Ne znam za vas ali meni je precijenjeno davati puno para za laptop...jer kako god, vise platis a manje dobijes nego za desktop a ako je i za poslovne svrhe...opet ne vidim svrhu bacanja 2-3 milje,samo da kazes da si toliko platio a ti na njemu office i excel listas .Rijetkost je da se snaga iskoristi.
Za gaming isto nisu neka sreca...pregrijavaju se,obicno mali display i nije to to a kosta kao bubreg
Ja da sada hocu sebi nesto novije,ganjao bi polovan ali u garanciji i do max 1000 KM a i to bi dao 1000 KM samo kada bi bas za posla trebao i donosio pare.
Ovako do 500 KM se uvijek moze uzeti neki polovan bez garancije i icega a zadovoljiti ce osnovne potrebe...internet,office i par programa
Bitno je samo da je baterija dobra kod ovakvih.
Do sada sam se namijenjao laptopa...od starudija onih iz vremena dual core i core 2 duo do novijih...jedino ryzen jos nisam koristio ali mi i ne treba sada a kada budem kupovao novi laptop,biti ce tako nesto.
Svi su me sluzili do sada i prosle godine mi je crkla maticna na jednom,kojeg sam tek bio kupio...kod mene bio 3 mjeseca i crkotic i nisam uspio naci maticnu...prodao u kompletu puno jeftinije...izgubio oko 200 KM na njemu ali to je rizik...nekada se desi i to...ali opet ja za milju mogu tri takva laptopa kupiti u par godina i mogu raditi i trajati godinama a i taj novi koji kupis,kada izadje iz garancije,moze crknuti isto kao i ovaj troduplo jeftiniji