - Suad Kulosman
Zlatni ljiljan i Zlatna policijska znacka – Dzevad Rađo
Zelene Beretke – Muhamed Svrakic
Postovani forumasi
U ime svih nas dao sam sebi za pravo da saopstenje predstavnika da ih ne nabrajam vrijedam borce predocim listu DANI,koji su po nekima "organizatori u sjeni" svih protesta i od njih uljudno zatrazio da provjere potpisnike odnosno udruzenja i utvrde cinjenice iako su one nama poznate
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

ma cesu se gdje ih svrbi :D pustite ba idemo dalje raskrinkavat
ko ih jebe :x nema stajanja
Vingo

Post by Vingo »

tajniglas wrote:Evo jednog dijela trošenja para od RULJE

IZVOD IZ BUDŽETA KANTONA SARAJEVO ZA 2008.GODINU:

Kabinet premijera:
Zaposlenih: 8
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) 381 000 KM
Skupština kantona, poslanici i parlamentarne grupe:
Zaposlenih: 18
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) 1 546 000 KM

Stručna služba Vlade kantona
Zaposlenih: 14
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) 440 000 KM

Press služba Vlade Kantona Sarajevo
Zaposlenih: 4
Tekuci rashodi (place, naknade i putovanja.) 342 000 KM

Grant neprofitnim organizacijam i udruženjima građana: 8 125 000 KM

Ako nekog interesuje kompletan budzet po grantovima i stavkama mogu mu poslati

vidimo se 01.03. ispred katedrale
U prosjeku 7125 KM po osobi - mjesecno. Entropijo i Bogu si teska! :x
samo gost

Post by samo gost »

[quote="tajniglas"]

Grant neprofitnim organizacijam i udruženjima građana: 8 125 000 KM"

Eto podrške vlastima kakvagod ta vlast bila, jer dok je njih ima i 8 mil. KM za nazovi projekte. Ovo je i odgovor zašto se na ovaj način raznorazne organizacije ograđuju od izvornih građanskih inicijativa.
Locked