Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
-
gilbert
#676 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Uspes 24 galona i na svakom usparas 1.50 $ . Nego hajmo priznati naviklo se na jeftino gorivo .
- ljubav_aha
#677 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
usteda sa gorivom,usteda sa prehramebenim artiklima,u walgreens kupis jedna sampon a dobijes drug dzaba,a kupujme aveeno brand,znaci nisam cheap ass,vec znam kako se operiria za bargincindrlimindrli wrote: A je tajne i mal` ne rekoh cega. Naspes deset galona i usparas dolar. Recimo da tako radis svake sedmice, godisnje
usparas 52 dolara. Fakat usteda koja se primjeti na racunu u banci.![]()
osnvna ekonomija u domacinstvu 101
-
cindrlimindrli
#678 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Eh ti kuponi, ja kad ih prelistam, doduse vrlo rijetko, uglavnom je sve ono sto meni ne treba.ljubav_aha wrote:usteda sa gorivom,usteda sa prehramebenim artiklima,u walgreens kupis jedna sampon a dobijes drug dzaba,a kupujme aveeno brand,znaci nisam cheap ass,vec znam kako se operiria za bargin
Nego kol`ko ja vidim, ti pokusavas sebi naci dzuvegiju na ovom forumu??? Te karijera, te stedisa, zna
sa lovom...
- _Reds_
#679 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Da Vas pitam nesto onako: a nije li vas stid se zaliti, hajd da se zalite na nesto tamo drugo, ali na gorivo, koje je jefitnija puno nego i u Bosni, pa stvarno, dokle.
-
gilbert
#680 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Tolike ratove vode po Bliskom Istoku i hoce da placamo gorivo ko da je krv . 
-
Rob_Atl
#681 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Sva sreca da sam avionsku kartu za cikago uzeo na vrijeme dok nije ovo gorivo skocilo, eo vec nakon 20-tak dana od kako sam uzeo, karta je skuplja za 50-60 dolara ... Kako je krenulo dogurat ce do ljeta mozda na 4.50 pa idu izbori spast ce na 2:00 pa cemo opet laganini se penjat do izbora i tako sve u krug, kad se sjetim kad sam u ameriku dosao 99-te gorivo bilo 82 centa ah meraka 
- ahuseino
#682 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Meni je upravo tu neDje ($1300 - $1600) sa jednim automljubav_aha wrote:pa doticni prosjek je defitivno realandetroit-mercy wrote:Da trosim toliko ja bi se sve nogom u strznjicu udaraoljubav_aha wrote:
ma prica je s-krenula na kuca-pos'o pos'o kuca![]()
prosjecno,mi maerikanci potrosimo oko $ 1,500 godisnje za benzin, halal od mene![]()
![]()
. Pa to ti je u prosjeku $28 po sedmici
. Pomnozi sa dva pa ces onda dobiti prosjek
.
- ahuseino
#683 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
_Reds_ wrote:Da Vas pitam nesto onako: a nije li vas stid se zaliti, hajd da se zalite na nesto tamo drugo, ali na gorivo, koje je jefitnija puno nego i u Bosni, pa stvarno, dokle.
Imas ga i ti pravo u jednu ruku... stid i sram da nas je.
Nego da hoce bogdo na $7.00 po galonu, kako bi to dobro bilo, ozbiljno. Mora biti gore prije nego sto ce biti bolje.
Nego kontam, asli bi se neki novi front otvorio.
- Jack Be Nimble
#684 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Eh kako je bilo fino kada smo tek dosli u Ameriku i gorivo bilo 0.90c, a otici na skijanje kostalo $15 a meni kao maloljetnom $7
A sto se tice kukanja i zaljenja, ne bi se ja zalio na ove cjene da trosim benzina onoliko koliko ga potrosim u Bosni.
A sto se tice kukanja i zaljenja, ne bi se ja zalio na ove cjene da trosim benzina onoliko koliko ga potrosim u Bosni.
Last edited by Jack Be Nimble on 13/03/2012 17:09, edited 1 time in total.
- luckylaka
#685 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
A ti si izgleda jedan od musterijacindrlimindrli wrote:Eh ti kuponi, ja kad ih prelistam, doduse vrlo rijetko, uglavnom je sve ono sto meni ne treba.ljubav_aha wrote:usteda sa gorivom,usteda sa prehramebenim artiklima,u walgreens kupis jedna sampon a dobijes drug dzaba,a kupujme aveeno brand,znaci nisam cheap ass,vec znam kako se operiria za bargin
Nego kol`ko ja vidim, ti pokusavas sebi naci dzuvegiju na ovom forumu??? Te karijera, te stedisa, zna
sa lovom...![]()
- _Reds_
#687 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Kolikoga ga to trosis ?? Evo da ti ja pokazem neke cinjenice.Jack Be Nimble wrote:Eh kako je bilo fino kada smo tek dosli u Ameriku i gorivo bilo 0.90c, a otici na skijanje kostalo $15 a meni kao maloljetnom $7![]()
Recimo zivis na Ilidzi radis na Carsiji, ili obrnuto. 5 radnih dana u sedmici puta 35km ( plus 6-7km ostala kretnja u toku tih 5 dana ) tako da se nabere na 220km za 5 dana. Vikend, odes kod rodbine, izlet, ili negdje, to je dodatnih 50-60km. Tako da u prosjku sedmicno tesko kad ispod 300km sedmicno. Mjesecno je to 1300km. Godisnje oko 16000. Dakle samo putovanja tu negdje u gradu i okolo. Eh kad na ovo dodas malo duza putovanja, more i sl. Dobijes godisnje haman pa blizu 20.000km. Dizel 2.55KM, auto trosi 6-7l. Ta ti ne racunam, cifru, vidjeces da je veca od te zbog kojih vi ovdje kukate. Eh sad standard gore i ovdje je neuporediv.
Tako da hajde kazite koliko postotaka plate dajete na gorivo, pa se onda imajte obraza zaliti na to. Razumijem da se zalite na nesto drugo, ali za gorivo je zalosno.
I da napomenem ove neke naturalizovane Amere, gallon = 3,785 ! Galon u Bosni 9,65 KM !
- ahuseino
#688 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Nanu li Him onu Hamericku... Nego nek sjednu na trajvan ko svak normalan jbt... Daju pola posto place na benzin dok vamo mi po izletima ne moremo stic na trajvan se zakacit sa onim cekerom, pa kad mi ispadne korpica i suho meso pa se raspe po pruGi, ode sve u lijepu materinu. UFFF sto me ljutite._Reds_ wrote:Kolikoga ga to trosis ?? Evo da ti ja pokazem neke cinjenice.Jack Be Nimble wrote:Eh kako je bilo fino kada smo tek dosli u Ameriku i gorivo bilo 0.90c, a otici na skijanje kostalo $15 a meni kao maloljetnom $7![]()
Recimo zivis na Ilidzi radis na Carsiji, ili obrnuto. 5 radnih dana u sedmici puta 35km ( plus 6-7km ostala kretnja u toku tih 5 dana ) tako da se nabere na 220km za 5 dana. Vikend, odes kod rodbine, izlet, ili negdje, to je dodatnih 50-60km. Tako da u prosjku sedmicno tesko kad ispod 300km sedmicno. Mjesecno je to 1300km. Godisnje oko 16000. Dakle samo putovanja tu negdje u gradu i okolo. Eh kad na ovo dodas malo duza putovanja, more i sl. Dobijes godisnje haman pa blizu 20.000km. Dizel 2.55KM, auto trosi 6-7l. Ta ti ne racunam, cifru, vidjeces da je veca od te zbog kojih vi ovdje kukate. Eh sad standard gore i ovdje je neuporediv.
Tako da hajde kazite koliko postotaka plate dajete na gorivo, pa se onda imajte obraza zaliti na to. Razumijem da se zalite na nesto drugo, ali za gorivo je zalosno.
I da napomenem ove neke naturalizovane Amere, gallon = 3,785 ! Galon u Bosni 9,65 KM !
-
cindrlimindrli
#689 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Da vec nisam zarobljen priznajem da bih razmotrio situacijuluckylaka wrote:A ti si izgleda jedan od musterija
Dobra ti racunica, samo sto vi ne placate 150 000 vojnika i sve sto im treba da bi se ona pustinja mogla busit` kako_Reds_ wrote:I da napomenem ove neke naturalizovane Amere, gallon = 3,785 ! Galon u Bosni 9,65 KM !
ti na um padne.
- Ja_Ja
#690 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Predjem preko 3000 milja u dva i po mjeseca (preko 4800 km). Ne moze se porediti voznja u BiH i Americi kada ovdje u granap da odes nekad ti treba pola sata.
U BiH auto nije potreba vec luksuz, dok je ovdje pitanje zivota.
- _Reds_
#691 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Luksuz, haha ! sta reci koji posluku porati ! Ona gore racunica sto sma ti ja naveo, je racuna jednog procjecnog gradjanina, a naravno da ih ima koji prolaze puno vise.Ja_Ja wrote:Predjem preko 3000 milja u dva i po mjeseca (preko 4800 km). Ne moze se porediti voznja u BiH i Americi kada ovdje u granap da odes nekad ti treba pola sata.
Neko gore je napisoa da prosjecno trosite 1500 dolara godisnje na gorivo, evo ja bi odma te pare dao ovdje, ako ce mi to biti godisnji prosjek, i po ovom nasem standradu.
I hajde reci mi koliko mjesecne plate trosis na gorvio ??
- Ja_Ja
#692 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Bez obzira koliko trosim, nemam mogucnost da sjednem u tramvaj i da odem gdje treba da idem. Ukoliko se odlucim na autobus, moram da promjenim 5 razlicitih linija koje opet na kraju ispadnu skuplje nego da sam vozio, a da ne pricamo o tome da mi treba 2 sata da dodjem gdje trebam umjesto 45 min autom. Metro opet na drugu stranu potpuno isprekidan i u jednom djelu ga ima u drugom ne, pa ne mogu ni na to da racunam.Poenta je u tome da sam primoran da placam koliko god da je cijena a ti nisi, ti biras da vozis auto, sto znaci da nismo u istoj sitaciji da ne gledamo isto na cijenu goriva. Ti mozes Sarajevo prepjesacit citavo za sat vremena a ja to ne mogu ovdje uraditi.
Cijena goriva jeste skuplja ne samo u BiH vec generalno u Europi, od nase, ali potreba za autom nije ista te je tebi lakse kontrolisati koliko trosis nego meni.
Cijena goriva jeste skuplja ne samo u BiH vec generalno u Europi, od nase, ali potreba za autom nije ista te je tebi lakse kontrolisati koliko trosis nego meni.
- _Reds_
#693 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Dakle si si primjer, koji treba auto, a takvih ima i ovdje. Sta cemo sa onima koji vozare na relaciji recimo Vososca - Hrasnica (bus- tramvaj -bus) jel i njima ne treba auto. Pa ne treba, kao sto ne treba ni tebi, ti bi da dodjes za 45 minuta, umjesto za 2 sata, pa i ovo bi. Kazes pjeseke u Sarajevu za sat. Ako ti mozes 20km preci za sat svaka ti cast. Pa tramvaj ovu dionicu vozi 40 minuta.Ja_Ja wrote:Bez obzira koliko trosim, nemam mogucnost da sjednem u tramvaj i da odem gdje treba da idem. Ukoliko se odlucim na autobus, moram da promjenim 5 razlicitih linija koje opet na kraju ispadnu skuplje nego da sam vozio, a da ne pricamo o tome da mi treba 2 sata da dodjem gdje trebam umjesto 45 min autom. Metro opet na drugu stranu potpuno isprekidan i u jednom djelu ga ima u drugom ne, pa ne mogu ni na to da racunam.Poenta je u tome da sam primoran da placam koliko god da je cijena a ti nisi, ti biras da vozis auto, sto znaci da nismo u istoj sitaciji da ne gledamo isto na cijenu goriva. Ti mozes Sarajevo prepjesacit citavo za sat vremena a ja to ne mogu ovdje uraditi.
Sad da ne pominjem ljude koji vozare na relacijima Visoko - Sarajevo, Trnovo - Sarajevo i sl. ili pak nekim duzim.
Elemnejse, ja i dalje ostajem pri onome da je sramota da se zalite za gorivo, kad samo mozda neke arpaske zemlje imaju jeftinije gorivo od vas, ali opet uzmemo li njihov prosjecni standrad i vas, dobili bi racunicu da vi trosite najmanji procenat prosjecnog mjesecnog prihoda na gorivo na svijetu.
I ne rece mi koliko posto plate dajes na gorivo, sigurno ne vise of 5 posto
- ljubav_aha
#694 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
m anaravno evo od 2008 pokusavam da nadjem sretnika na forumucindrlimindrli wrote:Eh ti kuponi, ja kad ih prelistam, doduse vrlo rijetko, uglavnom je sve ono sto meni ne treba.ljubav_aha wrote:usteda sa gorivom,usteda sa prehramebenim artiklima,u walgreens kupis jedna sampon a dobijes drug dzaba,a kupujme aveeno brand,znaci nisam cheap ass,vec znam kako se operiria za bargin
sa lovom...![]()
ma ne brini,nisam opsjednuta stednjom,kupim kad nesto zelim
- ljubav_aha
#695 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
ja se ne zalim_Reds_ wrote:Da Vas pitam nesto onako: a nije li vas stid se zaliti, hajd da se zalite na nesto tamo drugo, ali na gorivo, koje je jefitnija puno nego i u Bosni, pa stvarno, dokle.
- Jack Be Nimble
#696 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Pa meni je licno 107km u oba pravca do posla. Ovo sve ostalo je isto kao i kod svakoga. 200km u jednom pravcu preko vikenda ako hoces negdje da ides. Ja sam barem sam pa meni lakse, moj prijatelj prevali isto kao i ja, ali isto vozi djecu do skole, od skole do razno raznih treninga._Reds_ wrote:Kolikoga ga to trosis ?? Evo da ti ja pokazem neke cinjenice.Jack Be Nimble wrote:Eh kako je bilo fino kada smo tek dosli u Ameriku i gorivo bilo 0.90c, a otici na skijanje kostalo $15 a meni kao maloljetnom $7![]()
Ali ipak tesko je to sve porediti jer kada sam zivio na istocnoj obali samo sam vozio kola subotom i nedeljom.
-
cindrlimindrli
#697 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
Cekaj malo, znaci tebi treba skoro 150 milja do prve kafane, kina, zoo vrta...necega?Jack Be Nimble wrote:200km u jednom pravcu preko vikenda ako hoces negdje da ides
Gdje zivis?
- Jack Be Nimble
#698 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
cindrlimindrli wrote:Cekaj malo, znaci tebi treba skoro 150 milja do prve kafane, kina, zoo vrta...necega?Jack Be Nimble wrote:200km u jednom pravcu preko vikenda ako hoces negdje da ides
Gdje zivis?
100-150KM planine/more i ostali izleti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#699 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
jedan od najjadnijih topika na forumu
- ljubav_aha
#700 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
narod navikao na bolje,ne na gore , sta cesBlack swan wrote:jedan od najjadnijih topika na forumu