Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
- cyprus
#676 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ev da pozdravim Bakirovu izjavu 
-
Moenx
#677 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
I ja isto
Dobar je nas Bake nije ono nadrkan nikad bio
Da napomenem za sve one manje upoznate unosenje multietnickog predznaka u SDA bio je i prije nekih 10 15 godina kada u stranku ulaz9 Radivojevic i Saric
Dobar je nas Bake nije ono nadrkan nikad bio
Da napomenem za sve one manje upoznate unosenje multietnickog predznaka u SDA bio je i prije nekih 10 15 godina kada u stranku ulaz9 Radivojevic i Saric
- Ramzess Veliki
#678 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Napokon kretencina da se dosjeti ... ovo mu je babo mogao uraditi i tokom rata da je imao bar malo pameti u glavi pa bismo davno zavrsili pitanje sa Dodickom i Covicem.tandmand wrote:Vidi se da čita forum. Kritika je pozitivno djelovala. Bakir prelazi u FGR.![]()
Okolnosti u kojima živimo, problematika koju rješavamo se ubrzano mijenjaju. Potrebno je da se i SDA mijenja, podmlađuje, prilagođava. Vrijeme je za nova lica i za nove stranačke dokumente, prije svega za novi Statut SDA. Molim vas da svi pomognete kako bismo valjano prepoznali probleme u organizaciji i funkcionisanju SDA, i otklonili ih kroz novi Statut. SDA struktura je ostarila, postala je glomazna, inertna, dopustili smo kumulaciju funkcija.
Naš uticaj je ograničen samo na Bošnjake, moramo ličiti na ovu zemlju, biti više Bosanci, proširiti uticaj i u hrvatski i srpski korpus. Bosanska brava se otvara ključem sa tri zupca. Mi imamo samo jedan, bošnjački, i ma kako on veliki bio, nedostaju još dva - rekao je Izetbegović.
Nije dovoljno da su sa nama samo Čedo i Ivica. I u Armiji BiH nije bio samo poneki Srbin i Hrvat. I kada su mogli sa nama da krvare za ovu zemlju, mogu itekako da budu sa nama i u ovoj stranci. Vrijeme je da se od bošnjačke krene ka bosanskoj stranci - naglasio je predsjedik SDA.
-
Moenx
#679 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ne bih bas rekao da se dosjetio nego prilicno pametbno tempirao
Prvo je doveo do toga da FBiH bud3 ekonomski jaca od RS a onda presao na drugi nivo
Pripremio je teren za kvalitetan dogovor
To je moje misljenje
Prvo je doveo do toga da FBiH bud3 ekonomski jaca od RS a onda presao na drugi nivo
Pripremio je teren za kvalitetan dogovor
To je moje misljenje
- cyprus
#680 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ne djeluje mi da je ovo tempirano i unaprijed smišljeno... Također, ne vjerujem da postoje ozbiljni planovi za uključivanje većeg broja ne-Bošnjaka u stranku (teško mi je zamislit nešto poput toga)... Ovo je ad hoc povlačenje ručne i stavljanje brnjice ekstremistima iz vlastitih redova, jer je izgleda postalo očigledno da stvari izmiču kontroli... Doduše, vjerovatno na nečiji mig, savjet ili upozorenje - dal iz međunarodne zajednice, dal možda od Komšića kao koalicijskog partnera, ili nekog unutar stranke ko ima gram mozga...
Kako god, pohvale je vrijedno... Bit će zanimljivo pratiti kako će se ponašat ova ultradesna struja u narednom periodu...
Bake, dobrodošo u jugobalije
Kako god, pohvale je vrijedno... Bit će zanimljivo pratiti kako će se ponašat ova ultradesna struja u narednom periodu...
-
Moenx
#681 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Da rijeci politicara su uvijek takve da je bitnije kako se protumacene a ne sta znace
Naprosto te rijeci su upucene da bi proizvele neku reakciju i ako je ta reakcija pozitivma onda je to odlicno
Govoris o nekoj ultrdesnoj struji
Reci cu ti nesto o toj struji
Toje struja prdonja koji koriste zlorabe jednu demagogiju koja je cas zastasujuca po one iz suprotnog tabora cas bi da ucera u tor vlastiti narod i prikaze se kompetentnom
Dakle ponavljam prdonje i demagogija
Nista tu ozbiljno duboko nema
Samo maska za pojavljivanje smutljivaca i psihopaza u javnoj sceni
I ti to mazivas nekom smislenom strujom
Ma daj
I mislis da bi ih neko kao Bakir ozbiljno tretirao
Ta struja ponavljam nije nikakva smislena ideoloska postavka
Ona je plitka to zelim reci
Plitka je na svim stranama
Naprosto te rijeci su upucene da bi proizvele neku reakciju i ako je ta reakcija pozitivma onda je to odlicno
Govoris o nekoj ultrdesnoj struji
Reci cu ti nesto o toj struji
Toje struja prdonja koji koriste zlorabe jednu demagogiju koja je cas zastasujuca po one iz suprotnog tabora cas bi da ucera u tor vlastiti narod i prikaze se kompetentnom
Dakle ponavljam prdonje i demagogija
Nista tu ozbiljno duboko nema
Samo maska za pojavljivanje smutljivaca i psihopaza u javnoj sceni
I ti to mazivas nekom smislenom strujom
Ma daj
I mislis da bi ih neko kao Bakir ozbiljno tretirao
Ta struja ponavljam nije nikakva smislena ideoloska postavka
Ona je plitka to zelim reci
Plitka je na svim stranama
- pustopoljina
#682 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Eeeeeetandmand wrote:Vidi se da čita forum. Kritika je pozitivno djelovala. Bakir prelazi u FGR.![]()
Okolnosti u kojima živimo, problematika koju rješavamo se ubrzano mijenjaju. Potrebno je da se i SDA mijenja, podmlađuje, prilagođava. Vrijeme je za nova lica i za nove stranačke dokumente, prije svega za novi Statut SDA. Molim vas da svi pomognete kako bismo valjano prepoznali probleme u organizaciji i funkcionisanju SDA, i otklonili ih kroz novi Statut. SDA struktura je ostarila, postala je glomazna, inertna, dopustili smo kumulaciju funkcija.
Naš uticaj je ograničen samo na Bošnjake, moramo ličiti na ovu zemlju, biti više Bosanci, proširiti uticaj i u hrvatski i srpski korpus. Bosanska brava se otvara ključem sa tri zupca. Mi imamo samo jedan, bošnjački, i ma kako on veliki bio, nedostaju još dva - rekao je Izetbegović.
Nije dovoljno da su sa nama samo Čedo i Ivica. I u Armiji BiH nije bio samo poneki Srbin i Hrvat. I kada su mogli sa nama da krvare za ovu zemlju, mogu itekako da budu sa nama i u ovoj stranci. Vrijeme je da se od bošnjačke krene ka bosanskoj stranci - naglasio je predsjedik SDA.
Slusajuci zadnje lagumdzijine, komsiceve, radonciceve intervjue i evo, bakira...covjek bi rekao blago li se nama. Blago li se nasoj djeci. E sad ce da poprave!
Al' upravo njima, isprostituisanim do besmisla, nije za vjerovati ni kad darove nose. Trebalo je samo pola zivotnog vijeka da bar zvuce kao politicari koji zele ostaviti nesto iza sebe...nesto u cemu se moze zivjeti.
Ne mos' da se ne zabrines.
Ili samo postaje ocigledno da su dosli mladji?
Ali prekrasno za citati, da.
- pustopoljina
#683 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sve ok.Moenx wrote:pustopoljina wrote:U koju ti stranku vrbujes?Moenx wrote:Manimo se ovih tamnih virova koji razdiru nase bosansko bice
Zajedno mozemo vise
Idemo u pobjede sad
Nigdje ja nisam naveo stranku
Ne smatram nijednu stranku preferiranom od moje strane ni u jednom trenutku
Licno sam iz FBiH i kao takav ne iskljucujem za sebe da glasam za SDA a niti za DF SDP name it whatever
Za mene SDP ; bilo koji dio ljevice ne iskljucuje SDA . A zasto ? Zato sto SDA nije izvrsila agresiju na ovu zemlju nije sprovodila genocid i organizirala ga terorizirajuci narod
To je ta tacka zbog kojeg antagonzima izmedju stranaka nikad ne smije ici u tom smjeru
Poslije, kada dodju u pitanje problemi morala korupcije o tome se moze pricati i suditi ali natenane i odvojeno od ove teme
Zasto mi upires i podvaljujes stranku kada ni o jednoj nisam razmisljao
Kako necu pitati, kad zvucis ko predizborni plakat
pa samo da vidim- ciji su ovako fini
- LBVIEW
#684 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
A ti preslusaj sam sebe prije nego sto postiras kakav "biser".MarshalDodik wrote:
Kod tebe bas mnogo upitnika poslije svake Marsalove recenice![]()
Rekoh ti, ne rezonuj i ne zakljucuj nista sam, nego sve sto ti je nejasno pitaj, pa makar isao pjeske i objasnjavao ti rijec po rijec
-
kakavdanakneiskustvu
#685 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Bodkin wrote:Ne znam jel istina cijela prica ali sam citao zivotnu pricu njegovog starog. Nevjerovatna jekamberovica polje wrote:On je obični četnik.kakavdanakneiskustvu wrote:je lo peđa kojović u fgr ili je on samo srbin??
šta je reć,kakva priča?
-
kakavdanakneiskustvu
#686 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
gluho bilo,umjesto po njemu,treba po busuladžiću,mujke je zasluznijitandmand wrote:Kakav je stav Samre glede imenovanja ulice ili nekog objekta po Goranu Čengiću?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#687 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pregoni se i sa tim Busuladžićem, čovjek bi rekao nazvali trg u centru grada po njemu.
-
kakavdanakneiskustvu
#688 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Tomahawk11 wrote:Pregoni se i sa tim Busuladžićem, čovjek bi rekao nazvali trg u centru grada po njemu.
nije zasluzio da se wc nazove po njemu,ustasko piskaralo,mislim ok ako to nekome odgovara,ali jebo onda antifasizam i slicnu pricu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#689 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nisam rekao da je zaslužio nego da se pretjeruje s potezanjem istog kao neka odbrana od Samre i sličnih.kakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:Pregoni se i sa tim Busuladžićem, čovjek bi rekao nazvali trg u centru grada po njemu.
nije zasluzio da se wc nazove po njemu,ustasko piskaralo,mislim ok ako to nekome odgovara,ali jebo onda antifasizam i slicnu pricu
-
Bodkin
#690 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Naravno. Eto vec ide “sto toliko o samri, idi baci neki post na spomenik i na vstv”General War wrote:Pa i ovdje bi bilo isto tako, ali cicu i Tegeltiju niko ne brani...a ovdje Samrica ima podrsku i razumjevanje od napacenih i drzavotvornih.BHCluster wrote:Haja teme o VSTV-u 2 strane, Chici 6, znaju se prioriteti.Fudo387 wrote:A jesu nam zilava ova fgr braca, nu’ 26 stranica dok si rek’o keks.
Niko normalan nece reci pozitivno na spomenik. Ovdje he vec druga prica
-
kakavdanakneiskustvu
#691 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Tomahawk11 wrote:Nisam rekao da je zaslužio nego da se pretjeruje s potezanjem istog kao neka odbrana od Samre i sličnih.kakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:Pregoni se i sa tim Busuladžićem, čovjek bi rekao nazvali trg u centru grada po njemu.
sve ok,ja samo rekoh da je njoj vjerovatno normalnije i srcu draze ima škole po ustaskom piskaralu nego da je dvorana dobila ime po goranu čengiču
-
Bodkin
#692 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Podrzavam i ja ovu izjavu iako mu ne vjerujem ni sekunde da je iskren ali mozda ostatak samrica shvate poruku kao i glasacicyprus wrote:Ne djeluje mi da je ovo tempirano i unaprijed smišljeno... Također, ne vjerujem da postoje ozbiljni planovi za uključivanje većeg broja ne-Bošnjaka u stranku (teško mi je zamislit nešto poput toga)... Ovo je ad hoc povlačenje ručne i stavljanje brnjice ekstremistima iz vlastitih redova, jer je izgleda postalo očigledno da stvari izmiču kontroli... Doduše, vjerovatno na nečiji mig, savjet ili upozorenje - dal iz međunarodne zajednice, dal možda od Komšića kao koalicijskog partnera, ili nekog unutar stranke ko ima gram mozga...
Cuj da budemo vise bosanci
-
Bodkin
#693 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Stari mu je oftamolog bio i to cijenjen u Sarajevu. Ostao je i u ratu pa je pisao o tome. Pogledaj na njegovom fb profilukakavdanakneiskustvu wrote:Bodkin wrote:
Ne znam jel istina cijela prica ali sam citao zivotnu pricu njegovog starog. Nevjerovatna je
šta je reć,kakva priča?
- duh_sa_sjekirom
#694 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ukratko, ako me sjećanje dobro služi, ide ovako:kakavdanakneiskustvu wrote: šta je reć,kakva priča?
Otac mu je poznati i priznati oftamolog, rat proveo u Sarajevu. Tokom opsade puno mu je pomagao jedan čovjek (Esad, čini mi se) oko nabavke hrane, ogrjeva itd. Nakon rata, Peđin otac otišao u Ameriku zatim u Afriku gdje je liječio očne bolesti.
Poslije se ponovo se vratio u Sarajevo. Jedne prilike na klinici su mu doveli momčića sa bolešću oka koju niko nije mogao da izliječi i sa skoro sigurnim gubitkom vida. Temeljem svog iskustva, prepoznao je koja je bolest bila u pitanju te je sam napravio lijek, s obzirom da ga ovdje nije mogao pronaći. Uglavnom, uspjeo je izliječiti tog momka, a nakon izlječenja se ispostavilo da je on, ustvari, Esadov unuk...
-
Moenx
#695 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Bodkin wrote:Podrzavam i ja ovu izjavu iako mu ne vjerujem ni sekunde da je iskren ali mozda ostatak samrica shvate poruku kao i glasacicyprus wrote:Ne djeluje mi da je ovo tempirano i unaprijed smišljeno... Također, ne vjerujem da postoje ozbiljni planovi za uključivanje većeg broja ne-Bošnjaka u stranku (teško mi je zamislit nešto poput toga)... Ovo je ad hoc povlačenje ručne i stavljanje brnjice ekstremistima iz vlastitih redova, jer je izgleda postalo očigledno da stvari izmiču kontroli... Doduše, vjerovatno na nečiji mig, savjet ili upozorenje - dal iz međunarodne zajednice, dal možda od Komšića kao koalicijskog partnera, ili nekog unutar stranke ko ima gram mozga...
Cuj da budemo vise bosancipa neke ce na forumu srce opaliti
Bas nesto razmisljam i mislim da je ovo pitanje od 1000 forinti
Kako to da imamo Dodikove BOsnjake recimo Kusturica Galijasevic a Bakirovih Srba Hrvata nema
Pitanje je bitno zato i Dodik misli da moze dominirati sa BiH
Fakat taj odnos Sdp Sda krve se a recimo Sdp Hdz ili Sdp Snsd tu u sustini i na kraju nema neke posebne tenzije
A to je najbitnije
I onda adresa politickog djelovanja ne BOsnjaka u FBiH uvijek biva Sdp
I to je nesto sto nije bas Ok.Jer ponavljam Dodikovi Bosnjaci Hrvati postoje
-
Ripicipi
#696 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Bake in D haus 
-
Moenx
#697 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Bas lijepa i poucna pricaBodkin wrote:Stari mu je oftamolog bio i to cijenjen u Sarajevu. Ostao je i u ratu pa je pisao o tome. Pogledaj na njegovom fb profilukakavdanakneiskustvu wrote:Bodkin wrote:
Ne znam jel istina cijela prica ali sam citao zivotnu pricu njegovog starog. Nevjerovatna je
šta je reć,kakva priča?
- General War
#698 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa i Alija je to pricao pred kraj, sljedeci popis 2% bosnjakaBodkin wrote:Podrzavam i ja ovu izjavu iako mu ne vjerujem ni sekunde da je iskren ali mozda ostatak samrica shvate poruku kao i glasacicyprus wrote:Ne djeluje mi da je ovo tempirano i unaprijed smišljeno... Također, ne vjerujem da postoje ozbiljni planovi za uključivanje većeg broja ne-Bošnjaka u stranku (teško mi je zamislit nešto poput toga)... Ovo je ad hoc povlačenje ručne i stavljanje brnjice ekstremistima iz vlastitih redova, jer je izgleda postalo očigledno da stvari izmiču kontroli... Doduše, vjerovatno na nečiji mig, savjet ili upozorenje - dal iz međunarodne zajednice, dal možda od Komšića kao koalicijskog partnera, ili nekog unutar stranke ko ima gram mozga...
Cuj da budemo vise bosancipa neke ce na forumu srce opaliti
hAZNADAR vec priprema prigodni uvod i istorijski osvrt.
- duh_sa_sjekirom
#699 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Moenx wrote:
Kako to da imamo Dodikove BOsnjake recimo Kusturica Galijasevic a Bakirovih Srba Hrvata nema
Pitanje je bitno zato i Dodik misli da moze dominirati sa BiH
Fakat taj odnos Sdp Sda krve se a recimo Sdp Hdz ili Sdp Snsd tu u sustini i na kraju nema neke posebne tenzije
A to je najbitnije
I onda adresa politickog djelovanja ne BOsnjaka u FBiH uvijek biva Sdp
I to je nesto sto nije bas Ok.Jer ponavljam Dodikovi Bosnjaci Hrvati postoje
Kusturica nije nikakav Dodikov Bošnjak.
Čovjek se zove Nemanja i izjašnjava se kao Srbin.
Slabo pratiš...
- General War
#700 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Fudo387 wrote:Kako god, tebi fala shos bio u odsudnim momentima na strani dobra, a protiv sila mraka i zla.General War wrote: Nemam ba zasto, kjafirska sesta flota te brani..
Cuvaj nam sekularnu, multikulturnu, jednu jedinu.
Et’ sretno, i zBismiletom.
Zbismilom i uzubilom do gradzanske BiH...valjda cemo negdje nac i gradjane do tad .