Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zecko_kupuz

#676 Re: reprezentacija

Post by zecko_kupuz »

radeljas wrote:
Exile wrote:ama ko jebe hukića sad... njegovo je vrijeme prošlo i što se mene tiče ne treba ga više nikada zvati u reprezentaciju... a sad kad se sjetim njegovih utakmica za bih i silnog čuvanja i uzdržavanja sve mi je jasno. treba se okrenuti drugim igračima jer ruku na srce imamo puno boljih, mlađih i kvalitetnijih od njega, koji neće koristiti reprezentaciju za svoju promociju ili povratak u formu.
slazem se. covjek je najvece razocarenje u pogledu zalaganja i igara za reprezentaciju.uvijek je igrao kao p...a. kome se on jos moze prodati. repka mu je bila odskocna daska. i njemu i mnogima. zelim mu da zavrsi karijeru u olimpiji.
igrati sa raspolozivim mladim igracima, ali promjeniti trenera odmah nakon ovih kvala, jer sa memsom, ovakvim bremerom kojeg je on isforirao i jazvinom kojem traze klub, cemo zavrsiti 3 u najboljem slucaju, a mozda i 4.
Pokušaćemo uhvatiti četvrto mjesto u grupi :-D .
Comrad

#677 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

E moj Huka ko ti je kriv kad su djeca od 17-18 godina bolja od tebe. :D
xy2000

#678 Re: reprezentacija

Post by xy2000 »

Ubiće nas sutra Izraelci, ima da nas razvale, ako budemo igrali k`o tetke, tj. kao u Češkoj. Ja ipak mislim da bi sutra mogla biti druga priča, jer uvijek i u svemu igramo bolje protiv boljih, a malo slabije ekipe obavezno potcijenimo. Trebaće nam najmanje pet dvocifrenih igrača za pobjedu, i uz podršku navijača, možda slučajno iznenadimo. A Hukić bi valjao i Mršić i Ovčina i Krupalija...
Bosanski_kralj

#679 Re: reprezentacija

Post by Bosanski_kralj »

xy2000 wrote:Ubiće nas sutra Izraelci, ima da nas razvale, ako budemo igrali k`o tetke, tj. kao u Češkoj. Ja ipak mislim da bi sutra mogla biti druga priča, jer uvijek i u svemu igramo bolje protiv boljih, a malo slabije ekipe obavezno potcijenimo. Trebaće nam najmanje pet dvocifrenih igrača za pobjedu, i uz podršku navijača, možda slučajno iznenadimo. A Hukić bi valjao i Mršić i Ovčina i Krupalija...
Naša pobjeda, u normalnim okolnostima, ne bi trebala ni doći u pitanje. Ipak ko je gledao utakmicu sa Češkom, složiće se sa tobom "možda slučajno iznenadimo"
arze

#680 Re: reprezentacija

Post by arze »

Beciragic Markovic Firic Leric Alihodzic

ZLatno doba BIH kosarke :P
istinski
papacja

#681 Re: reprezentacija

Post by papacja »

arze wrote:Beciragic Markovic Firic Leric Alihodzic

istinski
E Bećiragića mi ne spominji, kako nas je na EP protiv Italijana zeznuo... Tada je Mirković bio bolji od njega, ali u finišu tekme Sabit uvede Bećiragića, uh ja se i danas nanerviram kada se sjetim ove tekme.
Sir Charles

#682 Re: reprezentacija

Post by Sir Charles »

papacja wrote:
arze wrote:Beciragic Markovic Firic Leric Alihodzic

istinski
E Bećiragića mi ne spominji, kako nas je na EP protiv Italijana zeznuo... Tada je Mirković bio bolji od njega, ali u finišu tekme Sabit uvede Bećiragića, uh ja se i danas nanerviram kada se sjetim ove tekme.
Tačno tako. Kad se spomene Bećiragić, odmah se sjetim utakmice sa Italijom :x
sesalmir

#683 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

btw. zar nam nije tada PF bio avdic :?: Tek se sad vidi sta je neno znacio u reprezentacij, jer on je taj koji je bio lider, sto danas definitivno nemamo.
Comrad

#684 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

FRANCUSKA 1999

Za reprezentaciju su igrali: Adis Bećiragić, Emir Halimić, Azur Korlatović, Nenad Marković, Gordan Firić, Samir Lerić, Jasmin Hukić, Damir Mirković, Samir Avdić, Abdulrahman Kahrimanović, Dževad Alihodžić, Ivan Opačak, Haris Mujezinović, Elvir Ovčina. Selektor: Sabit Hadžić.

Rezultati:
BiH – Turska 42:57 ; Italija – BiH 64:59 ; BiH – Hrvatska 59:65

Mislim da smo ovo EP (i kvalifikacije za isto) najbolje odigrali, naravno poslije onog 93. Nekako smo svaku tekmu beze gubili. Sve ovo kasnije je bilo truba.
p.s. Sada mi se cini da repka ima neka "zvucnija" imena, ali opet nije to to.
sesalmir

#685 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

Comrad wrote:FRANCUSKA 1999

Za reprezentaciju su igrali: Adis Bećiragić, Emir Halimić, Azur Korlatović, Nenad Marković, Gordan Firić, Samir Lerić, Jasmin Hukić, Damir Mirković, Samir Avdić, Abdulrahman Kahrimanović, Dževad Alihodžić, Ivan Opačak, Haris Mujezinović, Elvir Ovčina. Selektor: Sabit Hadžić.

Rezultati:

Mislim da smo ovo EP (i kvalifikacije za isto) najbolje odigrali, naravno poslije onog 93. Nekako smo svaku tekmu beze gubili. Sve ovo kasnije je bilo truba.
Avdic je definitivno bio startni PF, a rezerva Leric. S ovim boldiranim se slazem, jer kad pogledamo da su nam playevi uzasni bili, firke je igrao u 2. talijanskoj ligi, dzevdo uvjek vazio za kloca koji je znao doduse odbranu odigrat, sto nam danas definitivno fali, neno je bio prosjecan igrac limoges-a sa nekih 10-ak poena u prosjeku. Danas mirza igra startnog PF za ekipu koja je redovna na final four eurolige i ekipu koja je prvak spanije, keno je igrao za ekipu koja je bila medju 16 u euroligi i pruzao neke fenomenalne partije. npr. protiv arisa, nihad vazi za jednog od najvecih euro talenata iz svoje generacije... a opet na terenu nista :? Ne mogu opisat rijecima koliko sam razocaran bio nakon utakmice protiv ceske. :sad:
General_Jackson

#686 Re: reprezentacija

Post by General_Jackson »

sesalmir wrote:
Comrad wrote:FRANCUSKA 1999

Rezultati:

Avdic je definitivno bio startni PF, a rezerva Leric. S ovim boldiranim se slazem, jer kad pogledamo da su nam playevi uzasni bili, firke je igrao u 2. talijanskoj ligi, dzevdo uvjek vazio za kloca koji je znao doduse odbranu odigrat, sto nam danas definitivno fali, neno je bio prosjecan igrac limoges-a sa nekih 10-ak poena u prosjeku. Danas mirza igra startnog PF za ekipu koja je redovna na final four eurolige i ekipu koja je prvak spanije, keno je igrao za ekipu koja je bila medju 16 u euroligi i pruzao neke fenomenalne partije. npr. protiv arisa, nihad vazi za jednog od najvecih euro talenata iz svoje generacije... a opet na terenu nista :? Ne mogu opisat rijecima koliko sam razocaran bio nakon utakmice protiv ceske. :sad:

Potpisujem sve navedeno. Ali pokušajmo do večeras biti ipak malo manji pesimisti, pa reći da ta Češka ipak nije toliko loša koliko je mi želimo pretstaviti. Oni su ipak igrali na prošlom EP, a mi nismo. Da nisu bez tradicije sjetit će se malo stariji tadašnje Čehoslovačke na EP 85. kada su bili drugi iza SSSR-a za čiji tim su igrali Sabonis (220), Tkačenko (224) i Belostenji (215 cm) pod koševima i niz drugih asova, kojima u Evropskoj košarci tada niko nije mogao ništa. U 1/4 finalu tog EP-a Česi su izbacili bivšu nam državu SFRJ sa Draženom Petrovićem.
Sir Charles

#687 Re: reprezentacija

Post by Sir Charles »

Ma nije problem biti optimista, ali onda kada vidiš da se igrači trude, imaju želju, volju, da "ginu" na terenu, da se bacaju za svakom loptom. Tada sam optimista i tada i nije sramota izgubiti od bilo koga, ali makar znaš da su dali sve od sebe. Ovako ostane samo gorčina, jer znaš da ne igraju onako kako znaju.

Čitam ovdje na forumu da se blati selektor. Slažem se da je on najveći krivac za poraz, ali meni je neshvatljivo da jedan igrač, čiji je posao, grubo rečeno, da dodaje loptu, baci 5-10 lopti u aut u jednoj utakmici. To nije do selektora. Po meni i sami igrači snose ogroman dio krivice za onu sramotu u Češkoj.
amrica

#688 Re: reprezentacija

Post by amrica »

nisam u sarajevu i ne mogu gledati utakmicu, moze li neko pisati rezultat, bar po cetvrtinama...
hvala
Crvena Tifoza

#689 Re: reprezentacija

Post by Crvena Tifoza »

amrica wrote:nisam u sarajevu i ne mogu gledati utakmicu, moze li neko pisati rezultat, bar po cetvrtinama...
hvala
2ga cetvrtina

39-29

još minut
abondanzieri

#690 Re: reprezentacija

Post by abondanzieri »

poluvrijeme 41-33
maksimalno borbeno igra nasa reprezentacija :bih:
Crvena Tifoza

#691 Re: reprezentacija

Post by Crvena Tifoza »

BiH 41: ISR 33
Crvena Tifoza

#692 Re: reprezentacija

Post by Crvena Tifoza »

abondanzieri wrote:poluvrijeme 41-33
maksimalno borbeno igra nasa reprezentacija :bih:

Samo da na kraju ne kazu sudija nas zakino. :roll:
fantom slobode

#693 Re: reprezentacija

Post by fantom slobode »

amrica wrote:nisam u sarajevu i ne mogu gledati utakmicu, moze li neko pisati rezultat, bar po cetvrtinama...
hvala
http://www.reprezentacija.com/ evo ti pa gledaj...
amrica

#694 Re: reprezentacija

Post by amrica »

hvala puno svima :-D :-D

Lijepe vijesti.
LSD

#695 Re: reprezentacija

Post by LSD »

Pa nije loše...vodimo 8 razlike na poluvremenu...jedino mi forsiranje Jazvina nije jasno...covjek je stvarno antitalenat za košarku.
oldschool

#696 Re: reprezentacija

Post by oldschool »

Sreća pa nas je išao šut za tri poena, mada ni mi nikako nije jasno kako smo deficittarni u skoku, jači ćemo puno biti ako ne bude Bremera, koliko li je keša Menso dobio da on igra, još kaže bolji od Domercanta :lol: , nije mi jasno žašto je otpisan Saša Vasiljević, ako neko zna dobro bi bilo da nam kaže, jer ovaj Bremer pokazuje očitu nesposbnost i nedostatak igračke inteligencije, Opačak samo traži da se on -mislim na Bremera, riješi lopte, bilo ko da je ima, a ne on u rukama.
abondanzieri

#697 Re: reprezentacija

Post by abondanzieri »

serija izraela od 12-0
gubimo 47-50 :roll:
buzzer

#698 Re: reprezentacija

Post by buzzer »

kakva je situacija? rezultat? vrijeme? sastav?
GandalfSivi

#699 Re: reprezentacija

Post by GandalfSivi »

Gubimo 1 razlike, izgubili smo se zadnjih 7 minuta, katastrofa...
campa_xxx

#700 Re: reprezentacija

Post by campa_xxx »

Kraj 3/4 ... BIH-IZRAEL 58-57
Post Reply