N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...

Forum za humanitarne akcije.
Locked
Ivy

Post by Ivy »

Novi pravac u diplomatiji: MIRCINIZAM
bpsang

Post by bpsang »

SA :D ili bez :D
G.O.D.

Post by G.O.D. »

FortunaBela wrote:E ovako sva ta djeca su sita pomoći koja im se pruža, a do njih ne dopire, to je realnost...da humanitarna pomoć dolazi, ali da uglavnom odlazi u pogrešne ruke....Ja stojim i dalje iza toga da toj djeci(a rečeno je u samom početku akcije, djeci koja nemaju) znači ne govorimo o nekom dupliranju...damo poklon lično u ruke....Dal i paketiće ili igračke, ali da to bude njihovo...

A ne u ruke osoblju, koje će to razgrabiti....Te pare koje se skupe nisu ništa sem jedne kapi u moru....Stojim iza toga da se djeci kupe paketići, onoj djeci koja ih neće primiti....A njih je nažalost jako puno u BiH...
Postao sam clan ovog phorooma prije neki dan zato sto me moj dobar prijatelj 100_ka obavijestio o plemenitom cinu koji ce uskoro da se sprovede u dijelo od strane ljudi sa ovog phorooma.Donirao sam sumu i nije bitna kolika je sve dok dolazi od srca.Novac sam predao nepoznatoj osobi,osobi koju prvi put vidim-mirci- ni ne pomisljajuci na to da taj novac moze zavrsiti u necijem dzepu a da ne ostvari svoj cilj!Fortuna ne poznajem te,ali ponekad treba imati vjeru u ljude i ne misliti sve najcrnje bas onako kao sto si ti gore navela...zar mislis da ne postoji neko u Mjedenici ko kontrolise te donacije...Iz prve ruke sam saznao sta je najpotrebnije toj djeci i postirao sam na ovoj temi...zamolio bih te da pogledas spisak i da sama procjenis da li je to roba koja je potrebna nekom od zaposlenih(kojem je to svakodnevnica i sastavni dio cijelog zivota i koji to sebi mogu da priuste) ili toj djeci ciji roditelji nisu u stanju da im priuste bas ono najosnovnije sto se nalazi u domovima svakog od nas,pa i tih zaposlenih u Mjedenici...
Mjedenica nije osmisljena samo za djecu sa hendikepom,koliko ja shvatam Mjedenica postoji za djecu sa hendikepom ciji roditelji nisu u mogucnosti da im obezbijede najosnovnije stvari u zivotu!bas te cesljeve,papuce,majice,donji ves a o hrani i lijekovima da ne pricam...
Zato bih zamolio Fortunu i sve skeptike koji citaju ovaj Phoroom da pristupe ovoj akciji sa malo vedrijim duhom i sa malo vise vjere u ljude!
Smatram da im nema veceg poklona bas od onoga sto sam naveo kao potrebstine za djecu mjedenice!naravno bice i slatkisa i igracaka , ali to sve zavisi od ljudi koji citaju ovaj Phoroom i od njihove dobre volje da se odreknu pokoje kafe i soka u nekom kaficu ili koje kutije cigareta!
ne bih volio da se neko nadje uvrijedjenim sa ovim postom,ali samo molim da imate malo vise vjere u ljude!
Hvala
morti

Post by morti »

mIRCerka wrote:Slijedeci sastanak:
CETVRTAK, 15.12.2005.godine. 18h. Sastanak pred ekonomijom pa cemo naci mjesto za kafu.

Do tada cemo imati informacija o saldu kod diggera i farkyja.
Ovo nije prijedlog, vec NAREDJENJE!!!!

Ha, valja li ovo?
Možda i ja "navratim" da dostavim monetarni prihod!
bpsang

Post by bpsang »

MOGLI BI MI I REPLAY :D
el maffo

Post by el maffo »

Izvinjavam se al imam jedno pitanje

Je li ova akcija planirana za ovu dolazecu novu godinu ili je u petogodisnjem planu zamisljena da se ostvari tamo daleke 2010 ?

Opet nasa posla i dogovaranja ...... individualnost je zakon i najbolji nacin da se nekom pomogne ...... dogovor sa predrasudama nikad ne urodi plodom
G.O.D.

Post by G.O.D. »

BTW saznao sam da je danas donirano 9 kesa GARDEROBE za djecu mjedenice koje je jedan od zaposlenih u Mjedenici organizovao(koji jedva cekaju da se docepaju donacija za djecu)
Licno iz moje kuce cesto odu neke sitnice za tu djecu....
(opet ovo je neka vrsta apela) :)
G.O.D.

Post by G.O.D. »

el maffo wrote:Izvinjavam se al imam jedno pitanje

Je li ova akcija planirana za ovu dolazecu novu godinu ili je u petogodisnjem planu zamisljena da se ostvari tamo daleke 2010 ?

Opet nasa posla i dogovaranja ...... individualnost je zakon i najbolji nacin da se nekom pomogne ...... dogovor sa predrasudama nikad ne urodi plodom
akcija je pokrenuta...cekaju se donacije...plan se polako sprovodi u djelo
elviss83

Post by elviss83 »

Agilni, azurni, dobronamjerni odgovorni forumashi nemojte nikoga slusati nego sprovedite vase ideje u djela ... ko nije vjerovao nije ni donirao ... pozzz svima
bpsang

Post by bpsang »

el maffo wrote:Izvinjavam se al imam jedno pitanje

uz to toplo preporucujem link
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=21529
flora.sa

Post by flora.sa »

Pooll wrote:Eh ovako... sto se tice skolskog pribora treba uporediti cijene sa AMOS GRAF d.o.o koji se nalazi tamo u pejtonu... oni prodaju striktno skolski priborkod njih su cijene diskontne i vrlo su povoljne (primjer vodene bojice sa kistom 0.50, vostane 12 komada 0.30, blok za crtanje broj 5 0.6 Km itd)

Kada je bila prva akcija za Dom Bjelave ja sam tamo sastavio solidan paket za povoljnu cijenu.
pool javi mi se pp-om, da mi objasnis tacno gjde je Amo Graf.ja preuzimam na sebe, da provjerim cijene.

mirci sam vec obajsnila razlog mog nedolaska na sastanak. Opravdani razlozi. Vidmo se u cetvrtak.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

pozdrav.ja sam sinoc uplati novac preko kreditne kartice,i posto sam veoma nepovjerljiv s tim uplatama(nisam nikad preko neta nesto placao)molio bih informaciju da li su ti novci stigli .unaprijed hvala
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:Novi pravac u diplomatiji: MIRCINIZAM
diplomatija? demokratija? ma ja cu to da ukinem...
dogovoricemo se kako ja kazem!!!!

shalu na stranu, zamolila sam da se ne raspadamo dok ne dovrsimo ovo...
da ne rasplinjujemo ideje i mogucnosti....
evo G.O.D. rece da su dobili ODJECU, onda cemo mi udarit po donjem veshu i ostalom, a odjecu cuvat za Pazaric....

svi cete vi meni batine fasovat.....
farky

Post by farky »

taxi_driver wrote:pozdrav.ja sam sinoc uplati novac preko kreditne kartice,i posto sam veoma nepovjerljiv s tim uplatama(nisam nikad preko neta nesto placao)molio bih informaciju da li su ti novci stigli .unaprijed hvala
nije stigla uplata, poslao sam ti PP sa objasnjenjem
PR80.

Post by PR80. »

farky wrote:
taxi_driver wrote:pozdrav.ja sam sinoc uplati novac preko kreditne kartice,i posto sam veoma nepovjerljiv s tim uplatama(nisam nikad preko neta nesto placao)molio bih informaciju da li su ti novci stigli .unaprijed hvala
nije stigla uplata, poslao sam ti PP sa objasnjenjem
@taxi_driver:
Ja sam pokusala uplatiti novac na isti nacin i nije islo. Na kraju sam sjela i procitala sva pravila i uplatila novac preko svoje banke. Sad cekam da legnu pare i da ih proslijedim dalje. Mozda je to najbolji nacin i za tebe a ako te interesuje zasto i ja nisam uspjela uplatiti preko kreditne mogu ti javiti. :)
frozen

Post by frozen »

Stvarno ne stigoh pročitati sve što vrijedni forumaši napisaše...a i dugo me nema na forumu...od završetka akcije za tetku Zilhu... koju BTW, ostaviste da završim ne trudeći se da saznate šta i kako :sad: Hvala drugu farky-u što se odazvao na poziv...mirci je bila u belaju, pa joj opraštam...a ostatak ekipe :x Da, ne bih trebala zaboraviti ni morti-ja koji je barem našao za shodno da pita jesmo li sve završili...

Stoga savjet da nikako ne idete preko žiro-računa, jer postoji isuviše peripetija oko istog bez obzira da li je privredno društvo, NGO, udruženje građana i sl.

Dajte da se okupimo i odmah prikupimo pare, dogovorimo na koji način ćemo sve pripremiti i isporučiti. Ja bih opet nazvala Hošu, ali me naprosto stid čovjeka, jer nismo ispoštovali dogovor do kraja (zadnja "velika" kupovina nije obavljena kod njega...nego smo novac sa žiro-računa direktno odnijeli tetki Zilhi).

Mirci kafu pijemo da mi sve fino ispričaš!!! Podržavam akciju, a o skepticima neću da razmišljam...najlakše je kritikovati, a nikada ništa konkretno ne napraviti... Svojim kolegama forumašima beskrajno vjerujem, jer znam koliko su se svi trudili oko prethodne akcije i koliko su vremena, novca i dobre volje uložili u istu. Rezultati sve govore (isporučena su tri velika kombija hrane u Narodnu kuhinju KS, te 650 KM).

Mirci zvrcni na mobitel...nemam vremena za tipkanje i posjećivanje foruma :( Javi kada je definitivno okupljanje...četvrtak, u 18:00 sati, ispred Ekonomije mi savršeno odgovara :)
edu

Post by edu »

frozen wrote:Stvarno ne stigoh pročitati sve što vrijedni forumaši napisaše...a i dugo me nema na forumu...od završetka akcije za tetku Zilhu... koju BTW, ostaviste da završim ne trudeći se da saznate šta i kako :sad: Hvala drugu farky-u što se odazvao na poziv...mirci je bila u belaju, pa joj opraštam...a ostatak ekipe :x Da, ne bih trebala zaboraviti ni morti-ja koji je barem našao za shodno da pita jesmo li sve završili...
ja sam nasao za shodno da primim tvoj sms u kojem si me obavijestila o kraju akcije.. :D :D :D ..od koga je dosta je.. :-) :-) :-)

plus..sredio sam ti denija.. :D :D ..a ni hvala da kazes.. :D :D :D
frozen

Post by frozen »

:shock: Čini mi se da sam te prije tog sms-a zvala da svi odnesemo pare, no ti reče da mi vjeruješ i da nemaš vremena :shock:

Nije ni vrijeme, ni mjesto da raspravljamo o tome!!! Ne začatavaj opet!!! A o famoznom Deniju neću ništa da kažem :D :D :D prepuštam ti ga drage volje :D :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Image

ja imam 550KM, u toku dana ocekujemo izvjestaj od farkyja i diggera o racunima...
sastanak je u cetvrtak u 18h ispred ekonomije....
:D
edu

Post by edu »

frozen wrote::shock: Čini mi se da sam te prije tog sms-a zvala da svi odnesemo pare, no ti reče da mi vjeruješ i da nemaš vremena :shock:

Nije ni vrijeme, ni mjesto da raspravljamo o tome!!! Ne začatavaj opet!!! A o famoznom Deniju neću ništa da kažem :D :D :D prepuštam ti ga drage volje :D :D :D
jesi..jesi..sto jest-jest..znas da tebi edu sve vjeruje.. :-) :-) :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

vi pricajte sta hocete, ja upravo dobih jos para od jednog NEFORUMASHA...
doe, hvala :D
-------------------
trenutni saldo: 600 KM
edu

Post by edu »

doe petobanku uletio.. :-) :-) ..svaka ti dala.. :D :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

edu wrote:doe petobanku uletio.. :-) :-) ..svaka ti dala.. :D :D :D
ma jel edo, mora da valja :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

mIRCerka wrote:
edu wrote:doe petobanku uletio.. :-) :-) ..svaka ti dala.. :D :D :D
ma jel edo, mora da valja :D
jes' vala :)
edu

Post by edu »

vodolija_33 wrote: