Ma ovo za ezan, zvono je izlizano. Par puta dnevno, mislim da traje oko minutu, mozda i manje. Hej smeta ezan, zvono od minute ali ne smeta kad cajke itd., treste iz kafana, automobila itd. Dajte ba, izlizano. Dlaka im smeta, a glad itd., zaboravili i ne vide gore stvari od toga.ABH017 wrote: A to što nekome reis smeta, gdje god da se pojavi, što nekome smeta ezan, a crkveno zvono ne smeta...
Ljiljan se digao u nebo
- Sanjarko
#676 Re: Ljiljan se digao u nebo
- Sanjarko
#677 Re: Ljiljan se digao u nebo
Pozdrav Barba, nadam se da nisi zamjerio ono. Pogresno smo se samo razumili, i nismo se skontali.BarbaDue wrote:Ne valja kad šutimo i ništa ne radimo, ne valja kad se nešto radi. Nevjerovatan mentalitet!!!ABH017 wrote:
Hahahahaaa..orinoco wrote:Dodik i njegovi jastrebovi, da su cijelu godinu smišljali, ne bi mogli kreirati bolji volej...![]()
![]()
![]()
Opet navraćamo vodu na Dodikov mlin.
-
ciza_bliza
#678 Re: Ljiljan se digao u nebo
Reis je trebao doći u civilu.
- Sanjarko
#679 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ma ljiljan nije bitan toliko. Mozda sutra bude neki drugi simbol. Sta cemo sutra pljuvat i po njemu. Evo narod i ovu zastavu i simbole poceo polako prihvatat iako bas nisu nesto, cak reko bi masonski itd. Po historiji, kulturi itd., pljuvat, negirat itd. Pa nismo spali sa Marsa. Nismo repa bez korijena. Ne znam mozda grijesim. Nisam ja bas pametan, jos sam i lud.pirpa wrote:samo se balija u sopstvenoj zemlji pravda zbog ljijana i rejsa![]()
pravi kmetovski narod, ni ti ponosa, ni ti identiteta....nek vas je sram i stid bilo svih onih koji su se zakleli 92god. pod tim ljiljanima da ce vam cuvati guzice od nestanka.
zbog takvog mentalnog sklopa bosnjo se nije bunio kad su mu ukidali zastavu a dopustio je da mu iznad kozje cuprije vise zastave pod kojom su popovi blagosiljali istrebljenje jednog naroda...
a sad balijece nastavite da se pravdate djelatima i jos im se izvinite sto ste opstali...
- Sanjarko
#680 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ma izlizana prica II svjetski rat. Tu je svak sa svakim bio upetljan itd. i ratovo. Ameri neki sa Nacistima saradzivali itd., Jevreji neki isto, itd. Krvav rat i ubilacki samo tako bio u kojem se nije znalo ko pije a ko placa, sem sto mislim da se znalo ko je platio sve to, Narod.salik79 wrote:U taj vakat su i partizani bili "koalicioni" partneri s cetnicima, cetnici s ustasama, a ivo Andric sjedi u istom safu s Hitlerom. Reisa Spahu je, nakon njegove smrti, na toj funkciji, kao naib, naslijedio pomenuti antifasista i profesor Basic.farisovo wrote:Govorimo o instituciji Islamske Zajednice, ne o casnim pojedincima.salik79 wrote:
Laz! Kao kada bi rekli da je danasnja Islamska zajednica na strani vehabija, zarad pojedinaca u njoj. Sramotno je ovako sta napisati, ako nista zbog tadasnjeg v.d. reisa Safveta Saliha ef. Basica, muftije Kurta, "crvenog" hadzi hafiza Hadzimulica (bio na listi za odstrjel kod crnokosuljasa), itd, itd, itd...
U Husrevbegovoj džamiji 11. svibnja 1941 reis Fehim Spaho je u obredu zahvale rekao: "Rodila se Nezavisna Država Hrvatska i otpočela je svoj život... Mi muslimani smo je od srca pozdravili, jer znamo, da se nijednom muslimanu ne će i ne može dogoditi nikakva nepravda... Zato smo se sastali danas u ovoj velebnoj džamiji da u njoj zahvalimo svemogućem na ostvarenju Nezavisne Države Hrvatske."
- Sanjarko
#681 Re: Ljiljan se digao u nebo
I ovo je izlizana prica. Nista Alija nije kriv. Alija je enklave Srebrenicu, Zepu, Janju itd., predao Un-u, a Un je trebao vodit brigu o njima i ljudima u tim enklavama, a kako vidimo i znamo svi kako je to zavrsilo. Znaci Un je kriv, a ne Alija. Aliji svasta pripisuje se, i ono sto jest, i nije. Evo neki dan negdje na ovim Srpskim, Hrvatskim forumima pisano da je Alija formirao Mlade muslimane.Obi Wan Bosnian wrote:Znači Alija je trebao reći Bošnjacima da napuste RS isto kao što su Srbi rekli Srbima da napuste FBiH?farisovo wrote: Rahmetlija sa Kovača je i Srebrenicu zamjenio za Vogoscu, a nije imao muda da kao Srbi (koji su rekli svojima da napuste Vogoscu) kaže Bošnjacima napustite grad.
Nije jbt ni Hitler Naciste formirao i izmislio ni Musolini Fasiste. Nego nasilno preuzli te stranke i sve okrenuli na svoje neke zamisli. Pun k-rko tih primjera u historiji. Izmisljanja svakojakih i pripisivanja mnogim ljudima i onoga sta jesu, i onoga sta nisu radili.
- General War
#682 Re: Ljiljan se digao u nebo
BHCluster wrote:Dovoljno sam pametan da od SDA ne uzimam nista a isto tako i ne trazim. Sta mislis dace ti neko dati neko pravo samo tako? Za prava se moras boriti a ne kmecati ugledaj se malo na ove veterane. Aza ovo zadnjeGeneral War wrote:
Tvoj Kirba ima Vrecu Topsova pa zagrabi ti, sta mislis od koga traze prava ti borci tovaru?BHCluster wrote:
O tome i pisem, ti se borci bore za svoja prava a sta ti radis kmecis po forumu. Have a TOPS..
A ko je na vlasti? Nepotrebno smaras, jer nemas isti arsin rasudjivanja pa se vrtis u krug da bi necim poentirao.
- Matzan
#683 Re: Ljiljan se digao u nebo
ciza_bliza wrote:Reis je trebao doći u civilu.
Nije mogao dobiti slobodan dan.
- Sanjarko
#684 Re: Ljiljan se digao u nebo
Pa ja ovako bolestan bi branio i gino za narod u ratu bez da ocekujem bilo sta. A nista nemam iako sam bolestan itd. Ali ne znam bil se sa svim slozio. Trebalo im je dat nesto ali ocekivat da prima lovu do kraja zivota samo sto je u ratu bio, je ludo. Pa bio sam i ja u ratu, i ja sam rat prezivio, istina nisam bio vojnik, bio sam dijete, civil, pa ko meni i slicnima za sve te muke bilo sta dade. Gladovali, mal nismo poginuli itd. Pa jesmo li ista dobili. Ali kazem trebalo im je dat nesto ali da na rat do kraja zivota pimaju lovu je ludo. Ne zna mozda grijesim. Bolje mozda da su socijalu uveli nego ovo. Opet ponavljam mozda grijesim.Obi Wan Bosnian wrote:
Kakve bi ti to probleme da vlast rješava borcima? Da ih stavi na budžet i daje im novčanu pomoć?![]()
Kada je rat i kada te neko napadne SVAKI sposoban muškarac treba da brani svoju porodicu i svoju zemlju. Ne zato što očekuje da zato kasnije dobija pare već zato što je to najnormalnija stvar na svijetu. Otkako je svijeta i ljudi postoje i ratovi i u njima oni koji se brane brane se da ih neprijatelj ne pobije a ne zbog para.
Nakon ovog našeg zadnjeg rata načinjena je nevjerovatna pogreška što se uopšte u javni diskurs uvela ta kategorija "prava boraca". To je nevjerovatna glupost. Vlast je time praktično iskazala neku vrstu kajanja i priznanja krivice što je bio rat. Ka da je rekla "jeste krivi smo i sada ćemo platiti novčanu nadoknatu vama koji ste oštećeni zbog naše krivice".Ali ja ne vidim kakva je krivica u tome što smo se branili od agresije. Pa samim tim ne vidim ni zašto bi država plaćala borcima za nešto što se podrazumjeva i što bi ti borci (valjda) svakako radili.
Bio si borac? Pa naravno da si bio ako si bio sposoban za vojsku. Zašto sada očekuješ da dobijaš pare na osnovu toga što si za vrijeme rata branio svoju porodicu, prijetelje i svoj narod? Zaista ne kontam tu logiku.
Druga je stvar ako je neko zbog rata izgubio dio tijela ili dio razuma pa sada zbog toga ne može da se zaposli. Takvima svakako treba država da pomogne. Ali zdrav, prav, jak a umjesto da traži posao on od države traži pare jer je ratovao? Svašta.
- Sanjarko
#685 Re: Ljiljan se digao u nebo
Sa ovim se ne slazem skroz. Moze se dat, para ima, samo nisu rasporedzene kako treba. Moze se dat i onima koji su neradnici i vise od milje, ali nece da se da. A moze se naredit ili stimulisat rad. Ne kontate sta je GDP i koliki je, i ne shvacate kako je neravnomjerno on rasporedzen. Ali jbg takav je sistem vec dugo. Mozda od pocetka covjecanstva do danas. Hoce li biti drugaciji u buducnosti ne znam. Ja sam smislio mislim bolji sistem, nije zavrseno i sve odradzeno u vezi njega, ali osnovno da, ali ko mene slusa, uvazava itd. Jos imam velikih problema u vezi svega.ABH017 wrote:![]()
100% posto se slažem. Nikako ne kontam one što mjesecima kampuju ispred zgrade vlade FBiH. Od čega žive njihove porodice?
Mislim i ja bi volio da mi država dadne milju maraka mjesečno i da ja ležim kod kuće, ali znam da je to nerealno i da ja to nisam zaradio. Stoga umjesto da išćem, ja radim i borim se. I stoga nisam član ni jedne boračke organizacije, niti stranke, niti religijske zajednice. Niti idem na ova boračko-stranačko-vjerska okupljanja i podizanje spomenika, niti me se to mnogo dotiče. Zato i ne mogu ovih šupljih priča.
- General War
#686 Re: Ljiljan se digao u nebo
Niko nije ni trazio ali:Vizionar 1985 wrote:Pa ja ovako bolestan bi branio i gino za narod u ratu bez da ocekujem bilo sta. A nista nemam iako sam bolestan itd. Ali ne znam bil se sa svim slozio. Trebalo im je dat nesto ali ocekivat da prima lovu do kraja zivota samo sto je u ratu bio, je ludo. Pa bio sam i ja u ratu, i ja sam rat prezivio, istina nisam bio vojnik, bio sam dijete, civil, pa ko meni i slicnima za sve te muke bilo sta dade. Gladovali, mal nismo poginuli itd. Pa jesmo li ista dobili. Ali kazem trebalo im je dat nesto ali da na rat do kraja zivota pimaju lovu je ludo. Ne zna mozda grijesim. Bolje mozda da su socijalu uveli nego ovo. Opet ponavljam mozda grijesim.Obi Wan Bosnian wrote:
Kakve bi ti to probleme da vlast rješava borcima? Da ih stavi na budžet i daje im novčanu pomoć?![]()
Kada je rat i kada te neko napadne SVAKI sposoban muškarac treba da brani svoju porodicu i svoju zemlju. Ne zato što očekuje da zato kasnije dobija pare već zato što je to najnormalnija stvar na svijetu. Otkako je svijeta i ljudi postoje i ratovi i u njima oni koji se brane brane se da ih neprijatelj ne pobije a ne zbog para.
Nakon ovog našeg zadnjeg rata načinjena je nevjerovatna pogreška što se uopšte u javni diskurs uvela ta kategorija "prava boraca". To je nevjerovatna glupost. Vlast je time praktično iskazala neku vrstu kajanja i priznanja krivice što je bio rat. Ka da je rekla "jeste krivi smo i sada ćemo platiti novčanu nadoknatu vama koji ste oštećeni zbog naše krivice".Ali ja ne vidim kakva je krivica u tome što smo se branili od agresije. Pa samim tim ne vidim ni zašto bi država plaćala borcima za nešto što se podrazumjeva i što bi ti borci (valjda) svakako radili.
Bio si borac? Pa naravno da si bio ako si bio sposoban za vojsku. Zašto sada očekuješ da dobijaš pare na osnovu toga što si za vrijeme rata branio svoju porodicu, prijetelje i svoj narod? Zaista ne kontam tu logiku.
Druga je stvar ako je neko zbog rata izgubio dio tijela ili dio razuma pa sada zbog toga ne može da se zaposli. Takvima svakako treba država da pomogne. Ali zdrav, prav, jak a umjesto da traži posao on od države traži pare jer je ratovao? Svašta.
Ti kao da ne ucestvujes u ostalim temama na forumu pa da nisi cuo o "privatizacijama", Bijelom Hljebu, sluzbenim limuzinama, 10 kantona i raznih kuraca i palaca, plus preCednik koji nako daje 5 miliona sinu da ne postane narkoman, raznim Igorima, Taricima... koji odrastaju u svili i kadifi...a tebi koji si sve to omogucio-karina...nego de da napravimo betonski blok kako bi na forumu mogli lakse naci Ćetnike i petu kolinu
- Sanjarko
#687 Re: Ljiljan se digao u nebo
I sa ovim se ne slazem. Znaci ti sto si bio vojnik bi trebo imat prednost ispred mene civila samo sto si vojnik. Daj ba. Upadate u zamku Meril Lincha i Rimljansku, zavadi pa vladaj. Sad si ti bolji od mene sto si vojnik bio, a ja sam gori sto sam civil, sto sam lud, sto sam bolestan. A ja ne zelim da trebam imam prednost pred nekim. Cak da ima eutanazija, prihvatio bi je da vam ne budem teret.Rugafet wrote:
Ne treba me stavljati na budzet i davati novcanu pomoc. Ali trebam imati prednost prilikom zaposljavanja u odnosu (to drzava moze d omoguci) onoga sto je smugnuo vani pa se 2002 vratio u BiH. Evo u mom mjestu, a tako je i u ostatku BiH, na 256 'povratnika' kojih se zaposlilo zaposlena su i tri borca. O tome se radi? Ja uzeo pusku da se branim od agresije a lola u Italiju, ja mu sacuvo teritoriju on se vratio, platio posao i njemu puna usta BiH. Nemoj zajebavat.
- Sanjarko
#688 Re: Ljiljan se digao u nebo
Znam ja za sve to, znate i vi svi. Za to ima samo jedan od lijekova, sudzenje i smrtna kazna. Ali sta ja mogu kad ste odlucili drugacije. Zato sistem puca povremeno, i pitanje kad ce se srusit, a zna se povremeno i srusit. A ja ne mogu nista. Nemam caroban stapic. Niti slusate ovake kao ja. Da se razumijemo jesam ja lud, ali je li sve sto ja kazem ludo, laz, i je li sve nevalja, lose itd. A ja ne tvrdim da nesto, pa mozda i vecina jest to sve, ali je li bas sve.General War wrote: Niko nije ni trazio ali:
Ti kao da ne ucestvujes u ostalim temama na forumu pa da nisi cuo o "privatizacijama", Bijelom Hljebu, sluzbenim limuzinama, 10 kantona i raznih kuraca i palaca, plus preCednik koji nako daje 5 miliona sinu da ne postane narkoman, raznim Igorima, Taricima... koji odrastaju u svili i kadifi...a tebi koji si sve to omogucio-karina...nego de da napravimo betonski blok kako bi na forumu mogli lakse naci Ćetnike i petu kolinu
- Sanjarko
#689 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ovdje nisu cista posla. 16 metara. 4*4. 4 simbol muslimanskog bratsva, Turaka, Erdogana itd. Jos zbirno 16 je 7. Nisu cista posla.
- Sanjarko
#690 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ne slazem se. Pisao sam ima u mojim postovima. Od cega se prekvalificirat, slabo placeni poslovi od kojih se tesko zivo, bijeda, cak i neplaceni, kradu se i ti radnici. Na zdrastvenom i penzionom osiguranju, na platama. Malo malo ovdje se vade napravio si manjak. Mijenjaju radnike ko carape, uzimaju one podsticaje na zaposljavanje a rade svakakve prevare radnika. Zato narod i bjezi. Pa ja skapat mogu pored ovih elita. Nista nemam, a po zakonu imam pravo na to. Nemam jbn 40 km. Koliko sam nezaposlen dugo sa tim parama sa svojima pola garsonjere mogu kupit. Mogo sam se prekvalificirat, zapocet neki poso itd. Naravno kad ustedim od toga. Pucam, ludim godinama, i kad neko ko ja pukne, ubije, ubije se itd. bude bio lud, itd. A niko nije pito kako je zivio, koliko mu je tezak zivot bio. Da se razumijemo, znam ja da mnogi u svijetu imaju gori zivot od mene, da gladuju itd. ali sta sad trebam i ja da budem u istoj situaciji kao oni. Da zivim jos gore, da gladujem itd. samo da bi bilo eto, moze bit gore. Znam da moze, ali sta sad treba, da idem ka gorem a da se ne trudim, borim, ne zelim itd. da mi bude bolje.Obi Wan Bosnian wrote:BiH je protektorat gdje se na silu drže skupa agresor i žrtva pri čemu je to opet najbolja moguća opcija jer svaka druga bi bila još gora. Naravno da ovdje nije dobro i ne bi bilo dobro sve da su na vlasti najbolji mogući ljudi koji postoje. Perspektiva ove zemlje je zauvijek uništena stravičnim spletom istorijskih okolnosti i rješenja jednostavno nema.
Ali stvari su dovoljno loše i ne treba ih praviti gorima nego što jesu. Posla ima za one koji hoće da rade fizičke poslove. Ali takvih je jako malo. Više ljudi (čak i u procentima) će umrijeti od gladi u USA nego u BIH. Problem ove zemlje je što se izgubila nada i smisao. Ne vidi se svijetlo na kraju tunela. Meni je 95-te kada je potpisan Dayton bilo jasno da će ova apatija kad tad nastupiti. Ovako posložena država gdje svako vuče na svoju stranu jednostavno nema budućnost.
- Sanjarko
#691 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ma jarane da je smijesno nije. Zalosno je ba. Ovo stvarno neki zele, ovako razmisljaju. Ubili bi me samo sto mi je ime Semitsko, i sto mi je spletom okolnosti cudnih c-na odzerasena.zrakomlat wrote:Vizionar 1985 wrote:Ma ja se trebam sa poludeizma i polubogumilstva u vjeru pradjedovsku vratit. A ima jos nekih stvari udrobljenih u ovo neko moje vjerovanje. Ali se trebam vratit u vjeru pradjedovsku i ikonu sa tavana vadit.![]()
PS. Nemam tavana. Sta da radim onda. Kako cu se u veru pradjedovsku vratit. PPS. Hocul tad prestat bit poturica.![]()
![]()
- General War
#692 Re: Ljiljan se digao u nebo
Vizionar 1985 wrote:Znam ja za sve to, znate i vi svi. Za to ima samo jedan od lijekova, sudzenje i smrtna kazna. Ali sta ja mogu kad ste odlucili drugacije. Zato sistem puca povremeno, i pitanje kad ce se srusit, a zna se povremeno i srusit. A ja ne mogu nista. Nemam caroban stapic. Niti slusate ovake kao ja. Da se razumijemo jesam ja lud, ali je li sve sto ja kazem ludo, laz, i je li sve nevalja, lose itd. A ja ne tvrdim da nesto, pa mozda i vecina jest to sve, ali je li bas sve.General War wrote: Niko nije ni trazio ali:

- Sanjarko
#693 Re: Ljiljan se digao u nebo
Daj ba. Nemas pojma o dimljacima i vjetroelektranama itd., cak ne znate sve o hidroelektranama. Nije bas to kako mislite. Ni cisto, ni jeftino itd. Jbg kad niste Teslu slusali, a ni mene ne slusate koji vam je isto htjeo dat na cemu je Tesla radio. Eno napravili ste hebet nuklearki pa sad ne znamo jesmo li kao vrsta vec mrtvi i jesmo li ubili planetu citavu. Sunce eno priznaju nedavno da je vruce itd. Nije bas sve kako mislite dobro, iako je iz dobrih namjera bilo.PM72 wrote:da su postavili nekoliko vjetroelektrana po brdima i da prave struju - to bi bio potez.Prkosili bi uspjehom i napretkom.Gledam hrvate kako su na granici sa BiH postavili desetak tih vjetrenjača i one se vrte,donose novac,zaradu,napredak...shvatili su da je postavljanje krstova kao zapišavanje teritorije nešto glupo i nekorisno.
- Sanjarko
#694 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ne sviram i ne razumijem ovo. Istinu govorim. Uzima se, krade itd. sirom svijeta na alkoholu, kocki, drogi, zdravlju itd. Malo milion, pa ganja milijardu. Nikad dosta. A da do toga dodze boli ih briga koga ce pregazit, ubit, unesrecit itd. Ziva istina. I evo dokle smo dosli. Pred izumiranje, a mozda smo vec u tome, pa cak i izumrli da nismo ni svjesni toga, ako postoji proslost, sadasnjost, buducnost itd.General War wrote:http://www.stripovi.com/images/recensions/AF43_img4.jpgVizionar 1985 wrote:Znam ja za sve to, znate i vi svi. Za to ima samo jedan od lijekova, sudzenje i smrtna kazna. Ali sta ja mogu kad ste odlucili drugacije. Zato sistem puca povremeno, i pitanje kad ce se srusit, a zna se povremeno i srusit. A ja ne mogu nista. Nemam caroban stapic. Niti slusate ovake kao ja. Da se razumijemo jesam ja lud, ali je li sve sto ja kazem ludo, laz, i je li sve nevalja, lose itd. A ja ne tvrdim da nesto, pa mozda i vecina jest to sve, ali je li bas sve.General War wrote: Niko nije ni trazio ali:
- Sanjarko
#695 Re: Ljiljan se digao u nebo
Sirom svijeta ti je tako. Ide Tfr ispod 2 do 2100 i neke. I kazu mane depopulacije itd.nightvision wrote:Jesmo.Hamolj wrote:Hebo djecu i škole jeste li vidjeli koliki ljiljan u Gradačcu, a borci gladni ?
Ali bitne su i skole. Doduse kako kome. Ovima iz SDA i nisu. Ali...8000. Ali de da mi odrzimo miting SDA i to finansiran iz budzeta.Školama prijete katanci: Nedostaje 8.000 đaka, nastavnici će ostati bez posla?
Prema riječima ministra obrazovanja u Vladi USK Muhameda Ramića, u novoj školskoj godini, u osnovnim i srednjim školama nedostajaće oko 600 učenika u odnosu na proteklu godinu. Ako uporedimo sadašnji broj učenika sa stanjem od prije deset godina, nedostaje nam više od osam hiljada đaka, istakao je Ramić.
I da zovnemo IZ da nam da podrsku.
Yeb'o skolu i djecu. Bitno je fotelje sacuvati.
- Sanjarko
#697 Re: Ljiljan se digao u nebo
Citava planeta i covjecanstvo je u k-rcu, samo vam se jos nije javilo. Ali ja sam lud, i ludi smo mi koji svasta govorimo odavno. Da se razumijemo jesam lud, ali jesam li bas skroz lud, i jesam li zao ako sam lud, je li lazem itd. Za ove ostale ne znam. Govorim u svoje ime.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sva tri naroda u u *urcu i to zahvaljujući politikama koje su ih "branile". Spomenici kao ovaj nisu vjerski, ne grade se iznad Livna ili Banjaluke, na zemlji povratnika, tako da ne vidim kako nekome može smetati ovaj spomenik. Onima kojima smeta to mogu biti samo oni koji intimno podržavaju genocid i rezultate istog a ovamo su kao demokrate i liberali.
- Sanjarko
#698 Re: Ljiljan se digao u nebo
Meni je receno da kod svagog muskog je kriv, otud ono razumije se Mara u kriv...insomnia78 wrote:Beret(k)u nakrivio, tucem po vinu i boli me kurac. I dedo mi je takonightvision wrote:Bas onako pravo francuski.insomnia78 wrote:I kad pijem pijem patriotski
- Sanjarko
#700 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ma trebali bi se borit za prava nas svih, ne samo sebe. Da i sebe, i nas sve zastite, a ne samo sebe. Sutra im i djeca itd. mogu bit recimo u istoj situaciji kao ja. Neki su govorili da treba, bivsi borci sa kojima sa lezo. Da se barem 200 km da meni i slicnima. Ali jb nas, nek mi crknemo svi. Nek su hiljade, milione itd. sirom svijeta sebi nabili. A mi stoka sitnog zuba nek crknemo. I crkavamo, ali veoma bolno, dugo, tesko. Bolje da nas zakolju, prikolju odmah nego da nas vako muce, da nam ovo rade.BHCluster wrote: O tome i pisem, ti se borci bore za svoja prava a sta ti radis kmecis po forumu. Have a TOPS.