moze li to malo argumentovanijebeni-bu-man wrote:Ma ti si puko smrle
Ovako samo na suho ad hominem opaliti. ne ide moj druze vrli.
moze li to malo argumentovanijebeni-bu-man wrote:Ma ti si puko smrle
Zar moram tvoje gluposti argumentovatiSmrcak15 wrote:moze li to malo argumentovanijebeni-bu-man wrote:Ma ti si puko smrlepuko si zbog toga i toga, dokaz je to i to
Dope_Man wrote:''I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova vjera slobodno ispovijedati ne mogne. Pa ako se okane, onda neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje.''
''Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji! - Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. - Allah zna, a vi ne znate.''
''Vjernici koji se ne bore - osim onih koji su za borbu nesposobni - nisu jednaki onima koji se na Allahovu putu bore imecima svojim i životima svojim. One koji se budu borili ulažući imetke svoje i živote svoje Allah će odlikovati čitavim stepenom nad onima koji se ne budu borili, i On svima obećava lijepu nagradu. Allah će borcima, a ne onima koji se ne bore, dati veliku nagradu''
itd.. itd.. itd.. nestace memorije na klixovom serveru prije nego se strpa sva ''milost'' abrahamskog tirana ovdje.
Mada.. mogli bi se reci da nisi nasilan ako licno ne radis, vec samo naredjujes da tvoji podanici cine nasilje.
S tim da smo dovoljno vec na ovoj temi spominjali i slucajeve gdje doticni sam ubija.. ali nas voli.
sta je problem ako kaze dozovljava ti se borba protiv mnogobozaca koji vas muce ubijaju, protjeruju''I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova vjera slobodno ispovijedati ne mogne. Pa ako se okane, onda neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje"
a mozda su i treba sjesti na pod pa da ih sviju prekolju kao ovce''Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji!
sta je problem odbranbeni rat, znaci po tebi trebas da sjedes i da te muce, kolju, ubijaju, siluju pljackaju progone a da niko prstom ne makne, jeli tako dopirani???''Vjernici koji se ne bore - osim onih koji su za borbu nesposobni - nisu jednaki onima koji se na Allahovu putu bore imecima svojim i životima svojim. One koji se budu borili ulažući imetke svoje i živote svoje Allah će odlikovati čitavim stepenom nad onima koji se ne budu borili, i On svima obećava lijepu nagradu. Allah će borcima, a ne onima koji se ne bore, dati veliku nagradu''
a ne ne, po tebi treba da bude, nesmije se niko oduprijeti svi morati biti pacifisti, nema veze sto ces vas sviju poklati ko ovce i protjeratiitd.. itd.. itd.. nestace memorije na klixovom serveru prije nego se strpa sva ''milost'' abrahamskog tirana ovdje.
znaci Churchil kada je inspirisajucim govorom bodrio britance protiv nazista koji su ludo bombardirali London je fakticki je nasilan govor koji promovise nasilje, i treba churchila osuditi za takve govore jer je bodrio svoj narod da se bori protiv okupatoraMada.. mogli bi se reci da nisi nasilan ako licno ne radis, vec samo naredjujes da tvoji podanici cine nasilje.
ma sve i da hoces nemozes nista valjano donijeti, pa zato i kazembeni-bu-man wrote:Zar moram tvoje gluposti argumentovatiSmrcak15 wrote:moze li to malo argumentovanijebeni-bu-man wrote:Ma ti si puko smrlepuko si zbog toga i toga, dokaz je to i to

Dope_Man wrote:Pametnjakovicu, i ti i patriota. Kad se uhvatite porediti covjeka sa reakcijama svog boga, razmisljate li imalo glavom? Time automatski govorite da je bog na nivou rezonovanja covjeka. Ljudi su, po vasim knjigama, prilicno glupi i nevazni u poredjenju sa vasim bogom koji je premudar i nenadjebivo pametan. Zato se od njega mora ocekivati bolje i pametnije rjesenje od stalnog ratovanja sa svima sa kojima se ne slaze. Nema nikakvog smisla porediti umno ogranicenog Churchila (ogranicenog u poredjenju sa bogom, kao sto su svi prema vasoj definiciji, ne ogranicenog u smislu da mu fali koja daska u glavi).
I onda jos ovdje uzmeet tvrditi da je napisao savrsenu kjigu (ovo samo za muslimane, krscani to ne tvrde). Sta je ovdje savrseno, sta je ovdje mudrost, cemu sluzi osim sirenju mrznje ka drugima i pozivanju na krvoprolice. Zar ovako jadno mora da pise savrseno bice? Pa u samom pisanju se vidi nemoc i agresivnost koja iz nje proizilazi.
Hiljade filozofa su napisali daleko bolje knjige o ustrojstvu drustva, o ponasanju covjeka.. hiljade pisaca je pisalo daleko bolje knjige u kojima opisuju razne dogadjaje od ovih gluposti koje je Muhamed diktirao svojim poslusnicima u pokusaju da opravda svoju politicku moc.
ja razmisljam, ti razmisljas ali skroz u pogresnom smjeru.Kad se uhvatite porediti covjeka sa reakcijama svog boga, razmisljate li imalo glavom?
ajet 28 govori o mnogobozcima koji imali vlast nad Kabom koju je sagradio Ibrahim i ismail, da bi mnogobozci preuzelo to natrpali su idola bog samo zna koliko , a zene su im gole hodale okolo Kabe kad su svoj nakardni hadzdz obavljali.Sta je ovdje savrseno, sta je ovdje mudrost, cemu sluzi osim sirenju mrznje ka drugima i pozivanju na krvoprolice.
kako bolje, po cemu bolje??.. hiljade pisaca je pisalo daleko bolje knjige u kojima opisuju razne dogadjaje od ovih gluposti koje je Muhamed diktirao svojim poslusnicima u pokusaju da opravda svoju politicku moc
mali jomu wrote:
Sve ima svoj "proizvod"...... u znanju-u ne znanju, u razumijevanju-u ne razumijevanju, u vjerovanju-u ne vjerovanju.
Boli nas uvo.mali jomu wrote:mali jomu wrote:
Sve ima svoj "proizvod"...... u znanju-u ne znanju, u razumijevanju-u ne razumijevanju, u vjerovanju-u ne vjerovanju.
Nesto sam ovdje izostavio..... zna li neko sta ?
Smrcak15 wrote:
nego hocu da i ti i svi vi ostali sa foruma krenetem putem koji vodi u Raj, putem koji donosi srecu na ovom i buducem svijetu.
Sad ce ti Smrle dati adekvatne dokaze da AC/DC znaci Anti Christ Devil ChildJVC wrote:Smrcak15 wrote:
nego hocu da i ti i svi vi ostali sa foruma krenetem putem koji vodi u Raj, putem koji donosi srecu na ovom i buducem svijetu.![]()
Sve je mogucebeni-bu-man wrote: Sad ce ti Smrle dati adekvatne dokaze da AC/DC znaci Anti Christ Devil Child![]()
![]()
![]()
i onda mene proziva da ga argumentujem sto sam mu reko da je pukoJVC wrote:Sve je mogucebeni-bu-man wrote: Sad ce ti Smrle dati adekvatne dokaze da AC/DC znaci Anti Christ Devil Child![]()
![]()
![]()
svakOJakih nebuloza sam procitao u njegovim postovima.
Sada zamisli sebe, vjeruješ u Allaha itd, dođe ti neko i kaže da od tog dana Allah više ne važi, ima drugi bog (ili drugi bogovi) i ako ih ne prihvatiš, već će se pronaći način da promijeniš mišljenje. Ti bi rekao "Nema problema" i odmah promijenio religiju.Smrcak15 wrote:sta je problem ako kaze dozovljava ti se borba protiv mnogobozaca koji vas muce ubijaju, protjeruju
Ne glupiraj se ac dc je izvadjeno iz struje, alternating current AC dok je direct current DCbeni-bu-man wrote:Sad ce ti Smrle dati adekvatne dokaze da AC/DC znaci Anti Christ Devil ChildJVC wrote:Smrcak15 wrote:
nego hocu da i ti i svi vi ostali sa foruma krenetem putem koji vodi u Raj, putem koji donosi srecu na ovom i buducem svijetu.![]()
![]()
![]()
![]()
Smrcak15 wrote:
Ne glupiraj se ac dc je izvadjeno iz struje, alternating current AC dok je direct current DC
Neznam kako se kaze to na bosanski da nije mozda jednosmjerna i dvosmjerna struja...nagadjam sad
Hakiz wrote:Sada zamisli sebe, vjeruješ u Allaha itd, dođe ti neko i kaže da od tog dana Allah više ne važi, ima drugi bog (ili drugi bogovi) i ako ih ne prihvatiš, već će se pronaći način da promijeniš mišljenje. Ti bi rekao "Nema problema" i odmah promijenio religiju.Smrcak15 wrote:sta je problem ako kaze dozovljava ti se borba protiv mnogobozaca koji vas muce ubijaju, protjeruju
Naravno da ne bi.
E, isto tako ni oni koi su vjerovali u neke bogove pa im došli muslimani i rekli da njihovi bogovi od tog dana više ne važe, samo je Allah u igri, nisu tako lako mogli da se pozdrave sa svojim bogovima.
AC - Naizmjenična struja.Smrcak15 wrote:
Neznam kako se kaze to na bosanski da nije mozda jednosmjerna i dvosmjerna struja...nagadjam sad
Ja sam htio reći da su muslimani kao nešto loše smatrali, pa to i u Kur'an upisali, normalnu reakciju svakog društva kada im neko dođe i počne uništavati tradiciju, kulturu i način života.Smrcak15 wrote:Hakiz wrote:Sada zamisli sebe, vjeruješ u Allaha itd, dođe ti neko i kaže da od tog dana Allah više ne važi, ima drugi bog (ili drugi bogovi) i ako ih ne prihvatiš, već će se pronaći način da promijeniš mišljenje. Ti bi rekao "Nema problema" i odmah promijenio religiju.Smrcak15 wrote:sta je problem ako kaze dozovljava ti se borba protiv mnogobozaca koji vas muce ubijaju, protjeruju
Naravno da ne bi.
E, isto tako ni oni koi su vjerovali u neke bogove pa im došli muslimani i rekli da njihovi bogovi od tog dana više ne važe, samo je Allah u igri, nisu tako lako mogli da se pozdrave sa svojim bogovima.
Stani ba malo...pa ti mnogobozci ostave razum i logiku na ormar i onda se zadaju obozavanju svojih bogova..dovoljno ti govori to sto je omer kao mnogobozac pojeo svog boga od hurmi kad mu je nestalo hrane u pustinji.
Da u islam nema prisile.Hakiz wrote:
A bilo bi interesantno to vezati za floskulu da u islamu nema prisile.
Kada neko ko je vjerovao u mnoge bogove počne da se bori protiv muslimana koji mu hoće promijeniti religiju, onda ga Kur'an proglasi onim kojeg treba ubiti. To nije prisila?Smrcak15 wrote:Da u islam nema prisile.Hakiz wrote:
Boriti se protiv muslimana u debatama na intelektualnom nivo, niko ni prstom ni pokazao na njega ali kad te monogobozci objave rat i prvi ga zapocnu...ialam je logicna vjera nece ti reci sjedi nek te prekolju nego kaze ustani i brani sebe svoj narod vjeru cast imetak, kome se to ne svidja nek se objesi odmah...Hakiz wrote:Kada neko ko je vjerovao u mnoge bogove počne da se bori protiv muslimana koji mu hoće promijeniti religiju, onda ga Kur'an proglasi onim kojeg treba ubiti. To nije prisila?Smrcak15 wrote:Da u islam nema prisile.Hakiz wrote:
Ko prvi započne?Smrcak15 wrote:
Boriti se protiv muslimana u debatama na intelektualnom nivo, niko ni prstom ni pokazao na njega ali kad te monogobozci objave rat i prvi ga zapocnu...ialam je logicna vjera nece ti reci sjedi nek te prekolju nego kaze ustani i brani sebe svoj narod vjeru cast imetak, kome se to ne svidja nek se objesi odmah...
Tu šegu i ja koristim za razne prilike:Hakiz wrote:
Mene ova netrpeljivost islama (i druge dvije abrahamske religije) prema mnogoboštvu potsjeća na ljude koji su skriveni, latentni homoseksualci, pa iz očaja mrze homoseksualce, to jeste mrze ono šta podsvjesno osjećaju da u stvari jesu.
Ima velika razlika u tome šta si ti rekao i u onome šta sam ja rekao iako smo rekli isto. A to je preduslov:arzuhal wrote:Tu šegu i ja koristim za razne prilike:Hakiz wrote:
Mene ova netrpeljivost islama (i druge dvije abrahamske religije) prema mnogoboštvu potsjeća na ljude koji su skriveni, latentni homoseksualci, pa iz očaja mrze homoseksualce, to jeste mrze ono šta podsvjesno osjećaju da u stvari jesu.
- Ateista si koji ne podnosiš islam? Ti si latentni tekfirlija, možda emir neke ubervehabijske komune...
- Mrziš matematiku? U tebi sigurno čuči pitagorejski genije...
- Prezireš brokule i karfiol, ono organski? Najvjerovatnije si već pripravljen za radikalno veganstvo čega još nisi svjestan...
itd.