Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#676 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by muha_sa »

Dozer wrote: 20/02/2026 08:05 Znaci, svi idemo u isti raj ili pakao, nista paralelno itd. :D

Pa tamo je onda pravi picvajz :D
Neko ce na ražanj a neko u harem :D
Dozer

#677 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

A mozda ima i razanj u haremu :lol:
Haris.ba

#678 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Haris.ba »

Dozer wrote: 20/02/2026 08:05 Znaci, svi idemo u isti raj ili pakao, nista paralelno itd. :D

Jedini je problem sto je malo vjerovatno da toliko naprednija vrsta vjeruje u istog boga i ostale religijske navode koje smo smislili mi, ljudi. :D
Ne vjeruje u istog Boga? Pa mora neko i u pakao. 8-)

Nego, teorijski. Kako bi na tvoj religiozni stav djelovalo da dodju kakvi elieni sutra i kazu da vjeruju u istog Boga?
muha_sa

#679 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by muha_sa »

Dozer wrote: 20/02/2026 08:09 A mozda ima i razanj u haremu :lol:
:lol:

Neka me u haremu pa makar me danima pekli :D
Dozer

#680 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Haris.ba wrote: 20/02/2026 08:12

Jedini je problem sto je malo vjerovatno da toliko naprednija vrsta vjeruje u istog boga i ostale religijske navode koje smo smislili mi, ljudi. :D
Ne vjeruje u istog Boga? Pa mora neko i u pakao. 8-)

Nego, teorijski. Kako bi na tvoj religiozni stav djelovalo da dodju kakvi elieni sutra i kazu da vjeruju u istog Boga?
Ako samo vjeruju, a nemaju dokaza kao ni mi, sve ostaje isto.
Vjerovanje je licni izbor, zar ne?

Ali, posto nas istorija uci da su religijska vjerovanja promjenjiva kategorija kroz vrijeme, cisto sumnjam da neko napredniji od nas hiljade ili stotine hiljada ili cak milione godina, vjeruje u bajke slicne nasima.
Mozda imaju nekakvu religiju, ali tesko da je vezana za naseg boga.

Religija je samo rezultat postojanja svijesti i nedostatka znanja o necemu, kao i nase urodjene potrebe da sve objasnimo.
Last edited by Dozer on 20/02/2026 08:46, edited 1 time in total.
Haris.ba

#681 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Haris.ba »

Dozer wrote: 20/02/2026 08:39 Ako samo vjeruju, a nemaju dokaza kao ni mi, sve ostaje isto.
Vjerovanje je licni izbor, zar ne?

Ali, posto nas istorija uci da su religijska vjerovanja promjenjiva kategorija kroz vrijeme, cisto sumnjam da neko napredniji od nas hiljade ili stotine hiljada ili cak milione godina, vjeruje u bajke slicne nasima.
Pa poenta vjerovanja i jeste sto nema dokaz kakav ti trazis. Onda ne bi bilo vjerovanje. Izgubio bi se smisao samog vjerovanja.
Ne znam sto uopce spominjes neke dokaze.

Sve ok. Male sanse da bude isti Bog.
Ali, evo da se to desi. Bi li to ista, makar i malkice promjenilo tvoj stav o religiji i mogucnosti vjerovanja?
Dozer

#682 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Ne.
Zaista nemam nikakvu potrebu niti vidim smisao religijskog vjerovanja.
JohnnyS

#683 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JohnnyS »

Da s neba siđu vanzemaljci koji vjeruju u Velikog Duha, ja bih odmah negdje totem napravio.

Ali što bi uradili vjernici ovih ostalih religija, bi li se oni konvertirali na indijansku mitologiju :D
dr_Evil

#684 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 20/02/2026 08:48 Da s neba siđu vanzemaljci koji vjeruju u Velikog Duha, ja bih odmah negdje totem napravio.

Ali što bi uradili vjernici ovih ostalih religija, bi li se oni konvertirali na indijansku mitologiju :D
Sjecas se kad Chakotey u Voyageru pronadje one vanzemaljce sta su dali njegovim dar govora :D
Haris.ba

#685 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Haris.ba »

JohnnyS wrote: 20/02/2026 08:48 Da s neba siđu vanzemaljci koji vjeruju u Velikog Duha, ja bih odmah negdje totem napravio.

Pa to je poenta. Ne bi nista promjenilo ni kod jednih ni kod drugih. To je smisao vjerovanja.

Jedino je moguce da bi neko silom pokusao objasniti da je njegovo vjerovanje ispravno. :mrgreen:
PixelDrifter

#686 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Samo fizicki dokazi. Nikakav AI, nista rekla-kazala tipa rekao mi komsija Himzo da je njegova daidzinca bila udata za Amera, koji je znao tipa u Pentagonu i koji je cuo u hodnicima da se prica o tome - dakle - stvarni su. Vidio dokumentarac "The Age of Disclosure", sve fino, ali nema dokaza. Ista prica decenijama. Postoje neidentifikovani leteci objekti, sta su, ne zna se - jer su neidentifikovani. To je to.
JohnnyS

#687 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JohnnyS »

Ja sam Voyager napreskoke gledao, iritirala me je i ona i on :D

DS9 je bio moj serijal izbora :D
Dozer

#688 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Pa, njima je sve to isto. Samo bi, mozda, revidirali ime svog boga.
Mada, znajuci nas, kao vrstu, prije bi se desilo da zaratimo s njima i ubijedimo ih da njihov bog nije pravi :lol:

Jeste da bi to bilo kao da nas sad bubasvabe pokusaju uvjeriti u isto i zarate s nama radi toga, al' hajd'. Bitno je pokusavati i ucestvovati :lol:
Last edited by Dozer on 20/02/2026 09:05, edited 1 time in total.
Dozer

#689 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 20/02/2026 08:52 Samo fizicki dokazi. Nikakav AI, nista rekla-kazala tipa rekao mi komsija Himzo da je njegova daidzinca bila udata za Amera, koji je znao tipa u Pentagonu i koji je cuo u hodnicima da se prica o tome - dakle - stvarni su. Vidio dokumentarac "The Age of Disclosure", sve fino, ali nema dokaza. Ista prica decenijama. Postoje neidentifikovani leteci objekti, sta su, ne zna se - jer su neidentifikovani. To je to.
Nisi upratio do kraja. Napisah vec - Rozvel konacno priznat, kao i bioloski entiteti iz tog NLO-a, tj. bica. Objavljeni zvanicni dokumenti, svjedocanstva direktnih ucesnika, itd.

A, sama cinjenica da postoje NLO je dokaz postojanja bar jedne daleko naprednije vrste od nas. Nisu ti objekti nastali sami od sebe, nego ih je neko napravio i upravlja njima.
PixelDrifter

#690 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 20/02/2026 08:57
PixelDrifter wrote: 20/02/2026 08:52 Samo fizicki dokazi. Nikakav AI, nista rekla-kazala tipa rekao mi komsija Himzo da je njegova daidzinca bila udata za Amera, koji je znao tipa u Pentagonu i koji je cuo u hodnicima da se prica o tome - dakle - stvarni su. Vidio dokumentarac "The Age of Disclosure", sve fino, ali nema dokaza. Ista prica decenijama. Postoje neidentifikovani leteci objekti, sta su, ne zna se - jer su neidentifikovani. To je to.
Nisi upratio do kraja. Napisah vec - Rozvel konacno priznat, kao i bioloski entiteti iz tog NLO-a, tj. bica. Objavljeni zvanicni dokumenti, svjedocanstva direktnih ucesnika, itd.

A, sama cinjenica da postoje NLO je dokaz postojanja bar jedne daleko naprednije vrste od nas. Nisu ti objekti nastali sami od sebe, nego ih je neko napravio i upravlja njima.
Koliko znam Roswell je bio meteoroloski balon. Meni je sama cinjenica da neko predje pola galaksije i da se skrha na Zemlju - smijesna. Ako bi neko posjedovao slicnu tehnologiju, tesko da bi pravio greske ljudi iz naseg doba (sudari, pad sa neba). Stalno pricaju da prkose zakonima fizike, a zakon fizike kvrc i u Roswell na sakupljanje kasikom. Plus i mi saljemo robote na Mars, imati takva G ubrzanja (od 0 do 50.000 km/h u sekundi), znaci da bilo koji bioloski organizam prestaje da postoji u letjelici takvog tipa. Po meni Roswell je samo mit, religija, hocu da vjerujem. To sto ti navodis o zvanicnim dokumentima, svjedocanstvima je ekvivalent ljudi koji su vidjeli Gospu u Medjugorju.
PixelDrifter

#691 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Nije to dokaz nicega. Postoje objekti koji lete i koje ne mozemo identifikovati. Ako ne mozes nesto identifikovati, isto ne mozes smatrati dokazom bilo cega.
banjaluka078
Moderator

#692 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by banjaluka078 »

JohnnyS wrote: 20/02/2026 07:43

Objavit će on i ko je ubio Kennedyja samo da se ne priča o jaranu s otokom
Weapon of mass distraction. :)

Dozer

#693 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 20/02/2026 09:19

Nije to dokaz nicega. Postoje objekti koji lete i koje ne mozemo identifikovati. Ako ne mozes nesto identifikovati, isto ne mozes smatrati dokazom bilo cega.
Nije li ova postavka smijesna?
Znaci - postoje objekti koji lete. Dakle - postoje. Vidimo ih, snimimo ih. I lete na nacin na koji nasa tehnika i tehnologija ne mogu.
Same ove cinjenice su dokaz da ti objekti nisu ljudski proizvod.
To sto ih mi jos uvijek ne mozemo identifikovati, tj. ne znamo ciji su i sta su tacno (iako mislim da se to sve zna u nekim visim drzavnim krugovima mnogih zemalja), i dalje ne znaci da ne postoje.
Ocito postoje, i to ne treba vise dokazivati.Samo treba otkriti (ili konacno objaviti) ciji su i sta rade ovdje.
ElRe

#694 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by ElRe »

Dozer wrote: 20/02/2026 08:05 Jedini je problem sto je malo vjerovatno da toliko naprednija vrsta vjeruje u istog boga i ostale religijske navode koje smo smislili mi, ljudi.
Napredni su ili ne, onoliko koliko im je Bog (naš zajednički, za nas koji vjerujemo Bogu) dao.
Last edited by ElRe on 20/02/2026 09:47, edited 1 time in total.
Dozer

#695 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 20/02/2026 09:13

Koliko znam Roswell je bio meteoroloski balon. Meni je sama cinjenica da neko predje pola galaksije i da se skrha na Zemlju - smijesna. Ako bi neko posjedovao slicnu tehnologiju, tesko da bi pravio greske ljudi iz naseg doba (sudari, pad sa neba). Stalno pricaju da prkose zakonima fizike, a zakon fizike kvrc i u Roswell na sakupljanje kasikom. Plus i mi saljemo robote na Mars, imati takva G ubrzanja (od 0 do 50.000 km/h u sekundi), znaci da bilo koji bioloski organizam prestaje da postoji u letjelici takvog tipa. Po meni Roswell je samo mit, religija, hocu da vjerujem. To sto ti navodis o zvanicnim dokumentima, svjedocanstvima je ekvivalent ljudi koji su vidjeli Gospu u Medjugorju.
Sve sto je tehnologija podlozno je kvarovima. Logicno. Ko kaze da su dosli preko pola galaksije? Realno, nemamo pojma. Mozda zive negdje iza coska. Mozda cak i na dnu okeana. Ili mozda na Antarktiku. I dalje - nemamo.pojma. Ali, znamo da lete na sve strane na nacin na koji mi ne mozemo.

Evo 1 dobar slucaj iz 2011.
https://youtu.be/TIwOEbX3WPk?si=pNdvdoQEdxSFG7sW

Ocito nije nikakva montaza.
drag_gost

#696 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Sta znaci "Rozvel konacno priznat"? Priznat da su nasli vremenski balon ili nesto drugo? I ko je "priznao"? O religiji pricas sa podsmjehom, a ti ovdje vjerujes u razne teorije zavjera.
Last edited by drag_gost on 20/02/2026 09:51, edited 1 time in total.
Dozer

#697 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

ElRe wrote: 20/02/2026 09:43
Dozer wrote: 20/02/2026 08:05 Jedini je problem sto je malo vjerovatno da toliko naprednija vrsta vjeruje u istog boga i ostale religijske navode koje smo smislili mi, ljudi.
Napredni su ili ne, onoliko koliko im je Bog (naš zajednički, za nas koji vjerujemo Bogu) dao.
Znaci, duzina postojanja, a samim tim i razvoja, ne igra ulogu? Samo ono sto je "bog dao"?
Onako...logicno je...
ElRe

#698 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by ElRe »

Dozer wrote: 20/02/2026 09:50 Znaci, duzina postojanja, a samim tim i razvoja, ne igra ulogu? Samo ono sto je "bog dao"?
Onako...logicno je...
Bog je stvorio kada je htio i trajaće oniliko koliko bude htio. Jedan od postulata islama je ikre - uči, razvijaj se, napreduj.
Ali ok, ima tema o religiji ko hoće o tome da raspravlja. Muslimani ne isključuju vanzemaljce, pročitaj tematiku vezanu za 7 Nebesa, islam i kosmos itd itd.
PixelDrifter

#699 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 20/02/2026 09:38
Nije li ova postavka smijesna?
Znaci - postoje objekti koji lete. Dakle - postoje. Vidimo ih, snimimo ih. I lete na nacin na koji nasa tehnika i tehnologija ne mogu.
Same ove cinjenice su dokaz da ti objekti nisu ljudski proizvod.
To sto ih mi jos uvijek ne mozemo identifikovati, tj. ne znamo ciji su i sta su tacno (iako mislim da se to sve zna u nekim visim drzavnim krugovima mnogih zemalja), i dalje ne znaci da ne postoje.
Ocito postoje, i to ne treba vise dokazivati.Samo treba otkriti (ili konacno objaviti) ciji su i sta rade ovdje.
Drug, vidio sam i ja klipove. Slusao pilota (Nimitz incident), vjerujem mu. Svjedocio pred kongresom. Ne vjerujem da laze. Ostaje cinjenica da nema fizickog dokaza. Nesto leti, ali ne znamo sta je. Onog momenta kada NLO identifikujes kao svemirski brod, vise nije NLO, identifikovan je, etiketiran. Izvlaciti zakljucke o naprednijoj tehnologiji necega sto ne znamo sta je je neprimjerno. Ne znamo sta je. Ostaje cinjenica da i nakon 80 i nesto godina imamo mutne snimke od nekoliko sekundi. Ako je tako nesto bilo prihvatljivo 1947, u 2026 sa nasom tehnologijom, trebao bi da ispliva kakav normalan reel. Ima i ovo sto navodi na razmisljanje:

Moje misljenje je, da ako postoje, dolaze iz okeana, ili ispod okeana. Zvijezde su predaleko, zaista.
Dozer

#700 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 20/02/2026 09:49

Sta znaci "Rozvel konacno priznat"? Priznat da su nasli vremenski balon ili nesto drugo? I ko je "priznao"? O religiji pricas sa podsmjehom, a ti ovdje vjerujes u razne teorije zavjera.
Pretrkeljaj malo po netu, naci ces dosta toga. Ako te zaista zanima.

Evo kongresno saslusanje nekih zvizdaca.
https://youtu.be/8O47sJ91gTA?si=uCY2D8-wCbbrHGP3

https://youtube.com/shorts/l7P9yXwuU-k? ... 2LkqadfPbN

Evo i izjava, samim tim i svjedocenja nekih visokopozicioniranih duznosnika:
https://youtube.com/shorts/aAerjJTh6uw? ... vlaNQ_jjUw

Nagooglaj Haim Eshed. Bivsi izraelski general, obavjestajac i sef svemirskog programa. Interesantno je.
Post Reply