Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
istocnjak

#676 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

pure_love wrote:
BHF_Manijak wrote:Evo gledam po naselju okolne zgrade we la havel,sva svijetla pogasena,sve tmurno,a i vala za teravije se ne osjeti onaj ramazanski smek...zato nekad pozelim,makar zbog ramazana,da sam u starom djelu grada,vratnik,al`fakovac,bistrik itd,ostalo je sve izlapilo :( slusao sam nekad od dede razmetli price,kako je to u njegov vakat u staroj carsiji bilo,na al`fakovcu je rodjen,ma cijela mahala mirise kad nastupi ramazan,komplet carsija dobije novo ruho..a sad...ma nije isto brate :(

prerano si ipak ustao :D
:D
BHF_Manijak

#677 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Nisam vjeruj..ko hoce da sehuri sa cejfom,ustane u 3 sata... ;-) a da je se izgubio osjecaj ramazana u gradu,to ne moze se opovrgnuti,no vrati mi se nada,kada vidim vako druzinu na okopu kako muhabetimo u rane jutarnje sate i zadovoljni smo sto smo u mubarek mjesecu... :thumbup: :thumbup:
istocnjak

#678 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

hadzinica wrote:
istocnjak wrote:Sada ide kahva i voda ... i to je to ... :D
dobro vi to stizete , ja kafu skuham u 3 pa ceiFim do 4 :D
Meni se napravi u termos boci jedan litar pura-kahve pa cejfim po citavu noc ... :-D
zvjezdica_7

#679 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

BHF_Manijak wrote:Evo gledam po naselju okolne zgrade we la havel,sva svijetla pogasena,sve tmurno,a i vala za teravije se ne osjeti onaj ramazanski smek...zato nekad pozelim,makar zbog ramazana,da sam u starom djelu grada,vratnik,al`fakovac,bistrik itd,ostalo je sve izlapilo :( slusao sam nekad od dede razmetli price,kako je to u njegov vakat u staroj carsiji bilo,na al`fakovcu je rodjen,ma cijela mahala mirise kad nastupi ramazan,komplet carsija dobije novo ruho..a sad...ma nije isto brate :(
Na Vratniku je najljepše :D :D :D :D
istocnjak

#680 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Nisam vjeruj..ko hoce da sehuri sa cejfom,ustane u 3 sata... ;-) a da je se izgubio osjecaj ramazana u gradu,to ne moze se opovrgnuti,no vrati mi se nada,kada vidim vako druzinu na okopu kako muhabetimo u rane jutarnje sate i zadovoljni smo sto smo u mubarek mjesecu... :thumbup: :thumbup:
Ma svi to vidimo ali bice to sve hajr ... inshAllah ... dobro je opet ...
istocnjak

#681 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

zvjezdica_7 wrote:
Na Vratniku je najljepše :D :D :D :D
Šta je ovo niko da nam se javi iz memli-mahale? :D

Zvjezdice de virni malo kroz prozor jeli druga strana ustala ... :-D
Last edited by istocnjak on 24/08/2009 03:44, edited 1 time in total.
pure_love

#682 Re: Ramazan, opet ;)

Post by pure_love »

BHF_Manijak wrote:Nisam vjeruj..ko hoce da sehuri sa cejfom,ustane u 3 sata... ;-) a da je se izgubio osjecaj ramazana u gradu,to ne moze se opovrgnuti,no vrati mi se nada,kada vidim vako druzinu na okopu kako muhabetimo u rane jutarnje sate i zadovoljni smo sto smo u mubarek mjesecu... :thumbup: :thumbup:
ma suti ne zali se,mi koji ne zivimo u Bosni tek ne osjetimo ramazansku atmosferu,ja boravih u Sarajevu za ramazan prije par godina,ma kao u stambolu :D

ja ustanem,,napijem se vode,i opet legnem :D ,,obicno,,ali ovako je bolje :-D
Bullet Tooth Tony

#683 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Bullet Tooth Tony »

Nije ni Vratnik vise kao sto je nekad bio.......nemas vise ni somun kupit :( :( ,samo jedna pekara....ali eto,definitivno se vise osjeti ovdje nego u drugim opcinama narucito pred teraviju
Last edited by Bullet Tooth Tony on 24/08/2009 03:46, edited 1 time in total.
zvjezdica_7

#684 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

Memli - mahala sva u svjetlu, mašallah :D

A somuni..Pa fino prošetaš do čaršije, taman da se osjeti ta ljepota u čaršiji, pa lagano pješke kući, i onda ugođaj bude potpun :D :D :D
Bullet Tooth Tony

#685 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Bullet Tooth Tony »

zvjezdica_7 wrote:Memli - mahala sva u svjetlu, mašallah :D

A somuni..Pa fino prošetaš do čaršije, taman da se osjeti ta ljepota u čaršiji, pa lagano pješke kući, i onda ugođaj bude potpun :D :D :D
ma odem ja do Mahira,ali mi nesto zao kad ne vidim red ispred Catica kod dunje :(
zvjezdica_7

#686 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

Beg_Babic wrote:

ma odem ja do Mahira,ali mi nesto zao kad ne vidim red ispred Catica kod dunje :(
To da..Baš šteta...Al eto...Nije ni Mahir loš..Meni su draži kod Mehe na čaršiji :D :D :D :D
BHF_Manijak

#687 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Eh draga moja braco i sestrice,selamim vas,evo jos nekoliko minutica ostalo je do imsaka,lagahno se valja spremati za sabah dragi...

Hladna vodica sa cesme kaplje,uzimam polahko i ponosno abdest,hvaleci voga Gospodara,mujezin sa munare nas zove,ezan zauci,BHF_Manijak se laganim koracima prema dzamiji uputi sa potpunim zadovoljstvom i ispunjenoscu duse.......... :D

toliko za veceras od mene,jos jednom selam vam!! :thumbup: :bih:
travar

#688 Re: Ramazan, opet ;)

Post by travar »

hadzinica wrote:
travar wrote:Dok se hrenovčice prže evo jedne meni drage: :)
:lol: :lol: :lol:
Eeee da ti je jedna :D
istocnjak

#689 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

MashAllah ... dobri su onda ... :D
istocnjak

#690 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Eh draga moja braco i sestrice,selamim vas,evo jos nekoliko minutica ostalo je do imsaka,lagahno se valja spremati za sabah dragi...

Hladna vodica sa cesme kaplje,uzimam polahko i ponosno abdest,hvaleci voga Gospodara,mujezin sa munare nas zove,ezan zauci,BHF_Manijak se laganim koracima prema dzamiji uputi sa potpunim zadovoljstvom i ispunjenoscu duse.......... :D

Alejkumu selam brate ... :-D
zvjezdica_7

#691 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

BHF_Manijak wrote:Eh draga moja braco i sestrice,selamim vas,evo jos nekoliko minutica ostalo je do imsaka,lagahno se valja spremati za sabah dragi...

Alejkumuselam :D
istocnjak

#692 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

hadzinica wrote:sta nam bi sa arzuhalom?:? :-)
Nije valjda prespavao? ... ako jeste ... neka mu Allah dž.š. olaksa post ...
zvjezdica_7

#693 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak wrote:
Amin :D :-)
istocnjak

#694 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

hadzinica wrote:
istocnjak wrote:

Alejkumu selam brate ... :-D
neka vam i ovaj dan prodje u lakoci posta i miru duse...lijepo je s vama docekati sabah
I sa vama takodjer ... lijepo i zabavno ...
istocnjak

#695 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Puno vas sve selamim odoh i ja kao brat BHF_Manijak uzeti abdest ... pa onda laganini prema džamiji ... :-D
istocnjak

#696 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

U ovim mubarek danima cuvajte svoj post, jer se moze vrlo lahko izgubiti ...

Ovo prvo se moze primjeniti i na forum ... a to samo Allah dž.š. najbolje zna ...
said.sa

#697 Re: Ramazan, opet ;)

Post by said.sa »

istocnjak wrote:U ovim mubarek danima cuvajte svoj post, jer se moze vrlo lahko izgubiti ...

Ovo prvo se moze primjeniti i na forum ... a to samo Allah dž.š. najbolje zna ...

Kad spomenu hfz. Bugarija, bujrum svi na mukabelu iza ikindije namaza u Bijelu džamiju na Vratniku. Prouči se stranica Kur'ana i onda se tefsiri, na hfz. Bugariju svojstven način. Toplo prepručujem.
istocnjak

#698 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Progledajmo ...

istocnjak

#699 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

said.sa wrote:Kad spomenu hfz. Bugarija, bujrum svi na mukabelu iza ikindije namaza u Bijelu džamiju na Vratniku. Prouči se stranica Kur'ana i onda se tefsiri, na hfz. Bugariju svojstven način. Toplo prepručujem.
Hvala brate na pozivu potrudicemo se da dodjemo ... inshAllah.
arzuhal

#700 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

zvjezdica_7 wrote:
istocnjak wrote:
Amin :D :-)
Moj narod :-D :thumbup:

Nisam prespavao :D . Nisam, zapravo, oka sklopio mada sam se trudio :( ...i ustanem i opletem po onim filetima i paradajzu, s bismilletom naravno. I ne popijem kahve, ej! I ev' me ko zmaj, ništa glava, kofein, te baje! Elhamdulillahi hamden kesiren tajjiben mubareken fihi, daimen we ebeden! :-D
Al' svi su izgledi da će veš-lonac kahve da pukne za iftarče i to prije jekmeka i ekmeka. Što rek'o Enis: biće dobro, ako Bog Da, 100%, inša-Allah!

Sve vas selamim, uz dovu Rabbul-'aleminu da iz svakog dana i noći ramazana izlazite ljepši i ljepši :)
Locked