Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
JEDRILICA

#676 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by JEDRILICA »

Veselko!

Ako si arheolog onda se vidi zasto nikada niste nista iskopali! Koji fanatizam upm!

Ipak mislim da si jadni placenik!

Jooj jes mi godra kada te vidim koliko se trudis a ne pije vode! :D

Ovo vrijedi za onog piramidiota iz Hustona! :D
Energični leptir

#677 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Energični leptir »

Jeste, on je jadni plaćenik zavjere Jevreja, Eskima i koncerna proizvođača kesica za šećer bez loga "Fondacije". :-)
veseoko_kukulamovic

#678 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

JEDRILICA wrote:Veselko!

Ako si arheolog onda se vidi zasto nikada niste nista iskopali! Koji fanatizam upm!

Jooj jes mi godra kada te vidim koliko se trudis a ne pije vode! :D

Ovo vrijedi za onog piramidiota iz Hustona! :D
OHOOHOHOHOHHOOH!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Selo moje veselo! :bih:
JEDRILICA

#679 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by JEDRILICA »

A vidim da ti je selo veselo! :D
Takodje vidim da iz tebe izbijaju seoski nagoni!

Koji krko! :D
Kolega sa Alipasinog

#680 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

Faraoni civilizacije MU na visockoj Piramidi sunca živjeli u luksuzu
Za koju godinu i oko 100,000,000 USD znat ćemo šta je bilo ovdje na platou Piramide, kaže MU-ris...
07.07.2008. 08:18

Stručnjaci Fondacije "AP: Bosanska dolina piramida" u Visokom petog dana istraživanja na lokalitetu Piramide sunca otkopali su nove predmete, najvjerovatnije dijelove prozora, ulaza i izlaza iz piramide (guzva zbog dvosmjernog saobracaja), sjedišta stolovanja faraona civilizacije MU.

Prema riječima vođe istraživačkog tima, Doktora Cega Ono Semira Osmanagica, koji je stručnjak za dosljake s Plejada, pronalazak nekoliko vrijednih misaonih fotona za ovako kratak period istraživanja predstavlja neočekivane rezultate.

- Za početak, ovo je izvanredno. Po MU-strama i šarama na licu djevojcice u obliku klikera vidimo da je riječ o bogatije sagrađenoj piramidi. Našli smo i veoma mnogo kamenica neobicnih ne po obliku nego po formi, u obliku dvostrukog stopala, zmaja, kamenu kravu (otud naziv - civilizacija MU!) i možemo reći da je ovdje nekada vladao luksuz. U Piramidi sunca obitavao je faraon Ramiz, a to je bila posebna funkcija u prailirskoj civilizaciji MU - ističe MU-ris, misaoni fotondzija.

Odranije su poznati podaci da je na Piramidi povelje pisao faraon Ramiz pra-runskim pismom, a kasnije i kralj runar (rudar) Ensad u dokolici dok je jeo sendvic. Istraživanja na Piramidi trajat će narednih dvadeset godina, dok se ne iskopaju vertikalni zidovi kako bi posjetioci mogli posmatrati piramidu iz centra Visokog dok piju jutarnju kaficu, a pretpostavlja se da će se slika o Piramidi sunca sklopiti u periodu od dvjesto dvadeset pet godina, koliko bi trebalo trajati istraživanje.

- Kopat ćemo u tunele u duzini od još dvadeset-trideset kilometra. Zemljani dijelovi nanosili su se 50,000,000 godina, a tunele su nastanjivali Orbsovi. Za koju godinu znat ćemo šta je bilo ovdje na Piramidi - dodaje Zombi.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/moza ... -u-luksuzu
veseoko_kukulamovic

#681 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Želim samo da skrenem pažnju, kad se već recikliraju stari artifataci :lol:, da ne prođe neopaženo i prošlogodišnje Semketovo senzacionalno otkriće novog nebeskog tijela:
“I na koncu nekoliko rjeći o nazivima ovih objekata. Sunce, Mjesec i Zmaj su nebeska tijela koja nam daju život.”
O P L A K O ! ! ! :lol: :lol: :lol: :lol: :bih:
Kolega sa Alipasinog

#682 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

veseoko_kukulamovic wrote:Želim samo da skrenem pažnju, kad se već recikliraju stari artifataci
Pitam se samo u cijim dzepovima i na kojem crnom trzistu su zavrsili predmeti od istinskog znacaja za BH kulturu koje su ovi lopovcici pronasli rovareci po Pljesevici i Visocici! Nemoguce je da nisu nista nasli -- ekipa Zemaljskog muzeja gdje god dirne - nesto nadje.

Ovakav odnos Sarajevo-x novinara i "novinara" je tipicna slika B-H novinarstva. Objavi sta god ti dodje pod ruku, bez obzira da li je izvor informacija kompromitovan do kraja. Ima tamo negdje u sredini komentara na clanak, kao, Sarajevo-x se izvinjava, vrlo im je zao. Moze biti, ali samo zato sto su vas uhvatili. I dalje ce novinari i "novinari" i dalje uredno objavljivati lazi i obmane Fondacije, i praviti budale i od sebe i od nas. Sta fali, dobro je za biznis.

Evo vam jedan savjet, Sarajevo-x. Ovako je nekako trebalo da glasi vijest:
Fondacija "Arheoloski Park: Bosanska Piramida Sunca" poslala je laznu vijest o pronalasku jos jednog "artefakta" sa podrucja u okolini jednog od najznacajnijih kulturno-istorijskih spomenika Bosne i Hercegovine, Starog grada Visoki. Kao i svaki put do sada,u nedostatku ikakvih dokaza koji bi podrzali suludu tezu prevaranta iz Amerike, pokusalo se podmetanjem kukavicijeg jajeta skrenuti paznja neobrazovanog i neobavijestenog svijeta na ovaj "poduhvat zbog kojeg ce se ponovo pisati istorija svijeta".

Ovim povodom zahtijevamo od nadleznih organa Kantona, Federacije i Bosne i Hercegovine da preduzmu sve potrebne mjere da se zaustavi nekontrolisano unistavanje lokacija od vrhunskog znacaja za Bosnu i Hercegovinu, povede istraga o umijesanosti pojedinaca na svim nivoima vlasti u Kantonu, Federaciji i drzavi Bosni i Hercegovini, kao i o prirodi odnosa Semira Osmanagica i ovih pojedinaca... Itd.

Sarajevo-x, bas sramota! Do kada cete vise biti dio ove besramne prevare?
Last edited by Kolega sa Alipasinog on 09/07/2008 20:59, edited 1 time in total.
rajvosa1

#683 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

Dragi kolega sa Alipašinog, Sarajevo-x je dio igre od samog početka. Daleko od toga da je jedino, ali izgleda uz San najžilavije uporište piramidiotizma. Stvar je u tome da su kupljeni kao kila mesa, znam da su njihovi urednici bili redovni gosti Semirovih večera u Pivnici ili u Avazovom restoranu. Obrati pažnju da danas nisu objavili nove rezultate istraživanja na kraljevskom gradu, a imaš tu agencijsku vijest čak i na visočkim medijima i to istaknutu. Toliko o novinarskoj objektivnosti. Nemoj od njih puno očekivati.
veseoko_kukulamovic

#684 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Kolega sa Alipasinog wrote:Evo vam jedan savjet, Sarajevo-x. Ovako je nekako trebalo da glasi vijest:
Fondacija "Arheoloski Park: Bosanska Piramida Sunca" poslala je laznu vijest o pronalasku jos jednog "artefakta" sa podrucja u okolini jednog od najznacajnijih kulturno-istorijskih spomenika Bosne i Hercegovine, Starog grada Visoki. Kao i svaki put do sada,u nedostatku ikakvih dokaza koji bi podrzali suludu tezu prevaranta iz Amerike, pokusalo se podmetanjem kukavicijeg jajeta skrenuti paznja neobrazovanog i neobavijestenog svijeta na ovaj "poduhvat zbog kojeg ce se ponovo pisati istorija svijeta".

Ovim povodom zahtijevamo od nadleznih organa Kantona, Federacije i Bosne i Hercegovine da preduzmu sve potrebne mjere da se zaustavi nekontrolisano unistavanje lokacija od vrhunskog znacaja za Bosnu i Hercegovinu, povede istraga o umijesanosti pojedinaca na svim nivoima vlasti u Kantonu, Federaciji i drzavi Bosni i Hercegovini, kao i o prirodi odnosa Semira Osmanagica i ovih pojedinaca... Itd.
Uz prigodnu slikicu:

Image

Ostatak tog uvlačenja u dupe najvećim lopovima na vlasti:

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... ew&id=1354
rajvosa1

#686 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

veseoko_kukulamovic wrote:I? :D
Ima li danas novih :D artifataka :D s piramida :D?
:faraon1: :bih: :run:
prijatelju, imaju danas novo otkriće, našli su neki popločani plato dug stotinjak metara. Poslano je medijima, ali je tako debilno da ga izgleda ni portal piramida-x, pardon, sarajevo-x nije želio objaviti.
veseoko_kukulamovic

#687 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Meni ovi foteljaši stvarno nisu jasni. To je neka zavjera garant. Pa oni čim negdje malo začačkaju, nešto iskopaju!

Evo Zilka Kujundžić našla peći za preradu metala iz 9-10. vijeka:

Image

Na Visočici tim Zemaljskog muzeja svaki dan nalazi komade prozora i vrata:

Image

Samo Semke nesretnik već treću godinu kopa, kopa, a samo neke nebuloze iskopava:

Image

Meni je Semkija fakat žao! :D :lol: :bih: :run:
markes69

#688 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by markes69 »

Zanima me u cijem vlasnistvu je zemlja po kojoj Ludi Manojlo kopa i opste s cijom dozvolom i blagoslovom... i naravno od kojih para .Ono sto Osmanagic zaraduje radeci za americku naftnu industriju slabo da je dovoljno za podvojeni ljubavni zivot koji vodi a kamoli za sva ta ceprkanja.I zar stvarno niko od 'glavatih glavonja 'ne vidi da je fraer lud ko struja i kako ih nije stid da slucaj kao sto je on "predstavlja" Bosnu u bilo kom pogledu ,resoru ,bilo kojoj grani bilo koje nauke...sem mozda u sportskoj disciplini"kopanje za vijesti iz nesvjesti' . Zar nije vrijeme da se nade nacina, na drzavnom nivou,za zvanicnu i strucnu provjeru njegovih nebuloza i halucinacija.Naravno ,kada se utvrdi ja je tipa pukla suncanica ,staviti tacku na svu tu papzjaniju i prestati se brukat i naravno prestati trositi pare koje otimaju od naroda i daju ih MANEMAMVISERUZNIHRIJECI ...AAAAAAA koliko me ovo sve ljuti ,kako je samo ljudska glupost i lakovjernost beskrajna..... a rezultati koje postize tim Zemaljskog muzeja me raduju i ispunjavaju ponosom jer to su dokazi o nama ,nasoj historiji a ne to sto ona dilajla radi...
RtrnOfSalisbury

#689 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by RtrnOfSalisbury »

Tu nedje je i moje prvo pitanje:
poznato je da mi nemamo bas nekije para i razvijen sistem ustanova, ali more bit da je neka ustanova i razmotrila situaciju na terenu i u glavama pojedinaca pa je kadra objasniti
ovi galimatijas tj. izaci sa priopcenjem i analizom. Drug sarajvo je nesto pripomenuo: ho(h)stapleri, fantasti ... itd. ali ima tu vise mogucnosti i ko zna kakvije simptoma. moj jaro zuhdija ce reci: da je nas indijana cirbilbegovic jedna obicna budala, a vehbija bi dodo da on nije tolka budala neg da ima i pametnije ideja jer kako bi inace skupio tolko pristalica. Neko ce dodati da je nelogicno da se bude blentav i pametan u isto vrijeme ali moguce je. evo ja sam izuzetno pametan al mi se potkrala greska da sam vjerovo u letece tanjire, i knjige vrhunskije i uglednije doktora nauka koji nemaju razloga da lazu a knjizurine temelje na iskazima isto tako uglednije svjedoka koji nemaju razloga da lazu pa ce tako onaj armstrong kad se spustio na mjesec uzviknuti: gledaju nas, o maj gad vot is det. Jedva sam skuzio da nemeres vjerovat ni Grcima koji brale kad ga nakite zajebu nekoliko narednije milenija a kamoli uglednijem doktorima i svjedocima. elem, ima li elemenata da ustanove izadju na teren? sve sa kosuljama

Drugo pitanje:
ima li ko mooda da pogadja kako ce se sve zavrsiti?
ne vidim nista drugo osim mogucnosti da jednog dana kao nestane para ili nekije dozvola i da se onda indijana kulturno povuce sve sa obrazlozenjem: nazalost nemamo vise para i privremeno prekidamo kopanje ali se vrnemo jer znamo da je piramida tu dole tj. citav niz piramida i vise od toga

i na kraju da parafraziram jedan legendarni naslov iz starije novina: hoce li iko reci dosta

ps. nece, dodajem ja jer nema ko
RtrnOfSalisbury

#690 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by RtrnOfSalisbury »

... i dok sam piso ovo gore prodje mi pjesma Pile moje. neko ce mi grdno platiti za ovo
callmethebreeeze

#691 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by callmethebreeeze »

Kolega sa Alipasinog wrote:
veseoko_kukulamovic wrote:Želim samo da skrenem pažnju, kad se već recikliraju stari artifataci
Pitam se samo u cijim dzepovima i na kojem crnom trzistu su zavrsili predmeti od istinskog znacaja za BH kulturu koje su ovi lopovcici pronasli rovareci po Pljesevici i Visocici! Nemoguce je da nisu nista nasli -- ekipa Zemaljskog muzeja gdje god dirne - nesto nadje.

Ovakav odnos Sarajevo-x novinara i "novinara" je tipicna slika B-H novinarstva. Objavi sta god ti dodje pod ruku, bez obzira da li je izvor informacija kompromitovan do kraja. Ima tamo negdje u sredini komentara na clanak, kao, Sarajevo-x se izvinjava, vrlo im je zao. Moze biti, ali samo zato sto su vas uhvatili. I dalje ce novinari i "novinari" i dalje uredno objavljivati lazi i obmane Fondacije, i praviti budale i od sebe i od nas. Sta fali, dobro je za biznis.

Evo vam jedan savjet, Sarajevo-x. Ovako je nekako trebalo da glasi vijest:

Sarajevo-x, bas sramota! Do kada cete vise biti dio ove besramne prevare?
meni je najtuznije sto se na ovom portalu objavljuju obavjestenja za stampu bez ikakve urednicke intervencije, ne odnosi se ovo samo na gluposti iz fondacije, vec, recimo, iz policije i drugih institucija i udruzenja.
:-)
sjever

#692 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by sjever »

Ljudi nemojte se zahebavati, nego paralelno sa otkopavanjem platoa na tim piramidama treba poceti i otkopavanje platoa Skenderija, tu sam negdje izgubio kartu za Merlinov koncert,dobrovoljnom i postenom pronalazacu slijedi nagrada,posvetit cu mu STIH UDARNIKA 8-)
veseoko_kukulamovic

#693 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

sjever wrote:Ljudi nemojte se zahebavati, nego paralelno sa otkopavanjem platoa na tim piramidama treba poceti i otkopavanje platoa Skenderija, tu sam negdje izgubio kartu za Merlinov koncert,dobrovoljnom i postenom pronalazacu slijedi nagrada,posvetit cu mu STIH UDARNIKA 8-)
:lol:
callmethebreeeze

#694 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by callmethebreeeze »

ja ne bih sada otkopavao skenderiju, neka saceka jos koju godinu. taman ce onda i karta za merlinov koncert biti artefakt.
:D
veseoko_kukulamovic

#695 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

callmethebreeeze wrote:ja ne bih sada otkopavao skenderiju, neka saceka jos koju godinu. taman ce onda i karta za merlinov koncert biti artefakt.
:D
et' zato ja kažem treba pustit semira da kopa artifake još sto godina, jer ako sad prestane, nema više ni 'vake za]ebanjcije. :lol: :lol: :lol: :lol:
veseoko_kukulamovic

#696 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Nema novih artefataka s piramida ali zato ima novih utisaka u knjizi gostiju:
Bosanska dolina piramida ugostila je u proteklih nekoliko dana na stotine zainteresiranih iz svih dijelova svijeta. Bilježimo organizovanu posjetu četveronožnih turista koji su stigli u BiH prije svega zbog obilaska piramida u Visokom. Nakon što je za prisutne održana multimedijalna prezentacija projekta, prezentatori Fondacije su organizovali dvodnevni obilazak svih lokacija na kojima je u protekle tri arheološke sezone Fondacija vršila geoarheološka istraživanja. Prenosimo impresije nekih od posjetitelja:

Image

"Mjau mjau mjau mjau! Frrrrrrr mrnjaaaaaauuuu!"
(U prevodu: "Ovo je nešto najmisterioznije što sam ja ikad vidjela. Smrt oponentima!")
Maca Mačkić, Australija

Image

"Vau vau vuf! Vuf vuf vau vau!"
(U prevodu: "Ovdje garant ima nešto. Javite mi ako iskopate kakvu kost.")
Cuki Pasjalić, Švedska
Neregistrirani

#697 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

veseoko_kukulamovic wrote:Nema novih artefataka s piramida ali zato ima novih utisaka u knjizi gostiju:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nije njima lako, press sluzba vise ne smije ni prdnuti bez Semirove dozvole:
Iz Fondacije je upućeno priopćenje kako je u mjestu Gornja Vratnica pronađena kamena ljudska stopa, jedan od najznačajnijih pronalazaka do sada.

No, ubrzo nakon toga, pokazalo se kako je riječ o pronalasku kojeg je Osmanagić predstavio još 2006. godine. Na portalu Fondacije jasno se vidi da je u izvješću iz veljače 2007. godine predstavljena ista stopa, te da je fotografirana u srpnju 2006. godine.

Javnost i mediji ostali su zbunjeni uklanjenjem vijesti s nekih internet portala, dok novine nisu naknadno objavile je li riječ o pogrešci i propustu Fondacije ili o stvarnom otkriću. O svemu se nije izjasnila niti Fondacija, koju su mediji optužili za neprofesionalnost.

Nakon objave ove vijesti reagirali su oni koji pomnije prate istraživanja, pa se moglo čuti kako je riječ o novom triku kako se ne bi umanjila važnost piramida dok cvjetaju istraživanja Starog grada Visokog, a mi smo pokušali doći do pojašnjenja.

- To vam može pojasniti samo Semir Osmanagić, a on se trenutno vraća iz Houstona. Mi ne možemo ništa reći, rečeno nam je iz Fondacije. Potvrđeno nam je i da je uposlenica press-službe, s čijeg maila nismo dobili odgovor na upit, negdje izvan ureda.
http://www.pincom.info/kultura/opsirnije.asp?ID=58010
http://www.magazinplus.eu/viewpage.php? ... &page_id=2&

[email protected] - evo maila, pa da ga pitamo da nam pojasni, kad vec u Fondaciji ne znaju
mofo33

#698 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by mofo33 »

mora da je semiru osmanagicu strina kleopatra
glavom i bradom :lol:
veseoko_kukulamovic

#699 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:
veseoko_kukulamovic wrote:Nema novih artefataka s piramida ali zato ima novih utisaka u knjizi gostiju:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nije njima lako, press sluzba vise ne smije ni prdnuti bez Semirove dozvole:
Iz Fondacije je upućeno priopćenje kako je u mjestu Gornja Vratnica pronađena kamena ljudska stopa, jedan od najznačajnijih pronalazaka do sada.

No, ubrzo nakon toga, pokazalo se kako je riječ o pronalasku kojeg je Osmanagić predstavio još 2006. godine. Na portalu Fondacije jasno se vidi da je u izvješću iz veljače 2007. godine predstavljena ista stopa, te da je fotografirana u srpnju 2006. godine.

Javnost i mediji ostali su zbunjeni uklanjenjem vijesti s nekih internet portala, dok novine nisu naknadno objavile je li riječ o pogrešci i propustu Fondacije ili o stvarnom otkriću. O svemu se nije izjasnila niti Fondacija, koju su mediji optužili za neprofesionalnost.

Nakon objave ove vijesti reagirali su oni koji pomnije prate istraživanja, pa se moglo čuti kako je riječ o novom triku kako se ne bi umanjila važnost piramida dok cvjetaju istraživanja Starog grada Visokog, a mi smo pokušali doći do pojašnjenja.

- To vam može pojasniti samo Semir Osmanagić, a on se trenutno vraća iz Houstona. Mi ne možemo ništa reći, rečeno nam je iz Fondacije. Potvrđeno nam je i da je uposlenica press-službe, s čijeg maila nismo dobili odgovor na upit, negdje izvan ureda.
http://www.pincom.info/kultura/opsirnije.asp?ID=58010
http://www.magazinplus.eu/viewpage.php? ... &page_id=2&

[email protected] - evo maila, pa da ga pitamo da nam pojasni, kad vec u Fondaciji ne znaju
Naravno da im nije lako, jer ovi foteljaši iz svojih kabineta ništa ne rade:

Image
Visočani, Bosanci i Hercegovci i ne slute kolika istorijska vrijednost se nalazi na vrhu brda Visočica, za koje Semir Osmanagić tvrdi da je „Piramida Sunca“. Ali to je sada nebitno, jučer smo boravili na Visočici nakon silnih turista i avanturista željnih senzacija. Ono što smo uslikali i što smo vidjeli je nešto sasvim suprotno od raznih teorija, vidjeli smo fakte i artefakte. Vidjeli smo zidove, vrata, osmatračnice, zatvor, tri nivao rezidencije bosanskih kraljeva, stari srebreni novac koji je kovan tako da se na jednoj strani nalazi grb bosanske države, a na drugoj je lik Svetog Grgura.... Vidjeli smo nepobitne dokaze srednjovjekovne bosanske države.
I Semketov citat iz pisma tim foteljašima s ovog portala prije dvije godine:
Podsjećanja radi, kraljevski grad Visoki je zapaljen prilikom turske najezde prije 550 godina do temelja. Nakon toga tu niko nije živio. Propadao je vjekovima da bi se proces ruiniranja ubrzano nastavio zadnjih 50 godina i pored arheoloških dušebrižnika. Danas tamo nema, bukvalno, kamena na kamenu.
Fakat bi gospodin Obmanagić trebao da dosta toga pojasni široj javnosti. :bih:
Giordano

#700 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

:roll:

Ma kakve piramide,kakvi bakraci,ma kakav Semir,ma dje to ima u svitu!?

Metalostrugar iz Houstona postao cuveni piramidisticki piramidolog u Visokom,u centru Bosne Srebrene!?

Ma dje to ima,pobogu ljudi!?

Hej,najvece,najlipse i najstarije piramide na svitu pronadjene u centru Evrope!?Ma dje to ima!?

A ljudi moji,svasta u bozijoj basti!?Estakfirulah!

:roll:
Locked