Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
danas

Post by danas »

micika wrote:
anais_nin wrote:
pitt wrote:Reci mu samo if ju vant bourek, ju beter sskviz end rol :D Vidjet ces da mu nece tresko pasti....odmah vizualno proradi... :-) :D :-) :D
:lol: :lol: :lol: cuj skviz end rol :lol: :lol: :lol:
Gdje li su te jufke koje je on zakuho sa skviz end rol :lol: :lol: :lol: :lol:
znas ti dje takve jufke zavrse :lol: :lol: :P
pitt

Post by pitt »

zlobnice,.....necu vam vise ni jedan recept otkriti :D:D:D
Zhaba

Post by Zhaba »

nisam imala kad slikati ali od prilike ovako
Image
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

aaaaaaaaaaj hrane ovdjeeee. :shock:
dacina_curica

Post by dacina_curica »

chupki sta si nam ti danas kuhala? :) :) :)

ja veceras nesto napravim pa uslikam :D (doduse slikam ja gotovo svaki dan, ali me sramota fotke stavljati, nikad ne ispadne k'o kod Arsle :( )
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

choopka je jutros izasla iz stana oko 07:30, vratila se oko 22. :-)

p.s. postavljaj slike, ja da sam u mogucnosti i da koristim svoj komp. to bih davnih dana uradila bez obzira da li bi bilo i 1 % kao sto je Arslina hrana. :)
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Nasla sam fin recept za slane palacinke pa cu to probati veceras....valjda ce uspjeti :-?
I kacam slike, pa kako god to izgledalo :-) :-) :-) :D
tech10

Post by tech10 »

Izgleda da niko nije bio odusevljen mojim jajima. :(
anais_nin

Post by anais_nin »

micika wrote: Ti vjestica :shock: sta ti je bona,ti si forum's sweetheart :D :D :D Svi te mnogo volimo......(forumske zlobnice odabijte :x :D :D :D )

Uh za te jalapenose....neznam da li se mogu uzgajat,al i koji ce ti vrag kad mozes kupiti kantu onih ukiseljenih.I ja sam luda za mexickom kuhinjom.Ovdje u Ankari sam otkrila divan restoran gdje prave lude fajitas,obavezno odem jednom sedmicno i odvalim se...pojedem i svoje i cojkove jalapeno i onda sutradan umirem.Doktor mi zabranio ljuto,al nemogu si pomoci :-)
Ovog ljeta odem ja sa drugaricom u onaj mex restoran na breki,tamo sam nekad jela chimchanga de polo,ludo jelo.Ovog ljeta promijenili kuharicu,kaze specijalitet joj fajitas,nezna praviti chimichangu.Hajd narucimo mi.....nula bodova,niti sosova,2 tortilice...kaze nema vise,a za jalapeno nikad culi :-?
:kiss: ma nekom vjestica, nekom svetica :lol:

a ne mogu bona nakupovat ovih jalapenos :D a druga stvar sve sto je iz baste ljepseg je ukusa.....koristimo domace....bez otrova i to.....a chipotle paprike su isto super, u puno namaza ih ovde stavljaju, fino pale, kipi iz usiju od njih :D svidjece ti se :D
idia

Post by idia »

anais_nin wrote:
evy wrote:zeno ne trudi se :D anais je to davno prisvojila :D :lol:
pa bone ne bile, nije on stvar da ga u dzep strpam pa sa sobom nosam :D on je ljudsko bice, sa osjecanjima :oops: :D i izuzetnom kulinarskom nadarenoscu....koju ja cijenim....iz vise razloga :D

opet ja ispadoh vjestica :oops: :lol:

Arsla :kiss: ruke ti se pozlatile :-)

@micike, ovaj ti bulgur plaho izgleda :D moracu i ja ovo probati....hvala i na slikama i na objasnjenju....

a za celer, ovaj dio sto ti napisa raji da ne baca, u sjevernoj americi celer totalno drugaciji, ovde se bas taj dio konzumira....i za one koji paze liniju, celer je jedna od rijetkih namirnica za koje vise kalorija potrosis da ga zasvaces nego sto on sadrzi, znaci vise nego sto konzumiras :D

nego ovde puno gurmana i onih sto se dobro razumiju u hranu....ja sam se zadnjih godina navadila na jalapeno i chipotle paprike :D zna li iko, moze li se to uzgajati? ono u bashti..il za to mora biti vrela mexicka klima.....da. znam za iducu godinu :D svi recepti, takodje dobrodosli :D

draaga anais kako iz tako malo rijeci izvuce toliko negativnih zakljucaka :-)
ovdje niko ne misli da si ti vjestica :-) kao sto neko rece ti si evribadis darling :D :wink: samo sam aludirala :D na harem koji si munjevitom brzinom osnovala :oops: :D

a sto se tice arslana.. pa cuj :oops: sigurna sam da ovdje ima dosta raje koja je u stanju prepoznati kvalitet kad ga vidi :oops: :D (o kulinarskoj nadarenoscu necemo sada :oops: :D :lol: )

i u znak pomirenja i dobre volje daj da te jednom zabalim :lol: :kiss:
micika

Post by micika »

Bas je to neko vidio arslu :? :D :D :D jebemu ja uvijek zadnja stignem kad su nekakva desavanja....od sad gdje god vidim red,ubacujem se :lol: :lol: :lol:
Nego Arsla,slike na pp....da i ja vidim zbog cega su ove dame popucale ko trombloni :lol: :lol: :lol: :D
idia

Post by idia »

micika polako ba :lol: nisam ja vidjela arslu :oops: nego samo sam upratila postove ovdje na forumu a nekad je dovoljno i to da zakljucis kakva je ko osoba :oops: :D

ps: ako dobijes sliku proslijedi :D :D :D :lol:
Pospanko

Post by Pospanko »

aiii sto mi se ova tema svidjela. Ako uspijem, veceras uslikam male tajne Pospankove kuhinje :)
micika

Post by micika »

evy wrote:micika polako ba :lol: nisam ja vidjela arslu :oops: nego samo sam upratila postove ovdje na forumu a nekad je dovoljno i to da zakljucis kakva je ko osoba :oops: :D

ps: ako dobijes sliku proslijedi :D :D :D :lol:
Ako je tako onda mene vjerovatno zamisljaju kao debelu,rumenu kuharicu sa pregacom i drvenom kasikom u ruci :lol: :lol: :lol: necu nikog da zamisljam....hocu slike :-) :D :D
Ps:nema sanse da ti proslijedim :D :D
idia

Post by idia »

sto si tako zlocasta :? :D evo ja te zamisljam kao zgodnu, raskosnu plavusu koja voli da kuha i nije samo u kuhinji spretna... :D :lol:

daj sad sliku :lol: :lol: :lol:
micika

Post by micika »

Pa ovaj....nisi daleko :D :D :D
Mislis na moju sliku :shock: khm....... :-) cao raja,ode mici u biseksualke :oops: :D :D :D :D
Sala mala....shebasmo temu bezzze :roll:
idia

Post by idia »

sta cu od tvoje slike :? :D

pa drzi se teme i reci sta ces danas rucku :oops: :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

jest' da nije lijepo k'o kod Arslana :( ali je bilo ukusno :D :D :D

prvo sam napravila palacinke i filovala ih smjesom od fete, ricotte, proprzenih gljiva, tanko i sitno isjeckanog suhog mesa, malo zacina :D
Image

sve to fino "srolala" i strpala u vatrostalnu zdjelu :-) (ooops, malo mi je ovaj prvi zagorio) :-) :-) :-)
Image

prelila mjesavinom jajeta, mlijeka i kisela pavlake, i posula (frisko) rendanom dimljenom mozzarelom
Image

Voila
Image

uz to zelena salata (zaboravih slikati :-) ) i paprike (od juce) :-) :-) :-)
Image

i na kraju "nesto" slatko :-)
Image
Last edited by dacina_curica on 26/09/2007 20:16, edited 1 time in total.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

sto si se ti ustelila :D Svaka ti cast :)
ja dva dana nista ne kuham :roll: Muka mi je od kuhanja :roll:

Dacika, da si mi blize, sad bih te zvala da mi razvijes pitu :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

mamice sledeceg ljeta cu ti biti u komsiluku pa navrnem (dotad cu valjda nauciti "razvlaciti" jufke - ako ne, povedem buraza, on je specijalista za to) :D :D :D :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

dacina_curica wrote:mamice sledeceg ljeta cu ti biti u komsiluku pa navrnem (dotad cu valjda nauciti "razvlaciti" jufke - ako ne, povedem buraza, on je specijalista za to) :D :D :D :D
mashala... Evo i Minna mi je rekla navratit :D . Ja je zvala na kafu (fakat mi zena pored prozora prolazi), a ona se najavila na rucak :lol:
dacina_curica

Post by dacina_curica »

super :D napravi nam one makarone (od neki dan) :D :D :D (mrak su)

evo vecere od prije par dana:
junetina izrezana na tanke "kajseve" u sosu od gljiva, pire i palenta (ja volim jedno muzic drugo :-) ), uz to blansirano "zelenilo" (brokula, sparuge, spinat - ne uslikah :-) ) i na kraju smo se zasladili slatkom od smokava (domace, sama sam gazala :D - uslikam veceras) :D

Image
Ivy

Post by Ivy »

Ivy wrote:Super brzi recept za one koji vole tunjevinu

Penne sa umakom od tunjevine sa octom

Za dvoje

mjera je 1 velika konzerva tune
i jedna mala kutijica vrhnja za kuhanje
penne ili makarone po zelji

potrebno jos: aceto balsamico (ovaj ocat talijanski), malo bibera i kukuruz u zrnu

- skuhati penne al dente
- u posebnu posudu istresti tunu zajedno sa uljem (ukoliko kupujete onu bezmasnu dodati maslinovog ulja) i viljusskom izgnjeciti tunu dok ne bude vrlo sitna i ujednacena. Mjesati na vatri.
- dodati vrhnje odjednom i dobro promijesati da se ujednaci i zatim dodati aceto balsamico dok umak ne postane srednje smedj (jedna do dvije velike kasike je dovoljno). Ne smije uvreti.
- dodati kukuruz po zelji i pobiberiti (izmedju prstiju)
- dodati pene i fino sve izmjesati :) jesti toplo :)
Bon apetit :)
EVO U SLIKAMA (bRez kukuruza, zaboravila kupit):

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
anais_nin

Post by anais_nin »

evy wrote: draaga anais kako iz tako malo rijeci izvuce toliko negativnih zakljucaka :-)
ovdje niko ne misli da si ti vjestica :-) kao sto neko rece ti si evribadis darling :D :wink: samo sam aludirala :D na harem koji si munjevitom brzinom osnovala :oops: :D

a sto se tice arslana.. pa cuj :oops: sigurna sam da ovdje ima dosta raje koja je u stanju prepoznati kvalitet kad ga vidi :oops: :D (o kulinarskoj nadarenoscu necemo sada :oops: :D :lol: )

i u znak pomirenja i dobre volje daj da te jednom zabalim :lol: :kiss:
evy ma ovo me prenosi s drugih tema :lol: vidis da crkoh od smijeha :lol: :lol: :lol: :D

i tebi :kiss:

p.s. sve ce nas arsla za veceru :lol: :lol: :lol: :D
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Minnela wrote:curice,pravo m ise svdija onaj tvoj recept sa palacinicima,ali zbunjuje me ovo dimljena mozzarela :? :roll: ..nisam to jos vidjela da ima kupiti ovdje u Swe :-? niti cula da moze biti dimljena :?
radi se najvjerojatnije o "Mozzarella affumicata".. ili "Scamorza" meni jos draze varijante... za kupovanje u swe. ne znam... nisam otale...

a da kuha haman plaho dobro, to stoji! :D :D 8-)
Post Reply