Dok ona mene ne tjera u shopping, neću ni ja njuannoy wrote:Pa onda nemas problemaMarlboroGold wrote: Ako bih saznao prije, onda ne bih ni pomislio na ženidbu![]()
Nego jel stvarno tjerate zene da s vama gledaju utakmice?![]()
Ili ih nedaj boze tjerate NA utakmice
![]()
Institucija braka i današnji vakat
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- MarlboroGold
#676 Re: Institucija braka i današnji vakat
- insomnia78
#677 Re: Institucija braka i današnji vakat
Problemi omladine koja zivi s roditeljima. Vodaju se petnes godina a nisu mjesec proveli skupa. I to nedje po moru, vikendicama isl kad svakako vaze druga pravila
-
zipoo
#678 Re: Institucija braka i današnji vakat
i onda te jos pita zasto samar, umjesto da odmah ustane i ispravi svoju gresku, a ne poslije drugog samara zbog pitanjaMarlboroGold wrote:Pa da, ako žena ne voli nogomet ili neće dodavati pive, nemamo šta raditi zajednoannoy wrote: opcija), ali mi se nekako cini da ljudi odustanu vec nakon prve prepreke, i da nemaju bas zelje ni volje raditi na svom braku, nego odmah hop razvod.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- cendlerbing
#680 Re: Institucija braka i današnji vakat
Annoy je moj čovjekMarlboroGold wrote:Dok ona mene ne tjera u shopping, neću ni ja njuannoy wrote:Pa onda nemas problemaMarlboroGold wrote: Ako bih saznao prije, onda ne bih ni pomislio na ženidbu![]()
Nego jel stvarno tjerate zene da s vama gledaju utakmice?![]()
Ili ih nedaj boze tjerate NA utakmice
![]()
Ne kontam što bi nedijeljenje takvih interesa bila isključivost pri biranju partnera ili opstanak odnosa...Šoping ni ja ne volim.
-
mali_balon
#681 Re: Institucija braka i današnji vakat
Prije stupanaj u brak nek oboje probaju da se zegnu u pakas....imaju i zene pomagala da ga muskarcima metnu...da kasnije ne bude sjoooo pa neeeeecccccuuuuu .......i razvode se
Cuj brak institucija eto odma greska brak je ZAJEDNICA...u instituciji vazda imamo vodju, sefa, glavnog te istitucije a u zajednici nema niko glavni, nego se sve zajedno radi pa tako i ako hoce neko da ga mece u zeljanik tako isto treba da ocekuje i da ga primi u zeljanik
Malo sarkasticno, cinicno i fuuuuuj "nacrtano" ali kazu da je pametnom i i saret dovoljan, tako da onaj ko treba da skonta skontat ce sta sam hOtio rijet
Cuj brak institucija eto odma greska brak je ZAJEDNICA...u instituciji vazda imamo vodju, sefa, glavnog te istitucije a u zajednici nema niko glavni, nego se sve zajedno radi pa tako i ako hoce neko da ga mece u zeljanik tako isto treba da ocekuje i da ga primi u zeljanik
Malo sarkasticno, cinicno i fuuuuuj "nacrtano" ali kazu da je pametnom i i saret dovoljan, tako da onaj ko treba da skonta skontat ce sta sam hOtio rijet
- insomnia78
#682 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ti mora da vosoko kotiras kao ženik
-
mishic
#683 Re: Institucija braka i današnji vakat
U BiH para pojedinci koji ne poštuju ni zakone, ni vjerske propise, ni tradiciju, ni bilo šta izuzev sebe, svog interesa, ćeifa, i prohtjeva, u svemu prave opštu zbrku. Zato mi imamo para svačega jer kao društvo nemamo uređene odnose. Jedni ne plačaju poreze, drugi ne uplaćuju socijalno i penzijsko, treći ne plačaju režije, četvrti ne poštuju saobračajne propise, peti ne idu u školu, šesti sklapaju i razvrgavaju brakove koje sami i sklope i razvrgnu, sedmi ne plačaju i zagovaraju neplačanje RTV pretplate i tako do u nedogled... Društvo je u ozbiljnoj krizi jer brak i porodica odumiru a nismo formirali institucije koje na Zapadu supstituiraju taj segment kroz brigu o djeci, starim i iznemoglim, socijalnom ambijentu i dr.
Otud ima daleko više brakova i parabrakova, džemata i paradžemata, udruženja i paraudruženja za koje zapravo niko i ne zna sem onih koji su sebi na taj način samo u svojim glavama skrojili propise, smisao, svrhu i cilj postojanja. Ovo "para" u praksi se prevodi kao ja pa ja ili ja iznad svega. Njih ne vjenčavaju ni državni ni vjerski organi nego isključivo jarani... Ti mene ja tebe, a kad "pukne tikva" ostadoše djeca, socijalni slučajevi, nerješeno mnogo pitanja ekonomskog, nasljednog, porodičnog, zdravstvenog i drugih vidova.
Otud ima daleko više brakova i parabrakova, džemata i paradžemata, udruženja i paraudruženja za koje zapravo niko i ne zna sem onih koji su sebi na taj način samo u svojim glavama skrojili propise, smisao, svrhu i cilj postojanja. Ovo "para" u praksi se prevodi kao ja pa ja ili ja iznad svega. Njih ne vjenčavaju ni državni ni vjerski organi nego isključivo jarani... Ti mene ja tebe, a kad "pukne tikva" ostadoše djeca, socijalni slučajevi, nerješeno mnogo pitanja ekonomskog, nasljednog, porodičnog, zdravstvenog i drugih vidova.
- MarlboroGold
#684 Re: Institucija braka i današnji vakat
Sad bez zajebancije, rijetko možemo imati potpuno iste interese, a nametanje je kontraproduktivno. Kad smo shopping spomenuli, očekujem da me ne tjera na to jer ga ne podnosim - osim ako joj treba pomoć da se nešto ponese. Isto tako ja nju neću nagovarati na ribolov ako joj se to ne sviđa.cendlerbing wrote: Annoy je moj čovjek![]()
Ne kontam što bi nedijeljenje takvih interesa bila isključivost pri biranju partnera ili opstanak odnosa...Šoping ni ja ne volim.
- insomnia78
#685 Re: Institucija braka i današnji vakat
O pa to su valjda osnove majku mu.
- MarlboroGold
#686 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ma imaš i one koji forsiraju...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#687 Re: Institucija braka i današnji vakat
A opet postoji neizbježni šoping, bar kad ste u braku.MarlboroGold wrote:Sad bez zajebancije, rijetko možemo imati potpuno iste interese, a nametanje je kontraproduktivno. Kad smo shopping spomenuli, očekujem da me ne tjera na to jer ga ne podnosim - osim ako joj treba pomoć da se nešto ponese. Isto tako ja nju neću nagovarati na ribolov ako joj se to ne sviđa.cendlerbing wrote: Annoy je moj čovjek![]()
Naravno, nije pod moranje da ćete ići u kupovinu cipelica, haljinica, šešira i sl., dobro, možda budeš prevoz i sjedio na nekoj klupi dok se to obavi, ali....treba otići i u nabavku kućnih potrepština, pa onda treba hamal da to iznese/unese i tako to. Mislim, ja i na tom šopingu, zijevam, neko čudno spavanje me uhvati, ali šta ću, što se mora, nije ni teško.
- annoy
#688 Re: Institucija braka i današnji vakat
Slazem se. Ne vidim kako bi uopce npr. nogomet bio neki bitan faktor povezivanja između partnera. Sad sta nas dvoje zajedno gledamo utakmicu i zblizavamo se na najdubljoj razini kad zajedno psujemo jer je netko promasio golcendlerbing wrote: Annoy je moj čovjek![]()
Ja soping volim, ali volim ici sama, jer onda ne moram razmisljati jel osobi koja je sa mnom dosadno. A volim u miru razgledati, isprobati i odluciti se.
Horor su mi oni muski koje zene vuku sa sobom pa se oni presetavaju po ducanu i zaviruju u kabine
- cendlerbing
#689 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ja u nečemu što volim nikako ne mogu uživati ako sam "natjerala" nekog da to radi il bude tu sa mnom. Jednostavno uvijek u glavi imam da je tu protiv svoje volje i to mi pokvari ćejf.MarlboroGold wrote:Sad bez zajebancije, rijetko možemo imati potpuno iste interese, a nametanje je kontraproduktivno. Kad smo shopping spomenuli, očekujem da me ne tjera na to jer ga ne podnosim - osim ako joj treba pomoć da se nešto ponese. Isto tako ja nju neću nagovarati na ribolov ako joj se to ne sviđa.cendlerbing wrote: Annoy je moj čovjek![]()
- cendlerbing
#690 Re: Institucija braka i današnji vakat
Pa, ako se ne ide navrat nanos u taj šoping, ja bi nek se on posadi s kakvim jaranom na kafu dok ja s drugaricom obavim uporedne šopinge, jer muškarcu se iz toga stalno žuri i srkletite se bezveze oboje. A meni ne smeta ni sama da to razgledam, nekad te i drugarica srkleti.Tomahawk11 wrote: A opet postoji neizbježni šoping, bar kad ste u braku.
Naravno, nije pod moranje da ćete ići u kupovinu cipelica, haljinica, šešira i sl., dobro, možda budeš prevoz i sjedio na nekoj klupi dok se to obavi, ali....treba otići i u nabavku kućnih potrepština, pa onda treba hamal da to iznese/unese i tako to. Mislim, ja i na tom šopingu, zijevam, neko čudno spavanje me uhvati, ali šta ću, što se mora, nije ni teško.
Ja više vremena volim razgledati potrepštine za kuću, nego odjeću il obuću.
- MarlboroGold
#691 Re: Institucija braka i današnji vakat
To je ok i tad treba otići. Ali kad ne trebamo, tad bih da me to zaobiđe...Tomahawk11 wrote:A opet postoji neizbježni šoping, bar kad ste u braku.MarlboroGold wrote:Sad bez zajebancije, rijetko možemo imati potpuno iste interese, a nametanje je kontraproduktivno. Kad smo shopping spomenuli, očekujem da me ne tjera na to jer ga ne podnosim - osim ako joj treba pomoć da se nešto ponese. Isto tako ja nju neću nagovarati na ribolov ako joj se to ne sviđa.cendlerbing wrote: Annoy je moj čovjek![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#692 Re: Institucija braka i današnji vakat
Rješenje tog problema je da mlada ode sama u shopping AUTOM.Tomahawk11 wrote: A opet postoji neizbježni šoping, bar kad ste u braku.
A ovo za kuću, to je zajednička tlaka - prvo sjesti, napraviti spisak
-
zipoo
#693 Re: Institucija braka i današnji vakat
Pa kada trebaju i te kucne potrepštine ne treba vise od 15 minuta. Znas zbog cega si dosao, znas gdje je, uzmes-platis i pedala. Nije kvantna fizika. A zenska moze zijevati po sopingu vazdan ne trebam joj. Kada zavrsi zovi i cao
- cendlerbing
#694 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ih, kako mi što nikad nismo bile u braku svakakvih rješenja znamo. 
- MarlboroGold
#695 Re: Institucija braka i današnji vakat
Priprema je najvažnija 
- cendlerbing
#696 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ako se mjesečno namiruješ, ono obilato, ne može ti biti baš 15 minuta, plus gužva u marketu...osjećam da si se usrkletio od same priče o ovomezipoo wrote:Pa kada trebaju i te kucne potrepštine ne treba vise od 15 minuta. Znas zbog cega si dosao, znas gdje je, uzmes-platis i pedala. Nije kvantna fizika. A zenska moze zijevati po sopingu vazdan ne trebam joj. Kada zavrsi zovi i cao
- insomnia78
#697 Re: Institucija braka i današnji vakat
Cuj ne trebas vise od 15 minuta.zipoo wrote:Pa kada trebaju i te kucne potrepštine ne treba vise od 15 minuta. Znas zbog cega si dosao, znas gdje je, uzmes-platis i pedala. Nije kvantna fizika. A zenska moze zijevati po sopingu vazdan ne trebam joj. Kada zavrsi zovi i cao
- cendlerbing
#698 Re: Institucija braka i današnji vakat
Šta ti je razlika između zelenog i iskusnog čovjekainsomnia78 wrote:Cuj ne trebas vise od 15 minuta.zipoo wrote:Pa kada trebaju i te kucne potrepštine ne treba vise od 15 minuta. Znas zbog cega si dosao, znas gdje je, uzmes-platis i pedala. Nije kvantna fizika. A zenska moze zijevati po sopingu vazdan ne trebam joj. Kada zavrsi zovi i cao![]()
-
zipoo
#699 Re: Institucija braka i današnji vakat
insomnia78 wrote:Cuj ne trebas vise od 15 minuta.zipoo wrote:Pa kada trebaju i te kucne potrepštine ne treba vise od 15 minuta. Znas zbog cega si dosao, znas gdje je, uzmes-platis i pedala. Nije kvantna fizika. A zenska moze zijevati po sopingu vazdan ne trebam joj. Kada zavrsi zovi i cao![]()
pa dobro ne bukvalno 15 minuta, ali nije vjecnost. Znas sta zelis, znas otprilike gdje je. Nema zijevanja okolo. NIje ovo mi lijepo stoji, ovo ne stoji, ove su lijepe, ove nisu. Uzmes stavis u korpu i ides dalje. Zar ne ?cendlerbing wrote:Ako se mjesečno namiruješ, ono obilato, ne može ti biti baš 15 minuta, plus gužva u marketu...osjećam da si se usrkletio od same priče o ovomezipoo wrote:Pa kada trebaju i te kucne potrepštine ne treba vise od 15 minuta. Znas zbog cega si dosao, znas gdje je, uzmes-platis i pedala. Nije kvantna fizika. A zenska moze zijevati po sopingu vazdan ne trebam joj. Kada zavrsi zovi i cao
- cendlerbing
#700 Re: Institucija braka i današnji vakat
Uvijek ti naumpadne nešto mimo spiska. Uvijek ima nešto što ćeš tražiti duže vrijeme. Uvijek ima nešto što ćeš malo proučavati i upoređivati, da se ne bi zezno kad kupuješ.