Ne, nego mi je ova kamera sa strane nekako neobicna totalno.skafiskafsnjak wrote:Jel zato sto je u oneplus 6t takavexampLe. wrote:Meni se vise svidja "teardrop notch", nego ovo.
Galaxy S9 / S9+
Moderator: Benq
-
exampLe.
#676 Re: Galaxy S9 / S9+
- skafiskafsnjak
#677 Re: Galaxy S9 / S9+
Zezam se ahaha. I meni...asimetricno nekako. Da je bar na sredini hahaexampLe. wrote:Ne, nego mi je ova kamera sa strane nekako neobicna totalno.skafiskafsnjak wrote:Jel zato sto je u oneplus 6t takavexampLe. wrote:Meni se vise svidja "teardrop notch", nego ovo.
- skafiskafsnjak
#678 Re: Galaxy S9 / S9+
Ovo mije logicnije...na sredini.
Iako...ja bih radije neku varijantu bez prednjih kamera...samo zvucnik slusalice da bude...
Iako...ja bih radije neku varijantu bez prednjih kamera...samo zvucnik slusalice da bude...
- arnes_king
#679 Re: Galaxy S9 / S9+
Meni puno lijepse izgleda sa strane nego na sredini. A pretpostavke su da ce biti na strani jer je na predstavljanju novih displeja rupica na infinity o bila na strani.skafiskafsnjak wrote:Ovo mije logicnije...na sredini.
Za ovo nisam ni znao A8S
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a8s-9432.php

- skafiskafsnjak
#680 Re: Galaxy S9 / S9+
Meni je najbolje rjesenje bez kamera naprijed. Da odrade neki mini sekundarni displej nazad da se selfiji rade sa glavnom kamerom .
A ovo sa strane kao u a8s mi toootalno bezveze.
Pa bolje da su stavili notch u tom cosku.
Koja je svrha tog slobodnog prostora izmedju kamere i okvira telefona ? Rijec je o par milimetara i nicemu ne sluze.
Notch mi je bolje rjesenje... ili bez kamera naprijed.
Naredni tel mi je vjerovatno neki huawei ili oneplus...pod uslovom da ne rade ovo.
Koja je svrha tog slobodnog prostora izmedju kamere i okvira telefona ? Rijec je o par milimetara i nicemu ne sluze.
Naredni tel mi je vjerovatno neki huawei ili oneplus...pod uslovom da ne rade ovo.
-
xplisko
#681 Re: Galaxy S9 / S9+
Meni opet se svidja sa ovom rupom u cosku, bolje nego notch jer kad gledas video mnogo manje ce smetati, okrenes telefon da ti bude rupa u donjem lijevom cosku i ne bi trebalo mnogo smetati
naravno, najbolje bi bilo da prednje kamere nema nikako, ja ionako ne slikam selfije
naravno, najbolje bi bilo da prednje kamere nema nikako, ja ionako ne slikam selfije
- Plavo-bijeli
#682 Re: Galaxy S9 / S9+
Dobro, a šta možemo očekivati u budućnosti od dizajna i mogućnosti mobitela? Za 2,3 godine, za 5,10,20? Dalje ne smijem 
- strong69
#683 Re: Galaxy S9 / S9+
Meni je najbolje rjesenje ovako kako je na S9, S9+ i Note9. Nista ja to ne bih mijenjao. Jesi li vidio onaj Xiaomi Mi Mix 3 sa kliznim mehanizmom za prednju kameru?skafiskafsnjak wrote:Meni je najbolje rjesenje bez kamera naprijed. Da odrade neki mini sekundarni displej nazad da se selfiji rade sa glavnom kamerom .
- skafiskafsnjak
#684 Re: Galaxy S9 / S9+
Ma jasta sam... vracaju se u proslost haha. Mah nije mi neko rjesenje. Deblji telefon , plus dio vise koji se moze pokvariti.strong69 wrote:Meni je najbolje rjesenje ovako kako je na S9, S9+ i Note9. Nista ja to ne bih mijenjao. Jesi li vidio onaj Xiaomi Mi Mix 3 sa kliznim mehanizmom za prednju kameru?skafiskafsnjak wrote:Meni je najbolje rjesenje bez kamera naprijed. Da odrade neki mini sekundarni displej nazad da se selfiji rade sa glavnom kamerom .
Najbolje mi je rjesenje onaj Vivo , ne znam koji je...ne znam da li je Vivo uopste. Ekran nazad ima... i pucas selfije zadnjom kamerom. Izbjegli prednju kameru, plus zadnja je vazda bolja ...samim tim selfiji bolji.
E sad, ne mora onako velik displej nazad... sto se mene tice, mogu neku vrstu ogledala... ahahah. Sve mi je bolje od ovih rupa i notcheva.
-
djama
#685 Re: Galaxy S9 / S9+
joj kad kazes ogledalo vracas me na SE k810 , k850 sto su imali ono malo ogledalo nazad tako za selfie xD
- skafiskafsnjak
#686 Re: Galaxy S9 / S9+
Pa i to mi je bolje nego ovi klizni mehanizmi.djama wrote:joj kad kazes ogledalo vracas me na SE k810 , k850 sto su imali ono malo ogledalo nazad tako za selfie xD
- arnes_king
#687 Re: Galaxy S9 / S9+
Instalirao sam beta 3 i vidim za sada nekih optimizacija u kameri. Optimizator scene sada nije poseban mod nego na automatskom nacinu ima ikonica da se upali i ugasi. Ranije nisam primjetio da radi, raspoznavao je scene ali nisam vidio razlike u slikama a sada sam testirao i ima razlike kada se upali i ugasi. Primjetim i da u live focus sada ima mogucnost slikanja gdje se koristi samo 1 kamera i gdje se koriste obe.
Tek sam instalirao pa vjerujem da cu naici na jos nekih stvarcica, uglavnom je sve bolje i bolje
Tek sam instalirao pa vjerujem da cu naici na jos nekih stvarcica, uglavnom je sve bolje i bolje
- skafiskafsnjak
#688 Re: Galaxy S9 / S9+
Aj izdrzati jos malo...sad ce januar hahha
-
djama
#689 Re: Galaxy S9 / S9+
Jutros se zeni ispraznio mob skroz i stavi ga da se puni i da ga upali mob mrtav nece nista.
Jedva nekako preko recovery udjem reset ga i sad sve normala
Jedva nekako preko recovery udjem reset ga i sad sve normala
- skafiskafsnjak
#691 Re: Galaxy S9 / S9+
Restartovo ga Anese... nista.
4h30min je SoT uglavnom...nekad 5... bezveze. Nov telefon
- Plavo-bijeli
#692 Re: Galaxy S9 / S9+
a šta bi bilo wow ?skafiskafsnjak wrote:Iskreno, ocekivao sam nesto spektakularnije.... ne znam ni ja sad tacno sta al et... rupa u ekranu umjesto notcha mi nije nesto sad ono wow ..
Čak i da naprave to nešto wow jel misliš da nas mogu 'wow'ati svake naredne godine?
- skafiskafsnjak
#693 Re: Galaxy S9 / S9+
Pa wow je ono sto je u Vivo napraviliPlavo-bijeli wrote:a šta bi bilo wow ?skafiskafsnjak wrote:Iskreno, ocekivao sam nesto spektakularnije.... ne znam ni ja sad tacno sta al et... rupa u ekranu umjesto notcha mi nije nesto sad ono wow ..![]()
Čak i da naprave to nešto wow jel misliš da nas mogu 'wow'ati svake naredne godine?
- arnes_king
#694 Re: Galaxy S9 / S9+
Koliko imas ukupno trajanja baterije? Ne mozes gledati samo SOT kod drugih ljudi i kod sebe i ocekivati iste rezultate. SOT ti najvise ovisi kako ko koristi telefon, ako imas manje SOT trebao bi imati vece ukupno trajanje i kontra.skafiskafsnjak wrote:Restartovo ga Anese... nista.
Evo ja sa svog telefona, moje "normalno koristenje" bude otprilike tako 4-5 sati SOT, ali zato 48 sati izgura. Kada se desi da sam imao dan gdje mobitel nisam ispustao iz ruku tad mi SOT bude 6-8 sati ali zato ukupno koristenje 24 sata.
Da das drugoj osobi svoj telefon sa istim postavkama iznenadio bi se kako bi razlicite rezultate baterije dobili bas radi nacina i trajanja koristenja.
E jedino ako ti se desava da imas tako mal SOT a ukupno trajanje ispod 24 sata tad imas problem i to je znak da nesto nije uredu.
Najbolje je skines betterbatterystas sa xda zadnju verziju, das dozvole onim komandama preko adb. Nakon toga mozes vidjeti ako imas sta da ti vuce bespotrebno bateriju i lakse ces znati sta je u pitanju.
Evo od nedavno kada sam malo testirao.

Kasnije mi je bixby home zabagovao jer sam ga stavio bio u ustedu energije ali je iz nekog razloga tad poceo da trosi bateriju nenormalno i bez koristenja pa mi je poslije u stand by vukao nenormalno bateriju sto se vidi na slici ispod.

- skafiskafsnjak
#695 Re: Galaxy S9 / S9+
Ja imam uvijek oko 14-15h koristenja... 4 do 5h sot.
Malo je
Malo je
- skafiskafsnjak
#696 Re: Galaxy S9 / S9+
E ja danas pricam lose, kad vidi ovaj dan. A zanimljivo, nisam ga punio kuci. Mozda mi kuci struja ne valja haahahahhaahhhaha.arnes_king wrote:
A zanimljivo, sad gledam ekran 950mah... prije bi potrosio 1100mah, a ne bih imao ovoliko sot.
Valjda zavisi od svjetline ekrana

- arnes_king
#697 Re: Galaxy S9 / S9+
To je vec bolje i normalnije. Kazem ti ja da najvise ovisi kako koristis taj dan mobitel, ne treba te puno zamarati SOT, ukoliko ti mobitel moze izdrzati cijeli dan tvog normalnog koristenja.
- skafiskafsnjak
#698 Re: Galaxy S9 / S9+
pa problem i jeste sto mi ne izdrzi ...navecer oko 18h trebam krenuti vani , imam 25-30% ....malo .arnes_king wrote:To je vec bolje i normalnije. Kazem ti ja da najvise ovisi kako koristis taj dan mobitel, ne treba te puno zamarati SOT, ukoliko ti mobitel moze izdrzati cijeli dan tvog normalnog koristenja.
Ovo se nekad desi ovako ...ali rijetko . Ukljucio sam evo battery saver da vidim ahhaha.
AL haj izdrzat nekako do ONE UI ...pa mozda se popravi
- arnes_king
#699 Re: Galaxy S9 / S9+
Nista onda cekaj pie pa odradi tad nanovo sve. A instaliraj i onaj betterbattery stats, preko njega je najlakse vidjeti sta ti pravi problem. Battery save ce ti sigurno pomoci i produziti trajanje.skafiskafsnjak wrote:pa problem i jeste sto mi ne izdrzi ...navecer oko 18h trebam krenuti vani , imam 25-30% ....malo .arnes_king wrote:To je vec bolje i normalnije. Kazem ti ja da najvise ovisi kako koristis taj dan mobitel, ne treba te puno zamarati SOT, ukoliko ti mobitel moze izdrzati cijeli dan tvog normalnog koristenja.
Ovo se nekad desi ovako ...ali rijetko . Ukljucio sam evo battery saver da vidim ahhaha.
AL haj izdrzat nekako do ONE UI ...pa mozda se popravi
- arnes_king
#700 Re: Galaxy S9 / S9+
Odlicno, samo mislim da si ofulio temuedys wrote:https://s1.imagebanana.com/file/181217/TYIKRdVl.jpg
https://www.imagebanana.com/s/1274/KTI4Alu3.html https://s2.imagebanana.com/file/181217/KTI4Alu3.jpg
da vam malo posudim baterije