Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Jerko Ivanković - Lijanović - (Narodna stranka Radom za boljitak)
5
2%
Dragan Čović - (HDZ BiH)
32
10%
Boriša Falatar - (Naša straka)
86
28%
Diana Zelenika - (HDZ 1990)
8
3%
Željko Komšić - (DF)
177
57%

Total votes: 308

spreca

#676 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

BHCluster wrote:
spreca wrote:dupli ...ali dvaput je dvaput :mrgreen:
A Zeljko moze triput. :mrgreen:
ma moze kolko treba..samo neka kazu :mrgreen:
Leverage

#677 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Dva u Predsjedništvu pa jedan u Parlamentu. Pa opet isto. I opet.

Što bi rek'o Plutarh samo nek se okreće turbina.
Dilibus

#678 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Dilibus »

E vala ako ovisi buducnost drzave o Komsicu,onda nek je i nema.Bolje i ne zasluzujemo.
BHCluster

#679 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

Dilibus wrote:E vala ako ovisi buducnost drzave o Komsicu,onda nek je i nema.Bolje i ne zasluzujemo.
:lol:
Banksy

#680 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Banksy »

spreca wrote:
a ko laze voli Cirila bre bre :lol:
Vidiš, tačno...

Čović i Komšić u Širokom Brijegu dogovorili da će Hrvati ipak sami izabrati člana Predsjedništva

Nema sumnje da su predsjednici HDZ BiH i Demokratske frone Dragan Čović i Željko Komšić održali sastanak,za koji javnost nije znala

Isti dan, u subotu navečer, Komšić je priznao da se susreo "tri puta s Martinom Ragužem, nekoliko puta s Lijanovićem, s Kukićem isto tako, i jednom s Čovićem".

Iz Komšićeve odluke da odustane od kandidiranja za ćlana Predsjedništva BiH isključivo iz reda Hrvata, i istakne dva kandidata, relativno jako ime za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH- Emira Suljagića, i posve anonimnu Zoru Tarzić Šeremet za hrvatsku članicu kolektivnog šefa države ( jučer je spominjana, također, nepoznata Karolina Karačić) jasno je što je bio predmet dogovora.

Isticanjem anonimne osobe za hrvatskog člana Predsjedništva Komšić je uvećao šanse da, ovaj put u Predsjedništvo sjedne Čović ili netko drugi.

Komšić je istovremeno poslao "jakog igrača" u utrku s Izetbegovićem i Cerićem za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, čime će svoje birače odvratiti od namjere da glasaju za hrvatskog kandidata, odnosno kandidatkinju.
BHCluster

#681 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

Banksy wrote:
spreca wrote:
a ko laze voli Cirila bre bre :lol:
Vidiš, tačno...

Čović i Komšić u Širokom Brijegu dogovorili da će Hrvati ipak sami izabrati člana Predsjedništva

Nema sumnje da su predsjednici HDZ BiH i Demokratske frone Dragan Čović i Željko Komšić održali sastanak,za koji javnost nije znala

Isti dan, u subotu navečer, Komšić je priznao da se susreo[/u] "tri puta s Martinom Ragužem, nekoliko puta s Lijanovićem, s Kukićem isto tako, i jednom s Čovićem".

Iz Komšićeve odluke da odustane od kandidiranja za ćlana Predsjedništva BiH isključivo iz reda Hrvata, i istakne dva kandidata, relativno jako ime za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH- Emira Suljagića, i posve anonimnu Zoru Tarzić Šeremet za hrvatsku članicu kolektivnog šefa države ( jučer je spominjana, također, nepoznata Karolina Karačić) jasno je što je bio predmet dogovora.

Isticanjem anonimne osobe za hrvatskog člana Predsjedništva Komšić je uvećao šanse da, ovaj put u Predsjedništvo sjedne Čović ili netko drugi.

Komšić je istovremeno poslao "jakog igrača" u utrku s Izetbegovićem i Cerićem za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, čime će svoje birače odvratiti od namjere da glasaju za hrvatskog kandidata, odnosno kandidatkinju.
Ovaj clanak iz 2014 ko da je neki pajser i HMS-a pisao. Mislim ovako bogatu trpezu umotvorina i neznanja samo jos kod @hafisa mozes procitati... Mislim kako ce Kosic da se kandiduje 3 puta uzastopno?
Banksy

#682 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Banksy »

Iskreno, nisam ga tabirila.

Poenta je da je Komšić 2014 na tajnom sastanku dogovorio uvođenje Čovića u Predsjedništvo, što je i sam kasnije priznao, odgovarajući Suljagiću, da ne tražim sad tačne izjave.

Uveo ga je 2014, uvešće i 2018.

Nije bilo nikakvog sastanka u Širokom Brijegu, tamo svakako nisam bio još od prije rata, sastanak (s Čovićem) je bio u Mostaru, a rezultat tog sastanka jeste izbor Izetbegovića u Predsjedništvo BiH.

Jedini ko je oštećen tim sastankom jeste Radončić kojem je malo nedostajalo da tada postane član Predsjedništva BiH - rekao je Komšić.
Povlačenje Marjanovića, a uvođenje Suljagića, 2014. u Predsjedništvo je uvelo Čovića i Izetbegovića.
Leverage

#683 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Banksy wrote:Iskreno, nisam ga tabirila.

Poenta je da je Komšić 2014 na tajnom sastanku dogovorio uvođenje Čovića u Predsjedništvo, što je i sam kasnije priznao, odgovarajući Suljagiću, da ne tražim sad tačne izjave.

Nije bilo nikakvog sastanka u Širokom Brijegu, tamo svakako nisam bio još od prije rata, sastanak (s Čovićem) je bio u Mostaru, a rezultat tog sastanka jeste izbor Izetbegovića u Predsjedništvo BiH.

Jedini ko je oštećen tim sastankom jeste Radončić kojem je malo nedostajalo da tada postane član Predsjedništva BiH - rekao je Komšić.
Povlačenje Marjanovića, a uvođenje Suljagića, 2014. u Predsjedništvo je uvelo Čovića i Izetbegovića.
I sad su kao njih dvojica jedina brana od propasti države.

Ma hajte molim vas.
kakavdanakneiskustvu

#684 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by kakavdanakneiskustvu »

pemanapemani wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

ko ih za to optuzuje?
Dr.Suljagić i ta "građanska" ekipa. Pojedinci su i ovdje na forumu iznosili takva stajališta. Eto, najsvježije na prošloj stranici.

Napišeš da nisi fan Komšića - etiketa ljubitelj Čovića. Između nema ništa, crna rupa.
najblaze receno ,budalasto
BHCluster

#685 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

Inace Marjanović je bio velika konkurencija Čoviću... Ma hajte molim Vas.
kluz franjo

#686 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by kluz franjo »

Može li neko poručiti ovima iz izbornog štaba "Željko Komšić: BiH pobjeđuje!" da ili
a) provjere da li im je hakovan facebook profil ili
b) da ne objavljuju ovakve gluposti.
Večeras je održan predizborni skup koalicije „DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje!“ u Livnu.
...
Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine poručio je iz Livna: „Prvi utisak na Livno mi je da je to jedno tužno mjesto jer nema ljudi. Tri naša kandidata od predaje listi su odselili iz Livna. ..."
:roll:
https://www.facebook.com/Demokratska.fr ... 2973584250
spreca

#687 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

Dilibus wrote:E vala ako ovisi buducnost drzave o Komsicu,onda nek je i nema.Bolje i ne zasluzujemo.
vi mozda da ,,,mi ne
Šunj

#688 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Šunj »

spreca wrote:
vi mozda da ,,,mi ne
kakavdanakneiskustvu

#689 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

spreca wrote:
vi mozda da ,,,mi ne

ko su oni,ko ste vi?
spreca

#690 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

spreca wrote:
vi mozda da ,,,mi ne

ko su oni,ko ste vi?
a ko si ti?
Banksy

#692 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Banksy »

BHCluster wrote:

Koliko i Suljagić Bakiru, oko 115 000 glasova. Čović je dobio 130 000, pa ti vidi.
BHCluster

#693 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

Banksy wrote:
BHCluster wrote:

Code: Select all

Koliko i Suljagić Bakiru, oko 115 000 glasova. Čović je dobio 130 000, pa ti vidi.
Ovo spada u domenu ŠBBKBB
BHCluster

#694 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

Dragan Čović postao redovni član Inženjerske akademije u Beču kazu novo priznanje!
Image
Image

Vise ga je put kostao tj nas je njegov put vise kosao nego clanstvo (€50) u ovoj prestiznoj "akademiji". Pitanje se postavlj koliko moras biti glup al bas glup da podrzis ovakvog kandidata?
Kolinda

#695 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

BHCluster wrote:Dragan Čović postao redovni član Inženjerske akademije u Beču kazu novo priznanje!
Image
Image

Vise ga je put kostao tj nas je njegov put vise kosao nego clanstvo (€50) u ovoj prestiznoj "akademiji". Pitanje se postavlj koliko moras biti glup al bas glup da podrzis ovakvog kandidata?
Čudi me da nisu Željkanu iskazali neku sličnu počast...
spreca

#696 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

Kolinda wrote: Čudi me da nisu Željkanu iskazali neku sličnu počast...
pa nije dao guzice ko tvoj sef....a i koji ce mu kurac...on ce biti predsjednik
kakavdanakneiskustvu

#697 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

spreca wrote:
vi mozda da ,,,mi ne

ko su oni,ko ste vi?
a ko si ti?[/quote]

cekaj,ti se obracas nekome kao da predstavlja neku grupu ljudi,oni,a sebe predstavljas kao da ti pricas u ime neke grupe ljudi,oni,mi,kontas??
Kolinda

#698 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

spreca wrote:
Sprčo, ima li išta kod tebe a da u njemu nema aluzije na homoseksualizam, "bolan" iziđi iz ormara, 2018 je godina nije to više sramota. Evo imaš od mene punu podršku, bio peder ili lezbejka ti si ipak naš i nikome te ne damo...
kakavdanakneiskustvu

#699 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Kolinda wrote:
spreca wrote:
Sprčo, ima li išta kod tebe a da u njemu nema aluzije na homoseksualizam, "bolan" iziđi iz ormara, 2018 je godina nije to više sramota. Evo imaš od mene punu podršku, bio peder ili lezbejka ti si ipak naš i nikome te ne damo...

kakvu podršku,valjda potporu
spreca

#700 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

cekaj,ti se obracas nekome kao da predstavlja neku grupu ljudi,oni,a sebe predstavljas kao da ti pricas u ime neke grupe ljudi,oni,mi,kontas??
hajd da ti crtam....kaze lik....."E vala ako ovisi buducnost drzave o Komsicu,onda nek je i nema.Bolje i ne zasluzujemo.".....lik kaze da bolje i ne zasluzuj....u cije ime govori pitaj njega.......a mi koji cemo glasati za Komsica zasluzujemo bolje zato i glasamo za njega a ne za udbasa Covica i ratnog zlocinca sto ce vrjeme pokazati.
Locked