malakh wrote:šanse da sdp, gs i df podrže falatara su manje nego što je naša stranka htjela podržati komšića. što se tiče paradigme, možemo se složiti, ali ne paradigma da neko preko noći dođe i kaže ja želim u predsjedništvo. uz to da je totalno nepoznat. a znam da je lično tebi on još uvijek nepoznat i o njemu znaš samo ono što si o njemu pročitao i slušao u posljednjih par dana. ako je tebi 15 dana nečijeg predstavljanja dovoljno da shvatiš da je to tvoj izbor, ja to podržavam, a mene je prošlost naučila da to ne radim, niti bi radio.
falatar priča sve ono što priča 99% političkih pojedinaca u bosni i hercegovini. dakle čovjek nije rekao ništa novo. sve što je rekao, svi mi znamo i sve je tako kao što je rekao. neka ponudi konkretna rješenja i neka kaže političke suparnike i onda postaje konkretniji kandidat kojem se može dati povjerenje. sve ono što smo čuli je prežvakano hiljadu puta i svaki izborni ciklus, svaki političar javnost filuje problemima, kao što je to falatar radio, a rješenja ni na vidiku.
O Komsicu znam toliko da ga ni pod prijetnjom oruzjem ne bih podrzao. Lik je cisto nistavilo. Apsolutno nesposoban. Dio problema. Pogonsko gorivo za HDZ i Covica. Komsic i Covic trebaju jedan drugog, isto kao Dodik i Izetbegovic. Nekad pomislim da koordinisu potpalu tri bosanska plemena.
Ne mislim da je Falatar = Makron. Nije sigurno. Medjutim, lik je skolovan, radio je u renomiranim institucijama gdje ne prolazi stela. Govori skoro sve velike evropske jezike. Kretao se u evropskim krugovima. Nece mu biti problem lobirati za BiH i pokucati na razna vrata. Komsic je svjestan da je glup, zato se drzi Sarajeva kao pijan plota. On jedino moze srati i ponavljati sranja koja je do sada milion puta rekao. Gore od Komsica tesko da moze. Jedino ako je Falatar psihopata. Ne vjerujem da jeste...
Falatar govori o buducnosti, a njegovi protivnici o proslosti. Falatar govori o ekonomiji, njegovi protivnici o jeftinoj dnevnoj politici. Meni vise nego dovoljno. Posebno sam impresioniran njegovim odbijanjem da pljuje politicke aktere u BiH i regionu. Nije taj tip pokvarenjaka da fura takve price. To je svojstveno nasim mahalasima.
pretpostavljam da ćeš ti glasati za falatara. igrom slučaja komšić je kandidat, ali da nije, falatar bi umjesto njega trpio identične kritike, što ne znači da ih neće pretrpjeti za par mjeseci. znači li to da i ti hoćeš da naguziš hrvate, ili pak velika većina koji komentiraju na ovoj temi?
posljednja izjava karamatića glasi da su šefofi u bosni i hercegovini hns i on. upravo kandidatura i pobjeda željka komšića im na najslikovitiji način objašnjava da nisu šefovi i da su se malo više ufurali. to je tematika o kojoj možemo pričati do mile volje, ali vrati se u realnost, obiđi par hercegovačkih gradova i onda ćeš sa merakom glasati za komšića ili falatara.
i kao što rekoh, a više puta rekoh, PROJEKAT komšić je odgovor na takvu politiku. odgovor normalnih ljudi koji žele građansku bosnu i hercegovinu i građanski koncept.
Od Falatara ocekujem da uradi nesto za Hrvate, da izlobira dolazak nekih vecih firmi u hrvatske predjele. Kandiduje se za hrvatskog clana predsjednistva i ja ocekujem da pomogne ovom, meni bratskom, bosanskom narodu. Ja iskreno volim hrvatski narod i zelim im sve najbolje. Ako Falatar bude radio kao Komsic, tj. ne bude radio nista, osim pljuvao i sirio nacionalizam, za mene je zavrsio.
Jebo Karamatica. Svi su oni dusmani hrvatskog naroda jednako kao sto su SDA i SNSD dusmani bosnjackog i srpskog naroda.
Pobjeda Komsica nikome nista dobro nije donijela osim samom Komsicu i njegovim politickim protivnicima. Vec rekoh, Komsic, Covic, Dodik i ekipa hrane jedni druge. Ne mogu jedni bez drugih.
Komsic je sve samo ne normalan gradjanin. I veoma je upitno da su ti sto njemu daju glas normalni. Ima tu svega, normalnih i nenormalnih. Ima dosta bolesnika koji glasaju za Komsica samo zato da bi napakostili Hrvatima. A pakost ili zloba su veoma lose osobine. Odgovor na politiku HDZ-a bi bio dovesti covjeka koji ce za hrvatski narod raditi bolje nego Covic a ne dovesti nekoga sa ciljem da se Hrvati ponize. U ponizenju Hrvata kao naroda nema nicega dobrog. Komsic je imao priliku da pokaze da je bolji od HDZ-a i Covica. SDP je imao priliku. Sta su uradili za Hrvate. Veliko nista. Nisu uradili nista ni za koga, pokazali su da nisu nista bolji od SDA i HDZ.
Normalni gradjani trebaju traziti bolje opcije od ovih koji su do sada bili na vlasti.
ja zaista ne znam da li ti živiš u bosni i hercegovini i da li ti pratiš političku situaciju u bosni i hercegovini od 1998. godine. šta je radio ante jelavić? što su pripadnici međunarodne zajednice tenkovima ulazili u hercegovačku banku? zbog čega ante jelavić ne smije ući u bosnu i hercegovinu?
najveća floskula i spin je kada neko kaže da je komšić homogenizirao hrvate. ne, naprosto nije tačno. ono što rade hercegovački hrvati, odnosno predstavnici hdza danas, su radili i prije 18 godina. samo sa drugom postavom ljudi, ali sa istom tematikom, pričom i politikom. ono što danas priča karamatić, ranije je pričao praljak i sve što danas rade je samo nastavak njihove poslijeratne politike.
Hrvatski nacionalisti su u velikoj diplomatskoj ofanzivi i traze izmjenu izbornog zakona. Ukljucila se Hrvatska koja o BiH govori kao o leglu terorizma. To su snazni udarci za nasu drzavu. Koji ce investitor doci u BiH nakon takvih optuzbi? Hrvati prijete da ce sve blokirati. Svi kazu da nikad u goroj situaciji nismo bili i da nam prijeti totalna blokada. U Mostaru vec odavno nema izbora.