Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Kikibombona

#676 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Kikibombona »

seln wrote:
Kikibombona wrote:Iako nisam Hrvat, Srbin niti Bosnjak, ja imam pravo glasati za koga hocu, kao sto ima svaki drugi gradjanin u ovoj drzavi. Samo ne zelim glasati za nekoga ko zeli naguziti Hrvate. Nemam tu dozu pokvarenosti u sebi, na svu srecu. Za Falatara cu glasati jer smatram da je bolja opcija od Covica i Komsica.
Srecom, srbi i hrvati nemaju problem sa glasanjem za tipove kojima je samo i jedino vazno naguziti Bosnjake.
Doduse, obicno ga onda oni prime, ali nijet je nijjet.
Napisao sam da Srbi i Hrvati zele naguziti Bosnjake i obratno. Sutra bi Covic jebao Bosnjacke predstavnike da ikako moze. Sve bi im uzeo. To je pogresno. SDP je dva puta izbacio tzv. 'hrvatske stranke' i predstavnike iz vlasti i to nije donijelo nikakvu korist nikome. Nikakvu, apsolutno nikakvu. Da bi BiH funkcionisala kao normalna drzava na vlasti moramo imati ljude koje ce sva tri naroda postovati. Mi mozemo zajedno, ljudi se druze medjusobno, sve normalno funkcionise, samo nam trebaju adekvatni ljudi.

A sto se tice primanja, prima ga narod. Tri nacionalisticke politike su jake kao beton. Nacionalisti su takav tip ljudi, veoma zadrt i iskljuciv, da se ni oko cega ne mogu dogovoriti. Sjebat ce nas totalno.
seln wrote:
Kikibombona wrote:. Veliki broj progresivnih Srba se rasuo diljem svijeta. Normalan Srbin, modernih shvatanja i pogleda na svijet, ne moze prihvatiti Dodika, Ivanica i slicne spodobe. Imao sam kontakt sa takvim Srbima. Ljudi kazu: 'doslo je vrijeme seljacina, ne izlazim na izbore, neka rade sta hoce'. To mi je rekao kolega iz Banjaluke, posto firma ima predstavnistva u cijeloj BiH.
Jao, breee... :-)
sve se bojim da tako govori i kad ti ne slusas.
To je govorio pred svojim radnim kolegama. Nisam levatina, odrastao sam na asfaltu, imam istancan njuh za lazove i ljigavce. Nije on ni bitan. Ima kod Srba ljudi poput Srdjana Puhala, samo mnogi nemaju muda da govore kao on.
It_is_a_Leclerc

#677 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by It_is_a_Leclerc »

Samo Željko Komšić!

Bez Željka koji prima 6000 maraka mjesečno za češkanje prepona, mi ćemo postati ruska gubernija, eventualno dio banovine hrvatske, na čelu s Čovićem koji će nas sve ograditi bodljikavom žicom osim naravno članova Naše stranke koji su cijelo vrijeme protiv BiH.

:D

P.S. Za Emira Suljagića mi je jasno otkud mu, ali ove vaše nebuloze samo halucinogene droge mogu objasniti.
Better Man

#678 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Better Man »

Boriša Falatar je kao vanzemaljac, ali u pozitivnom smislu. Lik zaslužuje šasnu i ako smo ilole normalni svi ćemo glasati za njega i za Denisa Bećirovića ako bude kandidat. Red je da imamo barem dva člana predsjedništva nacionalno nepoterečena i kojima je jedini interes napredak ove zemlje i predstavljanje iste u svijetu u što boljem svjetlu. Dosta nam je propalog Komšića i ostale bagre iz SDA, kao i ublhe kriminalne Radončića i sličnih.
Last edited by Better Man on 24/04/2018 21:50, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#679 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bloo »

Kikibombona wrote:
To je govorio pred svojim radnim kolegama. Nisam levatina, odrastao sam na asfaltu, imam istancan njuh za lazove i ljigavce. Nije on ni bitan. Ima kod Srba ljudi poput Srdjana Puhala, samo mnogi nemaju muda da govore kao on.
Dzabe ti to na forumu pises.
Svi Srbi i svi Hrvati mrze Bosnjake. Ako ne javno, onda tajno.
Bosnjaci ne mrze nikoga, vec su ugrozeni i cvijece, te samo se brane od krvozednih pripadnika ostalih koji su 100% isti i ultimativni mrzitelji svega bosnjackog i bosanskog.

ili sto ti rece...guzi se narod, samo narod to nikako da skonta, vec se vise saginje da mu dublje uđe
putokaz1

#680 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Ma Boriša je dobar čojk,ali ako ŽELIMO dobro BH onda je on mogao biti samo kandidat za Premiejra KS
A pošto neželimo dobro BH odlučili smo da otmemo 20 000 glasova od onog koji želi
Better Man

#681 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Better Man »

putokaz1 wrote:Ma Boriša je dobar čojk,ali ako ŽELIMO dobro BH onda je on mogao biti samo kandidat za Premiejra KS
A pošto neželimo dobro BH odlučili smo da otmemo 20 000 glasova od onog koji želi
Pa svako ko želi dobro BiH prije će glasati za Borišu Falatara, nego za propalog alkoholičara Željka Komšića, koji za 8 godina u predsjedništvu nije ništa pozitivno uradio.
vatrogasac

#682 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by vatrogasac »

Better Man wrote:Boriša Falatar je kao vanzemaljac u pozitivnom smislu. Lik zaslužuje šasnu i ako smo ilole normalni svi ćemo glasati za njega i za Denisa Bećiorevića ako bude kandidat. Red je da imamo barem dva člana predsjedništva naconalno nepotrečena i kojima je jedini interes napredak ove zemlje i predstavljanje iste u svijetu u što boljem svjetlu.
Kojom matematikom? Kapisao je već @putokaz1 da pozicija u Predsjedništvu vuče i stranku tako da će se teško odreći svojih kandidata u korist ovih od kojih bi nešto i bilo. Ovo bi bilo problem.

Image
Kikibombona

#683 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Kikibombona »

malakh wrote:šanse da sdp, gs i df podrže falatara su manje nego što je naša stranka htjela podržati komšića. što se tiče paradigme, možemo se složiti, ali ne paradigma da neko preko noći dođe i kaže ja želim u predsjedništvo. uz to da je totalno nepoznat. a znam da je lično tebi on još uvijek nepoznat i o njemu znaš samo ono što si o njemu pročitao i slušao u posljednjih par dana. ako je tebi 15 dana nečijeg predstavljanja dovoljno da shvatiš da je to tvoj izbor, ja to podržavam, a mene je prošlost naučila da to ne radim, niti bi radio.

falatar priča sve ono što priča 99% političkih pojedinaca u bosni i hercegovini. dakle čovjek nije rekao ništa novo. sve što je rekao, svi mi znamo i sve je tako kao što je rekao. neka ponudi konkretna rješenja i neka kaže političke suparnike i onda postaje konkretniji kandidat kojem se može dati povjerenje. sve ono što smo čuli je prežvakano hiljadu puta i svaki izborni ciklus, svaki političar javnost filuje problemima, kao što je to falatar radio, a rješenja ni na vidiku.
O Komsicu znam toliko da ga ni pod prijetnjom oruzjem ne bih podrzao. Lik je cisto nistavilo. Apsolutno nesposoban. Dio problema. Pogonsko gorivo za HDZ i Covica. Komsic i Covic trebaju jedan drugog, isto kao Dodik i Izetbegovic. Nekad pomislim da koordinisu potpalu tri bosanska plemena.

Ne mislim da je Falatar = Makron. Nije sigurno. Medjutim, lik je skolovan, radio je u renomiranim institucijama gdje ne prolazi stela. Govori skoro sve velike evropske jezike. Kretao se u evropskim krugovima. Nece mu biti problem lobirati za BiH i pokucati na razna vrata. Komsic je svjestan da je glup, zato se drzi Sarajeva kao pijan plota. On jedino moze srati i ponavljati sranja koja je do sada milion puta rekao. Gore od Komsica tesko da moze. Jedino ako je Falatar psihopata. Ne vjerujem da jeste...

Falatar govori o buducnosti, a njegovi protivnici o proslosti. Falatar govori o ekonomiji, njegovi protivnici o jeftinoj dnevnoj politici. Meni vise nego dovoljno. Posebno sam impresioniran njegovim odbijanjem da pljuje politicke aktere u BiH i regionu. Nije taj tip pokvarenjaka da fura takve price. To je svojstveno nasim mahalasima.
pretpostavljam da ćeš ti glasati za falatara. igrom slučaja komšić je kandidat, ali da nije, falatar bi umjesto njega trpio identične kritike, što ne znači da ih neće pretrpjeti za par mjeseci. znači li to da i ti hoćeš da naguziš hrvate, ili pak velika većina koji komentiraju na ovoj temi?

posljednja izjava karamatića glasi da su šefofi u bosni i hercegovini hns i on. upravo kandidatura i pobjeda željka komšića im na najslikovitiji način objašnjava da nisu šefovi i da su se malo više ufurali. to je tematika o kojoj možemo pričati do mile volje, ali vrati se u realnost, obiđi par hercegovačkih gradova i onda ćeš sa merakom glasati za komšića ili falatara.

i kao što rekoh, a više puta rekoh, PROJEKAT komšić je odgovor na takvu politiku. odgovor normalnih ljudi koji žele građansku bosnu i hercegovinu i građanski koncept.
Od Falatara ocekujem da uradi nesto za Hrvate, da izlobira dolazak nekih vecih firmi u hrvatske predjele. Kandiduje se za hrvatskog clana predsjednistva i ja ocekujem da pomogne ovom, meni bratskom, bosanskom narodu. Ja iskreno volim hrvatski narod i zelim im sve najbolje. Ako Falatar bude radio kao Komsic, tj. ne bude radio nista, osim pljuvao i sirio nacionalizam, za mene je zavrsio.

Jebo Karamatica. Svi su oni dusmani hrvatskog naroda jednako kao sto su SDA i SNSD dusmani bosnjackog i srpskog naroda.

Pobjeda Komsica nikome nista dobro nije donijela osim samom Komsicu i njegovim politickim protivnicima. Vec rekoh, Komsic, Covic, Dodik i ekipa hrane jedni druge. Ne mogu jedni bez drugih.

Komsic je sve samo ne normalan gradjanin. I veoma je upitno da su ti sto njemu daju glas normalni. Ima tu svega, normalnih i nenormalnih. Ima dosta bolesnika koji glasaju za Komsica samo zato da bi napakostili Hrvatima. A pakost ili zloba su veoma lose osobine. Odgovor na politiku HDZ-a bi bio dovesti covjeka koji ce za hrvatski narod raditi bolje nego Covic a ne dovesti nekoga sa ciljem da se Hrvati ponize. U ponizenju Hrvata kao naroda nema nicega dobrog. Komsic je imao priliku da pokaze da je bolji od HDZ-a i Covica. SDP je imao priliku. Sta su uradili za Hrvate. Veliko nista. Nisu uradili nista ni za koga, pokazali su da nisu nista bolji od SDA i HDZ. Normalni gradjani trebaju traziti bolje opcije od ovih koji su do sada bili na vlasti.
ja zaista ne znam da li ti živiš u bosni i hercegovini i da li ti pratiš političku situaciju u bosni i hercegovini od 1998. godine. šta je radio ante jelavić? što su pripadnici međunarodne zajednice tenkovima ulazili u hercegovačku banku? zbog čega ante jelavić ne smije ući u bosnu i hercegovinu?

najveća floskula i spin je kada neko kaže da je komšić homogenizirao hrvate. ne, naprosto nije tačno. ono što rade hercegovački hrvati, odnosno predstavnici hdza danas, su radili i prije 18 godina. samo sa drugom postavom ljudi, ali sa istom tematikom, pričom i politikom. ono što danas priča karamatić, ranije je pričao praljak i sve što danas rade je samo nastavak njihove poslijeratne politike.
Hrvatski nacionalisti su u velikoj diplomatskoj ofanzivi i traze izmjenu izbornog zakona. Ukljucila se Hrvatska koja o BiH govori kao o leglu terorizma. To su snazni udarci za nasu drzavu. Koji ce investitor doci u BiH nakon takvih optuzbi? Hrvati prijete da ce sve blokirati. Svi kazu da nikad u goroj situaciji nismo bili i da nam prijeti totalna blokada. U Mostaru vec odavno nema izbora.
putokaz1

#684 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

eh te ankete
u Bošnjačkom selu u kojem žive 2 Hrvata učitelja 100 ljudi ispunilo anketu za kojeg će kandidata glasati iz reda Hrvatskog Naroda
Komšić-65%
Lijanović 10%
Falatar 10%
HDZ90% 10%
HDZ 5%
Nravna da Falatr vodi na anketama u gradu Sarajevu u omjeru
40% Falatar
30% Komšić
Po 10 ili 5 % ostali
Više ljudi ispunilo anketu nego što Hrvata ima u sarajevu
Treba pratiti i ankete u Livnu,Širokom...
dezurni_ucenik

#685 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by dezurni_ucenik »

Better Man wrote:Boriša Falatar je kao vanzemaljac u pozitivnom smislu. Lik zaslužuje šasnu i ako smo ilole normalni svi ćemo glasati za njega i za Denisa Bećiorevića ako bude kandidat. Red je da imamo barem dva člana predsjedništva naconalno nepotrečena i kojima je jedini interes napredak ove zemlje i predstavljanje iste u svijetu u što boljem svjetlu.

Kako to? Becirovic za bosnjackog Borisa za hrtvatskog clana. :D
Better Man

#686 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Better Man »

dezurni_ucenik wrote:

Pa lijepo. Tako što će njih dvojica se baviti onim što treba, a ne izmišljanjem nacionalne ugrženost.
dezurni_ucenik

#687 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by dezurni_ucenik »

Better Man wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Pa lijepo. Tako što će njih dvojica se baviti onim što treba, a ne izmišljanjem nacionalne ugrženost.

A cime ce se baviti? Zar SDP nije vladao 2010-2014 i sta su uradili tada?
horkesh

#688 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by horkesh »

Bloo wrote: Svi Srbi i svi Hrvati mrze Bosnjake. Ako ne javno, onda tajno.
Bosnjaci ne mrze nikoga, vec su ugrozeni i cvijece, te samo se brane od krvozednih pripadnika ostalih koji su 100% isti i ultimativni mrzitelji svega bosnjackog i bosanskog.
:thumbup:

Ja najvolim kad neko pokušava da bude ironičan, a onda pogodi s 98,00 posto, ali i dalje ne konta da ironija nije to kad si tako blizu istine.

Ironicno, ali istinito :thumbup:
dezurni_ucenik

#689 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by dezurni_ucenik »

horkesh wrote:
Bloo wrote: Svi Srbi i svi Hrvati mrze Bosnjake. Ako ne javno, onda tajno.
:thumbup:

Ja najvolim kad neko pokušava da bude ironičan, a onda pogodi s 98,00 posto, ali i dalje ne konta da ironija nije to kad si tako blizu istine.

Ironicno, ali istinito :thumbup:

Samo sto Bosnjaci nisu napadali teritorije tudje drzave, otvarali konc logore, vrsili genocide, klali ubijali silovali.

A sto su mi najdrazi ovi nacionalno neoptereceni. Ne pripadaju nijednom toru, ali ipak Bosnjaci su im poseban trn u oku.
Bloo
Globalna šefica

#690 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bloo »

dezurni_ucenik wrote:

Samo sto Bosnjaci nisu napadali teritorije tudje drzave, otvarali konc logore, vrsili genocide, klali ubijali silovali.
Pa da uradimo vjezbu iz elementarne logike.
Posto svi Srbi i Hrvati mrze Bosnjake, te su svi odobravali to sto si naveo ili ucestvovali, zasto onda uopste pricamo o Falataru :mrgreen:
pro et contra..a čovjek Hrvat....ergo dzabe on prica nama sarene laze o buducim planovima, a u zmijskim grudima mu plamsa mrznja prema svemu bosnjackom i potajice kuje kako da ih zajebe cim se docepa vlasti...
dezurni_ucenik

#691 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by dezurni_ucenik »

Bloo wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Posto svi Srbi i Hrvati mrze Bosnjake, te su svi odobravali to sto si naveo ili ucestvovali, zasto onda uopste pricamo o Falataru :mrgreen:
pro et contra..a čovjek Hrvat....ergo dzabe on prica nama sarene laze o buducim planovima, a u zmijskim grudima mu plamsa mrznja prema svemu bosnjackom i potajice kuje kako da ih zajebe cim se docepa vlasti...
ne pricam ja o njemu da mrzi bosnjake, jer je i on sam, po vama posebnima, isto ovca koja pripada nacionalnim torovima. :mrgreen:
horkesh

#692 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by horkesh »

dezurni_ucenik wrote:

A sto su mi najdrazi ovi nacionalno neoptereceni. Ne pripadaju nijednom toru, ali ipak Bosnjaci su im poseban trn u oku.
Ne shvataš ti to. Bošnjaci su apsolutno isti kao i Srbi i Hrvati, ako ne i gori. To što to ne žele da priznaju ih samo čini još gorim.

Da samo Bošnjaci to shvate, ova država bi procvjetala.

DakleM, to trebamo potencirati u svakoj temi. Samo kroz ironiju i sarkazam, naravno, jer to pokazuje nadmoć antinacionalista.

Jest da ovdje većinom Bošnjaci pričaju o tome kako će glasati za čovjeka Hrvata, što je jedno 1.000 svjetlosnih godina udaljeno od srpsko-hrvatskog vladajućeg svjetonazora, ali nema veze. Ako nema ima primjedbu na njega, daj 'vamo vruć žig jedan, moramo stoku obilježiti na vrijeme kako treba.
Bloo
Globalna šefica

#693 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bloo »

dezurni_ucenik wrote:
Bloo wrote:
dezurni_ucenik wrote:

ne pricam ja o njemu da mrzi bosnjake, jer je i on sam, po vama posebnima, isto ovca koja pripada nacionalnim torovima. :mrgreen:
ma ne pricas... :lol:

u sustini vas dvojica i nista drugo ne znate osim siktati... :mrgreen:

velika guja i mala guja

slatko.
Bloo
Globalna šefica

#694 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bloo »

dezurni_ucenik wrote:
Better Man wrote:
A cime ce se baviti? Zar SDP nije vladao 2010-2014 i sta su uradili tada?
Topljenjem zlatnih kasika i otpustanjem 100.000 ljudi.
Dosadno mii

#695 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Dosadno mii »

Inace ne glasam, al sad se mozda prosetam do birackog mjesta
:bih:

Ne znam kako se ikom da glasati za ove jedne te iste godinama
:x
Ne mogu im face gledat na plakatima kamol glasat za njih
dezurni_ucenik

#696 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by dezurni_ucenik »

Bloo wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Bloo wrote: Pa da uradimo vjezbu iz elementarne logike.
ma ne pricas... :lol:

u sustini vas dvojica i nista drugo ne znate osim siktati... :mrgreen:

velika guja i mala guja

slatko.

Upravo tako. Posebno mi je drago replicirati vama "probudjenim" koji ste se iskopcali iz ralja nacional torova, svi su vam isti, ali ipak vi ko dzedaj ateiste volite nesto cesto da se bavite dzumama i bosnjacima.
Bloo
Globalna šefica

#697 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bloo »

Image
dezurni_ucenik

#698 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by dezurni_ucenik »

Bloo wrote:Image

Ma taj rad samo. :thumbup:
horkesh

#699 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by horkesh »

:D :D :D

E, ovo mi je vrh. Navikla, duša draga zaštićena, da ima par groupiesa koji svaki njen post prate, komentiraju, odobravaju. Sad kad ih nema - panika!

Kad joj neko odgovori kako joj se ne sviđa, naravno da nema reply-a, o ne. To treba uraditi na produhovljeni način - nisko i iz potaje. Kako ono kažu, k' o čemu...

Šta veli, sikće. I to kaže osoba koja nikad, ni na jednoj temi, nije ništa konstruktivno doprinijela, osim zajedljivih komentara na račun Bošnjaka :-)

Owww, snowflake... Kad se nema šta reći, i kad nema podrške, a šta drugo raditi nego pokušavati s istim starim zajedljivim fazonima, čak i ako su davno potrošeni.

Da ne bude zabune, tema je i dalje Boriš Falatar, bez obzira što pojedini uporno navode vodu na svoj - šta god da je to - mlin.
problemnatravunu

#700 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by problemnatravunu »

dezurni_ucenik wrote:

To je pogrešna terminologija, iz FBiH se biraju dva člana predsjedništva, i to (po izjašnjenju) jedan Bošnjak i jedan Hrvat!
Dakle nikakav bošnjački i hrvatski član predsjedništva, a još manje neko ko je "legitiman", kako to Čović i ekipa vole da mantraju!
:bih:
Locked