znas ti dje takve jufke zavrsemicika wrote:Gdje li su te jufke koje je on zakuho sa skviz end rolanais_nin wrote:pitt wrote:Reci mu samo if ju vant bourek, ju beter sskviz end rolVidjet ces da mu nece tresko pasti....odmah vizualno proradi...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cuj skviz end rol
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- danas
- cHupjahalic@
aaaaaaaaaaj hrane ovdjeeee. 
- dacina_curica
chupki sta si nam ti danas kuhala?
ja veceras nesto napravim pa uslikam
(doduse slikam ja gotovo svaki dan, ali me sramota fotke stavljati, nikad ne ispadne k'o kod Arsle
)
ja veceras nesto napravim pa uslikam
- cHupjahalic@
choopka je jutros izasla iz stana oko 07:30, vratila se oko 22.
p.s. postavljaj slike, ja da sam u mogucnosti i da koristim svoj komp. to bih davnih dana uradila bez obzira da li bi bilo i 1 % kao sto je Arslina hrana.
p.s. postavljaj slike, ja da sam u mogucnosti i da koristim svoj komp. to bih davnih dana uradila bez obzira da li bi bilo i 1 % kao sto je Arslina hrana.
- dacina_curica
Nasla sam fin recept za slane palacinke pa cu to probati veceras....valjda ce uspjeti
I kacam slike, pa kako god to izgledalo

I kacam slike, pa kako god to izgledalo
- anais_nin
micika wrote: Ti vjesticasta ti je bona,ti si forum's sweetheart
![]()
![]()
Svi te mnogo volimo......(forumske zlobnice odabijte
![]()
![]()
![]()
)
Uh za te jalapenose....neznam da li se mogu uzgajat,al i koji ce ti vrag kad mozes kupiti kantu onih ukiseljenih.I ja sam luda za mexickom kuhinjom.Ovdje u Ankari sam otkrila divan restoran gdje prave lude fajitas,obavezno odem jednom sedmicno i odvalim se...pojedem i svoje i cojkove jalapeno i onda sutradan umirem.Doktor mi zabranio ljuto,al nemogu si pomoci![]()
Ovog ljeta odem ja sa drugaricom u onaj mex restoran na breki,tamo sam nekad jela chimchanga de polo,ludo jelo.Ovog ljeta promijenili kuharicu,kaze specijalitet joj fajitas,nezna praviti chimichangu.Hajd narucimo mi.....nula bodova,niti sosova,2 tortilice...kaze nema vise,a za jalapeno nikad culi
a ne mogu bona nakupovat ovih jalapenos
- idia
anais_nin wrote:pa bone ne bile, nije on stvar da ga u dzep strpam pa sa sobom nosamevy wrote:zeno ne trudi seanais je to davno prisvojila
![]()
on je ljudsko bice, sa osjecanjima
![]()
i izuzetnom kulinarskom nadarenoscu....koju ja cijenim....iz vise razloga
![]()
opet ja ispadoh vjestica![]()
![]()
Arslaruke ti se pozlatile
![]()
@micike, ovaj ti bulgur plaho izgledamoracu i ja ovo probati....hvala i na slikama i na objasnjenju....
a za celer, ovaj dio sto ti napisa raji da ne baca, u sjevernoj americi celer totalno drugaciji, ovde se bas taj dio konzumira....i za one koji paze liniju, celer je jedna od rijetkih namirnica za koje vise kalorija potrosis da ga zasvaces nego sto on sadrzi, znaci vise nego sto konzumiras![]()
nego ovde puno gurmana i onih sto se dobro razumiju u hranu....ja sam se zadnjih godina navadila na jalapeno i chipotle paprikezna li iko, moze li se to uzgajati? ono u bashti..il za to mora biti vrela mexicka klima.....da. znam za iducu godinu
svi recepti, takodje dobrodosli
draaga anais kako iz tako malo rijeci izvuce toliko negativnih zakljucaka
ovdje niko ne misli da si ti vjestica
a sto se tice arslana.. pa cuj
i u znak pomirenja i dobre volje daj da te jednom zabalim
-
micika
Ako je tako onda mene vjerovatno zamisljaju kao debelu,rumenu kuharicu sa pregacom i drvenom kasikom u rucievy wrote:micika polako banisam ja vidjela arslu
nego samo sam upratila postove ovdje na forumu a nekad je dovoljno i to da zakljucis kakva je ko osoba
![]()
![]()
ps: ako dobijes sliku proslijedi![]()
![]()
![]()
Ps:nema sanse da ti proslijedim
- dacina_curica
jest' da nije lijepo k'o kod Arslana
ali je bilo ukusno
prvo sam napravila palacinke i filovala ih smjesom od fete, ricotte, proprzenih gljiva, tanko i sitno isjeckanog suhog mesa, malo zacina

sve to fino "srolala" i strpala u vatrostalnu zdjelu
(ooops, malo mi je ovaj prvi zagorio)

prelila mjesavinom jajeta, mlijeka i kisela pavlake, i posula (frisko) rendanom dimljenom mozzarelom

Voila

uz to zelena salata (zaboravih slikati
) i paprike (od juce)

i na kraju "nesto" slatko

prvo sam napravila palacinke i filovala ih smjesom od fete, ricotte, proprzenih gljiva, tanko i sitno isjeckanog suhog mesa, malo zacina

sve to fino "srolala" i strpala u vatrostalnu zdjelu

prelila mjesavinom jajeta, mlijeka i kisela pavlake, i posula (frisko) rendanom dimljenom mozzarelom

Voila

uz to zelena salata (zaboravih slikati

i na kraju "nesto" slatko

Last edited by dacina_curica on 26/09/2007 20:16, edited 1 time in total.
-
mamica papucarka
sto si se ti ustelila
Svaka ti cast
ja dva dana nista ne kuham
Muka mi je od kuhanja
Dacika, da si mi blize, sad bih te zvala da mi razvijes pitu
ja dva dana nista ne kuham
Dacika, da si mi blize, sad bih te zvala da mi razvijes pitu
- dacina_curica
mamice sledeceg ljeta cu ti biti u komsiluku pa navrnem (dotad cu valjda nauciti "razvlaciti" jufke - ako ne, povedem buraza, on je specijalista za to)

-
mamica papucarka
mashala... Evo i Minna mi je rekla navratitdacina_curica wrote:mamice sledeceg ljeta cu ti biti u komsiluku pa navrnem (dotad cu valjda nauciti "razvlaciti" jufke - ako ne, povedem buraza, on je specijalista za to)![]()
![]()
![]()
- dacina_curica
super
napravi nam one makarone (od neki dan)
(mrak su)
evo vecere od prije par dana:
junetina izrezana na tanke "kajseve" u sosu od gljiva, pire i palenta (ja volim jedno muzic drugo
), uz to blansirano "zelenilo" (brokula, sparuge, spinat - ne uslikah
) i na kraju smo se zasladili slatkom od smokava (domace, sama sam gazala
- uslikam veceras)

evo vecere od prije par dana:
junetina izrezana na tanke "kajseve" u sosu od gljiva, pire i palenta (ja volim jedno muzic drugo

- Ivy
EVO U SLIKAMA (bRez kukuruza, zaboravila kupit):Ivy wrote:Super brzi recept za one koji vole tunjevinu
Penne sa umakom od tunjevine sa octom
Za dvoje
mjera je 1 velika konzerva tune
i jedna mala kutijica vrhnja za kuhanje
penne ili makarone po zelji
potrebno jos: aceto balsamico (ovaj ocat talijanski), malo bibera i kukuruz u zrnu
- skuhati penne al dente
- u posebnu posudu istresti tunu zajedno sa uljem (ukoliko kupujete onu bezmasnu dodati maslinovog ulja) i viljusskom izgnjeciti tunu dok ne bude vrlo sitna i ujednacena. Mjesati na vatri.
- dodati vrhnje odjednom i dobro promijesati da se ujednaci i zatim dodati aceto balsamico dok umak ne postane srednje smedj (jedna do dvije velike kasike je dovoljno). Ne smije uvreti.
- dodati kukuruz po zelji i pobiberiti (izmedju prstiju)
- dodati pene i fino sve izmjesatijesti toplo
Bon apetit

- anais_nin
evy ma ovo me prenosi s drugih temaevy wrote: draaga anais kako iz tako malo rijeci izvuce toliko negativnih zakljucaka![]()
ovdje niko ne misli da si ti vjesticakao sto neko rece ti si evribadis darling
![]()
samo sam aludirala
na harem koji si munjevitom brzinom osnovala
![]()
![]()
a sto se tice arslana.. pa cujsigurna sam da ovdje ima dosta raje koja je u stanju prepoznati kvalitet kad ga vidi
![]()
(o kulinarskoj nadarenoscu necemo sada
![]()
![]()
)
i u znak pomirenja i dobre volje daj da te jednom zabalim![]()
i tebi
p.s. sve ce nas arsla za veceru
-
Leonid Breznjev
radi se najvjerojatnije o "Mozzarella affumicata".. ili "Scamorza" meni jos draze varijante... za kupovanje u swe. ne znam... nisam otale...Minnela wrote:curice,pravo m ise svdija onaj tvoj recept sa palacinicima,ali zbunjuje me ovo dimljena mozzarela![]()
..nisam to jos vidjela da ima kupiti ovdje u Swe
niti cula da moze biti dimljena
a da kuha haman plaho dobro, to stoji!