Wimbledon 2019

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
Bodkin

#676 Re: Wimbledon 2019

Post by Bodkin »

Melbourne_Australia wrote:Hajmo ovako...Da vas pita neko :-D Da li bi vise voljeli da igrate tenis kao Federer ili kao Novak, ja mislim da niko normalan i da nije Srbin ne bi rekao kao Novak..U tome je poenta cijela...Jedan je Jordan kosarke a drugi Lebron...Svi normalni vole Jordana ...Jedan je trkac na terenu i kao najbolji defanzivac a jedan je poezija sa svakim udarcem...To je poenta..
Prvo poredjenje koje ima smisla
Tomahawk11
Globalni moderator

#677 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:Meni je sve ovo ok.
Ljudi navijaju za Đokovića kao što bi mi za Džumhura.
Navijaš za nekog zato što se identificiraš sa njim.
Nije to baš isto kao kad ja navijam za Švicarca Rogera Federera, jer mi se sviđa kako igra.
Sto implicira da mozes navijati za njega samo ako si srbin :D
Ma ne implicira...nego govorim iz konteksta da vas je dosta koji navijaju za Đokovića kao što bi mi za Džumhura.
Itekako ima onih koji nisu Srbi, a navijaju za Đokovića.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#678 Re: Wimbledon 2019

Post by konektovan »

Novak je efikasniji, tako se moze objasniti najbolje razlika izmedju njih, a Roger je atraktivniji igrac u globalu. :mrgreen:
Melbourne_Australia

#679 Re: Wimbledon 2019

Post by Melbourne_Australia »

lethalthreat wrote:Nepotrebno je natezati se oko stilova igre, to ne donosi nikakve bonus poene, na kraju se svede račun samo na to ko diže pehar a ko tacnu za kafu. Kome je do gracioznosti i elegancije ima sinhronizovano plivanje, umjetničko klizanje, snooker, bečku filharmoniju, mostarske mažoretkinje... Tenis je evoluirao s godinama kao i sve ostalo. I Federer je jučer ginuo, od 218 osvojenih poena možda je 2-3 uzeo nekim elegantnim drop shotom ili backhand passingom, sve ostalo je bilo "survival of the fittest". Rasprava niđe veze.
:lol: :lol: :lol: Drug obavezno ofatmologu :lol: sta kazes par puta sa drop shotom :lol: :lol: Lik je imao tako teskih voleja na mrezi da to nije humano ..Ali ovdje pisu likovi koji nisu tenis nikad odigrali u zivotu a sve znaju..Opet kazem ko god misli da je Novak bolji igrac taj zive veze nema sa tenisom i zivotom...Mozes reci mentalno jaci ali u udarcima ni u jednom segmentu, cak je i vise bekend vinera imao Roger juce...Nego pametnjakovici javite se da vam svima oderem guzove u tenisu :D :izet:
konektovan

#680 Re: Wimbledon 2019

Post by konektovan »

Vala da hoces onog nećka hz poderati,..... :mrgreen:
Melbourne_Australia

#681 Re: Wimbledon 2019

konektovan wrote:Novak je efikasniji, tako se moze objasniti najbolje razlika izmedju njih, a Roger je atraktivniji igrac u globalu. :mrgreen:
Kazem ja, jedan je pipo Inzagi a drugi je Ibrahimovic, ili jedan je James a drugi je Jordan...Uvjek ima likova koji ce reci da je James bolji...Mozda bi James i dobio Jordana 1-1 , ali to ne znaci da je bolji kosarkas...Jedan igra na gresku a drugi da osvoji on poen...
Tomahawk11
Globalni moderator

#682 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

Bilo je tih drop shotova više od 2-3.
Oni voleji na mreži, jedan takav je fulio mislim u zadnjem gemu 5. seta.
Bekhend paralele...
Ma :izet: se, davno sam rekao dosta do USO :oops: :mrgreen:
konektovan

#683 Re: Wimbledon 2019

Post by konektovan »

Melbourne_Australia wrote:
konektovan wrote:Novak je efikasniji, tako se moze objasniti najbolje razlika izmedju njih, a Roger je atraktivniji igrac u globalu. :mrgreen:
Kazem ja, jedan je pipo Inzagi a drugi je Ibrahimovic, ili jedan je James a drugi je Jordan...Uvjek ima likova koji ce reci da je James bolji...Mozda bi James i dobio Jordana 1-1 , ali to ne znaci da je bolji kosarkas...Jedan igra na gresku a drugi da osvoji on poen...
Radi se o totalno razlicitim stilovima igre, i dodas im još Nadala, i vidis te neke razlike. Sve su to veliki igraci, to je jasno ko dan, ali eto, meni licno se svidja taj stil Federera. Mozda nije najubojitiji, ali tenis kao jednu relativno dosadnu igru :mrgreen: ucini interesantnijom i ljepšom.
Melbourne_Australia

#684 Re: Wimbledon 2019

konektovan wrote:
Melbourne_Australia wrote:
Radi se o totalno razlicitim stilovima igre, i dodas im još Nadala, i vidis te neke razlike. Sve su to veliki igraci, to je jasno ko dan, ali eto, meni licno se svidja taj stil Federera. Mozda nije najubojitiji, ali tenis kao jednu relativno dosadnu igru :mrgreen: ucini interesantnijom i ljepšom.
O tome ja pisem, zato ga svi vole, ljudi vole njegov tenis i svi bi voljeli da igraju kao on...To je cijela poenta..
lethalthreat

#685 Re: Wimbledon 2019

Post by lethalthreat »

Melbourne_Australia wrote: :lol: :lol: :lol: Drug obavezno ofatmologu :lol: sta kazes par puta sa drop shotom :lol: :lol: Lik je imao tako teskih voleja na mrezi da to nije humano ..Ali ovdje pisu likovi koji nisu tenis nikad odigrali u zivotu a sve znaju..Opet kazem ko god misli da je Novak bolji igrac taj zive veze nema sa tenisom i zivotom...Mozes reci mentalno jaci ali u udarcima ni u jednom segmentu, cak je i vise bekend vinera imao Roger juce...Nego pametnjakovici javite se da vam svima oderem guzove u tenisu :D :izet:
Koji lik jbt :lol: sam sebi skačeš u stomak. Kažeš "teški" voleji. Šta misliš kako je došlo do tih "teških" voleja. Ako igra sa elegancijom onda valjda to znači da sa lakoćom osvaja poene zar ne? Da se ne znoji, da svoje protivnike kara uzduž i poprijeko, a ne kao jučer da kao rudar iz Banovića kopa skoro 5 sati. Ili možda ti imaš neku totalnu drugu percepciju? Uostalom je li bilo elegantnijeg udarca od Novakove BH paralele na 5-3 za 3 meč lopte ako uzmemo u obzir važnost trenutka? ili je to po tebi tek jedan u nizu "običnih" udaraca?

Ovo da Novak nije bolji igrač u ovom trenutku je besmisleno komentarisati zaista. Dogovoreno, ja idem oftamologu a ti na provjeru logičkog razmišljanja, pošteno? Mada mislim da si u krajnjoj liniji samo frustriran konačnim ishodom i ništa više.
Bodkin

#686 Re: Wimbledon 2019

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:Meni je sve ovo ok.
Ljudi navijaju za Đokovića kao što bi mi za Džumhura.
Navijaš za nekog zato što se identificiraš sa njim.
Nije to baš isto kao kad ja navijam za Švicarca Rogera Federera, jer mi se sviđa kako igra.
Sto implicira da mozes navijati za njega samo ako si srbin :D
Ma ne implicira...nego govorim iz konteksta da vas je dosta koji navijaju za Đokovića kao što bi mi za Džumhura.
Itekako ima onih koji nisu Srbi, a navijaju za Đokovića.
Ja navijam za dzumhura. Znam ga i licno. Jebiga, starlete mu popile mozak.
Ali navijam i za novaka. I ne mislim da je problem navijati za feda ili nadala. Samo mi je smijesno to “identificiras se sa njim”. Kao balkanac se moze identificirati sa hladnim svicarcem :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#687 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Ja navijam za dzumhura. Znam ga i licno. Jebiga, starlete mu popile mozak.
Ali navijam i za novaka. I ne mislim da je problem navijati za feda ili nadala. Samo mi je smijesno to “identificiras se sa njim”. Kao balkanac se moze identificirati sa hladnim svicarcem :D
Nisam ni rekao da može, odnosno to sam i naveo kao razliku u navijanju.
Bijeli look

#688 Re: Wimbledon 2019

Post by Bijeli look »

Federer nije iskoristio jedinu break loptu u prvom setu, pa onda na 5-3 u tiebreaku prvog seta napravio skroz glupe greške. Zatim: set lopta u trećem setu, dvije meč lopte u petom i na kraju 2 break lopte na 11-11. Tiebreakove je odigrao amaterski. 11-0 u neforsiranim greškama. :run: Jednostavno je Nole puno jači mentalno. Federer je izgubio 22 meča u karijeri u kojima je imao meč lopte. Preokreti od Tsonge i Andersona na Wimbledonu se Djokoviću nikad ne bi mogli desiti. Lik je pobjedio u 96% mečeva u karijeri u kojima je dobio prvi set.
Vrijeme će pokazati ko je najbolji svih vremena. Sigurno je jedino da je Nadal najbolji ikad na šljaci. :D
drogon2

#689 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

lethalthreat wrote:
Melbourne_Australia wrote: :lol: :lol: :lol: Drug obavezno ofatmologu :lol: sta kazes par puta sa drop shotom :lol: :lol: Lik je imao tako teskih voleja na mrezi da to nije humano ..Ali ovdje pisu likovi koji nisu tenis nikad odigrali u zivotu a sve znaju..Opet kazem ko god misli da je Novak bolji igrac taj zive veze nema sa tenisom i zivotom...Mozes reci mentalno jaci ali u udarcima ni u jednom segmentu, cak je i vise bekend vinera imao Roger juce...Nego pametnjakovici javite se da vam svima oderem guzove u tenisu :D :izet:
Koji lik jbt :lol: sam sebi skačeš u stomak. Kažeš "teški" voleji. Šta misliš kako je došlo do tih "teških" voleja. Ako igra sa elegancijom onda valjda to znači da sa lakoćom osvaja poene zar ne? Da se ne znoji, da svoje protivnike kara uzduž i poprijeko, a ne kao jučer da kao rudar iz Banovića kopa skoro 5 sati. Ili možda ti imaš neku totalnu drugu percepciju? Uostalom je li bilo elegantnijeg udarca od Novakove BH paralele na 5-3 za 3 meč lopte ako uzmemo u obzir važnost trenutka? ili je to po tebi tek jedan u nizu "običnih" udaraca?

Ovo da Novak nije bolji igrač u ovom trenutku je besmisleno komentarisati zaista. Dogovoreno, ja idem oftamologu a ti na provjeru logičkog razmišljanja, pošteno? Mada mislim da si u krajnjoj liniji samo frustriran konačnim ishodom i ništa više.
Vi pricate ovdje o Novaku kao da je jucer nakanto Federera 3-0 uz to da je Federer uzeo ukupno 6 gameova. Fakt je da ga je 38godisnji Federer ganjao po terenu 5h i pomalo nesretno izgubio. Sav respekt Djokovicu za ovo sto radi, ali jucerasnji mec nije bio crno-bijel da mozes rec Djokovic je bolji. Mec su odlucile nijanse koje su vrlo lako mogle otic i na drugu stranu i koje ce mozda naredni put i otic na drugu stranu,a onda ce prica ovdje bit interesantna.
GandalfSivi

#690 Re: Wimbledon 2019

Post by GandalfSivi »

Ne moze se raspravljati ko je bolji, sva trojica imaju svoje stilove i svaki je najbolji na svoj nacin. Problem je sta ce biti kada njih ne bude, realno nije normalno da preko 10 godina im niko ne moze prismrditi, pojavi se pokoji padobranac, ali jos brze i nestane...

Jucerasnje finale za anala, jedno od najuzbudljivijih ako ne najkvalitetnijih...
lethalthreat

#691 Re: Wimbledon 2019

Post by lethalthreat »

drogon2 wrote:Vi pricate ovdje o Novaku kao da je jucer nakanto Federera 3-0 uz to da je Federer uzeo ukupno 6 gameova. Fakt je da ga je 38godisnji Federer ganjao po terenu 5h i pomalo nesretno izgubio. Sav respekt Djokovicu za ovo sto radi, ali jucerasnji mec nije bio crno-bijel da mozes rec Djokovic je bolji. Mec su odlucile nijanse koje su vrlo lako mogle otic i na drugu stranu i koje ce mozda naredni put i otic na drugu stranu,a onda ce prica ovdje bit interesantna.
Ja lično nisam govorio o tome nego o ovome:
lethalthreat wrote:Nepotrebno je natezati se oko stilova igre, to ne donosi nikakve bonus poene, na kraju se svede račun samo na to ko diže pehar a ko tacnu za kafu.
A ako se dotičemo toga ko je bolji, Novak je jučer bio bolji 3:2, bio je bolji i u proteklih 5 međusobnih duela, u 20 od posljednjih 30 duela kao i ukupno u 26 od njihovih 48 međusobnih utakmica. Bolji je i na Wimbledonu 3-1, i generalno u finalima Grand Slamova... I tako dalje i tako bliže. Rogeru ostaje žal za velikom propuštenom prilikom za novo pisanje istorije ali to mu ne pije puno vode. Valjda ti je poznata priča o posjedu Jorge Sampaoli-ja?
Better Man

#692 Re: Wimbledon 2019

Post by Better Man »

Jeste da Federer ima više GS titula i titula uopšte, ali jedan na jedan Novak je daleko bolji od njega. Samo na Wimbledonu ga je tri puta pobijedio u finalu, a gdje su ostala GS finala u kojima vodi po pobjedama u odnosu na Federera. Federer sigurno igra najljepši tenis, ali Rafa i Novak su jedan na jedan bolji od njega i oba imaju priliku da ga prestignu po broju GS titula. Federer je jučer bio bolji na terenu, a to kažu i srbijanski mediji, koji znaju itekako biti pristrasni kad je Novak u pitanju, ali Novak je mentalnom snagom prelomio meč i pobjedio. Kažu da je igrao na 60% svojih mogućnosti. Šta bi bilo da je igrao na 100%. Nadal se osporava iz razloga da je isključivo igrač šljake. Novaku se osporava da ne igra lijep tenis. Dok se Roger smatra najboljim ne samo zbog najviše trofeja osvojenih, već zato što igra najljepši tenis. Zamislite sad situaciju da se umjesto na betonu dva GS igraju na šljaci? Tada bi Nadal imao daleko najveći broj osvojenih GS titula. Rasprave o tome koje najbolji nikad neće prestati. Treba da uživamo dok njih trojica još igraju, jer kad se povuku to će biti crni dan za tenis, jer nasljednika nema ni na mapi. Rekao sam jednom i ponavljam da je Novak mentalno daleko najbolji teniser na svijetu. Samo još jedan teniser je mentalno bio na tom nivou, a to je legendarni Pete Sampras. Publika je jučer bila nekulturna, da ne kažem bezobrazna, ali su na kraju dobili što su tražili. Isto tako i publika na US openu je grozna, čak i gora od publike na Wimbledonu. Treba te biti i gospoda kad vaš igrač za kojeg navijate gubi i odati priznanje boljem od njega.
Tomahawk11
Globalni moderator

#693 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

E čuj daleko bolji...čovjek bi rekao da pričaš o međusobnom Novak Đoković - Jack Sock.
MensurM

#694 Re: Wimbledon 2019

Post by MensurM »

Neko među nogama ima muda, a neko macu.

Statistika iz tie-breakova:

Federer Novak
Vineri 7 2
Iznudio gresku protivnika 5 8
Neiznudjene 11 0
Better Man

#695 Re: Wimbledon 2019

Post by Better Man »

GandalfSivi wrote:Ne moze se raspravljati ko je bolji, sva trojica imaju svoje stilove i svaki je najbolji na svoj nacin. Problem je sta ce biti kada njih ne bude, realno nije normalno da preko 10 godina im niko ne moze prismrditi, pojavi se pokoji padobranac, ali jos brze i nestane...

Jucerasnje finale za anala, jedno od najuzbudljivijih ako ne najkvalitetnijih...
Upravo tako. Uživajmo dok možemo, jer kad se povuku to će biti crni dani za tenis. Svaka generacija i era je imala svoje šampione i svi oni su dobivali dostojne nasljednike. Borga, Mcenroa, Connorrsa su naslijedili Lendl, Becker, Wilander, Edberg, pa su se pojavili Stich, Courier, a onda su došli Agassi, Sampras, Ivanišević, Rafter i drugi i sad ova trojka (koja nema istinskih svojih nasljednika) i još koji teniser koji se formirao prije njih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#696 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote:Neko među nogama ima muda, a neko macu.

Statistika iz tie-breakova:

Federer Novak
Vineri 7 2
Iznudio gresku protivnika 5 8
Neiznudjene 11 0
Jbg, 40-ak winnera više Roger na meču.

Novak jeste palio turbo mode kad je u tb, na što Roger nije imao odgovora.
Better Man

#697 Re: Wimbledon 2019

Post by Better Man »

Tomahawk11 wrote:E čuj daleko bolji...čovjek bi rekao da pričaš o međusobnom Novak Đoković - Jack Sock.
Pa u međusobnim duelima jeste, jer ga je dobio u većini najvažnijih mečeva. To što je rezultatski bilo neizvjesno, to ne umanjuje dominaciju. Navedi jednog jedinog tenisera koji bi jučer se uspio izvaditi na dvije vezane meč lopte Rogera i na dvije brejk lopte kod 10:10 u petim setu? Svaki od njih trojice je genijalan na svoj način i uživajmo dok možemo. Ono jučer je bilo spektakularno. Fascinantno je da čovjek koji puni 38 godina igra na onakvom nivou. Još da ima mentalnu snagu Novaka imao bi daleko više GS titula.
alibaba_i_30_godina

#698 Re: Wimbledon 2019

Post by alibaba_i_30_godina »

Better Man wrote:
Tomahawk11 wrote:E čuj daleko bolji...čovjek bi rekao da pričaš o međusobnom Novak Đoković - Jack Sock.
Pa u međusobnim duelima jeste, jer ga je dobio u većini najvažnijih mečeva. To što je rezultatski bilo neizvjesno, to ne umanjuje dominaciju. Navedi jednog jedinog tenisera koji bi jučer se uspio izvaditi na dvije vezane meč lopte Rogera i na dvije brejk lopte kod 10:10 u petim setu? Svaki od njih trojice je genijalan na svoj način i uživajmo dok možemo. Ono jučer je bilo spektakularno. Fascinantno je da čovjek koji puni 38 godina igra na onakvom nivou. Još da ima mentalnu snagu Novaka imao bi daleko više GS titula.
Uzeo si mi 'slova iz tastature'. Pojedini zaboravljaju da je čovjeku 38 godina, a da i pored toga jos uvijek igra na jako visokom nivou. Nadam se da ce jos potrajati neko vrijeme.
Meč odličan. Slažem se i za publiku.
Tomahawk11
Globalni moderator

#699 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

Better Man wrote:
Šta u međusobnim jeste? Dobio zadjih 5 mečeva, dakle prije toga vodio Roger u međusobnim.
Dalje, nije ni jedan okončao karijeru, pa da kažeš da je gotovo.
Vodi za cijelih 4 pobjede, zamisli koliko je to ubjedljivo.
Dominacija je kad razbiješ protivnika kao Rafa Rogera na RG.
Svakom od njih nešto fali, da je sve trojicu spojiti u jednog, imali bi savršenog tenisera koji bi imao 100 GS.
Ovako, imaš što imaš, a kaže da trenutno predvodi Roger sa 20, slijede Rafa sa 18 i Novak sa 16.
Trka još traje i crta se podvlači kad kažu zbogom tenisu.
Bodkin

#700 Re: Wimbledon 2019

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Better Man wrote:
Šta u međusobnim jeste? Dobio zadjih 5 mečeva, dakle prije toga vodio Roger u međusobnim.
Dalje, nije ni jedan okončao karijeru, pa da kažeš da je gotovo.
Vodi za cijelih 4 pobjede, zamisli koliko je to ubjedljivo.
Dominacija je kad razbiješ protivnika kao Rafa Rogera na RG.
Svakom od njih nešto fali, da je sve trojicu spojiti u jednog, imali bi savršenog tenisera koji bi imao 100 GS.
Ovako, imaš što imaš, a kaže da trenutno predvodi Roger sa 20, slijede Rafa sa 18 i Novak sa 16.
Trka još traje i crta se podvlači kad kažu zbogom tenisu.
Nikad se nece diskusija zavrsiti. Sva trojica imaju argumente da budu najbolji. Rafa manje od druge dvojice. Znaci mozete more postova napisati, onaj drugi nece ni milimetar od svog misljenja. I to je ok :D
Locked