Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- Komšinica
#676 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kako da volis zenu
"Možda joj nećeš biti prvi muškarac, ni posljednji ili jedini. Voljela je prije tebe i možda će voljeti poslije. Ali ako te sada voli, zar je bilo šta drugo bitno? Ona nije savršena – ali nisi ni ti. I vas dvoje možda nikad nećete biti savršeni zajedno, ali ako te ona može nasmijati, natjerati te da se dvaput zamisliš, priznati da je ljudsko biće i da griješi, drži se nje i daj joj najviše što možeš. Možda neće misliti o tebi svakog sekunda tokom dana, ali će ti dati dio sebe za koje zna da ga možeš slomiti – njeno srce. Zato nemoj da je povrijediš, nemoj da je mijenjaš, nemoj je analizirati i ne očekuj više nego što ona može dati. Smij se kad te čini srećnim, daj joj do znanja kad te izluđuje i neka ti nedostaje kad nije u blizini."
Bob Marli
"Možda joj nećeš biti prvi muškarac, ni posljednji ili jedini. Voljela je prije tebe i možda će voljeti poslije. Ali ako te sada voli, zar je bilo šta drugo bitno? Ona nije savršena – ali nisi ni ti. I vas dvoje možda nikad nećete biti savršeni zajedno, ali ako te ona može nasmijati, natjerati te da se dvaput zamisliš, priznati da je ljudsko biće i da griješi, drži se nje i daj joj najviše što možeš. Možda neće misliti o tebi svakog sekunda tokom dana, ali će ti dati dio sebe za koje zna da ga možeš slomiti – njeno srce. Zato nemoj da je povrijediš, nemoj da je mijenjaš, nemoj je analizirati i ne očekuj više nego što ona može dati. Smij se kad te čini srećnim, daj joj do znanja kad te izluđuje i neka ti nedostaje kad nije u blizini."
Bob Marli
- TheBlejac
#677 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
There's a war in the day no peace at night
There's blood on the hands of man yet we don't symathize
The meateater kills the cows they just depersonalize to justify
Their own lust as the helpless die
And it's ironic how we cry for world peace
But the violence won't decrease unless our murders cease
So understand in the slaughter-house who's the beast
And I demand that the innocent be released
Ray Capo (Shelter)
There's blood on the hands of man yet we don't symathize
The meateater kills the cows they just depersonalize to justify
Their own lust as the helpless die
And it's ironic how we cry for world peace
But the violence won't decrease unless our murders cease
So understand in the slaughter-house who's the beast
And I demand that the innocent be released
Ray Capo (Shelter)
- Komšinica
#678 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Tako to biva. Čudni su magneti u nama... Ništa nas ne privlači tako dobro kao odbijanje..." Balašević
- idealnolosa
#679 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Sljepoca je neugodna bolest ali biti slijep pored zdravih ociju nije bolest nego propast"
- terra_incognita
#680 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Mnogo, to je svakog dana po malo.
Duško Radović
Duško Radović
- Mannequin
#681 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kada vidjamo uvijek ista lica, na kraju ona postaju dio naseg zivota. A kada postanu dio naseg zivota, onda zele i da nam ga izmjene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer svaki covjek ima tacnu predstavu kako bi trebalo da zivimo svoj zivot. A nikad nemaju pojma kako treba da prozive sopstveni zivot.
Snovi postaju neostvarljivi samo zbog jedne stvari : straha od neuspjeha.
Snovi postaju neostvarljivi samo zbog jedne stvari : straha od neuspjeha.
- jedna tamo
#682 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Helen Keler
Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori druga, ali mi ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena, a ne videti ona otvorena vrata.
Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori druga, ali mi ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena, a ne videti ona otvorena vrata.
- Bratov brat
#683 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ako tkanis pobijedit,ne smijes izgubit"-Alan Ford. 
- Mannequin
#684 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Bosna je moja velika ljubav i moja povremena bolna mrznja. Bezbroj puta sam pokusavao da pobjegnem od nje i uvijek ostajao, iako nije vazno gdje covjek fizizki zivi. Bosna je u meni kao krvotok. Nije to samo neobjasnjiva veza izmedju nas i zavicaja, vec i koloplet naslijedja, historije, cjelokupnog zivotnog iskustva mog i tudjeg, dalekog, koje je postalo moje. Vidjena izvana i bez ljubavi, Bosna je gruba i teska, vidjena iznutra i sa ljubavlju, koju zasluzuje, ona je ljudski bogata iako i u sebi nesaznana potpuno. Rijetko je ko bolnije i dramaticnije odredjen historijom kao Bosanac. Sta se sve kroz vijekove nakupilo u tim ljudima! Osjecanje vlastite neodredjenosti, tudje krivice, teske historije, neizvjesne buducnosti, straha od promjene, zelje za dobrotom i humanoscu koja bi se odnosila na sve ljude bez ikakvih ogranicenja i cestih razocarenja koja su radjala mrznju. To su veoma slozeni i zamrseni ljudi i tesko ih je razrjesavati po prvim vidjenju i po spoljasnjim utiscima."
Mesa Selimovic
Mesa Selimovic
- TheBlejac
#685 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sociolog Dalibor Petrovic„Svaka vrsta preterivanja u virtualnom svetu je štetna, može izazvati frustracije, osećaj nemoći i nesnalaženja u realnom životu“
Samurai ChamplooMugen: What's up with her?
Jin: She is sentimental
Mugen: She's what kind of mental?
Jin: It's a female emotion find in west european women, i suspect her emotion getting the best of her right now
- Komšinica
#686 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Čovjek nije drvo, i vezanost je njegova nesreća, oduzima mu hrabrost, umanjuje sigurnost. Vežući se za jedno mjesto čovjek prihvata sve uslove, čak i nepovoljne, i sam sebe plaši neizvjesnošću koja ga čeka. Promjena mu liči na napuštanje, na gubitak uloženog, neko drugi će zaposjesti njegov osvojeni prostor, i on će počinjati iznova. Ukopavanje je pravi početak starenja, jer je čovjek mlad sve dok se ne boji da započinje. Ostajući, čovjek trpi ili napada. Odlazeći, čuva slobodu, spreman je da promijeni mjesto i nametne uslove. Kuda i kako da ode?"
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog. Pa ipak to činim, makar samo zato da još jednom pomenem čovjeka koji je unio toliko radosti u moj život."
"Ali nikad ne znamo šta izazivamo u drugom čovjeku riječju koja za nas ima sasvim određeno značenje i zadovoljava samo našu potrebu."
"Najgore je kad ljudi ćute, kad se ne objasne, pa svaka sumnja ima pravo na život. I moja i tvoja. Jer ti možda misliš o meni što je samo za tebe istina, što je samo za tebe moja krivica, jer te niko ne razuvjerava, a ja mogu da ti pripišem zlu namjeru, a to nije dobro..."
Meša Selimović
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog. Pa ipak to činim, makar samo zato da još jednom pomenem čovjeka koji je unio toliko radosti u moj život."
"Ali nikad ne znamo šta izazivamo u drugom čovjeku riječju koja za nas ima sasvim određeno značenje i zadovoljava samo našu potrebu."
"Najgore je kad ljudi ćute, kad se ne objasne, pa svaka sumnja ima pravo na život. I moja i tvoja. Jer ti možda misliš o meni što je samo za tebe istina, što je samo za tebe moja krivica, jer te niko ne razuvjerava, a ja mogu da ti pripišem zlu namjeru, a to nije dobro..."
Meša Selimović
- idealnolosa
#687 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Rado bih ti opalila samar,ali ti nemas obraza
- StLouis
#688 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"I think I know now why we are occupying Iraq. In case we have to sell America and move to a smaller country."
Bill Maher

Bill Maher
- Mannequin
#689 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Budite sretni bez razloga, kao dijete. Problem je, ako ste sretni sa razlogom, taj isti razlog moze vam biti oduzet.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#690 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Con la iglesia hemos dado amigo" (Na crkvu smo udarili , prijatelju).
Don Quijote de la Mancha.
Don Quijote de la Mancha.
- awaken
#691 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I love you in this way because I do not know any other way of loving but this, in which there is no I or you, so intimate that your hand upon my chest is my hand, so intimate that when I fall asleep your eyes close
Pablo Neruda
Pablo Neruda
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#692 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Bolje biciklom u svaleranje,nego s mercedesom na posao
- Mannequin
#693 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Jadno li je prijateljstvo kad ostane kao sitan kusur krupne novčanice ljubavi.
- TheBlejac
#694 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nikad ne veruj zeni koja laze
Anarchism... stands for liberation of the human mind from the dominion of religion; the liberation of the human body from the dominion of property; liberation from shackles and restraint of government. It stands for social order based on the free grouping of individuals.
- Mannequin
#695 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ranjivi smo, ali ne i lomljivi. Mnogi od nas to ne uvidjaju.
Ne dopustaj da te gaze. Ovo je tvoj zivot. Zelis li nesto, moras se za to boriti rukama i nogama, jer ti to niko nece servirati na pladnju.
Ne dopustaj da te gaze. Ovo je tvoj zivot. Zelis li nesto, moras se za to boriti rukama i nogama, jer ti to niko nece servirati na pladnju.
- Adnansu
#696 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead"
- Komšinica
#697 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"I dogodi se da s naporom otkrijemo neku tajnu a da nas ljudi čudno gledaju, ne shvaćajući što smo uopće rekli ni zašto smo mislili da je tako važno da smo bili na rubu suza dok smo govorili. Mislim da je to najgore. Kad tajna ostane zaključana ne zato što nije ispričana nego zato što je nitko nije razumio."
"Samo neprijatelji govore istinu. Prijatelji i ljubavnici beskonačno lažu, uhvaćeni u mrežu dužnosti."
"Odlučila sam izvući glavu iz pijeska i ponosno prošetati ostatkom života. Napokon gledati ispred sebe. Iza mene ionako nema previše toga za upamtiti. Osim možda ubijenog mi dostojanstva. Neću se sjećati prošlosti jer bi sjećanje zaustavilo moj bijeg. Dovoljno sam dugo bila kukavica. Navika da odustanem uvijek je pobjeđivala. Danas joj to ne dopuštam..."
"Samo neprijatelji govore istinu. Prijatelji i ljubavnici beskonačno lažu, uhvaćeni u mrežu dužnosti."
"Odlučila sam izvući glavu iz pijeska i ponosno prošetati ostatkom života. Napokon gledati ispred sebe. Iza mene ionako nema previše toga za upamtiti. Osim možda ubijenog mi dostojanstva. Neću se sjećati prošlosti jer bi sjećanje zaustavilo moj bijeg. Dovoljno sam dugo bila kukavica. Navika da odustanem uvijek je pobjeđivala. Danas joj to ne dopuštam..."
- Mannequin
#698 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Vidis, jos mislim dobro o tebi i zelim da se ponekad probudis usred noci i da dugo sjedis prekrstenih nogu na postelji, muceci se kajanjem i stidom, zbog mene. Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci. Dosao si na red kad drugih, boljih, vise nije bilo.
- Spear
#699 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Hafiz Muhamed se vratio odnekud, pozdravio i otišao u svoju sobu. Dobar čovjek, mislio sam, još obuzet srećom svoga plitkog saživljavanja i pojednostavljenog mišljenja, izgleda kao da je život nepravedan prema njemu, ali to je samo predrasuda, život je život, jedan kao drugi, svako traži zadovoljstvo a nevolje dolaze same. Njegovo zadovoljstvo su knjige, kao drugima ljubav, njegova nevolja bolest, kao drugima siromaštvo, ili prognanstvo. Svi idemo od jedne obale do druge, po tankom konopu svoje životne staze, i svakome se zna kraj, razlike nema."
- Aminaaa
#700 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"You're going to take the only person in your life that's there purely for sex, no strings attached, and turn him into a human being? Why?"