ma no problem evo sad cu ti ja prevesti
meni je drago da se se lahmadzun nekome dopada jer moj zeludac je nazalost preslab za to

mada kad vidim ovaj recept vidim da sam ja jela puuuno zacinjeniji lahmadzun tako da ako volis zacinjeno dodaj po ukusu mozda cilija i drugih ljutih zacina

i mislim da su mi Turci nakon konzumacije ovog jela dali neku drogu

da sazvacem jer sam zaspala za sekund a kad sam se probudila kao da se nista nije desilo

nego..
tijesto:
1 kafena kasika kvasca
pola kafene kasike secera
100 ml tople vode
3 solje brasna
pola kafene kasike soli
1 supena kasika maslinovog ulja
preliv
50 g putera
1 luk
1 oguljen paradajz - prokuhati vodu i preliti preko paradajza ostaviti da stane 2 min i onda oguliti i isjeckati
so, secer od oka
frtalj mljevenog mesa
2 kafene kasike paradajza u tubi
1 kafena kasika mljevene paprike
limunov sok
u casu s vodom staviti kvasac i secer i promijesati viljuskom da se kvasac rastopi i ostaviti 5 min da naraste.. u zdjelu staviti brasno i so s rupom u sredini

gdje se stavi narasli kvasac i zamjesiti.. ako je potrebno dodati jos vode ili brasna i nakuhavati... ostaviti da naraste nekoliko sati (premazati lopticu tijesta s uljem da se ne uhvati korica)..
preliv: proprziti luk na ulju, dodati paradajz i kuhati dok voda ne ispari, dodati so i secer.. u zjedlu staviti mljeveno meso, paradajz u tubi, papriku i limunov sok..
naraslo tijesto podijeliti u 6 loptica.. svaku lopticu razvuci u jufku i staviti na svaku preliv od mljevenog mesa i ostaviti da stane 10 minuta..
peci na 200°C 10-15 minuta dok ne bude hrskavo..
i to je to..