Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
- Ramzess Veliki
#676 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Od skutera mogu razmisljati samo o elektricnom za koristenje po gradu. 
-
r_faruk
#677 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
da li su cijene ovih motora realne?
https://www.olx.ba/artikal/34711591/honda-nc750x/ 2017 godiste presao 22000km, nov kosta 15500KM (polovan se prodaje se za 12700KM)
https://www.olx.ba/artikal/34930990/honda-nc750x/ 2015 godiste presao 37000km, nov kosta 17000KM (polovan se prodaje se za 13700KM)
zasto bi neko dao 12700KM za motor koji se (dogovorom cijene u radnji) nov (2019 godiste) moze dobiti za 15000KM sa 0km?
https://www.olx.ba/artikal/34711591/honda-nc750x/ 2017 godiste presao 22000km, nov kosta 15500KM (polovan se prodaje se za 12700KM)
https://www.olx.ba/artikal/34930990/honda-nc750x/ 2015 godiste presao 37000km, nov kosta 17000KM (polovan se prodaje se za 13700KM)
zasto bi neko dao 12700KM za motor koji se (dogovorom cijene u radnji) nov (2019 godiste) moze dobiti za 15000KM sa 0km?
- Ramzess Veliki
#678 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ma jasno. Realna cijena bi bila oko 10.000 KM.r_faruk wrote:da li su cijene ovih motora realne?
-
TheGodfather001
#679 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Kako se to dogovara u radnji, molim te prosvijetli me? Lično otišao u Bijeljinu da kupim Xmax-a, ponio novac - 300KM manje, ljudi se nasmijali na moju ponudu i rekli da se sve transakcije vrše preko računa ili ugovorom o kompenzaciji (što odg.lice odobrava) i da nema feninga ispod cijene, ali izaći će mi u susret pa dati popust 5% za prvi servis.... Garant sam loš pregovaračr_faruk wrote:da li su cijene ovih motora realne?
-
r_faruk
#680 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
ne znam kako je bilo kod tebe, ali meni su ponudili popust i za auto i za motor. sta da ti kazem... za motor u pocetku nisam bio siguran da li cu kupiti, onda sam morao na put i kada sam se vratio, cijena veca od one koju su mi prvobitno nudili (da sam tada uzeo predracun i uplatio kaparu, mogao sam uzeti taj model). valjda svaki trgovac ima prostor za spustanje i dizanje cijene. postoji predlozena cijena proizvodjaca (MSRP) ako se ne varam, pa se svi uklapaju za koliko nam mogu uvaliti robu. tako nekada nesto platis skuplje, nesto jeftinije.
cijene motora su otisle gore, modeli koji se prodaju po piku (a koji su mene zanimali) su kostali (novi) u prosjeku 13-15k, sada su ti isti modeli 15.5-17.1k. cijene polovnih si vidio na linkovima.
takodjer sam transakciju vrsio preko racuna, ali istaknuta cijena ne mora biti ona koju ces uplatiti, postoji prostor za cjenkanje. kada sam kupovao opremu, dali su mi 10% popusta, ustedio sam nekih 60 eura na opremi.
da ti pravo kazem, malo si me iznenadio sa ovim "prosvjetljivanjem", ja ovo (cjenkanje) dozivljavam kao najnormalniju stvar. malo citam srpske i hrvatske forume, ljudi se regularno dogovaraju oko cijene, a nekada je spuste i za 500-600 eura.
cijene motora su otisle gore, modeli koji se prodaju po piku (a koji su mene zanimali) su kostali (novi) u prosjeku 13-15k, sada su ti isti modeli 15.5-17.1k. cijene polovnih si vidio na linkovima.
takodjer sam transakciju vrsio preko racuna, ali istaknuta cijena ne mora biti ona koju ces uplatiti, postoji prostor za cjenkanje. kada sam kupovao opremu, dali su mi 10% popusta, ustedio sam nekih 60 eura na opremi.
da ti pravo kazem, malo si me iznenadio sa ovim "prosvjetljivanjem", ja ovo (cjenkanje) dozivljavam kao najnormalniju stvar. malo citam srpske i hrvatske forume, ljudi se regularno dogovaraju oko cijene, a nekada je spuste i za 500-600 eura.
-
TheGodfather001
#681 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Onda moje pregovaračke sposobnosti su na niskom nivou.r_faruk wrote:ne znam kako je bilo kod tebe, ali meni su ponudili popust i za auto i za motor. sta da ti kazem... za motor u pocetku nisam bio siguran da li cu kupiti, onda sam morao na put i kada sam se vratio, cijena veca od one koju su mi prvobitno nudili (da sam tada uzeo predracun i uplatio kaparu, mogao sam uzeti taj model). valjda svaki trgovac ima prostor za spustanje i dizanje cijene. postoji predlozena cijena proizvodjaca (MSRP) ako se ne varam, pa se svi uklapaju za koliko nam mogu uvaliti robu. tako nekada nesto platis skuplje, nesto jeftinije.
Evo vidim da Yamaha izbacuje sniženje cijena na sve modele u ponudi - popusti do 1000KM, ali sezona je gotova...
- Ramzess Veliki
#682 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Vidi se da ide jesen, zamrla tema ... 
-
hali gali halid
#683 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Jesu li jeftiniji van sezone?
- Ramzess Veliki
#684 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Svakako ... cak i kod svaba u oglasima pise "winter price".hali gali halid wrote:Jesu li jeftiniji van sezone?
Na njemackom dakako ...
-
r_faruk
#685 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
pozdrav svima, samo zelim da se zahvalim svim forumasima na savjetima koje ste bili spremni pruziti. motorce je stiglo, registrovalo se i provozalo. oprema je nabavljena (sve osim pantalona, ali valjda cu i njih naci uskoro). nadam se da ce biti kakvih lijepih dana prije nego sto nas snijeg zatrpa da se makar nagura ova kilometraza za prvi servis
.
sve u svemu, motor je Honda nc750X, manuelni. DCT je bio skuplji, mnogo skuplji po mom misljenju tako da sam se odlucio za manuelni mjenjac.
na moju visinu, motor je taman, a moze i veci.
jos jednom hvala svima,

sve u svemu, motor je Honda nc750X, manuelni. DCT je bio skuplji, mnogo skuplji po mom misljenju tako da sam se odlucio za manuelni mjenjac.
jos jednom hvala svima,
- klixoris
#686 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Cestitke i puno lijepih, sretnih kilometara ti zelim. Sa Hondom nikada nema fuler_faruk wrote:pozdrav svima, samo zelim da se zahvalim svim forumasima na savjetima koje ste bili spremni pruziti. motorce je stiglo, registrovalo se i provozalo. oprema je nabavljena (sve osim pantalona, ali valjda cu i njih naci uskoro). nadam se da ce biti kakvih lijepih dana prije nego sto nas snijeg zatrpa da se makar nagura ova kilometraza za prvi servis.
jos jednom hvala svima,![]()
Ima jos dana za vozanje. Ja racunam cijeli ovaj mjesec i iduci. Samo malo odvaditi na gasu jer se asfalt lagano hladi, pa tako i gume slabije drze. Novembar je vec kapak, mada se i tada mozes malo prosvercovati ako naleti koji topli dan
- Ramzess Veliki
#687 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Cestitam i da te dugo i pouzdano sluzi.r_faruk wrote:pozdrav svima, samo zelim da se zahvalim svim forumasima na savjetima koje ste bili spremni pruziti. motorce je stiglo, registrovalo se i provozalo. oprema je nabavljena (sve osim pantalona, ali valjda cu i njih naci uskoro). nadam se da ce biti kakvih lijepih dana prije nego sto nas snijeg zatrpa da se makar nagura ova kilometraza za prvi servis.
- exliberal-ex
#688 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
r_faruk wrote:pozdrav svima, samo zelim da se zahvalim svim forumasima na savjetima koje ste bili spremni pruziti. motorce je stiglo, registrovalo se i provozalo. oprema je nabavljena (sve osim pantalona, ali valjda cu i njih naci uskoro). nadam se da ce biti kakvih lijepih dana prije nego sto nas snijeg zatrpa da se makar nagura ova kilometraza za prvi servis.
- mali Ninja
#689 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Cestitam, da nisi ti danas vozio na crnoj nc hondi, fluorescentni detalji na kacigi?r_faruk wrote:pozdrav svima, samo zelim da se zahvalim svim forumasima na savjetima koje ste bili spremni pruziti. motorce je stiglo, registrovalo se i provozalo. oprema je nabavljena (sve osim pantalona, ali valjda cu i njih naci uskoro). nadam se da ce biti kakvih lijepih dana prije nego sto nas snijeg zatrpa da se makar nagura ova kilometraza za prvi servis.
-
r_faruk
#690 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Vozio jesam, crna jeste, ali je mat crna kaciga bez detalja. 
- Ramzess Veliki
#691 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Baci koju sliku ...r_faruk wrote:Vozio jesam, crna jeste, ali je mat crna kaciga bez detalja.
-
r_faruk
#692 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
evo ih par:Ramzess Veliki wrote:Baci koju sliku ...r_faruk wrote:Vozio jesam, crna jeste, ali je mat crna kaciga bez detalja.

- klixoris
#693 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Lijepar_faruk wrote:evo ih par:Ramzess Veliki wrote:Baci koju sliku ...r_faruk wrote:Vozio jesam, crna jeste, ali je mat crna kaciga bez detalja.
Gdje je ovo slikano, ne mogu da skontam cestu ? Izgleda mi kao juzna strana Bjelasnice, ali sam se davno tu vozao i nije bio nov asfalt
-
r_faruk
#694 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Da, juzna strana, rade cestu dio po dio, a sve do glavaticeva je sada asfaltirano. Isao sam skoro sa prijateljem biciklom do Borackog... spustali se 50 munuta
sve u svemu dobra tura...
- Ramzess Veliki
#695 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Jeeee ... imamo svoj Man TT race !!!!r_faruk wrote:Da, juzna strana, rade cestu dio po dio, a sve do glavaticeva je sada asfaltirano. Isao sam skoro sa prijateljem biciklom do Borackog... spustali se 50 munuta![]()
sve u svemu dobra tura...
I bolje !!!
- Ramzess Veliki
#696 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Imao sam jednog prijatelja, ninja pravi, crni pojas drugi dan, specijalac, prava masina, hvata otrovnice rukama i nosi kuci kao ljubimce i ne vadi im zube, znaci nicega i nikoga se ne boji ... osim sjesti stotinjak metara na motor kao suvozac. Dodjem do njega, idemo na kafu stotinjak metara dalje, kazem hajde sjedi, a on - Neka, radije cu pjesice ...
Stalno mi je prigovarao zasto vozim motor, sto ce mi to, zasto ga ne prodam i ne kupim nabrijanog Audija ili BMW-a, dzaba ja njemu objasnjavao da je to stil zivota, ne moze da shvati, kaze bijesno auto mami koke.
Jedan dan dodje i poce pricu ...
Znas, izgleda da ima nesto u tim vasim motorima ... Imam druga koji ima para, voli Audije, cim izadje nova linija on je ispred fabrike da ga kupi, onaj par godina star odmah proda - i sretnem ga skoro, on na motoru ...
Pitam ga sta ce ti to, gdje ti je onaj Audi?
- Prodao.
Kako ba prodao onakvo auto ???
- Pa vidi da ti objasnim ... uvijek sam vozio bijesna skupa auta, kad parkiram koke dodju i gledaju auto ... i shvatio sam da ne gledaju mene, nego to auto. Zato sam prodao Audija i kupio motor ... Sad gledaju u mene. Sad sam bajker.
Stalno mi je prigovarao zasto vozim motor, sto ce mi to, zasto ga ne prodam i ne kupim nabrijanog Audija ili BMW-a, dzaba ja njemu objasnjavao da je to stil zivota, ne moze da shvati, kaze bijesno auto mami koke.
Jedan dan dodje i poce pricu ...
Znas, izgleda da ima nesto u tim vasim motorima ... Imam druga koji ima para, voli Audije, cim izadje nova linija on je ispred fabrike da ga kupi, onaj par godina star odmah proda - i sretnem ga skoro, on na motoru ...
Pitam ga sta ce ti to, gdje ti je onaj Audi?
- Prodao.
Kako ba prodao onakvo auto ???
- Pa vidi da ti objasnim ... uvijek sam vozio bijesna skupa auta, kad parkiram koke dodju i gledaju auto ... i shvatio sam da ne gledaju mene, nego to auto. Zato sam prodao Audija i kupio motor ... Sad gledaju u mene. Sad sam bajker.
- DzordzHodzic
#697 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Haj hljeba ti prestani smarat
-
Throttle
-
mzungu
- Ramzess Veliki
#700 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Meni si nesto rekao?DzordzHodzic wrote:Haj hljeba ti prestani smarat