Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#676 Re: Bitcoins

Post by mk ultra »

ETH je bio 10$ u februaru ove godine...

milijardu je primjera, samo što opet ima problem što si iz BIH ko i sa svim
pola trgovinskig stranica ne dozvoljavaju uopće registraciju, neke te registruju pa ne daju da trguješ... bljak...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#677 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

Gdje ti to hoces trgovati pa ti problem? Bitfinex, Binance, Bittrex...vise ti ne treba.
phillie

#678 Re: Bitcoins

Post by phillie »

U aprilu kupim par komada Dash-a po 60$ u maju Dash skoci na 100$ i ja prodam, misleci dobro sam prosao. Danas Dash preko 750$.
Covjek ne moze biti donji, samo treba strpljenja i da ulozeni novac nije prijeko potreban (da si vezan rokom kad bi trebao isplatiti). Sto kazu kupis po 15 prodas po 20. Problem kod ljudi je panika koja ih uhvati kad cijena krene padati.
firebird

#679 Re: Bitcoins

Post by firebird »

phillie wrote:U aprilu kupim par komada Dash-a po 60$ u maju Dash skoci na 100$ i ja prodam, misleci dobro sam prosao. Danas Dash preko 750$.
Covjek ne moze biti donji, samo treba strpljenja i da ulozeni novac nije prijeko potreban (da si vezan rokom kad bi trebao isplatiti). Sto kazu kupis po 15 prodas po 20. Problem kod ljudi je panika koja ih uhvati kad cijena krene padati.
Samo HODL
HB_BHF

#680 Re: Bitcoins

Post by HB_BHF »

Probajte aplikaciju Plus500. Ja sam prekjuče bio uplatio 100€ kad je cijena Bitcoina pala na $10500 i prodao ih juče na $11500 za 170€. Može se zaraditi na tim varijacijama vrijednosti Bitcoina...
BajramBarecula

#681 Re: Bitcoins

Post by BajramBarecula »

firebird wrote:
phillie wrote:U aprilu kupim par komada Dash-a po 60$ u maju Dash skoci na 100$ i ja prodam, misleci dobro sam prosao. Danas Dash preko 750$.
Samo HODL
bolje HODL nego FOMO :D
firebird

#682 Re: Bitcoins

Post by firebird »

BajramBarecula wrote:
firebird wrote:
Samo HODL
bolje HODL nego FOMO :D
:thumbup: :thumbup:
Haris.ba

#683 Re: Bitcoins

Post by Haris.ba »

HB_BHF wrote:Probajte aplikaciju Plus500. Ja sam prekjuče bio uplatio 100€ kad je cijena Bitcoina pala na $10500 i prodao ih juče na $11500 za 170€. Može se zaraditi na tim varijacijama vrijednosti Bitcoina...
I kad bi povukao novac kolika bi bila provizija?
un1ted wrote:Gdje ti to hoces trgovati pa ti problem? Bitfinex, Binance, Bittrex...vise ti ne treba.
KOlike su provizije povlačenja novca?
phillie

#684 Re: Bitcoins

Post by phillie »

:D

Image
HB_BHF

#685 Re: Bitcoins

Post by HB_BHF »

Haris.ba wrote:
HB_BHF wrote:Probajte aplikaciju Plus500. Ja sam prekjuče bio uplatio 100€ kad je cijena Bitcoina pala na $10500 i prodao ih juče na $11500 za 170€. Može se zaraditi na tim varijacijama vrijednosti Bitcoina...
I kad bi povukao novac kolika bi bila provizija?
Povukao sam 100€ nazad, tako da ću nastaviti "igrati" sa ovim što je ostalo, a ostalo je 68€.. Znači oko 2€ su mi uzeli provizije.

Btw dobije se bonus od 25€ nakon što se verifikuje broj mobitela i 30€ nakon što napraviš prvi deposit od min 100€. Ali za ovih 30 moraš skupiti neke trader points, to još nisam skonto. Uglavnom, sa ovim bonusima možeš igrati, ali ne možeš ih podići. Možeš podići zaradu koju napraviš sa njima.
Muhamed Đakmić

#686 Re: Bitcoins

Post by Muhamed Đakmić »

Hendrix wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Nećemo se složiti onda očito, ja ostajem pri svojoj tvrdnji da će ovaj balon kad tad pući, a da to neće spriječiti mnoge da se u međuvremenu obogate.
Kako objasnjavas da banke kreiraju novac iz nicega kada uzmes kredit kod njih? Za svaki kredit nadodaju jos love...pa onda jos malo pa tako non stop. Fractional reserve sistem je ultimativni balon i piramidalna shema...BTC je za njih igracka.

Balon ili ne, nijedan bankar nema pravo da sere protiv BTC-a jer i sami pushu u balone otkako su nastali a vidjeli smo 2008. kako to fino grohne. Ali najlakse je vjerovati finim bankarskim ugladjenim likovima u odjelima kad ti nude pare nego BTC-u, normala.
Znaš li ti gdje bi se ekonomija vratila da se vrati zlatni standard? Najmanje u 19. stoljeće. Zapravo je nemoguće o tome i razgovarati, postoji razlog zašto se od njega odustalo.
casanova123

#687 Re: Bitcoins

Post by casanova123 »

raja, hajde nadjite neku drugu valutu i skontajte da pokupujemo :D bitcoin je preskup sada vec.. cak i kad bi se uzelo bitcointa za 1k eura nece se nikad zaraditi nesto posebno od toga..
seoBIH

#688 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

Dugorocno? Neo, OMG, GNT, FCT, WTC... ni sa jednim neces napraviti gresku. Evo sve na jednom mjestu, coini, klikom na njih osnovni podaci, kao i mjenjacnice gdje se mogu kupiti https://coinmarketcap.com/

@HB_BHF
nemojte trgovati sa tim neprovjerenim aplikacijama, ili mjenjacnicama. U sekundi mozes popustiti sve.
victom

#689 Re: Bitcoins

Post by victom »

_Reds_ wrote:
Mustang1 wrote:A virwox?
Ako budes probao to javi, kako je prolso i koliko provizije uzmu.
Probo sam ja virvox prije 14 dana.
Može preko paypala, ne može kartica.

Uplatio 35 € sa paypala.

paypal fee -1.52 €
Konevrzija iz SLL U BTC: oko 5%
i isplata u wallet je : 0,005 btc ili 4 € (po tadašnjem kursu, koji je tada bio 8200$)

Od 35 € je došlo oko 27 € u novčanik. Znači računaj sa 10% gubitka + 4 € fiksno.

Ustvari, šta vam pričam uopšte, najbolje je da pogledate sami, kako je to izgledalo:

Last edited by victom on 01/03/2021 04:39, edited 3 times in total.
victom

#690 Re: Bitcoins

Post by victom »

seoBIH wrote:Dugorocno? Neo, OMG, GNT, FCT, WTC... ni sa jednim neces napraviti gresku.
Šta ti Seo pokušava reći, nije bitno da li ćeš pare skršiti na alkohol, striperke ili skupa kola.
Ni sa jednim nećeš napraviti grešku.
:D
Last edited by victom on 01/03/2021 04:39, edited 2 times in total.
drndalo

#691 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Izgleda da sam ja panglu...

Hajde mi seljacki molim te pojasni tacno sta znaci sta... Izglubio sam te iza Paypala... Uplatio ti, kakav SSL, koliko provizija, 3, 4 ? Cije ? Dok ti nije leglo 00000x BTC u novcanik?
victom

#692 Re: Bitcoins

Post by victom »

:sretan:
Last edited by victom on 13/02/2021 04:52, edited 4 times in total.
drndalo

#693 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Ok, hvala... ZNaci sve racunaju preko SSLa?

A novcanik moras imati od prije ? Jel se to moze praviti "na prazno" ili tek kad prvi put kupis nesto ?
victom

#694 Re: Bitcoins

Post by victom »

drndalo wrote:Ok, hvala... ZNaci sve racunaju preko SSLa?
Da.

Tebi je bitno da znaš da je se nabere provizija oko 10% i da čekaš 48 sati, da ti sa virvoxa legne u BTC wallet.
Ostale je manje više straightforward.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:39, edited 3 times in total.
victom

#695 Re: Bitcoins

Post by victom »

A novcanik moras imati od prije ? Jel se to moze praviti "na prazno" ili tek kad prvi put kupis nesto ?
novčanik praviš mimo VirVoxa. MOže i na prazno.
Ako ćeš na berzu sa tim, koristi exchange novčanik od berze, Jer nema smisla da prebacuješ na svoj privatni, pa onda na berzanski, ako misliš trgovati.

A ako nećeš trgovati, prebaci odmah u privatni novčanik. Ja npr imam neki prazan na blockchain.info davno napravljen.
phillie

#696 Re: Bitcoins

Post by phillie »

seoBIH wrote:Dugorocno? Neo, OMG, GNT, FCT, WTC... ni sa jednim neces napraviti gresku. Evo sve na jednom mjestu, coini, klikom na njih osnovni podaci, kao i mjenjacnice gdje se mogu kupiti https://coinmarketcap.com/

@HB_BHF
nemojte trgovati sa tim neprovjerenim aplikacijama, ili mjenjacnicama. U sekundi mozes popustiti sve.
Drug, sta mislis o XRP-u, DOGE-u i KICK-u?
IcedFlame

#697 Re: Bitcoins

Post by IcedFlame »

Virwox je jedan od najgorih mogucih nacina da kupis BTC, ali skoro da i ne postoji alternativa da sigurno mozes kupiti BTC sa PayPal-om.
Problem je sto Wirwox nije uopste namijenjen za to, i sto tu kupuje virtuelna valuta za igru Second Life. Tacnije, ako se dobro sjecam (davno sam kupovao), moras prvo kupiti OMC (valuta koja se koristi u nekoliko igara ovog tipa), onda to zamijeniti u SLL (linden dolari koji se koriste u igri Second Life), e onda tek mozes sa SLL kupiti Bitcoin. Za svaki ovaj korak racunaj proviziju i kupovinu/prodaju na exchange-u, gdje je i kurs nepovoljan po tebe, i gdje ces 1 BTC platiti - lupam $12000, iako ga ne mozes nigdje prodati za te pare. Kao slag na kraju - i kad BTC saljes sebi u wallet ili gdje vec zelis, i tu placas proviziju. Victom ti je dao najbolji opis sa ovim skecem iz Nadrealista, a cak bih rekao da je on jos dobro i prosao.

Wallet ti je ko i pravi, mozes ga imati i kad nemas para :D
Mozes da ga i nemas nego da ti pare stoje 'u banci' tj. na nekom od exchange-a. Pa ako se mislis igrati, kupovati i prodavati, onda salji direktno na neki od exchange-a. Ako hoces da kupis i cuvas - skini recimo Exodus wallet.
victom

#698 Re: Bitcoins

Post by victom »

IcedFlame wrote:

Virwox je jedan od najgorih mogucih nacina da kupis BTC, ali skoro da i ne postoji alternativa da sigurno mozes kupiti BTC sa PayPal-om.
Problem je sto Wirwox nije uopste namijenjen za to, i sto tu kupuje virtuelna valuta za igru Second Life. Tacnije, ako se dobro sjecam (davno sam kupovao), moras prvo kupiti OMC (valuta koja se koristi u nekoliko igara ovog tipa), onda to zamijeniti u SLL (linden dolari koji se koriste u igri Second Life), e onda tek mozes sa SLL kupiti Bitcoin. Za svaki ovaj korak racunaj proviziju i kupovinu/prodaju na exchange-u, gdje je i kurs nepovoljan po tebe, i gdje ces 1 BTC platiti - lupam $12000, iako ga ne mozes nigdje prodati za te pare. Kao slag na kraju - i kad BTC saljes sebi u wallet ili gdje vec zelis, i tu placas proviziju. Victom ti je dao najbolji opis sa ovim skecem iz Nadrealista, a cak bih rekao da je on jos dobro i prosao.

Wallet ti je ko i pravi, mozes ga imati i kad nemas para :D
Mozes da ga i nemas nego da ti pare stoje 'u banci' tj. na nekom od exchange-a. Pa ako se mislis igrati, kupovati i prodavati, onda salji direktno na neki od exchange-a. Ako hoces da kupis i cuvas - skini recimo Exodus wallet.
i ja rekoh nekidan. bolje u birtiji obaviti sve kod lokalnog švercera.
drastic

#699 Re: Bitcoins

Post by drastic »

forest gump wrote:Ovdje se namjerno gura pod tepih činjenica da je BTC totalno neupotrebljiv kao platežno sredstvo.
sve kriptovalute svijeta se trade u bitcoin
dok je god ovih prvih bitcoin nece ici dole
Hendrix

#700 Re: Bitcoins

Post by Hendrix »

Muhamed Đakmić wrote: Znaš li ti gdje bi se ekonomija vratila da se vrati zlatni standard? Najmanje u 19. stoljeće. Zapravo je nemoguće o tome i razgovarati, postoji razlog zašto se od njega odustalo.
Pa naravno, jer bi se otkrilo da vecina novca nije pokrivena nikakvom vrijednoscu i da je sva ekonomija zasnovana na dugovanjima, i da bi bez kredita propala preko noci upravo jer je vecina novca proizvedena iz have. I kada bi 20% ljudi otislo danas u banku i trazilo svoje depozite nazad...sve bi krahiralo jer para nema.
Post Reply