Recepti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
pustopoljina

#676 Re: Recepti

Post by pustopoljina »

ladyblue18 wrote:Ima, interex, 15 KM mala teglica da ti u oko stane. :oops:
ne mogu da vjerujem...kako me to nervira...
da hocemo ikad otvoriti ove granice...
tako kupujem u austriji one cilibarne ogrlice za bebe kad pocnu zubici za 10 eura, a u bosni ih prodaju za 80 KM (ne ovi kojima ja kupujem :lol: ) :shock:
trgovci su posebna vrsta...necu dalje...
immuno

#677 Re: Recepti

Post by immuno »

Drage moje kuharice ako vam treba tih djidja ma samo recite da vam posaljem nije nikakav problem! Vrlo rado!
wewa

#678 Re: Recepti

Post by wewa »

imas kapara i u mercatoru, i u salamuri i usoljenih. mislim da ovi u salamuri nisu uopste skupi, doduse podavno sam kupovala...
Ma.Le.Na

#679 Re: Recepti

Post by Ma.Le.Na »

hadzinica wrote:evo recept za vasinu..copy je sa coolinarike,al je u pitanju recept po kojem se od kad znam pravi , u nasoj kuci

vasina je jedna od jednostavnijih torti napraviti..i vrlo je "zahvalna" za svecane prigode..moja glas ide za vasinu..samo se drzi recepta :)

http://www.coolinarika.com/recept/vasina-torta
hvala! :)
Zoya

#680 Re: Recepti

Post by Zoya »

Dakle, treba mi recept one cokoladne baklave, nesto se na iglu onu za pletenje kora nabaci pa se mota..? :-)
Zoya

#681 Re: Recepti

Post by Zoya »

Hvala draga moja :kiss:
Vidim da ide griz a ja ne znam sta bi moglo griz da zamjeni posto ga nemam? :sad:
Joj sad mi fali kona cupjahalicka :sad:
Zoya

#682 Re: Recepti

Post by Zoya »

Eeee pa to je super onda :) Pravim ako Bog da za Bajram sad, a voljela bi i ovu drugu napraviti ali me strah kako ce ispasti :-) Nisam nikad prije baklavu pravila :roll:
minjonja

#683 Re: Recepti

Post by minjonja »

Zoya wrote:Eeee pa to je super onda :) Pravim ako Bog da za Bajram sad, a voljela bi i ovu drugu napraviti ali me strah kako ce ispasti :-) Nisam nikad prije baklavu pravila :roll:
ja sta god prvo pravim, najbolje mi ispadne :D te hurmasice, cupavci, musaka, hljeb i druga razna jela... svako drugo kuhanje je pokusaj da ispadne kao prvi put ali nikad ne bude :-?
gradska toplana

#684 Re: Recepti

Post by gradska toplana »

Da li neko zna recept za sudjukice?
Hvala
Zoya

#685 Re: Recepti

Post by Zoya »

minjonja wrote:
Zoya wrote:Eeee pa to je super onda :) Pravim ako Bog da za Bajram sad, a voljela bi i ovu drugu napraviti ali me strah kako ce ispasti :-) Nisam nikad prije baklavu pravila :roll:
ja sta god prvo pravim, najbolje mi ispadne :D te hurmasice, cupavci, musaka, hljeb i druga razna jela... svako drugo kuhanje je pokusaj da ispadne kao prvi put ali nikad ne bude :-?
Ja nazalost nemam tu pocetnicku srecu, ja moram napraviti jedno 3-4-5 :lol: puta da bi licinlo na nesto, sto ce reci mora proci i 5 bajrama dok se uvjezbam :lol:
malenna

#686 Re: Recepti

Post by malenna »

Hocu za Bajram da pravim ruzice, postupak otprilike znam. Ne znam na koliko dugo i na kojoj tem da ih pecem. Pomozite! :?
Irm@

#687 Re: Recepti

Post by Irm@ »

malenna wrote:Hocu za Bajram da pravim ruzice, postupak otprilike znam. Ne znam na koliko dugo i na kojoj tem da ih pecem. Pomozite! :?
180°C dok ne porumene sat, sat i po zavisi od jacine grijaca u rerni ;-)
Irm@

#688 Re: Recepti

Post by Irm@ »

nisam ni ja do prije 2 Bajrama.. moram da kazem da JA mislim da mi je prva bila da ti krene voda na usta kad se sjetis :-D mada svi kazu da je i druga odlicna meni je nest...sutra aBd trecu pravim pa cemo vidjeti :-D
XOptimisticna

#689 Re: Recepti

Post by XOptimisticna »

Zna li neko kako se pravi Turska pica iliti Lahmadzun
art vandeley

#690 Re: Recepti

Post by art vandeley »

od svih tema nekako mi ova najprikladnija da postavim pitanje mada sam opet svjestan da mu ovdje nije mjesto. Pitao sam u rubrici pitanja-odgovori al niko ne odgovara , pa makar negativno. nadam se da ce mi moderatori progledati kroz prste. helem , kad se vec prica o klopi i receptima zanima me slijedece: Postoji li negdje u Sarajevu mogucnost polaganja svojevrsnog kursa kulinarstva ili slicno? npr... kao sto se u gradu moze vidjeti milion nekih oglasa za kurseve stranih jezika , kurseve iz raznih oblasti informatike , joge , gitare itd...da li postoji ovako nesto , dakle kuhanje? Da se moze dobiti nekakva diploma , sjedodzba , certifikat a da to nije redovno skolovanje za profesionalnog kuhara , vec onako za svoj cejf...
Irm@

#691 Re: Recepti

Post by Irm@ »

koliko ja znam takvog kursa nema :sad:
a za Lahmadzun uh.. u bolnici sam zavrsila u Stambolu zbog tog tako da ne znam kako se pravi :-D :D
ali za tebe sam pronasla :-D http://www.grouprecipes.com/74681/lahma ... pizza.html
immuno

#692 Re: Recepti

Post by immuno »

Evo me u Istambulu i zamisli upravo jela to sto trazis///nazalost nema recepta ali je jako ukusno :)
Sani_25

#693 Re: Recepti

Post by Sani_25 »

KADA SAM BILA U SVAJCARSKOJ KOD AMIDZE JELA SAM JEDNO JELO SAMO NEZNAM KAKO SE ZOVE. TO JE JUFKA PUNJENA SA MESOM SALATOM MNOGO JE BILO UKUSNO SADA ME INTERESUJE DALI BI NEKO MOGAO DA MI KAZE KOJE JE TO JELO I AKO ZNA KAKO SE PRAVI?
Sani_25

#694 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by Sani_25 »

moze li neko da mi kaze recept za cokoladnu baklavu
neprilagodjena

#695 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?

Post by neprilagodjena »

Sani_25 wrote:moze li neko da mi kaze recept za cokoladnu baklavu

Evo pogledaj na ovu stranicu,ja je pravim po ovom receptu.

http://www.blogoye.org/kuhinjica/53368/ ... klava.html
XOptimisticna

#696 Re: Recepti

Post by XOptimisticna »

Irm@ wrote:koliko ja znam takvog kursa nema :sad:
a za Lahmadzun uh.. u bolnici sam zavrsila u Stambolu zbog tog tako da ne znam kako se pravi :-D :D
ali za tebe sam pronasla :-D http://www.grouprecipes.com/74681/lahma ... pizza.html
Hvala samo ja to ne razumijem bas,nesto sam slaba sa engleskim :)
Irm@

#697 Re: Recepti

Post by Irm@ »

ma no problem evo sad cu ti ja prevesti ;-) :)
meni je drago da se se lahmadzun nekome dopada jer moj zeludac je nazalost preslab za to :D mada kad vidim ovaj recept vidim da sam ja jela puuuno zacinjeniji lahmadzun tako da ako volis zacinjeno dodaj po ukusu mozda cilija i drugih ljutih zacina ;-) i mislim da su mi Turci nakon konzumacije ovog jela dali neku drogu :D da sazvacem jer sam zaspala za sekund a kad sam se probudila kao da se nista nije desilo :-D :D nego..

tijesto:
1 kafena kasika kvasca
pola kafene kasike secera
100 ml tople vode
3 solje brasna
pola kafene kasike soli
1 supena kasika maslinovog ulja

preliv
50 g putera
1 luk
1 oguljen paradajz - prokuhati vodu i preliti preko paradajza ostaviti da stane 2 min i onda oguliti i isjeckati
so, secer od oka :-D
frtalj mljevenog mesa
2 kafene kasike paradajza u tubi
1 kafena kasika mljevene paprike
limunov sok

u casu s vodom staviti kvasac i secer i promijesati viljuskom da se kvasac rastopi i ostaviti 5 min da naraste.. u zdjelu staviti brasno i so s rupom u sredini :D gdje se stavi narasli kvasac i zamjesiti.. ako je potrebno dodati jos vode ili brasna i nakuhavati... ostaviti da naraste nekoliko sati (premazati lopticu tijesta s uljem da se ne uhvati korica)..
preliv: proprziti luk na ulju, dodati paradajz i kuhati dok voda ne ispari, dodati so i secer.. u zjedlu staviti mljeveno meso, paradajz u tubi, papriku i limunov sok..
naraslo tijesto podijeliti u 6 loptica.. svaku lopticu razvuci u jufku i staviti na svaku preliv od mljevenog mesa i ostaviti da stane 10 minuta..
peci na 200°C 10-15 minuta dok ne bude hrskavo..
i to je to.. ;-)
malenna

#698 Re: Recepti

Post by malenna »

Ja bih recept od nekog rolata od mesa, mesne rolade. Nesto sto ste sami pravili, a jaaaaaakooo ukusno. Priblizava mi se rodjendan, pa bih da iznenadim svoje goste :). Hvala vam punooooo
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#699 Re: Recepti

Post by Toto »

malenna wrote:Ja bih recept od nekog rolata od mesa, mesne rolade. Nesto sto ste sami pravili, a jaaaaaakooo ukusno. Priblizava mi se rodjendan, pa bih da iznenadim svoje goste :). Hvala vam punooooo
jel mislis na sirde
ili djevojacke grudi - sto bi sarajlije rekle
Sani_25

#700 Re: Recepti

Post by Sani_25 »

Hvala neprilagodjena :)

Moze li sada neko da mi kaze kako da napravim piroske. Ja sam probala jedan recept ali mi nesto nisu ispale pa bih od vas neko da mi kaze isprobani neki recept da mi napise molim vas.

Pozdrav
Post Reply