RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Locked
normala brate

#676 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

PM72 wrote:Dobro,slažem se.Ali...ko nam živ bio brani da donesemo zakone? Dodik? RS? U svakon kantonu možemo donjeti zakone o radu,ponašanju,korupciji,školstvu,zdravstvu,sigurnosti- ama da prevedemo njemačke zakone i da ih usvojimo.Ko nam brani? Dodik? Policija RS na Vracama? Idu ljudi vani.U redu.Nemaš bolan majstora kako treba i ko ti brani da ih stvoriš? Bar sad mogu zarađivati.Možemo li ukinuti lijeve fakultete i zakone? Ko nam brani? Dodik?

Ali jok,ovdje je preče da ljudi seru kako će braniti Bosnu ako zatreba...
Ne znam ja, ja samo vidim u medijima opstrukcije njihove na svaku mogucu stvari.

Zar mi možemo uopšte neke zakone donositi bez njih?
asker

#677 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by asker »

Evo videa, zaista vrijedi pogledati ko ima vremena.
Ukratko, opisana je sva mudrost i odlucnost Slovenije i Hrvatske te nepovratan proces odcjepljenja. Sva nespremnost BiH i vidan vapaj za mirom, sva bahatost i nadmoc Srbije, Crne Gore, Vojvodine. Opredjeljenost JNA da "stiti sve gradjane" a ako ne to, onda srpski narod.

Ono, dolazi armagedon, BiH nikakav faktor. Vidi se i taj odnos prema BiH kod glasanja, pitanja, vrednovanja republike. Vidi se da se BiH "podrazumjeva", skoro pa nikakav faktor.

Jedini glas razuma je bio Alija, a supci ostaju supci i guslaju svoju mantru.

HAVANA

#678 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by HAVANA »

normala brate wrote:Prošao sam par faza ubrzo posao ide.

Što se konkretno tice rata dijelic sam vidio uz to par momaka ranjeno dok je jedan iskrvario pred ocima, nije rat bauk ako si spreman na njega.
Nit se zalažem da njih treba pod žicu i klati nit se zalažem na jos drastičnije stvari.

Treba stvari staviti na mjesto pa makar nas izginulo još onoliko koliko i 92.
Smrt je lagana ceka nas sve, a najbolja je ona koju ne ocekujes.
Poslusaj fudu.
normala brate

#679 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

HAVANA wrote:
normala brate wrote:Prošao sam par faza ubrzo posao ide.

Što se konkretno tice rata dijelic sam vidio uz to par momaka ranjeno dok je jedan iskrvario pred ocima, nije rat bauk ako si spreman na njega.
Nit se zalažem da njih treba pod žicu i klati nit se zalažem na jos drastičnije stvari.

Treba stvari staviti na mjesto pa makar nas izginulo još onoliko koliko i 92.
Smrt je lagana ceka nas sve, a najbolja je ona koju ne ocekujes.
Poslusaj fudu.

Nece nikad lopta krenuti od nas zato i jesmo tu gdje jesmo.
I opet riskiramo da damo početnu prednost.
PM72

#680 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by PM72 »

normala brate wrote:
Što se tebe tice mislim da si jedan od onih koji prica i misli ono što prica, a ustvari kad bi situacija pukla i ti bi sam uzeo opet pušku..
Znaju me ljudi...nisam pušku uzeo u ruke najmanje 20 godina.Jednostavno me ne interesuje a gadi mi se i maskirna uniforma.Imao sam ponude da me učlane u lovačko udruženje,da dobijem papire skoro džaba i za par dana,davali mi i karabin...ma kakvi.Zove me jedan drug (koji je i ovdje prisutan) da idemo u streljanu da gađamo iz kakvog hoćeš oružja...nemam volje.Mrsko mi i petardu bacit'.Imam regularan pištolj sa dozvolom kojeg nisam nigdje ponio bar 10 godina,nisam ga ni čistio-koji će mi klinac.Da me neko naljuti u saobraćaju i da ga roknem što mi je pljuno u šajbu? Što će mi to? Prođem pored policije a ne pogledam ni kakve imaju pištolje ni puške.Vidim da je novo a tipa i model - boli me ćošak.

Znači,nema te sile koja će me natjerati da uzmem pušku u ruke.Jedino...ako mi bude negdje smetala na putu pa je budem morao skloniti.Napadnuta država?I to me boli q.Stipu me da se rahat patim.
detroit-mercy

#681 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:
normala brate wrote:
Maraschino wrote: Cuj ne rade nista. :-)
Negira ti drzavu, jezik, osporava osnovna ljudska prava...a to sto nisu u mogucnosti ne znaci da nemaju namjeru. Svjesni su oni toga da ako bi ovog vremena krenuli u avanturu(a ne u sigurno kao prosli put) da se ne bi dobro proveli i zato to rade u fazama ili kuhanjem zabe.

Dodik zaustavio MZ da uredi drzavu kao normalnu, satanizuje svoj narod praveci od njih buduce ratnike za srpstvo, preuzeo glavne poluge vlasti u drzavi(mnogo sta kontrolise), upetljao Ruse dajuci im besplatno koncesije...od njega dosta da sutra ode, drugi ce nastaviti gdje je on stao dok se karte ne poklope da pokusaju opet.

Suprotno bi bilo, ovo je i nasa otadzbina i hajmo zajedno da je gradimo i razvijamo dobre odnose.
U prijevodu ne rade ti ništa pravi primjer ti je " vojna parada " 9 januara gdje se okupilo 500 ljudi okolo.. Nit imaju mogucnost nit ti rade nešto Dodik je predsjednik imaju svoja prava.Dokle ce ih se pustiti to je druga stvar.

Što se tice konkretno nekog odvajanja?
Nemoguča misija bez rata ne bi sretnijeg bilo od mene da krene taj proces.Treba nam sve novo.
Al' kako vidim svi cemo mi s ove teme biti pod zemljom, a gledacemo istu stvar.
Bolje ti je 10000 godina i u tako nesredjenoj drzavi nego sto bi ti bilo dva sata u ratu.
Mlad si, idi u skolu, guzi sve sto mozes zguzit, ganjaj koncerte, uhvati se nekog posla...u ratu sam’ najebes, il’ umres mlad, il’ pobudalis i ako ostanes ziv.
Ima i ona treca, il se obogatis :mrgreen: .
Nego imal zime zemljak :mrgreen:
normala brate

#682 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

PM72 wrote:
normala brate wrote:
Što se tebe tice mislim da si jedan od onih koji prica i misli ono što prica, a ustvari kad bi situacija pukla i ti bi sam uzeo opet pušku..
Znaju me ljudi...nisam pušku uzeo u ruke najmanje 20 godina.Jednostavno me ne interesuje a gadi mi se i maskirna uniforma.Imao sam ponude da me učlane u lovačko udruženje,da dobijem papire skoro džaba i za par dana,davali mi i karabin...ma kakvi.Zove me jedan drug (koji je i ovdje prisutan) da idemo u streljanu da gađamo iz kakvog hoćeš oružja...nemam volje.Mrsko mi i petardu bacit'.Imam regularan pištolj sa dozvolom kojeg nisam nigdje ponio bar 10 godina,nisam ga ni čistio-koji će mi klinac.Da me neko naljuti u saobraćaju i da ga roknem što mi je pljuno u šajbu? Što će mi to? Prođem pored policije a ne pogledam ni kakve imaju pištolje ni puške.Vidim da je novo a tipa i model - boli me ćošak.

Znači,nema te sile koja će me natjerati da uzmem pušku u ruke.Jedino...ako mi bude negdje smetala na putu pa je budem morao skloniti.Napadnuta država?I to me boli q.Stipu me da se rahat patim.
Ma opušteno svi smo u svojim torovima nema rata..
PM72

#683 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by PM72 »

Ruksak,gojzerice,logistika i po planinama.Ruksak,čizme,logistika,štapovi i na Buško,Ramsko,Boračko ili još ljepše mušičarenje na Uni ili gornjoj Neretvi.Jebo te duga cijev na Vracama.
Fudo387

#684 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote: Ima i ona treca, il se obogatis :mrgreen: .
A ima i opcija za bogacenje, al’ nesto mi nas omladinac ne djeluje kao materijal za to.

Suti, izgibija, malo prije neko kuca na vrata, pingvin me pita da udje, smrzo se :lol:
-50
normala brate

#685 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

Fudo387 wrote:
A ima i opcija za bogacenje, al’ nesto mi nas omladinac ne djeluje kao materijal za to.

Suti, izgibija, malo prije neko kuca na vrata, pingvin me pita da udje, smrzo se :lol:
-50
Jesi to u Minesoti :D
PM72

#686 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by PM72 »

Fudara,
Sad kod tebe policija i ne smije nosti duge cijevi na tolikim minusima.Ona M16 bi pukla ko ledenica.Tvoj Vlašić ispade tropska klima za Čikago.
Fudo387

#687 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Fudo387 »

normala brate wrote:
Fudo387 wrote:

-50
Jesi to u Minesoti :D
Sjeverni Pol. :oops:
E sad zamisli kako bi ti u kakvoj bajti bilo po slicnom kijametu. :lol:
Jos od tamo neki ludi stevo ljustri pragom. Milina.
detroit-mercy

#688 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:

-50
Uvedrilo a vjetar :mrgreen:
Zamisili sad zemunicu kopat :skoljka:.
Ja od auta do vrata 10 metara prehodo kad me nije shlog strefio :-) .
Fudo387

#689 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:
Fudo387 wrote:

-50
Uvedrilo a vjetar :mrgreen:
Zamisili sad zemunicu kopat :skoljka:.
Ja od auta do vrata 10 metara prehodo kad me nije shlog strefio :-) .
Katastrofa,
Da nije onaj lud truNp cacko haarp i pogresno dugme shupno, mamu mu? :lol:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#690 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Pitar sa Kariba »

PM72 wrote:
Mi ne samo da smo spasili sredstva JNA, već smo ‘ispred nosa’ uzeli oko 70% naoružanja, municije i druge opreme iz nadležnosti TO bivše BiH, koja bi bila upotrebljena za ubijanje Srba na tim prostorima. Neke akcije su sa malim brojem ljudi iz JNA i srpskim teritorijalcima izvedene briljantno. Iz skladišta Faletići, koje je obezbeđivalo 12 naših odabranih vojnika, na primer, uzeto je ogromno naoružanje – oko 30.000 cevi raznih oružja za gađanje ciljeva na zemlji, više oruđa protivvazdušne odbrane, minsko-eksplozivnih sredstava, sredstava veze, motornih vozila i druge opreme. Akcija je izvedena brzo, efektno i bez gubitaka. Gubitak tog skladišta bio je jedan od najtežih udaraca muslimansko-ustaškoj koaliciji.” (Izjava generala Milutina Kukanjca, Borba, 23. XI. 1993.)
Ti Boga mi k`o da si u Norveskoj bio. Kakva akcija, JNA natovarila i odvukla. Kao da su ostala skladista cuvana sa hiljadama vojnika JNA pa ih niko ne uze. Naravno da su Faletici greska, samo nije to bas "prod`o Hadzibajric" kako se prikazuje.
daddy-kool

#691 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by daddy-kool »

Čini mi se da je večerašnja diskusija najbolji pregled vremena u BiH pred agresiju koju sam do sada pročitao na forumu, dobar prikaz svih naših nedostataka i propusta. :thumbup:

Samo bi da dodam par stvari:
-greška je bila što BiH nije sinhronizovala referendum i otcjepljenje istovremeno sa Slovenijom i Hrvatskom, iako je bilo objektivnih političkih prepreka takvom scenariju
-drugo je to doba bilo, nije postojala ovolika mržnja, nepovjerenje i neprijateljsko raspoloženje. Možda su Srbi bili u najvećoj psihološkoj prednosti zato što su im ispirali mozak tada već skoro 8 godina tada
-najveći dio Muslimana nije mogao svariti da bi moglo doći do rata, čak ni nakon rata u Hrvatskoj. Srbi i Hrvati su bukvalno smatrani za braću. Takođe ne treba zaboraviti ni stotine hiljada građana u i iz mješanih brakova.
-čak i u retrospektivi je nevjerovatno da je EU i kompletna MZ dozvolila 4 godine najgorih ratnih zločina, etničkog čišćenja i genocida u Evropi. Ali imamo empirijske pokazatelje sada.
-BiH se neće podijeliti, to uopšte nije upitno. Na kraju krajeva Bošnjaci to vojno neće dozvoliti.
Last edited by daddy-kool on 30/01/2019 22:01, edited 2 times in total.
PM72

#692 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by PM72 »

O čemu ja pričam nego o nesposobnosti,nestručnosti i kukavičluku vlasti a ko je bio vlast nego Alija i SDA.Dakle,12 vojnika i podoficir čuvalo najveće skladiste oruzja JNA,okolo muslimanska naselja a u gradu ”hiljade” organizatora otpora-toliko ih sad traži medalje i privilegije.Nekoliko dana su odvozili oružje i opremu a naši gledali...
I sad ti isti koji su gledali i koji traze jos privilegija lože narod na novi belaj...
normala brate

#693 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

PM72 wrote:O čemu ja pričam nego o nesposobnosti,nestručnosti i kukavičluku vlasti a ko je bio vlast nego Alija i SDA.Dakle,12 vojnika i podoficir čuvalo najveće skladiste oruzja JNA,okolo muslimanska naselja a u gradu ”hiljade” organizatora otpora-toliko ih sad traži medalje i privilegije.Nekoliko dana su odvozili oružje i opremu a naši gledali...
I sad ti isti koji su gledali i koji traze jos privilegija lože narod na novi belaj...
To je ono što griješiš, vi ste prošlost nove generacije su tu nema više tih organizatora otpora ili su vani ili su pod zemljom ili im ne pada na pamet da uzimaju oružje u ruke.
PM72

#694 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by PM72 »

e to je dobro,već vidim Božu Vreću kao komandanta umjetničke čete.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#695 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Pitar sa Kariba »

Dobro, sad` imaju mobitele i FB grupe. Bit ce navala! :D
denimb

#696 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by denimb »

normala brate wrote:
PM72 wrote:O čemu ja pričam nego o nesposobnosti,nestručnosti i kukavičluku vlasti a ko je bio vlast nego Alija i SDA.Dakle,12 vojnika i podoficir čuvalo najveće skladiste oruzja JNA,okolo muslimanska naselja a u gradu ”hiljade” organizatora otpora-toliko ih sad traži medalje i privilegije.Nekoliko dana su odvozili oružje i opremu a naši gledali...
To je ono što griješiš, vi ste prošlost nove generacije su tu nema više tih organizatora otpora ili su vani ili su pod zemljom ili im ne pada na pamet da uzimaju oružje u ruke.
Ima jedan problem u cijeloj toj prici...ove danasnje gazde, politicari i tajkuni ce ti svi biti u komandi, oni ce planirati akcije, crtati karte i slati te anam negdje pa ti vidi :run:
normala brate

#697 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

Sve dok šalju prvo prema istočnom ja sam ok s tim, a ove iznad bože fb navale samo govore koliko su ljudi ostarili i nisu u dodiru s svijetom ne znaju da ustvari postoje spremniji ljudi nego što su oni bili 5 puta bar što se tice baratanja oružjem.
nepoznati988

#698 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by nepoznati988 »

PM72 wrote:e to je dobro,već vidim Božu Vreću kao komandanta umjetničke čete.
Od svih umjetnika ti odmah po bozi vreci, i to nije slucajno. Sad je meni jasno sto ti bjezis od puske a da ti neko ponudi solarij i puhanje usta ne bi ti bilo mrsko. :lol:
DrugaGimnazija

#699 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by DrugaGimnazija »

Haris.ba wrote: Prvo predsjednik Dodik da otkrije svoje planove, onda mozda se otkriju i kontraplanovi.
Bezveze se nadamo. Kontraplanovi ne postoje, kao sto nisu postojali ni 1991. A, planovi su razradjeni do detalja.

Mislim da smo opet potpuno nespremni (gledajuci na "rukovodstvo"). Dabooogda da neko ima razradjen kontraplan sta uraditi u ovoj situaciji koju je najavio Dodik.
normala brate

#700 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

DrugaGimnazija wrote:
Haris.ba wrote: Prvo predsjednik Dodik da otkrije svoje planove, onda mozda se otkriju i kontraplanovi.
Bezveze se nadamo. Kontraplanovi ne postoje, kao sto nisu postojali ni 1991. A, planovi su razradjeni do detalja.

Mislim da smo opet potpuno nespremni (gledajuci na "rukovodstvo"). Dabooogda da neko ima razradjen kontraplan sta uraditi u ovoj situaciji koju je najavio Dodik.
Nespremni u vidu planova šta uraditi nakon prvih trzavica to je istina.
Baš kao i oni.

Al' fazon je što mi uopšte ne moramo biti spremni poenta je da s ovom artiljerijom koju imamo trenutno i kad bi oni bili NA ISTIM MJESTIMA kao u ratu situacija bi bila drugacija mnooogo pa mi da smo imali artiljerije kako treba da tučemo njihove položaje davno bi se linije probile..
Da ne pricam da situacija nije ista i da bi Sarajevo bilo u napadu ovaj put..
Pa ti to uzmi kako hoces.

Griješim li PM?
Locked