Ma bitnija je "serpska volja" od demokratske prakse po kojoj vecina odlucuje. Pa tako Srbi mogu nametati svoju volju krseci sve moguce zakone kako im se kurcu cefne, a kad drugi legalno i legitimno donesu politicku odluku, kmeci se o "preglasavanju" i , kako rece onaj Djeneral "dovodjenju pred svrsen cin". Sto im je izgovor i za agresiju i genocid, za koje su se godinama pripremali.PM72 wrote:![]()
![]()
![]()
ne nego je trebalo da tih 1,2 miliona naređuje i komanduje ostalim 2,7 miliona...pa bolan više je Srba ratovalo po Gruziji i Siriji nego Bošnjaka u Siriji...samo što su oni u vašim mozgovima nešto "kul" a ovi drugi su teroristi...koji licemjeri...
Nova agresija na BIH?
- LBVIEW
#676 Re: Nova agresija na BIH?
-
markomilanov
#677 Re: Nova agresija na BIH?
Ja sam za cjelovitu bih sa etnitetima,meni je jasno šta žele srbi,ali ta njihova želja sa otcepljenjem,jednim delom je uslovljen potezima iz sarajeva,istina je da u rs bilo najviše zločina,9 januar se desi pre početka rata ,meni ne smeta ni 1.mart,ni 25.novembar,ni proslave bužimske briagade,neka svako slavi što želi,samo da ne ugrožava druge,srbi iz krajine su se igrali države,imali svoju policiju i autonomiju,gde su sada,svet se sprda proslavom 9.janura sa poštarima dinjačarima,na rs će ostati stigma vekovima.
-
PM72
#678 Re: Nova agresija na BIH?
hAZNADAR wrote:Dodik se samo populisticki prilagodio takvima kao ti.markomilanov wrote:Ne provociram,kakvu bosnu zamišljaš,imajući u vidu rat koji se dogodio,svako svoje žrtve poštuje,vi pretite ukidanjem rs,oni otcepljenem,a nijedna od tih stvari nije realna,dodik se hrani i opstaje zahvaljujući zahtevima za ukidanjanjem rs,a narod mu gladuje.
Srpska zelja za nezavisnom srpskom Bosnom ili ujedinjenjem sa maticom pocinje mnogo prije sarajevskog ukidanja na daljinski. Kao Banjalucanin i stariji valjda znam o cemu pricam i cemu sam bio svjedok. Mnogo prije Dodika i njegovih javnih prenosenja narodnih zelja - imamo na djelu osim agresije i negiranje Bosnjaka kao naroda, brisanje bosanskog prefiksa iz gradova, promjena imena gradova i naselja u BL velicine manjeg grada, pa srpski prefiks na sve moguce i nemoguce. Prvi poslijeratni predsjednik dobio izbore zahvaljuci slici u cetnickoj uniformi, i mnogo prije Dodika se javno plasira poznata krilatica kada se spominje Srbija - "Tamo smo koliko mozemo a ovdje(BiH) koliko moramo".
Plasira se prica o bosnjackom hegemonizmu kao opravdanje,...a privatno i forumski zlurado ceri konto 20% BiH. Cime se i War proslavio ovdje kada je pravio segu sa litrima benzina koliko je potrebno da se predje prava BiH.
Pa tako i tvoja navodno zelja za odcjepljenjem koja dolazi vidi cuda tek kao odgovor na sarajevske provokacije -mislim stvarno,... halo bolan,.. znam da imate stereotipe o glupanima iza brda - ali zar stvarno mislis da mozes tu pricu prodati ovdje?
Da dodam.Pocetkom septembra osnivaju se paravojne i paradrzavne SAO oblasti.11 novembra odrzava se plebiscit srpskog naroda o "ujedinjenju SAO oblasti i ostatka Jugoslavije u jedinstvenu državu srpskog naroda.Prije toga Šešelj i četnici na đurđevdanskom uranku 06.05.1991 na Palama prijete onima koji neće u veliku Srbiju...
- LBVIEW
#679 Re: Nova agresija na BIH?
Sad ce Djeneral to opravdati stra'om nejaci od ID.PM72 wrote:hAZNADAR wrote:Dodik se samo populisticki prilagodio takvima kao ti.markomilanov wrote:Ne provociram,kakvu bosnu zamišljaš,imajući u vidu rat koji se dogodio,svako svoje žrtve poštuje,vi pretite ukidanjem rs,oni otcepljenem,a nijedna od tih stvari nije realna,dodik se hrani i opstaje zahvaljujući zahtevima za ukidanjanjem rs,a narod mu gladuje.
Srpska zelja za nezavisnom srpskom Bosnom ili ujedinjenjem sa maticom pocinje mnogo prije sarajevskog ukidanja na daljinski. Kao Banjalucanin i stariji valjda znam o cemu pricam i cemu sam bio svjedok. Mnogo prije Dodika i njegovih javnih prenosenja narodnih zelja - imamo na djelu osim agresije i negiranje Bosnjaka kao naroda, brisanje bosanskog prefiksa iz gradova, promjena imena gradova i naselja u BL velicine manjeg grada, pa srpski prefiks na sve moguce i nemoguce. Prvi poslijeratni predsjednik dobio izbore zahvaljuci slici u cetnickoj uniformi, i mnogo prije Dodika se javno plasira poznata krilatica kada se spominje Srbija - "Tamo smo koliko mozemo a ovdje(BiH) koliko moramo".
Plasira se prica o bosnjackom hegemonizmu kao opravdanje,...a privatno i forumski zlurado ceri konto 20% BiH. Cime se i War proslavio ovdje kada je pravio segu sa litrima benzina koliko je potrebno da se predje prava BiH.
Pa tako i tvoja navodno zelja za odcjepljenjem koja dolazi vidi cuda tek kao odgovor na sarajevske provokacije -mislim stvarno,... halo bolan,.. znam da imate stereotipe o glupanima iza brda - ali zar stvarno mislis da mozes tu pricu prodati ovdje?
![]()
Da dodam.Pocetkom septembra osnivaju se paravojne i paradrzavne SAO oblasti.11 novembra odrzava se plebiscit srpskog naroda o "ujedinjenju SAO oblasti i ostatka Jugoslavije u jedinstvenu državu srpskog naroda.Prije toga Šešelj i četnici na đurđevdanskom uranku 06.05.1991 na Palama prijete onima koji neće u veliku Srbiju...
- General War
#680 Re: Nova agresija na BIH?
Stani malo svEdjane:hAZNADAR wrote:Dodik se samo populisticki prilagodio takvima kao ti.markomilanov wrote:Ne provociram,kakvu bosnu zamišljaš,imajući u vidu rat koji se dogodio,svako svoje žrtve poštuje,vi pretite ukidanjem rs,oni otcepljenem,a nijedna od tih stvari nije realna,dodik se hrani i opstaje zahvaljujući zahtevima za ukidanjanjem rs,a narod mu gladuje.
-Ko negira bosanjake konkretno?
-Je li dozvoljeno bosnjacima da izlaze na izbore u PC?
-Ko promjeni silne nazive ulica i imena skola i institucija po federaciji pa postavi svoje?
-Sve sto srbi imaju bosnjaci su to aminovali, i prenjeli ingerencije u BH institucije...i to upravo za vrijeme dodika.
-Gdje to srbi ne ucestvuju u vlasti? Retorika je sasvim nesto drugo, retorika na ovome forumu od nekoliko likova zajedno sa tobom da zakljuciti da je cudno sto srbi nisu vec isfurali odavdje.
War je pravio segu kao odgovor na vase ibecilne komentare i jako mu je drago te to prati...nije sto je slagao vec sto je tako..i nije prava BiH vec dio Bih gdje zive vecinom bosnjaci i gdje je isti racqu, a sve prema ustavu BiH
I navikni se vec jednom imati cetnicku uniformu u PC kao i mudjahednsku u djelu federacije nije krivicno djelo sukladno zakonu.
-
lajkujMe
#681 Re: Nova agresija na BIH?
Mozda sam neinformisan ali volio bih ako neko moze sazeti par citata ili makar ime i prezime jednog politicara iz Bosnjackog korpusa koji javno kaze da se RS treba ukinuti. U zadnjih 5 godina, i nista kvazi politicari dolaze u obzir oni jaci znaci iznad opcinskog nivoa.
Ako postoje takve izjave volio bih to znati ako ne postoje jos bolje jer samo dokazuje nesto
Ako postoje takve izjave volio bih to znati ako ne postoje jos bolje jer samo dokazuje nesto
-
markomilanov
#682 Re: Nova agresija na BIH?
Svakako da je srpska politika 90 bila pogrešna,rat bukti u hrvatskoj,jna na strani srba,vi se odlučite za savez sa hrvatima,pobegli od srba iz jugoslavije,a zovete srbe u zajednici sa hrvatima ,zašto je odbijen kutiljerov plan,doveli ste mudžahedine da prave gradjansku bih,zar je moguće da niko od vas ne pomene nijedu žrtvu drugih naroda,sve rekla ,kazala.
-
Duka Dizel
#683 Re: Nova agresija na BIH?
[quote="archi_]Dakle, zakon o državnim praznicima još nije usvojen, odnosno nije oboren stari zakon, čime stari zakon o 1.mart kao danu nezavisnosti ostaje na snazi do usvajanja novog zakona. Dokaz da se ovo podržava je da nema ambasade koja nije bila na prijemu u predsjedništvu BiH povodom dana nezavisnosti, za razliku od parade u bluci na konoj su bili iz srbije i južne osetije. [/quote]
Državni praznik bi trebalo da doživljavaju gradjani države, a ne strane ambasade.
Državni praznik bi trebalo da doživljavaju gradjani države, a ne strane ambasade.
- General War
#684 Re: Nova agresija na BIH?
Pa nije moguce, evo ja pricam o tome kao nesrbin i snebivam se..ali ovo je par istih likova koji moralisu po temama i broje srbe..pardon Ćetnike.markomilanov wrote:Svakako da je srpska politika 90 bila pogrešna,rat bukti u hrvatskoj,jna na strani srba,vi se odlučite za savez sa hrvatima,pobegli od srba iz jugoslavije,a zovete srbe u zajednici sa hrvatima ,zašto je odbijen kutiljerov plan,doveli ste mudžahedine da prave gradjansku bih,zar je moguće da niko od vas ne pomene nijedu žrtvu drugih naroda,sve rekla ,kazala.
-
archi_a
#685 Re: Nova agresija na BIH?
Državni praznik bi trebalo da doživljavaju gradjani države, a ne strane ambasade.[/quote][/quote][/quote][/quote]Duka Dizel wrote:[quote="archi_]Dakle, zakon o državnim praznicima još nije usvojen, odnosno nije oboren stari zakon, čime stari zakon o 1.mart kao danu nezavisnosti ostaje na snazi do usvajanja novog zakona. Dokaz da se ovo podržava je da nema ambasade koja nije bila na prijemu u predsjedništvu BiH povodom dana nezavisnosti, za razliku od parade u bluci na konoj su bili iz srbije i južne osetije.
I građani i ambasade. Pa doživljavajte! Poštujte zakone. Nije švedski stol.
Last edited by archi_a on 13/01/2018 18:27, edited 2 times in total.
- arzuhal
#686 Re: Nova agresija na BIH?
Administrativne jedinice (opštine, kantoni, entiteti) države u kojoj vrijede, odnosno i dalje su na snazi neki (stari) zakoni (dok se ne donesu novi), kao i spomenuti Zakon o praznicima, trebaju, prije svega, da provode i poštuju te zakone i propise, a onda će i narod, više-manje, "doživljavati" nešto kao praznik (ili neće, a i ne mora, dok se ne donese novi zakon). Ali zna se ko mora is/poštovati formalno propise.Duka Dizel wrote:Državni praznik bi trebalo da doživljavaju gradjani države, a ne strane ambasade.archi_ wrote:Dakle, zakon o državnim praznicima još nije usvojen, odnosno nije oboren stari zakon, čime stari zakon o 1.mart kao danu nezavisnosti ostaje na snazi do usvajanja novog zakona. Dokaz da se ovo podržava je da nema ambasade koja nije bila na prijemu u predsjedništvu BiH povodom dana nezavisnosti, za razliku od parade u bluci na konoj su bili iz srbije i južne osetije.
Sramotno je da strane ambasade pokazuju poštivanje zakona države u kojoj su u diplomatskoj misiji, te time pokazuju kako se poštuje pravna država, a sami dijelovi te države i njeni zvaničnici te zakone gaze i ne poštuju.
-
markomilanov
#687 Re: Nova agresija na BIH?
Ako ja kažem da su se bošnjaci borili za muslimansku državu,kalifat,etničku čistu državu,da žele šerijat, što naravno nije tačno,pa ih zovem u zajedničku državu,naravno da me neće blagonakolno gledati.
- muha_sa
#688 Re: Nova agresija na BIH?
markomilanov wrote:Ako ja kažem da su se bošnjaci borili za muslimansku državu,kalifat,etničku čistu državu,da žele šerijat, što naravno nije tačno,pa ih zovem u zajedničku državu,naravno da me neće blagonakolno gledati.
nisi u pravu
-
amko761
#689 Re: Nova agresija na BIH?
To je nedavno potvrdio i Bakir Izetbegović na promociji filma "Alija Izetbegović posljednji bedem Islama".
Može Muha biti sarkastičan i možemo se mi lagati, ali navedeno je istina
Može Muha biti sarkastičan i možemo se mi lagati, ali navedeno je istina
Last edited by amko761 on 13/01/2018 18:36, edited 1 time in total.
-
markomilanov
#690 Re: Nova agresija na BIH?
Pa možda i grešim,Abu Hamza,Abu ovaj ,Abu onaj.muha_sa wrote:markomilanov wrote:Ako ja kažem da su se bošnjaci borili za muslimansku državu,kalifat,etničku čistu državu,da žele šerijat, što naravno nije tačno,pa ih zovem u zajedničku državu,naravno da me neće blagonakolno gledati.
nisi u pravuza sve što si nabrojo bošnjaci su se borili
- muha_sa
#691 Re: Nova agresija na BIH?
markomilanov wrote:Pa možda i grešim,Abu Hamza,Abu ovaj ,Abu onaj.muha_sa wrote:markomilanov wrote:Ako ja kažem da su se bošnjaci borili za muslimansku državu,kalifat,etničku čistu državu,da žele šerijat, što naravno nije tačno,pa ih zovem u zajedničku državu,naravno da me neće blagonakolno gledati.
nisi u pravuza sve što si nabrojo bošnjaci su se borili
-
Duka Dizel
#692 Re: Nova agresija na BIH?
Srbi u BiH ne mogu da dožive 1.mart kao svoj praznik ni uz pomoć najsavremenijih tehnika koncentracije, meditacije i milovanja obrva i trepavica.archi_a wrote:
- jao_situacije
#693 Re: Nova agresija na BIH?
abu bake i el bake
- muha_sa
#694 Re: Nova agresija na BIH?
i ne trebajuDuka Dizel wrote:Srbi u BiH ne mogu da dožive 1.mart kao svoj praznik ni uz pomoć najsavremenijih tehnika koncentracije, meditacije i milovanja obrva i trepavica.archi_a wrote:
-
archi_a
#695 Re: Nova agresija na BIH?
Ne moraš ti to govoriti, to za tebe govore tvoji predsjednici, a vi mašete zastavama za njih. A sudovi nisu tako ni rekli niti potvrdili.markomilanov wrote:Ako ja kažem da su se bošnjaci borili za muslimansku državu,kalifat,etničku čistu državu,da žele šerijat, što naravno nije tačno,pa ih zovem u zajedničku državu,naravno da me neće blagonakolno gledati.
Ovo što govorimo mi i naši predstavnici za politiku i nastanak entiteta rs, dokazali su i sudovi i tako rekli. A vi koji i dalje nastavljate da opravdavate i taj sistem koji su uspostavili karadžić, krajišnik, plavšička.... Vi koji i dalje nastavljate da dižete u nebesa, mladića kao heroja, negirate genocid, masovne grobnice, vi sami stigmatizirate vaš cjelokupni narod. Vi sami gospodo stavljate sebi stigmu genocidnog naroda podržavajući, slaveći ove likove i braneći njihova djela.
A ja ti još jednu stvar garantujem, da su u Daytonu u vrijeme pregovora i potpisivanja sporazuma bili dostupni dokazi o broju ubijenih u Srebrenici, o broju masovnih grobnica, primarnih, sekundarnih, tercijarnih....... Garantujem ti da entitet rs ne bi danas postojao!! A ti pričaj šta hoćeš.
-
markomilanov
#696 Re: Nova agresija na BIH?
Kakvi su vernici bili muslimani pre rata,mnogi srbi komunisti,postali su najveći vernici,pljuvali po crkvi a posle se nije moglo ući u crkvu od njih,u novom pazaru je mnog objekata gde se ne služi alkohol,kako je u sarajevu.
- Bloo
- Globalna šefica
#697 Re: Nova agresija na BIH?
Dostupni kome?archi_a wrote:Ne moraš ti to govoriti, to za tebe govore tvoji predsjednici, a vi mašete zastavama za njih. A sudovi nisu tako ni rekli niti potvrdili.markomilanov wrote:Ako ja kažem da su se bošnjaci borili za muslimansku državu,kalifat,etničku čistu državu,da žele šerijat, što naravno nije tačno,pa ih zovem u zajedničku državu,naravno da me neće blagonakolno gledati.
Ovo što govorimo mi i naši predstavnici za politiku i nastanak entiteta rs, dokazali su i sudovi i tako rekli. A vi koji i dalje nastavljate da opravdavate i taj sistem koji su uspostavili karadžić, krajišnik, plavšička.... Vi koji i dalje nastavljate da dižete u nebesa, mladića kao heroja, negirate genocid, masovne grobnice, vi sami stigmatizirate vaš cjelokupni narod. Vi sami gospodo stavljate sebi stigmu genocidnog naroda podržavajući, slaveći ove likove i braneći njihova djela.
A ja ti još jednu stvar garantujem, da su u Daytonu u vrijeme pregovora i potpisivanja sporazuma bili dostupni dokazi o broju ubijenih u Srebrenici, o broju masovnih grobnica, primarnih, sekundarnih, tercijarnih....... Garantujem ti da entitet rs ne bi danas postojao!! A ti pričaj šta hoćeš.
- jao_situacije
#698 Re: Nova agresija na BIH?
u mojoj zgradi komšije srbi slave 1. martDuka Dizel wrote:Srbi u BiH ne mogu da dožive 1.mart kao svoj praznik ni uz pomoć najsavremenijih tehnika koncentracije, meditacije i milovanja obrva i trepavica.archi_a wrote:
doduše oni su "alijini srbi" koje su pravi srbi gađali granatama i snajperima 4 godine
- Bloo
- Globalna šefica
#699 Re: Nova agresija na BIH?
Koliko Bosnjaka iz Fed je ikada.otislo onako turisticki u banja luku?Duka Dizel wrote:Srbi u BiH ne mogu da dožive 1.mart kao svoj praznik ni uz pomoć najsavremenijih tehnika koncentracije, meditacije i milovanja obrva i trepavica.archi_a wrote:
Da ih znas...
-
markomilanov
#700 Re: Nova agresija na BIH?
Rusima koji su dolazili da ratuju,nisu bili neki vernici,za razliku od mudžahedina,koliko su uticali na bošnjački narod.markomilanov wrote:Kakvi su vernici bili muslimani pre rata,mnogi srbi komunisti,postali su najveći vernici,pljuvali po crkvi a posle se nije moglo ući u crkvu od njih,u novom pazaru je mnog objekata gde se ne služi alkohol,kako je u sarajevu.