Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mostarac wrote:a ja mislim da bi vecina ljudi ovdje mnogo radije gledala Zelju u ligi prvaka nego repku u austriji i svicarskoj
a bil ti volio gledat zrinjskog u ligi prvaka, ili repku na evropskom prvenstvu?
daj molim te, čuj VEČINA bi radije gledala želju u ligi prvaka? večina bi želju najradije gledala u drugoj ligi.
Bio sam na utakmici sa familijom i ono sto se dogadjalo na utakmici se moze se samo reci SRAMOTA. Jedan mali broj neodgovornih pojedinaca koji su manipulisani od strane drugih ljudi napravili su nesto sto u svakom slucaju nisu smjeli. Postoji skustina saveze na kojoj se mogu rijesavati problemi a ne na onakav nacin kao sto je ucinila mala grupica neodgovornih pojedinaca. Ujutro posle utakmice u hotelu na dorucku smo sreli nakoliko familjija koji su isto tako bili zgrozeni postupkom huligana kojima bi se trebalo zabraniti ulaz na sve stadione sirom Evrope.
Zivim ovdje u Scandinavijo oko 25 godina i siguran sam da ce norvezani uz pomoc svedske policije pomno pregledati snimke svih kamera i to ne samo tv snimke vec i snimke kamera koje vec postoje na stadionu i kazniti odgovorne osobe.
Neki pojedinci ne mogu da shvte da je BOSNA I HERCEGOVINA nesto mnogo vise od Usanovica, Pasalica, Jelica i BHF, a ako to oni ne mogu skontati to je njihov problem.
Zelio bi da se zahvalim gos. Muzurovicu i njegovom strucnom stabu sto su okopili dobru ekipu, a poseban pozdrav za sve igrace koji su pokazali kako se bori za svoju zemlju.
Pocnite gledati Americki football uz kokice i hot dog... A ko je popularizovao fudbal nego navijacke skupine...Ne pricam o navijackim skupinama kod nas...nego o navijackim skupinama u cijelom svijetu...Hocu bolan da idem na utakmicu da psujem ko "covjek" , da se ispraznim, a ne da gledam hocel' me kakva teta upozoriti na moj "rjecnik"... Moj sine ne znas ti sta je globalizacija i fudbal...kad bude karta 100 KM pitacu te ja...kad budes gledao samo 10 evropskih klubova u LIGI PRVAKA I KUPU i na televiziji koji imaju pare , kad budes gledao u Evropi, EURO 2020.godine sa samo 6-10 najbogatijih reprezentacija , bice tebi jasno o cemu ja pricam... BHF NEK STE ZAPALILI STADION SVE I DA NAM JE U SAVEZU SVE U NAJBOLJEM REDU, SVAKA CAST JOS JEDNOM!!!
nevidim samo sta su ovi balavci htjeli da postignu sa ovom akcijom. kao prvo, sto se tice kazne za savez, ona nece biti toliko visoka, vec neka simbolicna suma od recimo par hiljada eura, eto samo da neko naplati.
nevidim kako je NSBIH ikako mogao da sprijeci/bude odgovoran, za ponasanje navijaca koji se nalaze vise hiljada kilometara udaljenosti od bosne. ovakva akcija bi imala vise efekta u bosni a ne u pola osla(sjteite se samo kazne koju su nam dali radi par baciti upaljaca protiv spanije). mada pola od vas sto ste ucestvovali nema muda za tako nesto. norveski policajci su mila majka za ove nase, a i u bosni nema mamice i tatice da dodju po vas u zatvor sa novim audijem a6.
ovu akciju su ocigledno sproveli BHF pudlice(oni najmladji) sa "bosnian hardcore on tour" majicama, iz nekih oociglednih frustracija, kao manjak pi*** ili slicno.. samo da znate kako jadno izgledate nebi se vise pojavili..
jadni smo mi ako ce nam ovi rusiti savez. samo jedno pitanje za ove huligane i njima slicnim. jer vi mislite kada jednom jedan jelic, usanovic i co odu iz fotelja da ce ista biti bolje? sta bi vi uradili kada bi srusili savez? koga bi postavili da nam bude bolje ? ko bi htjeo da radi u savezu?
ja uglavnom nebi nikada prihvatio taj poziv. jer kad god nesto nebi islo kako treba ovi isti huligani bi se nacrtali i pravili belaj, pa da je i veliki safet susic predsjednik saveza.
ova akcija nije bila hrabrost, vec jad i bjeda. lahko je muda pokazivat u norveskoj putem vandalizma, ciji pocinioci su isti oni ciji su roditelji davno odbacili bosansko drzavljanstvo i primili norvesko, njemacko, svedsko, dansko, austrijsko, svajcarsko, belgijsko itd itd itd..tada nije bilo ni rijeci o patriotizmu. steta sto ste drzavljani tih stranih drzava, pa vas i nemogu deportovati nazad u bosnu kad napravite neki belaj, zasticeni ste vise nego ijedna vrsta ugrozene zivotinje ove planete...steta..
mostarac wrote:dakle po tebi fudbal prate samo nekulturni divljaci. Izvini ali ja znam da 80%-90% raje koja ide na utakmice i prati fudbal nije takvo
ne znam stvarno otkud ti ovakvi zaključci, među navijačima ima svega, od uglednih i čestitih ljudi, do klošara i narkomana. ako neko pali baklju u cilju stvaranja extaze, dizanja adrenalina, ili jednostavno - ludila, zar mora biti deklarisan kao nekulturni divljak?
cudno.
Da se ovako raja digla na ove mangupe iz saveze kao sto se digla na BHF mozda bi mi i imali donekle normalnu ekipu. A ne predsjednika saveza koji otvoreno skace kao curica kad mu Srbija zabija go drzavi koja mu daje platu a ne priznaje je svojom. Ili grugog predsjednika koji ce obuci dres druge drzave ali nece svoje. Ili onom treceg majmuna koji bi za pare prodao rodjenu mater a kamoli drzavni tim.
Ne problem je sto je grupa "huligana" ubacila baklje na teren.
Sanjam dan kad ce nasi stadioni liciti na ono na sta lice stadioni u engleskoj danas
Ovo samo mozes sanjati. Dobro se zna da se na nasim stadionima ne igra fudbal nego politika. Kada bi se nas fudbalski savez u pola zauzezo za obnavljanje stadiona kao sto se zauzme kad Velezu treba opaliti kaznu mi bi bili na konju.
Ne, problem su huligani koji nece da gledaju neke igrace za jednokratnu upotrebu koji kad se prodaju daju izjave tipa. "Da me Srbija zovne isao bih u Beograd pjeske."
Nas je problem jer su se huligani iz dijaspore digli. c c c c c c
Kako vas nije sramota komentarisati?
zorro1 wrote:Bio sam na utakmici sa familijom i ono sto se dogadjalo na utakmici se moze se samo reci SRAMOTA. Jedan mali broj neodgovornih pojedinaca koji su manipulisani od strane drugih ljudi napravili su nesto sto u svakom slucaju nisu smjeli. Postoji skustina saveze na kojoj se mogu rijesavati problemi a ne na onakav nacin kao sto je ucinila mala grupica neodgovornih pojedinaca. Ujutro posle utakmice u hotelu na dorucku smo sreli nakoliko familjija koji su isto tako bili zgrozeni postupkom huligana kojima bi se trebalo zabraniti ulaz na sve stadione sirom Evrope.
Zivim ovdje u Scandinavijo oko 25 godina i siguran sam da ce norvezani uz pomoc svedske policije pomno pregledati snimke svih kamera i to ne samo tv snimke vec i snimke kamera koje vec postoje na stadionu i kazniti odgovorne osobe.
Neki pojedinci ne mogu da shvte da je BOSNA I HERCEGOVINA nesto mnogo vise od Usanovica, Pasalica, Jelica i BHF, a ako to oni ne mogu skontati to je njihov problem.
Zelio bi da se zahvalim gos. Muzurovicu i njegovom strucnom stabu sto su okopili dobru ekipu, a poseban pozdrav za sve igrace koji su pokazali kako se bori za svoju zemlju.
Rece Munibovom , Jelicev i Pasalicev INTERNET AGENT kodnog imena "Zorro 001" ...!!!!
brico al i buregdzija wrote:nevidim samo sta su ovi balavci htjeli da postignu sa ovom akcijom. kao prvo, sto se tice kazne za savez, ona nece biti toliko visoka, vec neka simbolicna suma od recimo par hiljada eura, eto samo da neko naplati.
nevidim kako je NSBIH ikako mogao da sprijeci/bude odgovoran, za ponasanje navijaca koji se nalaze vise hiljada kilometara udaljenosti od bosne. ovakva akcija bi imala vise efekta u bosni a ne u pola osla(sjteite se samo kazne koju su nam dali radi par baciti upaljaca protiv spanije). mada pola od vas sto ste ucestvovali nema muda za tako nesto. norveski policajci su mila majka za ove nase, a i u bosni nema mamice i tatice da dodju po vas u zatvor sa novim audijem a6.
ovu akciju su ocigledno sproveli BHF pudlice(oni najmladji) sa "bosnian hardoce on tour" majicama, iz nekih oociglednih frustracija, kao manjak pi*** ili slicno.. samo da znate kako jadno izgledate nebi se vise pojavili..
jadni smo mi ako ce nam ovi rusiti savez. samo jedno pitanje za ove huligane i njima slicnim. jer vi mislite kada jednom jedan jelic, usanovic i co odu iz fotelja da ce ista biti bolje? sta bi vi uradili kada bi srusili savez? koga bi postavili da nam bude bolje ? ko bi htjeo da radi u savezu?
ja uglavnom nebi nikada prihvatio taj poziv. jer kad god nesto nebi islo kako treba ovi isti huligani bi se nacrtali i pravili belaj, pa da je i veliki safet susic predsjednik saveza.
ova akcija nije bila hrabrost, vec jad i bjeda. lahko je muda pokazivat u norveskoj putem vandalizma, ciji pocinioci su isti oni ciji su roditelji davno odbacili bosansko drzavljanstvo i primili norvesko, njemacko, svedsko, dansko, austrijsko, svajcarsko, belgijsko itd itd itd..tada nije bilo ni rijeci o patriotizmu. steta sto ste drzavljani tih stranih drzava, pa vas i nemogu deportovati nazad u bosnu kad napravite neki belaj, zasticeni ste vise nego ijedna vrsta ugrozene zivotinje ove planete...steta..
Rece Munibovom , Jelicev i Pasalicev INTERNET AGENT kodnog imena "brico al i buregdzija 002" ...!!!!
brico al i buregdzija wrote:nevidim samo sta su ovi balavci htjeli da postignu sa ovom akcijom. kao prvo, sto se tice kazne za savez, ona nece biti toliko visoka, vec neka simbolicna suma od recimo par hiljada eura, eto samo da neko naplati.
ovu akciju su ocigledno sproveli BHF pudlice(oni najmladji) sa "bosnian hardoce on tour" majicama, iz nekih oociglednih frustracija, kao manjak pi*** ili slicno.. samo da znate kako jadno izgledate nebi se vise pojavili..
Zali boze nevinih ljudi i djece sto izginuse u ratu a ovakva stoka ostade ziva
P.S. moderatoru
Ovaj put nema potrebe za upozorenjem. Prihvatam ban direktno. Zivio
Last edited by Tvrtko_I on 26/03/2007 13:53, edited 2 times in total.
radijator wrote:@hrasno38
ona bakljada samo nekom wannabe evropejcu može bit sramota, ja se ne stidim svog balkanskog porjekla, ni temperamenta, ni mentaliteta, niti želim da razmišljam proevropski, pa da me stid bude jedne obične bakljade, da je to kao neki šamar za naciju, da smo se osramotili pred evropom, i sl... pu pu pu, ne mogu da shvatim ljude koji tako razmišljaju. ako ne kontaš, ova bakljada može jedino prouzročiti finansijsku kaznu za lopove iz saveza, pa ako ti smeta što će lova otići uefi umjesto čolpi na bazene, onda ili su ušanovićev rod ili si se jednostavno rodio u pogrešnoj zemlji u pogrešno vrijeme, a tu ti niko ne može pomoć.
pitanje elementarnog kucnog odgoja je da se u tudjoj kuci ponasas po njenim obicajima, a kako norvezani nisu tifozi tog tipa onda je logicno da se ponasas kako je njihov obicaj, jer si u njegovoj kuci.
@alphonse kauders:
Tacke 2 i 3 nisu u kontradikciji nikako. Baka nije valjao, a igraci su stajali iza njega, a zajedno su izgubili od grcke i madjara i nerjeseno odigrali u moldaviji. A koga nema bez njega se moze. Igrala je ova repka i bez bajramovica i spahica i nosila se sa jakim ekipama, pa ce tako igrati i bez njih. Po meni su njima zauvijek vrata reprezentacije zatvorena pa taman da su ko ronaldinho.
Srecom mostarac pa se ti ne pitas i sreca da ima i drugacijih Mostaraca, kao npr. onaj sto mu je ime Sergej.
Najsmjesniji ste mi s ovom brigom sta ce Norvezani misliti o nama, kao da o pozoristu pricamo. Jadno zvuci, kao i obicno kad su bosnje u pitanju, vjecno dodvoravanje "civilizovanoj" Evropi (pojma nemate o njihovim navijacima i problemima koje redovno priredjuju). Cinjenica je da se BHF mogu ubrojati medju najpristojnije navijace u Evropi koji prate nacionalne selekcije. Bilo je troduplo vise Bosanaca u Briselu pa nije bilo ni jednog incidenta.
zzzzz wrote:Cinjenica je da se BHF mogu ubrojati medju najpristojnije navijace u Evropi koji prate nacionalne selekcije. Bilo je troduplo vise Bosanaca u Briselu pa nije bilo ni jednog incidenta.
radijator wrote:@hrasno38
ona bakljada samo nekom wannabe evropejcu može bit sramota, ja se ne stidim svog balkanskog porjekla, ni temperamenta, ni mentaliteta, niti želim da razmišljam proevropski, pa da me stid bude jedne obične bakljade, da je to kao neki šamar za naciju, da smo se osramotili pred evropom, i sl... pu pu pu, ne mogu da shvatim ljude koji tako razmišljaju. ako ne kontaš, ova bakljada može jedino prouzročiti finansijsku kaznu za lopove iz saveza, pa ako ti smeta što će lova otići uefi umjesto čolpi na bazene, onda ili su ušanovićev rod ili si se jednostavno rodio u pogrešnoj zemlji u pogrešno vrijeme, a tu ti niko ne može pomoć.
pitanje elementarnog kucnog odgoja je da se u tudjoj kuci ponasas po njenim obicajima, a kako norvezani nisu tifozi tog tipa onda je logicno da se ponasas kako je njihov obicaj, jer si u njegovoj kuci.
@alphonse kauders:
Tacke 2 i 3 nisu u kontradikciji nikako. Baka nije valjao, a igraci su stajali iza njega, a zajedno su izgubili od grcke i madjara i nerjeseno odigrali u moldaviji. A koga nema bez njega se moze. Igrala je ova repka i bez bajramovica i spahica i nosila se sa jakim ekipama, pa ce tako igrati i bez njih. Po meni su njima zauvijek vrata reprezentacije zatvorena pa taman da su ko ronaldinho.
Srecom mostarac pa se ti ne pitas i sreca da ima i drugacijih Mostaraca, kao npr. onaj sto mu je ime Sergej.
Najsmjesniji ste mi s ovom brigom sta ce Norvezani misliti o nama, kao da o pozoristu pricamo. Jadno zvuci, kao i obicno kad su bosnje u pitanju, vjecno dodvoravanje "civilizovanoj" Evropi (pojma nemate o njihovim navijacima i problemima koje redovno priredjuju). Cinjenica je da se BHF mogu ubrojati medju najpristojnije navijace u Evropi koji prate nacionalne selekcije. Bilo je troduplo vise Bosanaca u Briselu pa nije bilo ni jednog incidenta.
Čuj ništa u Briselu nije bilo, ajde prošetaj molim te...
vi jedno pisete a dosta ih iz BHFanaticosa kaze nesto drugo. ko je sad u pravu po pitanju toga da li je u redu bacati baklje ili ne?
Slabo kontam norveski ... ali jos uvijek stoji ono sto sam ranije napisao....BHF se treba ograditi od onoga sto se desilo u subotu. U protivnom se imaju smatrati huliganskom organizacijom ...sa svime sta to podrazumjeva. Ne mozes imati i pare i jare ....oliti i ovce i novce. Ma kako to drazesna Melissa diplomatski formulisala na bokmalu ili to bijase nynorsk?
A to o cemu se radi ovdje je pitanje staro koliko i covjecanstvo....Slobodan si uraditi sve ....ali nisi slobodan izabrati sta ce biti posljedica tog tvog cina.
vi jedno pisete a dosta ih iz BHFanaticosa kaze nesto drugo. ko je sad u pravu po pitanju toga da li je u redu bacati baklje ili ne?
Slabo kontam norveski ... ali jos uvijek stoji ono sto sam ranije napisao....BHF se treba ograditi od onoga sto se desilo u subotu. U protivnom se imaju smatrati huliganskom organizacijom ...sa svime sta to podrazumjeva. Ne mozes imati i pare i jare ....oliti i ovce i novce. Ma kako to drazesna Melissa diplomatski formulisala na bokmalu ili to bijase nynorsk?
A to o cemu se radi ovdje je pitanje staro koliko i covjecanstvo....Slobodan si uraditi sve ....ali nisi slobodan izabrati sta ce biti posljedica tog tvog cina.
prvi momak kojeg intervjuisu prica svedski, isto tako malac prica svedski... nisu nikoga iz Norveske intervjuisali tako da ti mozes skontati srz ove poruke.
Dino i kao Dino je bio medju prvima koji su napustili stadion, a odmah nakon izlaza govori da navijaci dolaze da bi navijali a ne da se utakmica stopira radi incidenata kao sto je bacanje baklji na teren. znaci on se ne slaze sa tim, a vjerujem da je podrzavao samo bacanje par minuta prije nego je sreo reportera i televiziju.
osim toga, ako su vec toliko hrabri zasto se vecina krije ispod kapa i prekriva lice sa salovima?
boje se kazne. citam jucer da su uhapsili glavne organizatore za bacanje baklji, a i ostala imena su im poznata.
Pa za mene to nije nikakav incident, incident je kad Englez ubije Francuza u vozu jer ga je zamijenio sa argentiskim navijacem, incident je kad Turci izbodu engleske navijace, incident je kad Nijemac komira i skoro ubije francuskog policajca......
Mislim da dobro pretjerujute sa ovim "incidentima", pogotovo ovim zadnjim u Oslu, koji je imao svoj jasan i opravdan cilj
DobroJutroKolumbo wrote:Pocnite gledati Americki football uz kokice i hot dog... A ko je popularizovao fudbal nego navijacke skupine...Ne pricam o navijackim skupinama kod nas...nego o navijackim skupinama u cijelom svijetu...Hocu bolan da idem na utakmicu da psujem ko "covjek" , da se ispraznim, a ne da gledam hocel' me kakva teta upozoriti na moj "rjecnik"... Moj sine ne znas ti sta je globalizacija i fudbal...kad bude karta 100 KM pitacu te ja...kad budes gledao samo 10 evropskih klubova u LIGI PRVAKA I KUPU i na televiziji koji imaju pare , kad budes gledao u Evropi, EURO 2020.godine sa samo 6-10 najbogatijih reprezentacija , bice tebi jasno o cemu ja pricam... BHF NEK STE ZAPALILI STADION SVE I DA NAM JE U SAVEZU SVE U NAJBOLJEM REDU, SVAKA CAST JOS JEDNOM!!!
E moj kolumbo ja vec placam kartu vise od 100km ova protiv norveske je kostala 475 norveski kruna ti izracunaj ako mozes i umijes, a da sam na tvom mjestu ja bi zabrinuo jer tebi je mozda i 15km skupa ulaznica
zzzzz wrote:Pa za mene to nije nikakav incident, incident je kad Englez ubije Francuza u vozu jer ga je zamijenio sa argentiskim navijacem, incident je kad Turci izbodu engleske navijace, incident je kad Nijemac komira i skoro ubije francuskog policajca......
Mislim da dobro pretjerujute sa ovim "incidentima", pogotovo ovim zadnjim u Oslu, koji je imao svoj jasan i opravdan cilj
Šta se svi krijemo i zamagljujemo, cilj bih f. je čista jednonacional na reprezentacija kraj priče.
zzzzz wrote:Pa za mene to nije nikakav incident, incident je kad Englez ubije Francuza u vozu jer ga je zamijenio sa argentiskim navijacem, incident je kad Turci izbodu engleske navijace, incident je kad Nijemac komira i skoro ubije francuskog policajca......
zapali baklju, pogodi nekoga u glavu pa ces vidjeti sta se desava.
poruka je svakome jasna, ali postupak nije opravdavajuci za ovo sto se desilo u Oslu i tacka.
Ali moras priznati da nije lako biti na stadion i kad svi domaci najijaci posle one bakljade skandiraju " jeb**i teroristi" i "napolje se smecem" misleci na sve bosance , a ko je zasluzan za to: BHF i njihova akcija koja nije imala opravdanja.
za mene je incident kada vlastiti "navijaci" gadjaju bakljama covijeka koji brani mrezu njihove zemlje.
znaci po tvoj nekoj mangupskoj logici, u beogradu na marakani nije bilo incidenata,zato sto niko nije poginuo? kakva je razlika izmedju tamosnje situacije i sutacije u kojoj su bili oni jadni norveski kontroleri sto su morali da kupe govna bacita sa tribina. nedo bog da je neko od njih pogodit, sta da je pogodit neko od nasih igraca? kao sto je i bio cilj od pojedinaca mangupa sa tribina
zapali baklju, pogodi nekoga u glavu pa ces vidjeti sta se desava.
poruka je svakome jasna, ali postupak nije opravdavajuci za ovo sto se desilo u Oslu i tacka.
pa bas to. Da je baklja pogodila Gusu u glavu i BHF bi danas drugacije pricali, kao nismo mi htjeli i bla bla. Ma boli njih za Gusu i bilo koga ko je igrao za repku. Vazno je da ispolje svoje frustracije, a zar jeftinije i produktivnije ne bi bilo da su se podijelili letci svima na stadionu ili kondomi sa natpisom NFSBIH, ali jebiga za to treba biti kreativan, a bogami i civilizovan