"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post Reply
seln

#676 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:
muha_sa wrote: mi smo bili zanesenjaci i latili se puške--sad foliramo da smo ko eto neke patriote
Znas sta je najgore? Sto lazu da su dobili zlatni ljiljan, a onda kao izasli i sad se ismijavaju sa borcima, zenama itd. I to ih oda da metka nisu culi, a kamoli rata vidheli. Jer, nema borca koji ce umanjiti ulogu svoje majke, zene, sestre. Ima li neophodnije stvari nego kad dodjes sa linije okupati se i presvuci, pojesti nesto.. a nase su majke, nane i sestre donosile vodu, pa lozile svoju odjecu, pa pravile pitu ni od ceg, pa prale ves kabasom a ispirale na cesmi vani. Samo supcina moze ismijavati ratnu ulogu zene. Dexerterska supcina.
Sve pet... ali ipak, ne stoji nekome ko nije bio na liniji da se uzdize zbog lonca skuhanog graha.
Bilo je zena koje su isle na liniju.
Sta je tebe sprijecilo?
muha_sa

#677 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by muha_sa »

seln wrote:
KatarinaKosaca wrote:
muha_sa wrote: mi smo bili zanesenjaci i latili se puške--sad foliramo da smo ko eto neke patriote
Znas sta je najgore? Sto lazu da su dobili zlatni ljiljan, a onda kao izasli i sad se ismijavaju sa borcima, zenama itd. I to ih oda da metka nisu culi, a kamoli rata vidheli. Jer, nema borca koji ce umanjiti ulogu svoje majke, zene, sestre. Ima li neophodnije stvari nego kad dodjes sa linije okupati se i presvuci, pojesti nesto.. a nase su majke, nane i sestre donosile vodu, pa lozile svoju odjecu, pa pravile pitu ni od ceg, pa prale ves kabasom a ispirale na cesmi vani. Samo supcina moze ismijavati ratnu ulogu zene. Dexerterska supcina.
Sve pet... ali ipak, ne stoji nekome ko nije bio na liniji da se uzdize zbog lonca skuhanog graha.
Sta je tebe sprijecilo?
ma dobro seln-- nije mogo svak ic na liniju :-) i taj grah je bio neki doprinos-zašto da ne

gori su oni koji su se u uniformama po gradu kurcili a nigdje makli od Ferhadije nisu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#678 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

seln wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Sta je tebe sprijecilo?
ja po forumu necu raditi ispovjedi mog ratnog angazmana. Zato uzmimo primjer medicinske sestre? Hos joj dat pusku u ratu?
seln

#679 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

muha_sa wrote:
seln wrote:
KatarinaKosaca wrote: Znas sta je najgore? Sto lazu da su dobili zlatni ljiljan, a onda kao izasli i sad se ismijavaju sa borcima, zenama itd. I to ih oda da metka nisu culi, a kamoli rata vidheli. Jer, nema borca koji ce umanjiti ulogu svoje majke, zene, sestre. Ima li neophodnije stvari nego kad dodjes sa linije okupati se i presvuci, pojesti nesto.. a nase su majke, nane i sestre donosile vodu, pa lozile svoju odjecu, pa pravile pitu ni od ceg, pa prale ves kabasom a ispirale na cesmi vani. Samo supcina moze ismijavati ratnu ulogu zene. Dexerterska supcina.
Sta je tebe sprijecilo?
ma dobro seln-- nije mogo svak ic na liniju :-) i taj grah je bio neki doprinos-zašto da ne

gori su oni koji su se u uniformama po gradu kurcili a nigdje makli od Ferhadije nisu
Nikakav problem, muha... nije mogao svako ici, to je bar jasno.
Vec sam napisao za komsiju koji je otvoreno rekao da se boji.
Ali ovo qoorcenje frtalj vijeka poslije rata, a rat se proveo u podrumu... bas mi nekako tesko sjeda na zeludac.
Ako neko vec treba prozvati "pobjegulje", onda neko sa linije. A ovo licitiranje nosenjem vode i tatom na liniji je... nemam rijeci za to.
seln

#680 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:
seln wrote:
KatarinaKosaca wrote: Znas sta je najgore? Sto lazu da su dobili zlatni ljiljan, a onda kao izasli i sad se ismijavaju sa borcima, zenama itd. I to ih oda da metka nisu culi, a kamoli rata vidheli. Jer, nema borca koji ce umanjiti ulogu svoje majke, zene, sestre. Ima li neophodnije stvari nego kad dodjes sa linije okupati se i presvuci, pojesti nesto.. a nase su majke, nane i sestre donosile vodu, pa lozile svoju odjecu, pa pravile pitu ni od ceg, pa prale ves kabasom a ispirale na cesmi vani. Samo supcina moze ismijavati ratnu ulogu zene. Dexerterska supcina.
Sta je tebe sprijecilo?
ja po forumu necu raditi ispovjedi mog ratnog angazmana. Zato uzmimo primjer medicinske sestre? Hos joj dat pusku u ratu?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Koji ba ratni angazman? Kuhanje graha ili nosenje vode?
Poznajem nekoliko medicinskih sestara i ne sjecam se da je ijedna u ratu izigravala Hind bin Utba.
Vidjele su vise krvi i smrti od vecine muskaraca na liniji i sigurno ne lijece hormonalni deficit pjevanjem borbenih.
Rampage

#681 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Rampage »

Cortado wrote:
Rampage wrote:
Cortado wrote:
Interesantno da su svi ti iz Zvornika, Vlasenice, Prijedora i otalih gradova utocista nasli u inostranstvu a odbranu prepustili drugima...
Jašta su, pravo su im valjali četnici :-) A šta je s onima koji nisu uspjeli pobjeći od njihove kame?

Zato smo trebali svi s buketima cvijeća čekati na vratima kako jedne tako i druge agresore. Sad bi nam svima bilo lijepo po Bijelome svijetu :-) Doduše, bilo bi lijepo onima kojima bi se smilovali četnici i ustaše. A jadan je onaj ko je dočekao njihvou milost
I sta si ti konkretno htio reci u ovom postu? Posto cini mi se relativiziras svakod rugo misljenje osim svog. Skaces s jedne teme na drugu. Prvo kazes kako je takva sudbina namjenjena svima, kad ti se kaze da se vecina stanovnistva iz pomenutih opstina ispalila vani i "odbranu" prepustila drugima, onda skaces na drugu temu tj. da smo nekakvim cvijecem trebali docekivati agresora... De ziv bio povuci paralelu i prosvjetli nas da shvatimo sta si htio reci.
Nešto ti nije jasno, "baja"?

Nije bilo nikakve odbrane u navedenim gradovima. Četnik uletio, poklao, pobio, silovao, popalio i protjerao. Jednostavno.

Ne uklapa se u tvoju verziju historije? U onu verziju u kojoj ste "oslobodili" Zvornik, Prijedor i ostale gradove '92?
nepoznati988

#682 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

seln wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Sta je tebe sprijecilo?
truniš gluposti. žene nisu bile dužne ići na liniju. obavljale su poslove koje su mogle, u skladu sa svojom biološkom prirodom. morao je neko i ranjenike previjati..... svako je dao svoj doprinos onoliko koliko je mogao osim pobjegulja.
seln

#683 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

nepoznati988 wrote:
seln wrote:
Sta je tebe sprijecilo?
truniš gluposti. žene nisu bile dužne ići na liniju. obavljale su poslove koje su mogle, u skladu sa svojom biološkom prirodom. morao je neko i ranjenike previjati..... svako je dao svoj doprinos onoliko koliko je mogao osim pobjegulja.
1. Postoji hejbet armija u kojima zene idu u borbu, tako da ta prica o bioloskim kurcima-palcima ne pije vode
2. Postojale su i zene borci u ARBiH... da ih ne nabrajam, postoji tema.
3. Daleko bilo da ja nekoga prozivam, ali mi ide na osunecenca kad to rade podrumasi..... "a gdje si ti bio dok sam ja kuhala grah".
nepoznati988

#684 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

seln wrote:[

1. Postoji hejbet armija u kojima zene idu u borbu, tako da ta prica o bioloskim kurcima-palcima ne pije vode
3. Daleko bilo da ja nekoga prozivam, ali mi ide na osunecenca kad to rade podrumasi..... "a gdje si ti bio dok sam ja kuhala grah".
ovo neki kompleksi iz tebe progovaraju.
seln

#685 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

nepoznati988 wrote:
seln wrote:
E? :-)
hizo ramidovic

#686 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by hizo ramidovic »

a bilo je i u tom ratu svakakvih dogodovstina.
sjecam se jedne prilike, dovuko ja robu pred tunel kad kaze cuvar nema prolaza nikome, vode se borbe, mozda ce vojska morati proc bla bla. i sta cu, moradoh malo zagalamiti: slusaj, reko, jarane, meni roba ne moze stajati ovdje, musterije cekaju, to je ziva para i ima da me pustis bez dodatnih pitanja. vidim on se nije prepo, vec opet ponovi da nikome nema prolaza. i ja mu pridjem na jedno pola metra i onako diskretno otkopcam jaknu da se vidi pistolj za pojasom. reko, slusaj jarane, boli me prangija sto se vode borbe, to je njihov problem, a ti ocito ne znas ko sam ja, necu ponavljati sto puta, makni se da prodjem ili ce biti belaja. vidi on da sa mnom nema zajebancije, vec se pomjeri u stranu i kaze, izvoli slobodno prodji, ma ja se samo malo salio nako...jos mi se na kraju izvinjava.
i tako ja prodjoh, a da sam bio kakav mlakonja i cekao na red ko sto su drugi cekali pa ne bi za tri sata proso...
KatarinaKosaca

#687 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

seln wrote: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koji ba ratni angazman? Kuhanje graha ili nosenje vode?
Poznajem nekoliko medicinskih sestara i ne sjecam se da je ijedna u ratu izigravala Hind bin Utba.
Vidjele su vise krvi i smrti od vecine muskaraca na liniji i sigurno ne lijece hormonalni deficit pjevanjem borbenih.
I na forumu i na ovoj temi je covjek koji je bio sa mnom profesionalno u ratu. NE PADA MI NA PAMET tebi i ovima sto kazu "Sta je Dino Merlin diprinijeo" se pravdat i ispovjedat...
nepoznati988

#688 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

seln wrote:
nepoznati988 wrote:
seln wrote:
pa je li te sramota? žene koje su ostale gurnuo bi na prvu liniju a ovdje braniš dezertere a da ne spominjem njihove žene?

što svoju mater nisi odveo na liniju? ako tipkas iz minhena ne moras odgovarati, jasno mi je.
KatarinaKosaca

#689 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

nepoznati988 wrote:
pa je li te sramota? žene koje su ostale gurnuo bi na prvu liniju a ovdje braniš dezertere a da ne spominjem njihove žene?

što svoju mater nisi odveo na liniju? ako tipkas iz minhaena ne moras odgovarati, jasno mi je.
On nikad nije imao srama. Drzava je odlucivala gdje ce koja zena. Ne on iz Ausytrije...
seln

#690 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

nepoznati988 wrote:
seln wrote:
nepoznati988 wrote:

što svoju mater nisi odveo na liniju? ako tipkas iz minhaena ne moras odgovarati, jasno mi je.
Idi ba, prosipaj to nekom drugom.... jel mene sramota?
Je li tebe sramota?
Izvrces moje rijeci (doduse, od tebe sam to vec navikao), kao, ja bih slao zene na liniju...
pitam TEBE: zasto nisi isla na liniju kad si tako nabrijana?
Zasto se nisi prijavila dobrovoljno?
Ili je i tebi neki rodjak bio na liniji, pa tako obavio duznost za cijelu familiju?
KatarinaKosaca

#691 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

Austrijanac, odakle ti znas gdje sam ja bila?
seln

#692 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

nepoznati988 wrote:
seln wrote:
nepoznati988 wrote:

što svoju mater nisi odveo na liniju? ako tipkas iz minhena ne moras odgovarati, jasno mi je.
Spomeni jo sjednom moju majku, pa cu biti banovan, mozes pretpostaviti zasto.
Mogao bih se zakleti da ti nisi vidio linije, bar sudeci po tvom balavom kurcenju.
A da si plitak ko potok, pa ne vidis da j eposlije rat aotislo vis eljudi nego z avrijeme rata, i to mi je jasno.
nepoznati988

#693 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

seln wrote:[qu
Idi ba, prosipaj to nekom drugom.... jel mene sramota?
Je li tebe sramota?
Izvrces moje rijeci (doduse, od tebe sam to vec navikao), kao, ja bih slao zene na liniju...
Ili je i tebi neki rodjak bio na liniji, pa tako obavio duznost za cijelu familiju?
sine ja sam muški, moja uža porodica je dala 5 šehida i ne dozvoljavam da pacovi iz minhena i njihovi poltroni kaljaju njihov ugled.
seln

#694 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:Austrijanac, odakle ti znas gdje sam ja bila?
Evo, odgovori: jesi li bila na liniji kao borac?
Ako kazes da jesi, vjerovacu ti i necu dalje pitati.
I ovo "Austrijanac" bi haman trebala biti neka uvreda, sta li?
Jebi ga, nismo se stigli svi uhljebiti poslije rata, morao je neko i raditi.
KatarinaKosaca

#695 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

Tudju familiju spominjes (mog rodjaka), ali svoju ne das. Pitas, kopas, prozivas gdje je ko bio, a ne kazes na kojoj si ti to jurisnoj brigadi pripadao?
KatarinaKosaca

#696 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

seln wrote:
KatarinaKosaca wrote:Austrijanac, odakle ti znas gdje sam ja bila?
Evo, odgovori: jesi li bila na liniji kao borac?
Ako kazes da jesi, vjerovacu ti i necu dalje pitati.
I ovo "Austrijanac" bi haman trebala biti neka uvreda, sta li?
Jebi ga, nismo se stigli svi uhljebiti poslije rata, morao je neko i raditi.
ko si, ba, ti da ja tebi svoj identitet pred forumom dajem? Ko? Sta si se ufur'o? Revizija?
seln

#697 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

nepoznati988 wrote:
seln wrote: Idi ba, prosipaj to nekom drugom.... jel mene sramota?
Je li tebe sramota?
sine ja sam muški, moja uža porodica je dala 5 šehida i ne dozvoljavam da pacovi iz minhena i njihovi poltroni kaljaju njihov ugled.
Idi kuci, balavce, pa zovi "sine" koga god hoces.
Ti mozda jesi musko (bioloski, kako ti kazes), ali rata definitivno nisi vidio.
I ne dozvoljavam da mi balavi pacovi dijele lekcije.
nepoznati988

#698 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

Spomeni jo sjednom moju majku, pa cu biti banovan, mozes pretpostaviti zasto.
Mogao bih se zakleti da ti nisi vidio linije, bar sudeci po tvom balavom kurcenju.
A da si plitak ko potok, pa ne vidis da j eposlije rat aotislo vis eljudi nego z avrijeme rata, i to mi je jasno.
silo, pa što te nismo imali 93, i beč bi zauzeli, ali ne kao dezerteri i migranti nego vojno.
pa intelektualac, kakve veze imaju ovi što su otišli poslije rata sa dezerterima?
KatarinaKosaca

#699 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

seln wrote:
nepoznati988 wrote:
seln wrote: Idi ba, prosipaj to nekom drugom.... jel mene sramota?
Je li tebe sramota?
ti si vidio rata :lol: :lol: Na Tv iz Ostereich
nepoznati988

#700 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

haj ti ispoliraj koju halu, to će te malo smiriti.
Post Reply