Kutak za ateističko-religijski trenutak
- beni-bu-man
#676 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Dobra fora "Plakanje za Subscribe i View"
-
exampLe.
#677 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
A dobro, ne treba sad od Kur’ana praviti Sotonisticku bibliju.
Ima tu i lijepih stvari koje bi nam valjale da ih se pridrzavamo, necemo sad ici iz krajnosti u krajnost.
Ima tu i lijepih stvari koje bi nam valjale da ih se pridrzavamo, necemo sad ici iz krajnosti u krajnost.
- geralt
#678 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Plak'o sam i ja kad sam sa 11 godina gledao FREEEEEEDOM! scenu u Braveheart-u. Ko tu nije suzu pustio, stvarno mu je srce zakljucano.
- SmokingMan
#679 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Babo reko muškarci ne plaču,gdje ćeš,sramota,šta će komšiluk reći,da si peško. 
- beni-bu-man
#680 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
jos bi i bogovske batine fasovoSmokingMan wrote:Babo reko muškarci ne plaču,gdje ćeš,sramota,šta će komšiluk reći,da si peško.
-
exampLe.
#681 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Tad su mi govorili “to je tako sine jer ti je cisto srce”.
Izgleda da ipak nije.
Izgleda da ipak nije.
- asurbanipal
#682 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
beni-bu-man wrote:Dobra fora "Plakanje za Subscribe i View"
To je dokaz da je islam jedina i prava vjera.
- vatrogasac
#683 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
exampLe. wrote:Tad su mi govorili “to je tako sine jer ti je cisto srce”.
Izgleda da ipak nije.
Čovjek se okupa pa se u međuvremenu nečim zapesini pa mora opet da se kupa. A opet neki kao Luj XIV se okupao samo dva puta u životu, a vladao je 72 godine.
-
exampLe.
#684 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
I sta savjetujes, da se opet plaknem?vatrogasac wrote:exampLe. wrote:Tad su mi govorili “to je tako sine jer ti je cisto srce”.
Izgleda da ipak nije.
Čovjek se okupa pa se u međuvremenu nečim zapesini pa mora opet da se kupa. A opet neki kao Luj XIV se okupao samo dva puta u životu, a vladao je 72 godine.
- S4mpion
#685 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Loša argumentacija.apsidejzi wrote: Po kojem osnovu ti neko otkrice pripisujes Allahu? Do jucer se grmljavina iskljucivo pripisivala Allahu a danas se ignorise cinjenica da svako od nas moze grom napraviti u labaratoriji kad hoce i gdje hoce. Do jucer se vjerovalo da samo Allah drzi ptice u zraku al ce se poslije ispostaviti da to nema veze sa tim nego sa anatomijom ptice. Napravis nesto slicno tome kad ono leti. Bog nije ni potreban. Ili mozda na taj nacin “prisilis” boga da se ponasa na odredjeni nacin.
Na kraju skontas da si samo sam sebe ubijedio da neko “vise” bice kontrolise nesto. Sve je to konstrukcija u tvojoj glavi. Istu takvu konstrukciju su napravili i budisti i krscani i svi ostali koji vjeruju u neko vise bice samo ga drugacije zovu.
Ideš pretpostavkom da je anatomija ptice pala s neba i nema veze s Bogom, isto važi i za pritisak i sve ono što si spomenuo.
- MarlboroGold
#686 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ovo stvarno lijepo zvuči. Zašto ovako smireno arapski islamski učenjaci ne vode debate, podcastove i slično, a ne da se deru i mašu rukama?vatrogasac wrote:Dobro ti, ja i tamo grupa na YT, ali što Muhammed a.s. je plakao slušajući Kur'an ako su to njegove riječi kako neki tvrde?exampLe. wrote:Plakao sam i ja na ucenje Kur’ana, sta to znaci?![]()
(Ne zezam se, mrtav sam ozbiljan)
itd.....
Međutim, plakanje i slično... ne uzimaj zdravo za gotovo. Ljudi bi sve za lajkove i shareove radili. Vidiš da je već 2 puta bila reakcija na zadnjeg čovjeka koji je učio, a sigurno ih je bilo još.
- MarlboroGold
#687 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
asurbanipal wrote:beni-bu-man wrote:Dobra fora "Plakanje za Subscribe i View"
To je dokaz da je islam jedina i prava vjera.

- Arslan_11
#688 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Moj dino zbog tacki si fulio Boemicu
Kad me je jedan kvazi vjernik (4mjeseca pije, 4 duva, 4 klanja 5 vakata dnevno) nazvao cafirom, htio sam i ja postati vjernik jer sam samo duvao i pio. Tako ti ja uzmem abdest pa Kuran i sjeo. U tom trenutku poce grmiti i sjevati te ti ja to sve ostavim i nastavim biti ono sto sam i prije bio, ateista. Vozim i pisem pa ne zahmetite ako sam stavio tacku na pogresno mjesto.
- zagortenej
- King Theoden
#690 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Gotovo je, odreko sam se boemice iliti izdajnikaArslan_11 wrote:Moj dino zbog tacki si fulio Boemicu
Šejtan vas spuca ko ja kilu janjetine. Dakle, ko od šale.Arslan_11 wrote:U tom trenutku poce grmiti i sjevati te ti ja to sve ostavim i nastavim biti ono sto sam i prije bio, ateista
Kad bismo samo gledali na nas same tj vodili računa o vlastitom ponašanju i govorili samo ono što znamo, dunjaluk bi postao lijepo mjesto za živjetArslan_11 wrote:Kad me je jedan kvazi vjernik
- vatrogasac
#691 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Dobro si ti. Meni tako jedne prilike uleće neko sa komentarom kako nikako ne konta vjernike da vjeruju da na oblaku sjedi starac duge brade, gleda šta ljudi rade i odozgo se šica munjama. Ķakva li je to roba bila?Arslan_11 wrote: U tom trenutku poce grmiti i sjevati te ti ja to sve ostavim i nastavim biti ono sto sam i prije bio, ateista.
- Arslan_11
#692 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Sto sta je bilo sa Boemicom?Dino34 wrote:Gotovo je, odreko sam se boemice iliti izdajnikaArslan_11 wrote:Moj dino zbog tacki si fulio Boemicu
Šejtan vas spuca ko ja kilu janjetine. Dakle, ko od šale.Arslan_11 wrote:U tom trenutku poce grmiti i sjevati te ti ja to sve ostavim i nastavim biti ono sto sam i prije bio, ateistaKad bismo samo gledali na nas same tj vodili računa o vlastitom ponašanju i govorili samo ono što znamo, dunjaluk bi postao lijepo mjesto za živjetArslan_11 wrote:Kad me je jedan kvazi vjernik
Ja jos nisam procitao sejtanovu objavu, sve sto znamo o njemu drugi su rekli.
Ako ista mogu reci za sebe jeste da gledam svoja posla. Nit kome vazim, nit koga osudjujem.
- Arslan_11
#693 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ima jasta radi. Meni je tako rekao mani se corava posla.vatrogasac wrote:Dobro si ti. Meni tako jedne prilike uleće neko sa komentarom kako nikako ne konta vjernike da vjeruju da na oblaku sjedi starac duge brade, gleda šta ljudi rade i odozgo se šica munjama. Ķakva li je to roba bila?Arslan_11 wrote: U tom trenutku poce grmiti i sjevati te ti ja to sve ostavim i nastavim biti ono sto sam i prije bio, ateista.
- King Theoden
#694 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Izrada. Ja maksuz za nju postavim dva atributa, a ona uključi ignore. Gotovo ke, nije više drug.Arslan_11 wrote:sta je bilo sa Boemicom?
Hoćeš da ga upoznaš?Arslan_11 wrote:Ja jos nisam procitao sejtanovu objavu
Arslan_11 wrote:Ako ista mogu reci za sebe jeste da gledam svoja posla. Nit kome vazim, nit koga osudjujem.
-
exampLe.
#695 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Kako se moze upoznat’ sejtan?
- King Theoden
#696 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Hoš il nećeš? Ako hoćeš, mogu te odvesti da popričateexampLe. wrote:Kako se moze upoznat’ sejtan?
-
exampLe.
#697 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Pa ne bi to bilo lose.Dino34 wrote:Hoš il nećeš? Ako hoćeš, mogu te odvesti da popričateexampLe. wrote:Kako se moze upoznat’ sejtan?
- King Theoden
#698 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ja tebi ozbiljno, Boga mi.exampLe. wrote:Pa ne bi to bilo lose.
-
exampLe.
#699 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
I kako si to zamislio, pomocu sihri?Dino34 wrote:Ja tebi ozbiljno, Boga mi.exampLe. wrote:Pa ne bi to bilo lose.
- King Theoden
#700 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
E jbg sadexampLe. wrote:kako si to zamislio, pomocu sihri?
Uglavnom, ponuda stoji. Bujrum ko god hoće.
ABd oko 10-og augusta sam dole pa možemo organizovati "druženje"