Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dozer

#676 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Nista hepekcina. Samo je business sa feejem, ostalo je free.
Dozer

#677 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Kako sam bio iznenadjen vasim komentarima da ne mozete povuci lovu sa Premier accounta na PP-u, i ja se nakacih tamo i vidim da vise ni ja nemam "Withdraw: dugme. Poslao sam upit PP-u o tome, i evo odgovora. Stvarno su smijesni...

============
Dear (moje ime),

Thank you for contacting PayPal in relation to receiving payments to your
account.

Unfortunately, after our try to include your country in our system and after successful testing period of one month, we had to stop full service for Bosnia and Herzegovina again. Therefore, your country has remained a send money only country and cannot receive or withdraw funds at this moment.

Considering the fast expansion of the PayPal system around the world, the new countries where PayPal is only recently available, cannot fully utilize the system due to internal regulations in the certain country.

PayPal is committed to expanding and improving the services for customers. However, but due to the complexities of global finance, we cannot give a timetable for this expansion.

If you have any further questions, please reply to this email.

Yours sincerely,
Lynn
PayPal, an eBay Company
============

Eto ljudi...upravo sam bio pomislio da sam lud, ali ocito jos nismo pouzdana zemlja ili sta je vec u pitanju, inace nas ne bi samo testirali, nego bi nas i pustili u sistem.
Vec sam im odgovorio da je ovo krajnje neozbiljno jer sistem je i za nas radio jedno vrijeme, da su ljudi vec povukli neke uplate, i da su krenuli sa online poslovima racunajuci na PayPal, kao i da se nase kartice prihvataju svugdje u svijetu i za internet trgovinu.
Vidjecemo sta ce nam odgovoriti...
musac

#678 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by musac »

E ****ga. :(
za_sada_bez_dobrog_nicka

#679 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Pa zdravorazumski gledano, zar bi se domaće banke odrekle WesternUnion i MoneyGram provizija radi PayPala...
Dozer

#680 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Po svoj prilici se o tome radi...mada, i tada mi je nejasno jer i preko PP-a oni mogu uzimati provizije, samo sto ce se ljudi manje zajebavat i hodat po bankama...
Ali, kad su u BiH stanovale logika i prakticnost, zar ne?
za_sada_bez_dobrog_nicka

#681 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Ne bi smjele jer PayPal kroz svoje poslovne ugovore limitira takve vrste provizija iz čisto marketinških razloga.
Ali ja ne krivim banke jer one samo čuvaju svoj izvor prihoda, što je i normalno.
Krivi smo mi jer:
- nikad se nije skupila kritična masa koja će reći - idem uzeti karticu banke koja radi sa PayPalom,
- isto kao što se nikad nije stvorila kritična masa u ovom narodu koja će srušiti Vladu, izglasati promjene, izmarisati jalijaša u tramvaju, učiniti nešto konkretno. Ali do nas je...
kenzo

#682 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kenzo »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Ne bi smjele jer PayPal kroz svoje poslovne ugovore limitira takve vrste provizija iz čisto marketinških razloga.
Ali ja ne krivim banke jer one samo čuvaju svoj izvor prihoda, što je i normalno.
Krivi smo mi jer:
- nikad se nije skupila kritična masa koja će reći - idem uzeti karticu banke koja radi sa PayPalom,
- isto kao što se nikad nije stvorila kritična masa u ovom narodu koja će srušiti Vladu, izglasati promjene, izmarisati jalijaša u tramvaju, učiniti nešto konkretno. Ali do nas je...

koja to banka u bih ima preko koje mozes piramti novac u BiH?
Dozer

#683 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Ima jos jedna caka tu - nase banke nemaju nikakve veze sa PP. Kartice tipa Visa, Master ili Maestro, itd., nisu vlasnistvo banaka, tacnije jesu, ali svaka banka mora imati ugovor o izdavanju svake od ovih kartica sa maticnom kucom neke kartice.

Dakle, na internetu nase kartice apsolutno vaze i ne zavise od volje neke pojedinacne BH banke. Primjer: ako odete na bilo koju online kockarnicu, uplatite sa kartice i onda ostvarite neki dobitak, taj dobitak povlacite opet na istu karticu s koje ste izvrsili uplatu.
Drugim rijecima, nasa banka uopste ne utice na to da li ce ili ne neko izvana uplatiti nesto na nasu karticu, bez obzira o kome se tamo radi.
Jasno je da nase banke nemaju nikakve ugovore sa kockarnicama po svijetu, tako da prica o tome da nase banke moraju imati ugovor sa PP ne pije vode...
za_sada_bez_dobrog_nicka

#684 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Tako bi bilo logično, ali ipak mislim da je servisiranje accounta prepušteno bankama koje izdaju karticu, možda griješim, i tu nastaje problem.

@kenzo> nažalost nijedna da možeš primati preko PP. UniCredit pokriva MoneyGram, a Raiffeisen Western Union
ChataDodajStaHoces

#685 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by ChataDodajStaHoces »

Ako tvrdite da uplate na nasu karticu nisu moguce iz inostranstva, kako mi je onda refund novca sa eBay-a bez ikakvih problema legao na UniCredit karticu?
Dozer

#686 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

A eBay je vlasnik PayPal-a :-) .

Dakle, nije do nasih banaka, nego iskljucivo do PP-a i njihovih zelja i namjera.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#687 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Vjerovatno... Šta je god... mi smo uvijek donji. Skoro sam poručivao neke stvarčice iz music-store.de i tamo postoji opcija plaćanja karticom i prošao online proceduru regularno, da bi mi se nakon par dana vratio novac sa odgovorom da zbog brojnih prevara ne primaju placanje karticama izvan EU.
Dozer

#688 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Nidje veze...ja upravo dobio sat iz USA, narucen i placen online. Bez ikakvih problema. I to platio preko PayPal-a :)

Zaboravih dodati - postoje online servisi poput PayPal-a koji rade i za BiH, u punom kapacitetu Send/Receive - to su Neteller i AlertPay. Problem s njima jeste sto nisu ni blizu zastupljeni na siteovima kao PayPal.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#689 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Ma i ja sve placam regularno preko PayPala. Koliko vidim iz svih diskusija, raju zanima mogu li primati lovu...
Dozer

#690 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Da, to je problem. I, eno gore postirah njihov odgovor. Radilo - pa ugaseno. Razlog - Unknown.
TheDocToR

#691 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by TheDocToR »

.
Last edited by TheDocToR on 15/03/2017 10:16, edited 1 time in total.
adely

#692 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by adely »

Pozdrav svima!

Želim da kupujem neke stvari na ebayu preko paypal-a. Zanima me koliko je to sigurno? Šta ako mi to što sam kupila ne stigne, ako mi ga nikad ne pošalje, da li će mi paypal stvarno vratiti novac? Da li je neko imao sličnih iskustava?
kenzo

#693 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kenzo »

kupovao sam preko ebay.co.uk

samo pazi kakvi su prodavci obavezno gledaj feedback ono sa desne strane...da nema puno negativnih ocjena od strane kupaca..

meni je mp4 player stigoa uredno priej nekoilko mjeseci i jos uvijek u funkciji
Eborg

#694 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

adely wrote:Pozdrav svima!

Želim da kupujem neke stvari na ebayu preko paypal-a. Zanima me koliko je to sigurno? Šta ako mi to što sam kupila ne stigne, ako mi ga nikad ne pošalje, da li će mi paypal stvarno vratiti novac? Da li je neko imao sličnih iskustava?
Ako ima dobar feedback onda ne bi trebalo biti problema.Chak i ako te zahebe mozhesh podnijeti prijavu i bit ce ti vracen novac no uvijek morash biti oprezna i dobro prouchiti svakog prodavacha.
playerX

#695 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by playerX »

Sa većinom komentara se ovdje ne bih složio, ali to sad nije ni bitno. PayPal je super servis koji je siguran za plaćanje i to svi znamo. Ja ga koristim već neke 4 godine i sasvim mi je dovoljno da ja mogu slati, odnosno plaćati, dakle da sam u mogućnosti kupovati na eBay-u ali i na mnogim drugim online trgovinama. Mislim da je to većini nas ustvari i najpotrebnije.

Drugo što sam htio da kažem, ja razumijem da bi mi htjeli glumiti neki ponos i da sami sebi pridajemo neku važnost, ali to što vi pišete PayPalu, mislim da je previše smiješno. Mi smo toliko malo tržište sa toliko komplikovanim finansijskim sistemom da vi niste ni svjesni. Vjerujte da naše tršište nije toliko bitno da bi se neka firma koja je toliki gigant bavila s nama.

Treća stvar. Slažem se s tim da PayPal ne može omogućiti primanje novca za građane u BiH jer puno je jači Western Union i Moneygram koji jako dobro zarađuju na provizijama, jer jako puno dijaspore šalje novac u BiH. Međutim, za to postoji perfektno rješenje, a zove se http://www.moneybookers.com
Dakle popustite PayPal i šaljite novac preko Moneybookersa, novac koji imate na Moneybookers računu sami sebi možete prebaciti na svoj račun u svojoj banci ovdje. 100% provjereno radi. Postoji procedura registracije, verifikacije računa koju treba odraditi, ali se isplati. Npr. poštom vam pošalju PIN od 4 broja koji morate ukucati da biste verifikovali adresu itd... imate sva uputstva.
kenzo

#696 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kenzo »

playerX wrote:Sa većinom komentara se ovdje ne bih složio, ali to sad nije ni bitno. PayPal je super servis koji je siguran za plaćanje i to svi znamo. Ja ga koristim već neke 4 godine i sasvim mi je dovoljno da ja mogu slati, odnosno plaćati, dakle da sam u mogućnosti kupovati na eBay-u ali i na mnogim drugim online trgovinama. Mislim da je to većini nas ustvari i najpotrebnije.

Drugo što sam htio da kažem, ja razumijem da bi mi htjeli glumiti neki ponos i da sami sebi pridajemo neku važnost, ali to što vi pišete PayPalu, mislim da je previše smiješno. Mi smo toliko malo tržište sa toliko komplikovanim finansijskim sistemom da vi niste ni svjesni. Vjerujte da naše tršište nije toliko bitno da bi se neka firma koja je toliki gigant bavila s nama.

Treća stvar. Slažem se s tim da PayPal ne može omogućiti primanje novca za građane u BiH jer puno je jači Western Union i Moneygram koji jako dobro zarađuju na provizijama, jer jako puno dijaspore šalje novac u BiH. Međutim, za to postoji perfektno rješenje, a zove se http://www.moneybookers.com
Dakle popustite PayPal i šaljite novac preko Moneybookersa, novac koji imate na Moneybookers računu sami sebi možete prebaciti na svoj račun u svojoj banci ovdje. 100% provjereno radi. Postoji procedura registracije, verifikacije računa koju treba odraditi, ali se isplati. Npr. poštom vam pošalju PIN od 4 broja koji morate ukucati da biste verifikovali adresu itd... imate sva uputstva.

jbg..znaci kad hocu da prodam nesto..odaem na ebay.co.uk i napisem tamo da im salju preko moneybookersa...a englezi smao paypal koriste..dok seo n registruje da m ilovu posalje..pih..
playerX

#697 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by playerX »

jbg..znaci kad hocu da prodam nesto..odaem na ebay.co.uk i napisem tamo da im salju preko moneybookersa...a englezi smao paypal koriste..dok seo n registruje da m ilovu posalje..pih..
To je već druga tema, nažalost u pravu si. Nisam ni pokušao nešto prodati jer mislim da je to više blizu naučnoj fantastici.
exliberal

#698 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by exliberal »

za vas sto pokusavate da koristite pay pal kao opciju za transfer para
imate li racun u banci ( neka vanjska banka...rajfase ili kako se vec pise :D )?
ako imate taj racun ( tekuci racun) onda samo naparavite link tog racuna sa pay pall accountom ( unosenjem svih podataka -broj banke, broj branse, broj racuna -najlakse za naci taj broj je ako pogledate svoje cekove i na dnu svi oni brojevi predstavljaju te podatke). vec sam napisao na temi sto je zakljucana oni izvrse 2 deposita u malim iznosima ( meni je bilo nesto kao 27 i 45 centi) i onda traze da im posaljes da si dobio deposite ( koliko i koji iznos) i onda kad dobiju tvoju verifikaciju racun ti je potvrdjen.
Globus

#699 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Globus »

"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."

Jel to zato sto nemam nista na kartici ? Rajfajzen Visa Electron da ne bude zabune ... obavljo sam sa njom vec neke transakcije preko neta ..
tare...

#700 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by tare... »

a jel postoji mogucnost da sa paypal racuna uplatimo na moneybookers pa sa njega na karticu i tako dobijemo lovu sa paypala na kk
Post Reply