Beograd

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Jimmy_The_Saint wrote:Pa peške, bre! K'o prava piJonirka :lol:

Boktemazo, ti u KUD-u? Nisam znao da te stvari još ferceraju :lol:

Ja naiva Generalić, kont'o opanci metafora :lol: :lol: :lol:
Bas ti hvala sto zorno pratis razvoj moje karijere :( :roll:
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

.. e pa da u Selji... i Ale je u Selji. Mora da se znate.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ljubitelj Zabara wrote:.. e pa da u Selji... i Ale je u Selji. Mora da se znate.
Folklor ili orkestar? Ako je orkestar sta svira :D
Ljubitelj Zabara

Folklor.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ljubitelj Zabara wrote:Folklor.
Kad bi poslao sliku mozda bih i skontala da li ga znam, ali dosta raje iz Saobracajca je preslo u nas folklor, tako da ih znam sve iz vidjenja. Inace ti se mi gledamo samo ovako po ovim mini turnejama :D
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

mIRCerka wrote:

Ne zajebavaj. Naprosto "samni ozna". A osobno folklor sam kao mnoge stvari poput riže zamrzio u ratu jer je jedan KUD drndao "Sarajka, djevojka" po milijardu puta taman pod u mene mi pendžerom. Ništa lično. A i lično, znaš me puško dok sam pištolj bio.
Ljubitelj Zabara

Zaboravi. Putujete svetom, pa lepo je to. :D
Snaci ces se ti u Bg-u, ne brinem se ja za tebe.
Jos kupis 10 -tak kosobrana i Bog da te vidi. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Jimmy_The_Saint wrote:
mIRCerka wrote:

Ne zajebavaj. Naprosto "samni ozna". A osobno folklor sam kao mnoge stvari poput riže zamrzio u ratu jer je jedan KUD drndao "Sarajka, djevojka" po milijardu puta taman pod u mene mi pendžerom. Ništa lično. A i lično, znaš me puško dok sam pištolj bio.
Znam. AV AV :evil:

drzite mi fige i citamo se...
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Svakako :D
Šandor

Post by Šandor »

Ahmmed wrote:Bio sam ,prvi puta nakon rata, u Beogradu 2001.Bilo je ljeto,splavovi postajali sve aktuelniji, na Skadarliji mi , kao gostu iz Sarajeva pjevali : "Vino piju age Sarajlije"....Vodili me na sva moguća mjesta za koja bi pomislili da me mogu interesirati, čak i na akšam u Bajrakli džamiju.....

I sve je bilo lijepo taj prvi dan mog boravka u Beogradu,dok nisam počeo razgovarati sa ljudima o ratu u BiH, ulozi Srbije u njemu......

Kad su vidjeli da neće moći ignorirati moju priču, a nakon što su više puta pokušali da promijene temu, ti Beograđani, za koje i danas smatram da su bolji dio Beograda, jednostavno su pokušali da mi objasne da sam previše opterećen ratom, da je prošlo "čak" šest godina od njegovog završetka, da bih morao početi, "poradi svoga mentalnoga zdravlja", da zaboravljam rat, da mislim na "lepe" stvari, a "lepih" stvari je toliko oko mene, samo ih treba prepoznati, da oni razumiju kroz šta smo mi ovdje prolazili, ali da su ti zli političari zavadili narod, da , zapravo, jelte, niti jedan narod ne želi rat, da su ljudi bili zaluđeni porukama političara, itd, itd.....
Čak su mi savjetovali da potražim stručnu pomoć, ističući , da su oni, zapravo i u najgore "vreme", 1999, kad ih je NATO poprskao bombicama,čuvali duh Beograda kao kosmopolitskog grada, ali da su se trudili i uspjeli da zaborave sve silne traume, koje su izazvali zvuci NATO bombardera i s ponosom mi pričali o njihovom otporu "pesmom i igrom" upriličenom ispod Savskog mosta,kao načinom očuvanja mentalnog zdravlja....
Image
gogili9

Post by gogili9 »

Ljubitelj Zabara wrote:Ne znam, mislim da su marku i dvadeset. :D Kod Kineza... na veliko. :D
Nije da sam se bavio, ali znam.
Reci sta te jos zanima. :D
Kakve su to dezinformacije..? Za 1 Eur-o, moze kupiti cak 2 kisobrana i ne mora kod Kineza...moze i na Slaviji, u Bulevaru, na NBG-u.
Mirci, jesi sigurna da je koncert u subotu u 20h u studenjaku..? Ako jesi, eto mene da vas gledam...
Ja mislim da nema vise karata onih celodnevnih u gradskom prevozu, ali ne brigaj...Svercuj se i pokazi ridzveju licnu kartu ili pasos...sta vec...Ako ti i napise prijavu, nikada ti nece stici...mada ne verujem, da hoce. Vi sarajlije ste nam uvek rado vidjeni gosti, a mi beogradjani, tradicionalno gostoprimljivi, tako da ne brines...ako budes raspolozena, mozemo i na picence posle koncerta. U svakom slucaju, svako dobro i ne opterecuj prtljagu pancirom, nece ti trebati.
Ako te neko bude dir'o, samo kazi da mene poznajes..! :D
mmm...

Post by mmm... »

Mirci karta je 25 dindzi, ali ne sekiraj se, ako te startuju (a ti nemaš kartu) samo reci ja nisam odavle i ćao :D
mmm...

Post by mmm... »

...ili beše 35...ma boli te uvce, :D u svakom slučaju lepo se sprovedi :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

dobro, zna li iko u Beogradu, koliko kosta karta? :D
BECHO1

Post by BECHO1 »

Nezna haman niko a pun forum Beogradjana. :D
mmm...

Post by mmm... »

zena wrote:dobro, zna li iko u Beogradu, koliko kosta karta? :D
Paaa 25-35 na kiosku, 45 kod vozača...valjda :D
neupucena

Post by neupucena »

mmm... wrote:...ili beše 35...ma boli te uvce, :D u svakom slučaju lepo se sprovedi :D
35 dinara kad kupujes kod vozaca.
gogili9

Post by gogili9 »

mIRCerka wrote:
Anka wrote:A što se teme tiče, Beograd,pa grad ko grad. Mnogo toga mi se ovde dopada, a neke stvari mi smetaju. Za moj pojam ovaj grad postaje prevelik, saobraćaj je u haosu, nedostaju nam bar 3 mosta. Imam tu nesreću da živim u jednom delu grada, radim u drugom, prijatelji su mi u trećem,četvrtom,petom delu....Gde god da krenem putujem po sat vremena. Evo,juče, bila sam na poslu, pa sam sa posla otišla do centra grada, pa kod drugarice u posetu i vratila se kući. Promenila sam ukupno 8 autobusa! To je za mene veliki gubitak vremena i prilično maltretiranje. Nemam pare da kupim auto, a i da imam kola, ne bih imala za benzin.
Ovde ima na hiljade restorana,kafića,imamo 2 reke, jezero,planinu, sto parkova, ceo grad je u zelenilu, ....imamo pozorišta,muzeje, šetališta... ma ima svega...i to mi se sve dopada, ali veoma mi smeta činjenica da je jedan od najgorih zoo vrtova na planeti baš u mom rodnom gradu.
de ti meni objasni kako da od glavne bus stanice odem do Kuce Cvijeca busom :D i da li je bus karta jos uvijek 10 din?
Idi busom 78 i samo se malo popnes do Partizanovog stadiona i tu si..!
gogili9

Post by gogili9 »

35 dinara kod vozaca, a 27 dinara u trafici...cek, koliko to dodje u Eur-ima..? = 0.03 Eucenta...valjda...'ebo matematiku, da sam je znala, ne bih studirala ovo sto je nema...pozzz i tebi.
Nadam se da ces me pozvati na kafu kad se preselim kod vas..? I tako tamo ne znam nikoga, a treba mi drugarica! :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

gogili9 wrote:
Ljubitelj Zabara wrote:Ne znam, mislim da su marku i dvadeset. :D Kod Kineza... na veliko. :D
Kakve su to dezinformacije..? Za 1 Eur-o, moze kupiti cak 2 kisobrana i ne mora kod Kineza...moze i na Slaviji, u Bulevaru, na NBG-u.
Mirci, jesi sigurna da je koncert u subotu u 20h u studenjaku..? Ako jesi, eto mene da vas gledam...
Ja mislim da nema vise karata onih celodnevnih u gradskom prevozu, ali ne brigaj...Svercuj se i pokazi ridzveju licnu kartu ili pasos...sta vec...Ako ti i napise prijavu, nikada ti nece stici...mada ne verujem, da hoce. Vi sarajlije ste nam uvek rado vidjeni gosti, a mi beogradjani, tradicionalno gostoprimljivi, tako da ne brines...ako budes raspolozena, mozemo i na picence posle koncerta. U svakom slucaju, svako dobro i ne opterecuj prtljagu pancirom, nece ti trebati.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dje si ba gogo!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

gogili9 wrote:
Ovo cekam svo vrijeme!

Prvo da se zahvalim zetu sto mi posla parica za shoppinga!
Drugo, bus mi je KONDORov, ali nosim vunene carape za grijanje...
trece, gogili, nemam pojma, trebalo bi da je u 8 :D valjda su postavili plakate do sada :D

eto, ja sam dosla na posao samo po punjac i odo :D

pa se pishemo :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

gogili9 wrote:
35 dinara kod vozaca, a 27 dinara u trafici...cek, koliko to dodje u Eur-ima..? = 0.03 Eucenta...valjda...'ebo matematiku, da sam je znala, ne bih studirala ovo sto je nema...pozzz i tebi.
Nadam se da ces me pozvati na kafu kad se preselim kod vas..? I tako tamo ne znam nikoga, a treba mi drugarica! :D
:D
beograd... znash kako to ide...
I nikad nisam bio u Sovjetskom Savezu
- i ne nameravam.
Bio bih u tom Savezu kao u nekom kavezu,
nemam tih nerava.
a kahva... pozovi se, kad se preselish...na fildzan vishka...

a drugarstvo...jel ti to neko ukro nick :D ...ako nije...
Nemam te namere, nek mi ne zamere kamere...
danas

Post by danas »

o maj gad....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
black

Post by black »

:lol: :lol:
DONY

Post by DONY »

zena wrote:
gogili9 wrote:
:D
beograd... znash kako to ide...
I nikad nisam bio u Sovjetskom Savezu
- i ne nameravam.
Bio bih u tom Savezu kao u nekom kavezu,
nemam tih nerava.
a kahva... pozovi se, kad se preselish...na fildzan vishka...

a drugarstvo...jel ti to neko ukro nick :D ...ako nije...
Nemam te namere, nek mi ne zamere kamere...

@zena je ZENA.. :thumbup:
Locked