Sarajevski taksisti- dno dna
- black
#676 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
tamnoplavi Golf IV TA015425 evo da znate za jos jednog uhljupa
edit: zaboravih napisati da je Golf IV karavan
Last edited by black on 04/11/2011 13:50, edited 1 time in total.
- Adriatic
#677 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pazite dobro na štand kod Centrala.
Naštimani taximetri, računi veći i do 5 KM.
Naštimani taximetri, računi veći i do 5 KM.
- fidoremilienko
#678 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja sam platio od željezničke stanice do Hadžića, jedne prilike 19,50 KM. Dobro se sjećam. Sjebao sam se kako je bilo jeftino. I da, nije ST, već crveni taxi!
ST odron
ST odron
-
mrki09
#679 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Crni, sta ti je uradio ovaj, da znamo.black wrote:tamnoplavi Golf IV TA015425 evo da znate za jos jednog uhljupa
Meni je zao sto ne raspoznajem ova narodna prevozna sredstva zvana golf tj njihove serije (3,4,5,6) meni to sve isto, al me je jedan takav (tamnoplavi karavan g3,4,5 ili 6...) vozio i nije upalio taksimetar, pa ga ja pitao jel me to dzaba vozi. Ma eto, kao zna on da ta tura kosta 5 maraka, a ja mu rekoh da zadnje tri godine nikad nije presla 4 mare i toliko mu i dadoh.
- black
#680 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ista stvar nepaljenje taksimetra, doduse malo je i do mene sto nisam imao sitnisa, kad je vidio da pisem tablice zastarta kao da ne vidimmrki09 wrote: Crni, sta ti je uradio ovaj, da znamo.
Meni je zao sto ne raspoznajem ova narodna prevozna sredstva zvana golf tj njihove serije (3,4,5,6) meni to sve isto, al me je jedan takav (tamnoplavi karavan g3,4,5 ili 6...) vozio i nije upalio taksimetar, pa ga ja pitao jel me to dzaba vozi. Ma eto, kao zna on da ta tura kosta 5 maraka, a ja mu rekoh da zadnje tri godine nikad nije presla 4 mare i toliko mu i dadoh.
-
kontrapunkt
#681 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
jedino ako ces se ti klonirati pa voziti svih xy auta ili da zaposlis profesore knjizevnosti i filozofije sa biroa!!drndalo wrote:Pravo da ti kazem, sve vise razmisljam o osnivanju jos jedne taxi firme u gradu... Sa ovakvim Sarajevo taxijem, mom buducem "bijelom taxiju" nece faliti posla...
mada kad se sjetim kako nervozno vozi jedan profesor sa knjizevnosti izgubim nadu i u tu opciju........
- chuchumbamayumbe
#682 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ako koristim taksi usluge, maxuz čekam ili pozovem Crvenog ili Žutog, taman sa Sarajevo Taksi vozi džaba. Nema šaMse da njihA zaustavim.
- poznanik
#683 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Navodno, Izo Spahić ima nekoliko vozila koji obavljaju taxi-poslove u Sarajevu, a nema niti jednu licencu. I ostale firme koje su registrirane za taxi-prevoz osoba imaju po par licenci, ali mnogo više vozila, koje, svejedno, puštaju u promet.
Na ulicama u Sarajevu još uvijek se mogu uočiti vozila sa taxi oznakom koja kruže gradom, kako prazna, tako i s putnicima, a koja nose "redovne" saobraćajne tablice, nemaju TA... oznaku.
Zašto policija ne reaguje i ne kažnjava vozače tih vozila. Nije prekršen samo propis Kantona Sarajevo o taxi prevozu putnika, već i PDV zakon, koji određuje mnogo više kazne za počinioce prekršaja. Zašto kantonalno Ministarstvo saobraćaja ne traži "zaštitu" MUP-a i drugih državnihslužbi, kako bi zakon bio zaštićen, i kako bi taxi prevoz u Sarajevu bio pod punim nadzorom?
Ili ponovo imamo nesposobnog kantonalnog ministra i takvo kompletno ministarstvo saobraćaja, ili se radi o korupciji?
Na ulicama u Sarajevu još uvijek se mogu uočiti vozila sa taxi oznakom koja kruže gradom, kako prazna, tako i s putnicima, a koja nose "redovne" saobraćajne tablice, nemaju TA... oznaku.
Zašto policija ne reaguje i ne kažnjava vozače tih vozila. Nije prekršen samo propis Kantona Sarajevo o taxi prevozu putnika, već i PDV zakon, koji određuje mnogo više kazne za počinioce prekršaja. Zašto kantonalno Ministarstvo saobraćaja ne traži "zaštitu" MUP-a i drugih državnihslužbi, kako bi zakon bio zaštićen, i kako bi taxi prevoz u Sarajevu bio pod punim nadzorom?
Ili ponovo imamo nesposobnog kantonalnog ministra i takvo kompletno ministarstvo saobraćaja, ili se radi o korupciji?
- zli_hordas
#684 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
mora i izo uzet sta za cekera
-
Gray
#685 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
poznanik wrote:Navodno, Izo Spahić ima nekoliko vozila koji obavljaju taxi-poslove u Sarajevu, a nema niti jednu licencu. I ostale firme koje su registrirane za taxi-prevoz osoba imaju po par licenci, ali mnogo više vozila, koje, svejedno, puštaju u promet.
Evo opet u zaštitu SA taxija, a oni garant plaćaju puni pdv pa se toliko brineš pto drugi ne plaćaju
-
memx
#686 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Moje najnovije iskustvo sa taksistima,
Prije dva dana Cargo taxi, vozi po nekoj tarifi 2.
Sarajevotaxi, danas oko 15 sati, štand čaršija, crveni golf br 799,
Može li do ulaza u Kampus, kaže može, nakon jurcanja iz trake u traku i slaloma po ulici, dođe do Marin dvora i kaže: Ja ću tebi stat kod tehničke škole, gužva je.
Kad sam se pobunila i pitala što mi to nisi odmah rekao, kaže vidiš da je gužva, nemaš 100 m do kampusa šta se buniš.
Nakon kraće rasprave stane kod tehničke škole i ja izađem.
Inače strašno puno problema sa sarajevotaxijem godinama se vozim, svakodnevno -
užas!!!!!
A prije 10 godina sam odlučila da ne idem nikad na štand, posebno čaršija, ja opet ko levat nasjednem na njihovu najnoviju priču da su uredili sad odnose na štandu, i da voze na sve relacije i na kratke i sve ostale.
I onda se pitaju što mi idemo sa crvenim i žutim taksijem.
Od danas definitivno izbjegavam sve štandove Sarajevotaxija osim onaj u Koševo ulici. Oni uvijek voze gdje hoćeš.
Stanem fino na ulicu pa ko naiđe.
I još jedan zanimljiv slučaj prije godinu otprilike:
Štand Latinska ćuprija. Bijeli auto sarajevo taxi 000 na firmi. Ja: može li do skenderije. ON: imate trolejbus ovdje pored!!!!!!!!!!!!
Hvala rekoh, odem na obalu i zaustavim drugi taxi.
Od prijavljivanja udruženju slaba fajda jer oni kažnjavaju samo koga oni hoće. Znači privilegovani prolaze kako god hoće.
Prije dva dana Cargo taxi, vozi po nekoj tarifi 2.
Sarajevotaxi, danas oko 15 sati, štand čaršija, crveni golf br 799,
Može li do ulaza u Kampus, kaže može, nakon jurcanja iz trake u traku i slaloma po ulici, dođe do Marin dvora i kaže: Ja ću tebi stat kod tehničke škole, gužva je.
Kad sam se pobunila i pitala što mi to nisi odmah rekao, kaže vidiš da je gužva, nemaš 100 m do kampusa šta se buniš.
Nakon kraće rasprave stane kod tehničke škole i ja izađem.
Inače strašno puno problema sa sarajevotaxijem godinama se vozim, svakodnevno -
A prije 10 godina sam odlučila da ne idem nikad na štand, posebno čaršija, ja opet ko levat nasjednem na njihovu najnoviju priču da su uredili sad odnose na štandu, i da voze na sve relacije i na kratke i sve ostale.
I onda se pitaju što mi idemo sa crvenim i žutim taksijem.
Od danas definitivno izbjegavam sve štandove Sarajevotaxija osim onaj u Koševo ulici. Oni uvijek voze gdje hoćeš.
Stanem fino na ulicu pa ko naiđe.
I još jedan zanimljiv slučaj prije godinu otprilike:
Štand Latinska ćuprija. Bijeli auto sarajevo taxi 000 na firmi. Ja: može li do skenderije. ON: imate trolejbus ovdje pored!!!!!!!!!!!!
Od prijavljivanja udruženju slaba fajda jer oni kažnjavaju samo koga oni hoće. Znači privilegovani prolaze kako god hoće.
- poznanik
#687 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Šta reći za tvoju "pronicljivost" i sposobnost uočavanja prikrivenih namjera...Gray wrote:..Evo opet u zaštitu SA taxija, a oni garant plaćaju puni pdv pa se toliko brineš pto drugi ne plaćaju
-
Gray
#688 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Uvijek mi je to bila jača stranapoznanik wrote:Šta reći za tvoju "pronicljivost" i sposobnost uočavanja prikrivenih namjera...Gray wrote:..Evo opet u zaštitu SA taxija, a oni garant plaćaju puni pdv pa se toliko brineš pto drugi ne plaćaju![]()
- roki
#689 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Relacija Otoka pijaca-Marijin Dvor,Crveni taxi u tri navrata tacno 5KM.Potpuno ista ruta,ista skretanja,ni metar vise ni metar manje,Sarajevo taxi 6KM. 
- muha_sa
#690 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
cetvero oci otvorite kad vozite iza njih
dosta ih se namjerno podmece da ih neko spuca--u cemu je fol nije mi jasno al eto 
- munja.ba
#691 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nije sa taxi nego divljak, takodje sam imao scenu sa doticnimblack wrote:tamnoplavi Golf IV TA015425 evo da znate za jos jednog uhljupa
- Jara
#692 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Štand kod Latinske ćuprije, 7 taksija bez vozača. Jedan se vozač naslonio na zid uz Miljacku, kaže momentalno neće nikud. Pitam gdje su ostali, kaže otišli zajedno na kafu. Pojavi se jedan od vozača, sjednem i pitam što nema nikog, kaže "pa mora se kafa popit' i popričat' "... 
- burekodsira
#693 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
gospoda
a sta ce im biti izgovor kad naprave drive thru
i mognu putem srkati, hem dodatna oprema drzac kafe zastekan za prozor 
a sta ce im biti izgovor kad naprave drive thru
- chuchumbamayumbe
#694 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zar može imati ovakve tablice i biti divljak?!munja.ba wrote:nije sa taxi nego divljak, takodje sam imao scenu sa doticnimblack wrote:tamnoplavi Golf IV TA015425 evo da znate za jos jednog uhljupa
- drndalo
#695 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jasta, divljak jeste, a "divljak" sa TA tablicama ne bi smio biti...chuchumbamayumbe wrote:Zar može imati ovakve tablice i biti divljak?!munja.ba wrote:nije sa taxi nego divljak, takodje sam imao scenu sa doticnimblack wrote:tamnoplavi Golf IV TA015425 evo da znate za jos jednog uhljupa
- black
#696 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hmm sad se sjetih da je imao obicnu taxi reklamu na krovu, bez natpisa firme, ali su reg.table taxi, ali nebitno naletice on opet samo sto ce sad dzabaluka bitimunja.ba wrote:nije sa taxi nego divljak, takodje sam imao scenu sa doticnimblack wrote:tamnoplavi Golf IV TA015425 evo da znate za jos jednog uhljupa
- dzeno123
#697 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To su onda oni sto kupe licencu npr u Travniku a taksiraju po Sarajevu.black wrote:hmm sad se sjetih da je imao obicnu taxi reklamu na krovu, bez natpisa firme, ali su reg.table taxi, ali nebitno naletice on opet samo sto ce sad dzabaluka bitimunja.ba wrote:nije sa taxi nego divljak, takodje sam imao scenu sa doticnimblack wrote:tamnoplavi Golf IV TA015425 evo da znate za jos jednog uhljupa
- VeDooo1gim
#698 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ako je taj uhljup sanercic , dimenzija 170 cm visine , mozda 50 kg kilaze ,brada na licu , onda pricamo o istom , ta table ima , vjerovatno iz travnika kao sto je napisao forumas iznad
prije par noci sam mu i ja sjeo u vozilo, poslije 1 u noci , zima hajde reko njega cu , prvo kroz prozor pita 5 metara od mene "brate dokle ces" hajd kazem mu ja , onda pocne ispitivat pa gdje se sjedilo itd.. (djevojka je samnom) da bi onda za voznju od 6,5 km , rekao to je cener
i naravno ja morao izigravat siledziju , pa mu prijetit... Nemojte mu nista popustat i ako bi mu ko sjeo u taksi , negdje ga na pustu adresu odvest
pa ga dobro namlatit 
- sparky
#699 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
valjda nisam promasio temu
uglavnom,juce oko 16:30 vozim iz pravca Skenderije prema Vrbanji.
ispred mene je taxi vozilo (SA-TAXI golf 4) i na onoj raskrsnici za ulicu Tekija momak sa polo cllasic koji se krece iz pravca Vrbanje pokusava uraditi polukruzno skretanje i time "ugrozava" taxistu...
sad ide dio koji se uklapa vjerovatno u temu.
g4 staje,izlazi idiot,psuje,galami,prijeti i onda zamahuje rukom kao da ce da udari vozaca pola (momak od cca 18-19 god)
i kao vrhunac idiotizma,pljuje onako ko u filmovima na sajbu pola...

posto "gospoda" na tom standu u 90% slucajeva ne zele da voze do Jarcedola,Hrida,Mahmutovca,Sirokace...naselja zbog kojih taj stand i postoji.
ne znam cini li se meni ali izgleda da u vozilima sa tog standa uopste ne rade taksimetri,jos nikad nisam vidio da je neki upaljen...

ispred mene je taxi vozilo (SA-TAXI golf 4) i na onoj raskrsnici za ulicu Tekija momak sa polo cllasic koji se krece iz pravca Vrbanje pokusava uraditi polukruzno skretanje i time "ugrozava" taxistu...
g4 staje,izlazi idiot,psuje,galami,prijeti i onda zamahuje rukom kao da ce da udari vozaca pola (momak od cca 18-19 god)
pa druze i ti stvarno ne razmisljas. zar ne znas da na tom standu smijes sjesti u vozilo samo ako ces ici do aerodroma ili u najlosijem slucaju makar do OtokeJara wrote:Štand kod Latinske ćuprije, 7 taksija bez vozača. Jedan se vozač naslonio na zid uz Miljacku, kaže momentalno neće nikud. Pitam gdje su ostali, kaže otišli zajedno na kafu. Pojavi se jedan od vozača, sjednem i pitam što nema nikog, kaže "pa mora se kafa popit' i popričat' "...
posto "gospoda" na tom standu u 90% slucajeva ne zele da voze do Jarcedola,Hrida,Mahmutovca,Sirokace...naselja zbog kojih taj stand i postoji.
ne znam cini li se meni ali izgleda da u vozilima sa tog standa uopste ne rade taksimetri,jos nikad nisam vidio da je neki upaljen...
Last edited by sparky on 10/11/2011 20:35, edited 1 time in total.
- mali Ninja
#700 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
dobro je prosao taj sa polomsparky wrote:valjda nisam promasio temu![]()