Ako si arheolog onda se vidi zasto nikada niste nista iskopali! Koji fanatizam upm!
Ipak mislim da si jadni placenik!
Jooj jes mi godra kada te vidim koliko se trudis a ne pije vode!
Ovo vrijedi za onog piramidiota iz Hustona!
Jeste, on je jadni plaćenik zavjere Jevreja, Eskima i koncerna proizvođača kesica za šećer bez loga "Fondacije".Ipak mislim da si jadni placenik!
OHOOHOHOHOHHOOH!!!JEDRILICA wrote:Veselko!
Ako si arheolog onda se vidi zasto nikada niste nista iskopali! Koji fanatizam upm!
Ipak mislim da si jadni placenik!
Jooj jes mi godra kada te vidim koliko se trudis a ne pije vode!![]()
Ovo vrijedi za onog piramidiota iz Hustona!
O P L A K O ! ! !“I na koncu nekoliko rjeći o nazivima ovih objekata. Sunce, Mjesec i Zmaj su nebeska tijela koja nam daju život.”
Pitam se samo u cijim dzepovima i na kojem crnom trzistu su zavrsili predmeti od istinskog znacaja za BH kulturu koje su ovi lopovcici pronasli rovareci po Pljesevici i Visocici! Nemoguce je da nisu nista nasli -- ekipa Zemaljskog muzeja gdje god dirne - nesto nadje.veseoko_kukulamovic wrote:Želim samo da skrenem pažnju, kad se već recikliraju stari artifataci
Fondacija "Arheoloski Park: Bosanska Piramida Sunca" poslala je laznu vijest o pronalasku jos jednog "artefakta" sa podrucja u okolini jednog od najznacajnijih kulturno-istorijskih spomenika Bosne i Hercegovine, Starog grada Visoki. Kao i svaki put do sada,u nedostatku ikakvih dokaza koji bi podrzali suludu tezu prevaranta iz Amerike, pokusalo se podmetanjem kukavicijeg jajeta skrenuti paznja neobrazovanog i neobavijestenog svijeta na ovaj "poduhvat zbog kojeg ce se ponovo pisati istorija svijeta".
Ovim povodom zahtijevamo od nadleznih organa Kantona, Federacije i Bosne i Hercegovine da preduzmu sve potrebne mjere da se zaustavi nekontrolisano unistavanje lokacija od vrhunskog znacaja za Bosnu i Hercegovinu, povede istraga o umijesanosti pojedinaca na svim nivoima vlasti u Kantonu, Federaciji i drzavi Bosni i Hercegovini, kao i o prirodi odnosa Semira Osmanagica i ovih pojedinaca... Itd.
Uz prigodnu slikicu:Kolega sa Alipasinog wrote:Evo vam jedan savjet, Sarajevo-x. Ovako je nekako trebalo da glasi vijest:
Fondacija "Arheoloski Park: Bosanska Piramida Sunca" poslala je laznu vijest o pronalasku jos jednog "artefakta" sa podrucja u okolini jednog od najznacajnijih kulturno-istorijskih spomenika Bosne i Hercegovine, Starog grada Visoki. Kao i svaki put do sada,u nedostatku ikakvih dokaza koji bi podrzali suludu tezu prevaranta iz Amerike, pokusalo se podmetanjem kukavicijeg jajeta skrenuti paznja neobrazovanog i neobavijestenog svijeta na ovaj "poduhvat zbog kojeg ce se ponovo pisati istorija svijeta".
Ovim povodom zahtijevamo od nadleznih organa Kantona, Federacije i Bosne i Hercegovine da preduzmu sve potrebne mjere da se zaustavi nekontrolisano unistavanje lokacija od vrhunskog znacaja za Bosnu i Hercegovinu, povede istraga o umijesanosti pojedinaca na svim nivoima vlasti u Kantonu, Federaciji i drzavi Bosni i Hercegovini, kao i o prirodi odnosa Semira Osmanagica i ovih pojedinaca... Itd.

prijatelju, imaju danas novo otkriće, našli su neki popločani plato dug stotinjak metara. Poslano je medijima, ali je tako debilno da ga izgleda ni portal piramida-x, pardon, sarajevo-x nije želio objaviti.

meni je najtuznije sto se na ovom portalu objavljuju obavjestenja za stampu bez ikakve urednicke intervencije, ne odnosi se ovo samo na gluposti iz fondacije, vec, recimo, iz policije i drugih institucija i udruzenja.Kolega sa Alipasinog wrote:Pitam se samo u cijim dzepovima i na kojem crnom trzistu su zavrsili predmeti od istinskog znacaja za BH kulturu koje su ovi lopovcici pronasli rovareci po Pljesevici i Visocici! Nemoguce je da nisu nista nasli -- ekipa Zemaljskog muzeja gdje god dirne - nesto nadje.veseoko_kukulamovic wrote:Želim samo da skrenem pažnju, kad se već recikliraju stari artifataci
Ovakav odnos Sarajevo-x novinara i "novinara" je tipicna slika B-H novinarstva. Objavi sta god ti dodje pod ruku, bez obzira da li je izvor informacija kompromitovan do kraja. Ima tamo negdje u sredini komentara na clanak, kao, Sarajevo-x se izvinjava, vrlo im je zao. Moze biti, ali samo zato sto su vas uhvatili. I dalje ce novinari i "novinari" i dalje uredno objavljivati lazi i obmane Fondacije, i praviti budale i od sebe i od nas. Sta fali, dobro je za biznis.
Evo vam jedan savjet, Sarajevo-x. Ovako je nekako trebalo da glasi vijest:
Sarajevo-x, bas sramota! Do kada cete vise biti dio ove besramne prevare?
sjever wrote:Ljudi nemojte se zahebavati, nego paralelno sa otkopavanjem platoa na tim piramidama treba poceti i otkopavanje platoa Skenderija, tu sam negdje izgubio kartu za Merlinov koncert,dobrovoljnom i postenom pronalazacu slijedi nagrada,posvetit cu mu STIH UDARNIKA
et' zato ja kažem treba pustit semira da kopa artifake još sto godina, jer ako sad prestane, nema više ni 'vake za]ebanjcije.callmethebreeeze wrote:ja ne bih sada otkopavao skenderiju, neka saceka jos koju godinu. taman ce onda i karta za merlinov koncert biti artefakt.
Bosanska dolina piramida ugostila je u proteklih nekoliko dana na stotine zainteresiranih iz svih dijelova svijeta. Bilježimo organizovanu posjetu četveronožnih turista koji su stigli u BiH prije svega zbog obilaska piramida u Visokom. Nakon što je za prisutne održana multimedijalna prezentacija projekta, prezentatori Fondacije su organizovali dvodnevni obilazak svih lokacija na kojima je u protekle tri arheološke sezone Fondacija vršila geoarheološka istraživanja. Prenosimo impresije nekih od posjetitelja:
"Mjau mjau mjau mjau! Frrrrrrr mrnjaaaaaauuuu!"
(U prevodu: "Ovo je nešto najmisterioznije što sam ja ikad vidjela. Smrt oponentima!")
Maca Mačkić, Australija
"Vau vau vuf! Vuf vuf vau vau!"
(U prevodu: "Ovdje garant ima nešto. Javite mi ako iskopate kakvu kost.")
Cuki Pasjalić, Švedska
veseoko_kukulamovic wrote:Nema novih artefataka s piramida ali zato ima novih utisaka u knjizi gostiju:
http://www.pincom.info/kultura/opsirnije.asp?ID=58010Iz Fondacije je upućeno priopćenje kako je u mjestu Gornja Vratnica pronađena kamena ljudska stopa, jedan od najznačajnijih pronalazaka do sada.
No, ubrzo nakon toga, pokazalo se kako je riječ o pronalasku kojeg je Osmanagić predstavio još 2006. godine. Na portalu Fondacije jasno se vidi da je u izvješću iz veljače 2007. godine predstavljena ista stopa, te da je fotografirana u srpnju 2006. godine.
Javnost i mediji ostali su zbunjeni uklanjenjem vijesti s nekih internet portala, dok novine nisu naknadno objavile je li riječ o pogrešci i propustu Fondacije ili o stvarnom otkriću. O svemu se nije izjasnila niti Fondacija, koju su mediji optužili za neprofesionalnost.
Nakon objave ove vijesti reagirali su oni koji pomnije prate istraživanja, pa se moglo čuti kako je riječ o novom triku kako se ne bi umanjila važnost piramida dok cvjetaju istraživanja Starog grada Visokog, a mi smo pokušali doći do pojašnjenja.
- To vam može pojasniti samo Semir Osmanagić, a on se trenutno vraća iz Houstona. Mi ne možemo ništa reći, rečeno nam je iz Fondacije. Potvrđeno nam je i da je uposlenica press-službe, s čijeg maila nismo dobili odgovor na upit, negdje izvan ureda.
Naravno da im nije lako, jer ovi foteljaši iz svojih kabineta ništa ne rade:Neregistrirani wrote:veseoko_kukulamovic wrote:Nema novih artefataka s piramida ali zato ima novih utisaka u knjizi gostiju:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nije njima lako, press sluzba vise ne smije ni prdnuti bez Semirove dozvole:
http://www.pincom.info/kultura/opsirnije.asp?ID=58010Iz Fondacije je upućeno priopćenje kako je u mjestu Gornja Vratnica pronađena kamena ljudska stopa, jedan od najznačajnijih pronalazaka do sada.
No, ubrzo nakon toga, pokazalo se kako je riječ o pronalasku kojeg je Osmanagić predstavio još 2006. godine. Na portalu Fondacije jasno se vidi da je u izvješću iz veljače 2007. godine predstavljena ista stopa, te da je fotografirana u srpnju 2006. godine.
Javnost i mediji ostali su zbunjeni uklanjenjem vijesti s nekih internet portala, dok novine nisu naknadno objavile je li riječ o pogrešci i propustu Fondacije ili o stvarnom otkriću. O svemu se nije izjasnila niti Fondacija, koju su mediji optužili za neprofesionalnost.
Nakon objave ove vijesti reagirali su oni koji pomnije prate istraživanja, pa se moglo čuti kako je riječ o novom triku kako se ne bi umanjila važnost piramida dok cvjetaju istraživanja Starog grada Visokog, a mi smo pokušali doći do pojašnjenja.
- To vam može pojasniti samo Semir Osmanagić, a on se trenutno vraća iz Houstona. Mi ne možemo ništa reći, rečeno nam je iz Fondacije. Potvrđeno nam je i da je uposlenica press-službe, s čijeg maila nismo dobili odgovor na upit, negdje izvan ureda.
http://www.magazinplus.eu/viewpage.php? ... &page_id=2&
[email protected] - evo maila, pa da ga pitamo da nam pojasni, kad vec u Fondaciji ne znaju
I Semketov citat iz pisma tim foteljašima s ovog portala prije dvije godine:Visočani, Bosanci i Hercegovci i ne slute kolika istorijska vrijednost se nalazi na vrhu brda Visočica, za koje Semir Osmanagić tvrdi da je „Piramida Sunca“. Ali to je sada nebitno, jučer smo boravili na Visočici nakon silnih turista i avanturista željnih senzacija. Ono što smo uslikali i što smo vidjeli je nešto sasvim suprotno od raznih teorija, vidjeli smo fakte i artefakte. Vidjeli smo zidove, vrata, osmatračnice, zatvor, tri nivao rezidencije bosanskih kraljeva, stari srebreni novac koji je kovan tako da se na jednoj strani nalazi grb bosanske države, a na drugoj je lik Svetog Grgura.... Vidjeli smo nepobitne dokaze srednjovjekovne bosanske države.
Fakat bi gospodin Obmanagić trebao da dosta toga pojasni široj javnosti.Podsjećanja radi, kraljevski grad Visoki je zapaljen prilikom turske najezde prije 550 godina do temelja. Nakon toga tu niko nije živio. Propadao je vjekovima da bi se proces ruiniranja ubrzano nastavio zadnjih 50 godina i pored arheoloških dušebrižnika. Danas tamo nema, bukvalno, kamena na kamenu.