Krokodajl wrote:@sumire ako Rudaw pošalje ekipu u Bosni ja ću očiju mi mojih poslati podugačko pismo a nadam se i da će kolege iz "septičke jame foruma" potpisati da se Kikija imenuje u uredništvo, ne znam da li je ikad iko uradio više za promociju Kurda i Kurdske kulture u BiH od Kikija, mislim da je @GeneralWar pričao kako je u Iraku pričao Kurdima o Kikiju
@Kiki, pusti sebi kakvu iz Kobanija i zaigraj i ti, ako su mogli oni pod granatama možeš i ti pod minusima, samo pazi da te komšije ne prijave

Zamisli ovdje se zarati.

To bi bila komedija nevidjena. Tacno pokusavam zamisliti danasnje metro-pederaste, fejsbuk, ajfon i plej stejsn generacije sa puskama u rukama.

Pa to se covjece sjene svoje plasi. Nesposobno za bilo kakvu musku akciju. Jebi mi sve ako ih kurdske zene ne bi najurile. Niti imaju disciplinu, niti vjestinu. Razmazeno totalno.
A svaka nova generacija pickastija od prethodne. Cuka se boje, roditelji ih vode u skolu. U moje vrijeme, to je bila nevidjena bruka, da te roditelji dovedu u skolu. Nevjerovatno isprepadana djeca. Roditelji ih u svilu cuvaju, ali to je prica za posebne teme.
Bliskoistocni narodi su gorstacki. U njima ima materijala za ratovanje. Kod zapadnjaka profesionalci. Kod nas ave picoke i to picoke koje nemaju nikakvo iskustvo sa oruzjem i ratovanjem.
Svako ko pominje ratnu opciju je budala. Niti ima lidera, oficira, novca, budala za ratovanje... nista...
Jos cemo se mi ovako natezati, a vlast krcmiti.