Pa kad vidite koji debil je ovo pisao sve vam bude jasno.SmokingMan wrote:Pročitah hader,i budali dovoljno.....Ommadawn wrote:Bože sačuvaj i zakloni!bingov buraz wrote:Evo i ovog što se razumije u sve od semafora u Sarajevu do nuklearnih eksplozija i zavjera protiv pravoslavlja
https://www.frontal.rs/cenobil-katastrofa-dobrog-ukusa/
Cernobil-20 godina poslije
Moderator: anex
- Altsa
#676 Re: Cernobil-20 godina poslije
-
made_in_sarajevo
#677 Re: Cernobil-20 godina poslije
jel se ovo moze prespavati u okolini cernobila ili u pripjatu? citam na klixu clanak kao moze se prespavati u hotelu ali nema hodanja.
- Ommadawn
#678 Re: Cernobil-20 godina poslije
Дани(ј)ел СимићAltsa wrote: Pa kad vidite koji debil je ovo pisao sve vam bude jasno.
Obavezno s zagradom.
-
drastic
#679 Re: Cernobil-20 godina poslije
jebes cernobil, treba ici u fukushimu
-
Naslovnica
#680 Re: Cernobil-20 godina poslije
407 BAM sa svim uključenim taksama za povratnu avio kartu na relaciji Sarajevo-Kijev, Lufthansa.
Da li je to moguće?!
Flight on Thursday, 18.07.2019 from Sarajevo to Kiev
Departure time12:50 Departure airport
Sarajevo (SJJ)
Arrival time14:15 Arrival airport
Munich - Franz Josef Strauss (MUC) Cabin class
Economy Light
Departure airplane numberLH flight LH1731
Departure time19:25 Departure airport
Munich - Franz Josef Strauss (MUC)
Arrival time22:35 Arrival airport
Kiev - Boryspil Int´l (KBP) Cabin class
Economy Light
Departure airplane numberLH flight LH2546
Flight on Monday, 22.07.2019 from Kiev to Sarajevo
Departure time13:30 Departure airport
Kiev - Boryspil Int´l (KBP)
Arrival time14:35 Arrival airport
Vienna International (VIE) Cabin class
Economy Light
Departure airplane numberNon LH flight OS662
Departure time20:20 Departure airport
Vienna International (VIE)
Arrival time21:30 Arrival airport
Sarajevo (SJJ) Cabin class
Economy Light
Total price of your trip
incl. taxes, fees and surcharges
407.00 BAM
Da li je to moguće?!
Flight on Thursday, 18.07.2019 from Sarajevo to Kiev
Departure time12:50 Departure airport
Sarajevo (SJJ)
Arrival time14:15 Arrival airport
Munich - Franz Josef Strauss (MUC) Cabin class
Economy Light
Departure airplane numberLH flight LH1731
Departure time19:25 Departure airport
Munich - Franz Josef Strauss (MUC)
Arrival time22:35 Arrival airport
Kiev - Boryspil Int´l (KBP) Cabin class
Economy Light
Departure airplane numberLH flight LH2546
Flight on Monday, 22.07.2019 from Kiev to Sarajevo
Departure time13:30 Departure airport
Kiev - Boryspil Int´l (KBP)
Arrival time14:35 Arrival airport
Vienna International (VIE) Cabin class
Economy Light
Departure airplane numberNon LH flight OS662
Departure time20:20 Departure airport
Vienna International (VIE)
Arrival time21:30 Arrival airport
Sarajevo (SJJ) Cabin class
Economy Light
Total price of your trip
incl. taxes, fees and surcharges
407.00 BAM
-
al-em
#681 Re: Cernobil-20 godina poslije
Mislim da turisti ne mogu ali da u blizini same elektrane imaji mjesta na kojim spavaju radnici koji i dan danas ciste i osiguravaju to podrucje.made_in_sarajevo wrote:jel se ovo moze prespavati u okolini cernobila ili u pripjatu? citam na klixu clanak kao moze se prespavati u hotelu ali nema hodanja.
-
džakailibu
#682 Re: Cernobil-20 godina poslije
Postoje dvije tri razlicite ture- jedna je onako grupno organizovana i cijeli dan provedete na tom podrucju. vidite vecinu, recimo mi nismo bili na dijelu gdje se nalaze kamioni. Bili smo u pripjatu , preski cijeli grad i bili smo ispred bolnice-mislim da su neki i ulazili ali ja nisam. Postoje ture individualnog tipa -za 3-4 osobe i onda se ostaje vise dana(2 ili 3-nisam siguran) i onda vam se sredi i spavanje u hotelu u Chernobilu. Dakle u pripjatu niko ne spava osim strazara na check pointima u ulazu u grad (jebenog li posla). Koliko se mogu sjetiti ta visednevna tura ima neku pricu -nesto tipa tragovima vatrogasaca ili nesto tako-ne mogu se sjetiti ali znam da je tamatski obradjeno. Negdje na pocetku sam napisao- ne treba ici ljeti -a sada je u Ukrajini vec ljeto ima 20tak dana , pretoplo sa 30 stepeni, zbog komaraca. Morate imati odjecu na sebi i prevruce je. vec od polovine septembra je mnogo bolje. Vidio sam da reklamiraju neki stranic i turu koja je duplo skuplja ali ima malo jaci znanztveni profil jer pricate sa ljudima koji sada rade na reaktoru 4 i koji se bave problematikom.
-
Naslovnica
#683 Re: Cernobil-20 godina poslije
Ispravite me ako griješim, ali imaju i ture koje vode direktno u kontrolnu sobu reaktora?
To bi bio doživljaj!

To bi bio doživljaj!

-
Naslovnica
-
džakailibu
#685 Re: Cernobil-20 godina poslije
[quote="Naslovnica"]Ispravite me ako griješim, ali imaju i ture koje vode direktno u kontrolnu sobu reaktora?
To bi bio doživljaj!
nisam siguran ovo je sto sam nasao neki dan na lokalnoj fb grupi -dakle ekipa koja pravi malo dublji pristup ali su duplo skuplji
Hey fellow expats! I'm organizing a group to do a private tour of Chernobyl in a few weeks. We recently opened a new tour company here (my Ukrainian co-founder and I), so we get special rates on private trips with the Chernobyl folks. We will also have special access to one of the decommissioned reactors (control room, etc.) through the scientists that work there at the plant. It's all completely safe. Anyway, for the private tour with English-speaking guide and the special reactor access, I got the price down to $235 per person (we're passing on our discount to you). Our first trip is June 24th or 25th (a one-day tour). Let me know if you're interested! We can take two more people on this trip. I know it's more than we're used to paying for things in Ukraine, but this price includes a full day trip in a private car, driver, English-speaking interpreter/guide, dining, the fees for passing the Chernobyl Zone checkpoints, the fees for access to the decommissioned reactor, special protective clothing, dosimeter, and the scientist who will guide us through the reactor (they don't allow external guides to show us around inside). I've also talked to multiple agencies and this is the best price so far. This is different from the normal tour.
To bi bio doživljaj!
nisam siguran ovo je sto sam nasao neki dan na lokalnoj fb grupi -dakle ekipa koja pravi malo dublji pristup ali su duplo skuplji
Hey fellow expats! I'm organizing a group to do a private tour of Chernobyl in a few weeks. We recently opened a new tour company here (my Ukrainian co-founder and I), so we get special rates on private trips with the Chernobyl folks. We will also have special access to one of the decommissioned reactors (control room, etc.) through the scientists that work there at the plant. It's all completely safe. Anyway, for the private tour with English-speaking guide and the special reactor access, I got the price down to $235 per person (we're passing on our discount to you). Our first trip is June 24th or 25th (a one-day tour). Let me know if you're interested! We can take two more people on this trip. I know it's more than we're used to paying for things in Ukraine, but this price includes a full day trip in a private car, driver, English-speaking interpreter/guide, dining, the fees for passing the Chernobyl Zone checkpoints, the fees for access to the decommissioned reactor, special protective clothing, dosimeter, and the scientist who will guide us through the reactor (they don't allow external guides to show us around inside). I've also talked to multiple agencies and this is the best price so far. This is different from the normal tour.
-
Naslovnica
#686 Re: Cernobil-20 godina poslije
Ovo mi liči na nešto tipa platiće (podmitiće) 20 Eura ovom, 20 Eura onom da ih puste ako treba i do "elephant foot ".džakailibu wrote:Naslovnica wrote:Ispravite me ako griješim, ali imaju i ture koje vode direktno u kontrolnu sobu reaktora?
To bi bio doživljaj!
-
džakailibu
#687 Re: Cernobil-20 godina poslije
sta da ti kazem , para vrti gdje bioroboti ne mogu. Ono sto je najbitnije iz prve ruke-imaju ture sve je poprilicno organizovano ima se sta vidjeti , zanimljiv dozivljaj, sreca pa sam uradio prije gledanja serije sada se ne bi usudio ali nikako 
- karanana
#688 Re: Cernobil-20 godina poslije
u kontrolnu sobu reaktora 4 sigurno ne, jer je pretpostavljam pod kupolom. a sumnjam da bi dali da se ulazi u kontrolne sobe ovih drugih zatvorenih reaktora. i gdje je sav taj materijal iz drugih reaktora, grafit i sipke i oti atomi uranijuma i cega sve ne? jos uvijek u jezgrima jelde?
- asurbanipal
#689 Re: Cernobil-20 godina poslije
Kao i većina forumaša, u toku prikazivanja serije, pogledao sam jedno 30-ak dokumentaraca i video priloga i pročitao isto toliko članaka.
Mene zanima šta se desilo sa lječnicima iz bolnice u Pripjatu koji su dočekali ozračene vatrogasce?
Mislim da ovaj dokumentarac nije bio na temi, ako se ne varam.
Mene zanima šta se desilo sa lječnicima iz bolnice u Pripjatu koji su dočekali ozračene vatrogasce?
Mislim da ovaj dokumentarac nije bio na temi, ako se ne varam.
- pirmin
#690 Re: Cernobil-20 godina poslije
Bi li imalo smisla sve danasnje reaktore prekriti sarkofazima, preventive radi?
- Vitezanin
#691 Re: Cernobil-20 godina poslije
Možeš u Černobilu spavati ako uzmeš turu koja traje dva dana ili više. Ne treba zaboraviti da je Černobil (bio) manji grad, a ne samo ova nuklearka.made_in_sarajevo wrote:jel se ovo moze prespavati u okolini cernobila ili u pripjatu? citam na klixu clanak kao moze se prespavati u hotelu ali nema hodanja.
Mislim da su te dvodnevne i višednevne ture gdje tamo spavaš ok za ove koji su baš full zagrijani za tematiku, ali prosječnom turisti je dan sasvim dovoljan za obilazak svih ključnih dijelova. Da ne govorim o cijeni višednevnih tura, izuzetno skupo.
- alibaba_i_30_godina
#692 Re: Cernobil-20 godina poslije
Nigdje više nema knjige da se kupi, tražio danas u par knjižara.
A jeste odmah sve opuhali.
A jeste odmah sve opuhali.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- cendlerbing
#694 Re: Cernobil-20 godina poslije
Čitavu sam temu pročitala, ove videe što ste dijelili pogledala, knjigu bih kupila da ovaj gore ne reče da ste sve pokupovali
i eto, gledam sad kad bih ovu seriju mogla početi gledati. Htjela sam se uskladiti s cimerkom u duetu.
Zanima me zna li iko na koji način radijacija utiče na biljni i životinjski svijet, kad tako buja i jedan i drugi? One ribe u Černobilu ko begovi, site i debele.
Mislim, ako je radijacija tamo opasna po život, kako uopšte može život ne samo da opstaje nego i da buja. Pa ti ljudi koji su se vratili da žive, da li je vođena evidencija o razlogu njihove smrti itd.
Zanima me zna li iko na koji način radijacija utiče na biljni i životinjski svijet, kad tako buja i jedan i drugi? One ribe u Černobilu ko begovi, site i debele.
Mislim, ako je radijacija tamo opasna po život, kako uopšte može život ne samo da opstaje nego i da buja. Pa ti ljudi koji su se vratili da žive, da li je vođena evidencija o razlogu njihove smrti itd.
- karanana
#695 Re: Cernobil-20 godina poslije
Ma to sam i ja na pocetku teme reko. Radijacija ubleha. Zivotinjama dzenet tamo.cendlerbing wrote:Čitavu sam temu pročitala, ove videe što ste dijelili pogledala, knjigu bih kupila da ovaj gore ne reče da ste sve pokupovalii eto, gledam sad kad bih ovu seriju mogla početi gledati. Htjela sam se uskladiti s cimerkom u duetu.
Uuu, mogo bi ja s tobom i cimerkom jos jednom pogledati posto vjerovatno nisam sve skonto prvi put i mogao bih jos dosta naucit. A i dijelit znanje. Pa javi ako si za
- karanana
#696 Re: Cernobil-20 godina poslije
Da li sam negdje procito ili sam mozda u seriji vidio, ali izgleda da mnogi reaktori i imaju drugu "ljusku" lad je u pitanju njihov smjestaj. Sad koliko bi izdrzala u slucaju eksplozije....nadamo se da necemo to saznat.pirmin wrote:Bi li imalo smisla sve danasnje reaktore prekriti sarkofazima, preventive radi?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#697 Re: Cernobil-20 godina poslije
Zovi ako vas treba uskladitcendlerbing wrote: Htjela sam se uskladiti s cimerkom u duetu.
- karanana
#698 Re: Cernobil-20 godina poslije
Shibaj, prvi sam pito za prikljucenje duetu_BataZiv_0809 wrote:Zovi ako vas treba uskladitcendlerbing wrote: Htjela sam se uskladiti s cimerkom u duetu.
- cendlerbing
#699 Re: Cernobil-20 godina poslije
Zvale bi mi, al nema više mjesta, zauzmemo cijeli kauč nas dvije 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#700 Re: Cernobil-20 godina poslije
nejmate vas dvojca Čhense... prvo niste se ponudili da kupite nista za gledanje su cimericama to vam je minus ko kuČa... kokice, kokakola, bademi, ćips, bajadera, vince, i naravno krupulozan lafac ko ja... eeeeeeee nikad od vaske šmekeri