Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
A-ZO

Post by A-ZO »

Welcome to Visoko 8)

Image
sevsen

#677 pronadjena prva piramida u bih

Post by sevsen »

Hvala dragom Bogu da postoji neko kao gospodin Osmanagic,da se zanima za nase prostore,pa makar i bila laz,ali ovo je najvjerovatnije piramida.Ako Bog da,pronace njih g.Osmanagic jos,a mozda se i ja trgnem u potragu(postoji anegdota o zakopanom blagu na jednom brdu blizu moga rodnog mjesta).Treba i to pronjuhati ,pa vidjeti kakvog je oblika brdo,mozda je i to piramida!!!!!!Salu na stranu,ja imam prijedlog da se pokrene akcija za prikupljanje donacije za ciscenje lokaliteta ,zajedno sa g.Osmanagicem,nebili piramida sto prije ugledala svijetlo dana i donijela novce u zemlju ,jer tako bi Evropa dosla prije nama nego mi njoj(jer ocigledno je daleko).Takodjer predlazem da se svi muskarci u dobroj fizickoj kondiciji bace na rad ,na otkopavanje piramide ,netreba im bolji fitness ni gym,naravno bez honorara(a posebno oni sto nisu bili u armiji,da makar sada pridonesu nasoj drzavi,insallah).GO,RAJA,GOOOOO!!!!!! :lol:
kekec

Post by kekec »

A-ZO, koliko strana ima ta piramidusa,
tri ili cetiri. Daj malo konkretnije. :D
A-ZO

Post by A-ZO »

kekec wrote:A-ZO, koliko strana ima ta piramidusa,
tri ili cetiri. Daj malo konkretnije. :D
ova ima dvije s ove strane i jednu mensecini odozdo :D
B@snj@

Post by B@snj@ »

Image
Image

Primjer iz egipta
kekec

Post by kekec »

SuperM wrote: Znanje, Semir sve sam finansira i nemoze vise. Dokazao je da je tu piramida(dvije) i naravno da trebaju svi da se ukljuce jer je od opsteg interesa. Drzava kao i svi mi cemo profitirati a on?
Naravno da urla jer ljudi kao ti nevide znacaj svega ovoga. Sta si ti voljan uraditi za otkrivanje piramide? Daj prijedlog.
Odluci se: DA LI JE OTKRIVENA ILI NIJE :-)
A-ZO

Post by A-ZO »

Image
Last edited by A-ZO on 09/11/2005 03:03, edited 1 time in total.
B@snj@

Post by B@snj@ »

Image

NARODE U MRKONJICU FATAJTE SE LOPATA :D
A-ZO

Post by A-ZO »

:bih:
znanje

Post by znanje »

kekec wrote:
SuperM wrote: Znanje, Semir sve sam finansira i nemoze vise. Dokazao je da je tu piramida(dvije) i naravno da trebaju svi da se ukljuce jer je od opsteg interesa. Drzava kao i svi mi cemo profitirati a on?
Naravno da urla jer ljudi kao ti nevide znacaj svega ovoga. Sta si ti voljan uraditi za otkrivanje piramide? Daj prijedlog.
Odluci se: DA LI JE OTKRIVENA ILI NIJE :-)
:thumbup:
kekec

Post by kekec »

znanje wrote: :thumbup:
:)
:wink:
A-ZO

Post by A-ZO »

kekec wrote:
znanje wrote: :thumbup:
:)
:wink:
:bih: :P :-?
kekec

Post by kekec »

"A-ZO"
napravio si kardinalnu gresku otkrivajuci dugo cuvanu tajnu
lokacije najstarijih piramida na svijetu.
Sada smo najebali, eto amerikanaca, okupirati ce nas. :D

A ti B@snj@,
NARODE U MRKONJICU FATAJTE SE LOPATA
takodje greska. Nudis javno radna mjesta. Sada ce ti Terzic
ukrasti ideju i zaposliti ce tisucu ljudi na kopanju. Objaviti ce
da se radi o zapadnom kraku autoputa 5c. A izbori su pred
vratima. :)
A-ZO

Post by A-ZO »

Zastava pod pravim uglom/kutom/angle :-)

Image
kekec

Post by kekec »

A-ZO wrote:Zastava pod pravim uglom/kutom/angle :-)

Image
Gori si od zemljotresa. :-)
B@snj@

Post by B@snj@ »

E ovi u mrkonjicu sute i rade poso a poslali su nam ovog znanje da nas zajebava.
A-ZO

Post by A-ZO »

kekec wrote:
A-ZO wrote:Zastava pod pravim uglom/kutom/angle :-)

Image
Gori si od zemljotresa. :-)
he-he, mozda se svidimo Mister Sam-u, pa nas ispostuje koju milju za cijelodobnu sveopstu potporu i propagandu :D
A-ZO

Post by A-ZO »

Image

Image
kekec

Post by kekec »

he-he, mozda se svidimo Mister Sam-u, pa nas ispostuje koju milju za cijelodobnu sveopstu potporu i propagandu
On je tu da "jami", a ne da daje. :)
A-ZO

Post by A-ZO »

kekec wrote:
he-he, mozda se svidimo Mister Sam-u, pa nas ispostuje koju milju za cijelodobnu sveopstu potporu i propagandu
On je tu da "jami", a ne da daje. :)
nek nam onda podijeli kad jami :-D
kekec

Post by kekec »

MoRe komotno. :)
A-ZO

Post by A-ZO »

kekec wrote:MoRe komotno. :)
ha-ja, zar ne vidi kolko se patimo za njega i njegov "project-A" (ovo A je zato sto lici na piramidu) :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Prenj wrote:
Sarafcina wrote:Hmm ;)
bojim se da imate problem s razlikovanjem magnetskog i geografskog sjevera ;)
da je fol zivota u nasladjivanju ;) ... kao sto nije :D ... mnoge bi ovdje podjebavali zbog znanja ;)

A cini mi se i da je Osmanagic i ovdje u turistickoj posjeti, a ne naucnoj ekspediciji ;)

Jeste knjige su mu bezze ;), veze nemaju s naukom ;)
ali to i dalje ne znaci da on nije u pravu (teoretski of course ;) )
i uopste ne iskljucuje da on nesto moze naci ;)
pa ne vidim razloga zasto ga ne treba pustiti da radi :)
naravno bez ove pompe :)
Nije valjda da su graditelji piramide i kompas imali?
I da jesu, razlika izmedju geografskog i magnetskog sjevera postoji, ali je u nasim krajevima jako mala, tek par stepeni, a ne 45 stepeni, koliko je Semir morao ustimati geografiju sa terena sa svojom "teorijom".

Vjerovatnoca da se ispod Visocice krije piramida nije nista veca nego da se nesto slicno nalazi ispod Trebevica, Jahorine, ...

Bas par stepeni? ;)
A mozda to malo varira i s godinama ;), pa bi prije par tisuca godina ... ;)
Ali i da jeste tako, ja ovdje prvi put cujem da se google slike uzimaju kao referentne za ozbiljna odredjivanja pa da mozemo reci da je to odstupanje 45 stepeni. Bilo bi fino vidjeti pravu topografsku kartu.

OK OK, izvinjavam se sto ovo vadim iz naftalina, ali.... obveze :D, ne moze se sve stici odgovoriti ;)

Prenj, ako vec pricas o vjerovatnoci ;), znaci da je moguce. ;)
Ili da stavimo na drugu stranu ;), vjerovatnoca da je zivot nastao slucajno u praatmosferi je takodjer jako mala ;), ali ti si nekad davno zastupao tu tezu ;). Vjerovatno je i danas zastupas, pa mi ne djelujes konzistentno. ;)
I nesto ne kontam toliku zagrizenost da se dokaze da Osmanagic nije u pravu ;).
Ono... kad Semir nesto izvali, on je neuk. Kad Zilka ne odgovori... dosla je nepripremljena ;)
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Jos jedna mala informacija za neupucene, sjeverni magnetni pol je u kretanju, tj nije fiksan. To znaci da strane piramide ne moraju biti u pravcima danasnjeg magnetnog polja
The third observation of Magnetic North was by Canadian government scientists Paul Serson and Jack Clark, of the Dominion Astrophysical Observatory, who found the pole at Allen Lake on Prince of Wales Island. The Canadian government has made several measurements since, which show that Magnetic North is continually moving northwest. Its location (in 2003) is 78°18' North, 104° West, near Ellef Ringnes Island, one of the Queen Elizabeth Islands, in Canada. During the 20th century it has moved 1100 km, and since 1970 its rate of motion has accelerated from 9 km/a to 41 km/a (2001-2003 average; see also Polar drift). If it maintains its present speed and direction it will reach Siberia in about 50 years, but it is expected to veer from its present course and slow down.
http://en.wikipedia.org/wiki/North_pole
cernica

Post by cernica »

SuperM (citat):
Znanje, Semir sve sam finansira i nemoze vise. Dokazao je da je tu piramida(dvije) i naravno da trebaju svi da se ukljuce jer je od opsteg interesa. Drzava kao i svi mi cemo profitirati a on?

1. Sam Osmanagich upiše odgovarajući fakultet.
2. Nakon 5 godina Sam Osmanagich upiše odgovarajući magisterij.
3. Nakon 3 godine Sam Osmanagich završi magisterij (ubijedi komisiju od 3 člana iz relevantne oblasti da je on u pravu sto posto).
4. Sam Osmanagich upiše odgovarajući doktorat (položi odgovarajuće ispite).
5. Nakon 7 godina Sam Osmanagich svlada naučnu metodologiju, završi doktorat i odbrani disertaciju (ubijedi internacionalnu komisiju od 5 članova iz relevantne oblasti da je on u pravu sto posto).
6. Nakon 10-ak godina samostalnog vođenja autentičnih naučnih projekata Sam Osmanagich postane glavni istraživač (Principal Investigator).
7. Sam Osmanagich s punim kredibilitetom 2030. godine objavi svoju prvu smjelu hipotezu koja ako želi može da kontrira i cjelokupnoj poznatoj nauci.
8. Ako u prvih 5 godina po objavljivanju hipoteze nije izopćen iz naučne zajednice (tj. ako nije naučio ništa u tačkama 1.-7. nego se kampanjski provlačio), Sam Osmanagich 2035. godine postaje ozbiljan kandidat države za možda dobijanje materijalnih sredstava za istraživanje, otkopavanje a ako sve prođe kako treba kroz nekih 10-ak godina i za fondaciju, s upravljanjem kojom on kao savjestan naučnik neće imati ama baš nikakve veze.
9. Ukoliko je uspješno prošao sve etape iz 1.-8. gore tj. bio u pravu, oko 2050. godine (ukoliko još postoji) Bosna oda Samu Osmanagichu najveća priznanja i zamoli ga da joj učinni čast tako što će se pridružiti njenoj Akademiji nauka i umjetnosti.
10. Kad umre (?) Sam Osmanagich dobije spomenik u Velikom parku preko puta Predsjedništva BiH.

*ALTERNATIVA: Sam Osmanagich 2006. godine objavi ukazanje djeve Hanife u Čekrčićima kod Visokog (ili na slično plodnome tlu) i uz obaveznu podršku IVZ-e i velikog joj Reisa, u roku od par hefti postane Halifa Bosanski (NAPOMENA 1: istu prečicu moguće je dosegnuti i ženidbom u obitelji Čengić, Izetbegović, Kreso i sl.; NAPOMENA 2: Ništa od gore navedenog nije ni ironija ni šala ni doskočica).

@ Znanje
Zasto nisi naveo trecu alternativu? sa tri preduoslava?
1. Semir Osmanagic kopa ali ne unistava kulturnu bastinu
2. Semir Osmanagic odbio da se osnuje fondacija ili
2.A Semir Osmanagic sam svoj rad finansira,pa kad dokaze(npr. nakon jedno 10-tak iskopanih stepenica sa sve cetri strane) neka onda trazi fondaciju.

Sto nespomenu tu alternativu? za koja je sredina i za vjerne i nevjerne aTome. sta ti to smeta u njoj? Hajde, bas me interesuje
Locked