Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Michun wrote:Hmmm, pitanje za zene koje vole sminku kao i ja
Dobila sam divno rumenilo, crveno, sjajno, tzv. peceno, MAC. Prejako je odn. previse se nanese na lice koliko god malo na cetkicu stavila. Ona uzmem cetku od pudera pa to jos malo razmeljam odn. skinem. E sad pitanje: sta mislite da ja to rumenilo malo izdrobim i pomjesam sa puderom u prahu. Dal cu ista dobiti
ma unistit ces ga
sasvim stavi cetku u puder pa samo malko rumenila...
Lady Saray wrote:
nekad ako je i s puderom pretamno moze se dodat i onog baby pudera
Ko ima suhu kozu,nek ne pokusava ovi eksperiment
pa isti je efekat kao i kod obicnog pudera u prahu samo je svjetliji a ni jedan nije bas za suhu kozu a ovo je ipak u funkciji rumenila ide malo na obraze + baby puder moze i ispod ociju dok se stavlja tamna sjena u prahu i poslije se sve to velikom cetkom za puder skloni da ne kazem pomete s lica
....i ja bih isto probala da sam imala dilemu kao ti.
Mislim, nisam ja skrta. Dala bi ja to nekom ko je tamniji od mene pa da koristi...ali boja je toliko intenzivna da budes CRVENA ko' da te neko osamario, bas neprirodno.
Enivej istomisljenice, nadrobim ti malo rumenila ako hoces. Jednu cetvrtinu sam potrosila
Novo pitanje odn. stvar za savjeta.
Ja volim da koristim sjajeve i karmine. Imam takve usne da se "razljeva" haman pa svaki sjaj i vecina karmina (osim mat). Kupila sam nekad prije 100 god. olovku bez boje, Bourjois, koja sluzi kao za okolo usni da se to ne razljeva. Slicnu stvar ima art deco na www ali ne vjerujem da je ima kod nas. Jel to neko koristio? Ili nesto drugo sto bi pomoglo kod razljevanja karmina.
ako smijem da primjetim, zeleno i plavo u kombinaciji ne ide, jedino ako bi se dodalo još malo žute, pošto zelena nastaje miješanjem žute i plave, ... dakle, zelene oke i plavo (bez žute) ne ide
Bihnela wrote:Djevojke mozete li preporuciti neko ulje za masazu u dvoje?
Oriflame je imao super ulje za masazu nekad, provjeri u katalogu.
u SamShopu je bila ona linija (nesto Green ) sa super uljem za masazu od bergamota ili nara, ona su odlicna bas bas
Loccitane ima isto ulje za masazu (skuplja verzija)
Bihnela wrote:Djevojke mozete li preporuciti neko ulje za masazu u dvoje?
Mora li biti ulje? Lush ima dobrih "pločica" za masažu.
Dobre su i plocice, probala sam onu zlatnu sa sljokicama (bude zlata po cijelom stanu, odjeci i svuda pa pazljivo ) i onu iz verzije sex bomb nesto mirise najagode cini mi se, dobre su mi, ali su dosta masne. Meni vise odgovaraju ulja.