Nastavak UZPa
- Sanjarko
#676 Re: Nastavak UZPa
Ima i politicara za to samo nisu aktivni. Mozda se aktiviraju mozda ne. 
- horkesh
#677 Re: Nastavak UZPa
Ko, Haris Silajdžić ili Mirnes Ajanović? I daj te mape, brate, da tabirimo.Vizionar 1985 wrote:Ima i politicara za to samo nisu aktivni. Mozda se aktiviraju mozda ne.
- Sanjarko
#678 Re: Nastavak UZPa
Ima samo da se zna a karte ne dam. A to sto neki od vas ograniceno razmisljate nije moj problem. Neka i dalje 1/3 Hrvati svega ekskluzivno uzimaju tako da nemoze recimo ni Boshnjak ni Srbin biti ministar finansija BiH i FBiH, nego mora to biti Hrvat.horkesh wrote:Ko, Haris Silajdžić ili Mirnes Ajanović? I daj te mape, brate, da tabirimo.Vizionar 1985 wrote:Ima i politicara za to samo nisu aktivni. Mozda se aktiviraju mozda ne.
- Sanjarko
#679 Re: Nastavak UZPa
A o ostalima da ne govorim.Vizionar 1985 wrote:Ima samo da se zna a karte ne dam. A to sto neki od vas ograniceno razmisljate nije moj problem. Neka i dalje 1/3 Hrvati svega ekskluzivno uzimaju tako da nemoze recimo ni Boshnjak ni Srbin biti ministar finansija BiH i FBiH, nego mora to biti Hrvat.horkesh wrote:Ko, Haris Silajdžić ili Mirnes Ajanović? I daj te mape, brate, da tabirimo.Vizionar 1985 wrote:Ima i politicara za to samo nisu aktivni. Mozda se aktiviraju mozda ne.
- Sanjarko
#680 Re: Nastavak UZPa
A u RS nek vam i dalje pravo na jezik itd., zabranjuju i nek i dalje vas preglasavaju itd.
- Sanjarko
#681 Re: Nastavak UZPa
A konstitutivni smo navodno svi a mi gdje smo oni traze konstitutivnost i vise cak od toga a gdje su oni nek se mi ne mozemo skoro zaposliti nikako a i ima nas na prste zaposlenih po institucijama gdje su oni.Vizionar 1985 wrote:A u RS nek vam i dalje pravo na jezik itd., zabranjuju i nek i dalje vas preglasavaju itd.
- Sanjarko
#682 Re: Nastavak UZPa
Nek nas p-caju i dalje i povremeno malo im se omakne pa navale na nas. Moze im se.
- madner
#683 Re: Nastavak UZPa
Sta je bilo?Gojeni H wrote:I, sta bi s Ukrajinom, pasha?madner wrote: Neozbiljan si ako ti se mora crtati, ali jos jednom, zastita medjunarodnih granica je do Trumpa bila maksima USA vanjske politike u Evropi.
Domet je Njemacka i to je to. Sve ostale granice su upitne.
Nas sto se tice, bitno je samo koliko je zemlja seksi nama i buducim generacijama. Prevelikom broju BiH nikada nece biti domovina.
Ne moze se drustvo izgradjivati sa ljudima sa kojima se ne moze ostvariti konsenzus ni oko toga sta je pravedno.
Rusija je pod sankcijama, uslov da se iste ukinu jeste povratak svih okupiranih podrucja.
Vecina mora nametnuti pravedan poredak, htjela to manjina ili ne. To je test da li smo nacija ili Kurdi.
- Sanjarko
#684 Re: Nastavak UZPa
Ovo je recimo nekakav plan B, rezervni plan i kao sto sam rekao ici ce milom ili silom, zavisno od mile ili sile, zavisno od sila prilika.Vizionar 1985 wrote:A karta ima, i ako dodze do toga ici ce i podjela po njoj, milom ili silom zavisno sta bude i ko bude sta htjeo milom ili silom.
- Sanjarko
#685 Re: Nastavak UZPa
A mozda i ne. Jer odlaze mnogi da ne kazem svi kako se vidi po demografiji, pa se ne aktivira nista, ni karte, ni politicari, ni plan. Ali onda ste pred izumiranjem.Vizionar 1985 wrote:Ovo je recimo nekakav plan B, rezervni plan i kao sto sam rekao ici ce milom ili silom, zavisno od mile ili sile, zavisno od sila prilika.Vizionar 1985 wrote:A karta ima, i ako dodze do toga ici ce i podjela po njoj, milom ili silom zavisno sta bude i ko bude sta htjeo milom ili silom.
- horkesh
#686 Re: Nastavak UZPa
Pa ti sam sebe trostruko citiraš. Tebi vazdan veselo, niko ti ne treba 
- Point.
#687 Re: Nastavak UZPa
Bilo kakvu kartu sa podjelom BiH si možete zabiti duboko u dupe. To je u suštini jedino i što možete sa njom.
- Sanjarko
#688 Re: Nastavak UZPa
Pa ako se RS krene odvajati uz podrsku Srbije i Rusije, logikom Hrvata ce se i oni htjeti odvajati sami ili uz podrsku Hrvatske pa cemo silom prilika biti prisiljeni na podjelu od koje susjedi i komsije ne odustaju.Point. wrote:Bilo kakvu kartu sa podjelom BiH si možete zabiti duboko u dupe. To je u suštini jedino i što možete sa njom.
- Sanjarko
#689 Re: Nastavak UZPa
horkesh wrote:Pa ti sam sebe trostruko citiraš. Tebi vazdan veselo, niko ti ne treba
Pa da povezem svoje postove i misli tako da znaju svi sta sam htjeo da kazem a da ne moram da editujem postove.
PS. Nego brate ciji si da li si od brace Vehabija ili brace Srba jer se samo oni tako bracaju ovdje kako znam.
PPS. Mi ostali se komsijamo, prijateljamo i slicno, slabo se bracamo, malo ko se braca i kad se braca ne braca se nego se bruda.
PPPS. Ovdje se kolegamo ponekad.
- Sanjarko
#690 Re: Nastavak UZPa
Halali mi kolega ako nisi brat neki, bilo koji i ako sam te uvrijedio kolega.Vizionar 1985 wrote:horkesh wrote:Pa ti sam sebe trostruko citiraš. Tebi vazdan veselo, niko ti ne treba![]()
Pa da povezem svoje postove i misli tako da znaju svi sta sam htjeo da kazem a da ne moram da editujem postove.
PS. Nego brate ciji si da li si od brace Vehabija ili brace Srba jer se samo oni tako bracaju ovdje kako znam.
PPS. Mi ostali se komsijamo, prijateljamo i slicno, slabo se bracamo, malo ko se braca i kad se braca ne braca se nego se bruda.
PPPS. Ovdje se kolegamo ponekad.
- horkesh
#691 Re: Nastavak UZPa
Jel' to ista logika k'o '92. i '93? Pa majku im, kako tad ta logika krahira.Vizionar 1985 wrote:Pa ako se RS krene odvajati uz podrsku Srbije i Rusije, logikom Hrvata ce se i oni htjeti odvajati sami ili uz podrsku Hrvatske pa cemo silom prilika biti prisiljeni na podjelu od koje susjedi i komsije ne odustaju.Point. wrote:Bilo kakvu kartu sa podjelom BiH si možete zabiti duboko u dupe. To je u suštini jedino i što možete sa njom.
A. ko smo to mi, molim te? Hajvani koji i dalje žive u Bosni? Mrcine koje se odupiru tvojoj neumoljivoj logici podjele?Vizionar 1985 wrote: A mozda i ne. Jer odlaze mnogi da ne kazem svi kako se vidi po demografiji, pa se ne aktivira nista, ni karte, ni politicari, ni plan. Ali onda ste pred izumiranjem.
Možeš, pobogu, editovati post i dopuniti ga, a ne sam sebe citirati, ali hajd', ima nas svakakvih.
- Sanjarko
#692 Re: Nastavak UZPa
Znaci ostaviti ce te na cjedilu USK i Srebrenicu ako se krenu odvajati, a kao sto vidite nece sa nama, jer da hoce ne bi u rat protiv nas krenuli i nase istrebljenje, zar ne.Vizionar 1985 wrote:Pa ako se RS krene odvajati uz podrsku Srbije i Rusije, logikom Hrvata ce se i oni htjeti odvajati sami ili uz podrsku Hrvatske pa cemo silom prilika biti prisiljeni na podjelu od koje susjedi i komsije ne odustaju.Point. wrote:Bilo kakvu kartu sa podjelom BiH si možete zabiti duboko u dupe. To je u suštini jedino i što možete sa njom.
- Sanjarko
#693 Re: Nastavak UZPa
horkesh wrote:...
Koja logika. Nece sa nama i u rat su krenuli jer nece sa nama. Ono kad govore hocemo se odcijepiti itd., hoces rec lazu.Jel' to ista logika k'o '92. i '93? Pa majku im, kako tad ta logika krahira.
Svi smo pred izumiranjem skoro. Njih rat sj-bao koji su oni poceli za neke njihove ciste teritorije i velike teritorije samo njihove da samo njima pripadaju, kao i nas u koji smo krenuli silom prilika, kao i ovo mrcvarenje nakon rata koje zovemo rahat patnja. Ali ako vam se pati i ako ste mazohisti ko sam ja da vas sprecavam u zelji za mazohizmom i patnjom. Mi se odnosi i na vas i na mene kao grupu pro Bosanci, Boshnjaci i Bosanci i svi drugi koji su za Bosnu.A. ko smo to mi, molim te? Hajvani koji i dalje žive u Bosni? Mrcine koje se odupiru tvojoj neumoljivoj logici podjele?
Možeš, pobogu, editovati post i dopuniti ga, a ne sam sebe citirati, ali hajd', ima nas svakakvih.
Podijeliti su htjeli susjedi i komsije i uspjeli su u tome kao sto vam karte pokazuju.
Za editiranje sta vam ja mogu pojedincima kada kreativno ne razmisljate i zelite da svi budemo po istom kalupu tj. jednoumlje.
- horkesh
#694 Re: Nastavak UZPa
Ukratko, još jedan Bošnjo kojeg je rat odveo u zemlje prvog svijeta, a koji sad, i ne pomišljajući da se vrati i tamo se bori za napredak, nama pametuje kako ćemo sami sebi biti krivi ako ne poslušamo njegove mudre savjete i napadnemo prvi/podijelimo Bosnu. Jer, naravno, plan postoji, samo treba svi da se posafamo po njemu i sve će biti OK.
Hajd', barem ne predlažeš otvoreni rat preko tuđih leđa (barem se nadam).
To "jednoumlje" u vid nespammanja prakticiraju i na zapadnim forumima, ali dobar pokušaj
To "jednoumlje" u vid nespammanja prakticiraju i na zapadnim forumima, ali dobar pokušaj
- Sanjarko
#695 Re: Nastavak UZPa
Ja sam ovdje bolan u Zenici i patim se u ovoj vasoj jb-noj rahat patnji i sve mi je gore kao i mojoj porodici i meni. Obolio sam i psihicki i fizicki u ovoj vasoj rahat patnji jb-noj kao i zbog rata i napada na mene i moju porodicu od strane susjeda i komsija koji su htjeli uzeti i ono malo jada sta imamo i gdje smo mi bili vecina a oni manjina, a nesto su u tome i uspjeli pa su ta podrucja puna masovnih grobnica od Prijedora do Bijeljine od Bijeljine do Trebinja i od Trebinja do Livna cak malo i povrh Livna, i taj rat kao i ova rahat patnja ce me u grob otjerati i tjera me u grom i to ne prirodnom smrcu da umrem nego da ruku na sebe dignem.horkesh wrote:Ukratko, još jedan Bošnjo kojeg je rat odveo u zemlje prvog svijeta, a koji sad, i ne pomišljajući da se vrati i tamo se bori za napredak, nama pametuje kako ćemo sami sebi biti krivi ako ne poslušamo njegove mudre savjete i napadnemo prvi/podijelimo Bosnu. Jer, naravno, plan postoji, samo treba svi da se posafamo po njemu i sve će biti OK.
Ja nigdje rat ne predlazem. Gdje je post da sam rat predlozio i da sam nekoga huskao na rat. Pa nisam vam ja premijer Srbije Aleksandar Vucic koji je narod huskao na rat i rat predlagao, istrebljenje i sve ostale gadosti.
Nije nespamovanje to jednoumlje nego je istina. Hocete da svi isto mislimo i budemo po istom kalupu a navodno ste demokrate i borite se za demokratiju.
- Sanjarko
#696 Re: Nastavak UZPa

Evo vam jb-na karta, i kao sto vidite car je go po karti, u ovom slucaju je podjeljen.
- Sanjarko
#697 Re: Nastavak UZPa
Ovo istocno se zelenilo prije a sada se plavi i sada je skoro skroz pusto, kao i ovo narandzasto i plavo, bivse plavo i crveno sada je isto tako skoro skroz pusto, a polako se i ovo zeleno prazni, i malo im a pusto, jos sve se opstruise [koci] od strane ovih sto im je malo sta imaju a sto je skoro pusto.Vizionar 1985 wrote:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... c_2013.png
Evo vam jb-na karta, i kao sto vidite car je go po karti, u ovom slucaju je podjeljen.
- Sanjarko
#698 Re: Nastavak UZPa
Nego mi je najbolje mozda za ovo malo para sta imam za koje sam sebi nesto opreme za kreativni rad htjeo kupiti da sebi kupim pasos i da se ispalim i ja iz ove drzave kao pola clanova moje porodice i pola stanovnika ove drzave.
- Sanjarko
#699 Re: Nastavak UZPa
Je li vam to cilj. Egzodus. Ako jest sjajan posao radite i svaka vam cast.Vizionar 1985 wrote:Nego mi je najbolje mozda za ovo malo para sta imam za koje sam sebi nesto opreme za kreativni rad htjeo kupiti da sebi kupim pasos i da se ispalim i ja iz ove drzave kao pola clanova moje porodice i pola stanovnika ove drzave.
- horkesh
#700 Re: Nastavak UZPa
Opet lik sam sebe citira, pa šta udišete vi u ZeniciVizionar 1985 wrote:Je li vam to cilj. Egzodus. Ako jest sjajan posao radite i svaka vam cast.Vizionar 1985 wrote:Nego mi je najbolje mozda za ovo malo para sta imam za koje sam sebi nesto opreme za kreativni rad htjeo kupiti da sebi kupim pasos i da se ispalim i ja iz ove drzave kao pola clanova moje porodice i pola stanovnika ove drzave.