SamoVasGledam wrote:Ne verujem ni u ''Crvenkapu'', ali znam da je vuk pojeo babu i niko me ne može ubediti da je pojeo dedu.
Ovde ti je više ljudi ukazalo da sam Psalam govori jasno i nedvosmisleno o planini Sionu kao krajnjem odredištu hodočasnika, a da je dolina Beka samo zemlja kroz koju prolaze.
Sve jasno i čisto piše. Nema nikakvih mozgalica, ne moraš biti nikakav Ajnštajn da bi dešifrovao poruku... Doslovno tako piše.
Ali tebi ni to ne vredi, jer ti vidiš samo ono što želiš da vidiš. Tako si zacrtao sebi i ne prihvataš da nisi u pravu bez obzira na sve.
A tu priču o Beki i Meki guraš ovde već godinama unazad i nikoga nisi ubedio u nju.
Čak štaviše ljudima je smešna.
Ovde ti je više ljudi ukazalo da sam Psalam govori jasno i nedvosmisleno o planini Sionu kao krajnjem odredištu hodočasnika, a da je dolina Beka samo zemlja kroz koju prolaze.
ti isti ljudi tvrde da je isus Bog

pa sta , hocemo li onda tome misljenju se prikloniti samo zato sto furaju tu pricu koja ide u koliziju i sa biblijom isa logikom.
evo da sklonimo sve vjerske knjige sa ove zemlje, i zamisli se da si babica koja poradja Mariju, i onako do izvlaci bebicu Boga iz nje, onako malo place, jos ako se i pokakilo, dok onako bezpomocno dijete izvlacis iz zene moze li ikoji razuman covjek u tom trenutku pomisliti da je to Bog, stvoritelj univerzuma

jednostavno nezamislivo, upravo ti isti ljudi koji vjeruju da je ta bebica Bog meni kazu nisi ti smrle dobro razumio to oko Beke mekke, nesto ti se pomutilo
Sve jasno i čisto piše.
nema nikakvog doline Beke sa hodocascem, zrtvenicima, izvorima , bozijom kucom osim Kabe u Bekki, sadasnjoj Mekki.
Ali tebi ni to ne vredi, jer ti vidiš samo ono što želiš da vidiš. Tako si zacrtao sebi i ne prihvataš da nisi u pravu bez obzira na sve.
ja apsolutno nemam nikakvih problema priznati da sam negdje pogrijesio u koliko mi neko valjan dokaz donese, a nemogu se ja povinovati na nelogiku, pa makar cijeli svijet vjerovao u nesto za mene nelogicno ja to ne bi, ako oni idu niz vodu ja bi uz vodu u toj situaciji, da bi mi se srce smirilo mora logicno biti da bi prihvatio.
A tu priču o Beki i Meki guraš ovde već godinama unazad i nikoga nisi ubedio u nju.
druze moj i jasnije stvari nemogu neke ubijediti u nesto pa sto bi moja prica i Bekki morala.