- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Nadzornik

#676 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Nadzornik »

Challenger__ wrote:
Pa OK... Smjesti onda i mene dok ne prođe zemljotres... Iako, ko zna, možda zaljulja u Darmštatu a ovo ovdje prođe bez potresa.
Ne mogu danas da zamislim rat bez interneta.
Zamisli,ono,ratuje se,internet fercera,ratni profiteri uredjuju portale,vise banovanih nego ranjenih... :D
Last edited by Nadzornik on 09/01/2017 23:49, edited 1 time in total.
sumirprimus

#677 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
Krokodajl wrote:
sumirprimus wrote:i kiki ce na liniju,al s druge strane :lol: :D
Kiki će radit u Kurdskom Merhametu, dovlačit konzerve iz Darmštata evo kolega se ponudio :D

Nego @Kiki, kako je u gradu čelika, čujem nit imate struje nit grijanja, nit vam je gradonačelnik u stranci.

Kod vas ničega nema :lol: :lol:
Kiki budnim oko prati zbivanja i ceka da se uhvati Njemacke prije barikada. Ne bih volio kroz sume i minska polja bjezati od ratne posasti.

Evo, ubih se od sklekova i trbusnjaka, da mi se krv ne zaledi. Tako da, dobro mi je doslo sve ovo... :D
:lol: ovi su najsladji, ljubi tetak samo njemck u mislima,dok neko po vodu ne posalje :kiss: :lol:
Krokodajl

#678 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Krokodajl »

@sumire ako Rudaw pošalje ekipu u Bosni ja ću očiju mi mojih poslati podugačko pismo a nadam se i da će kolege iz "septičke jame foruma" potpisati da se Kikija imenuje u uredništvo, ne znam da li je ikad iko uradio više za promociju Kurda i Kurdske kulture u BiH od Kikija, mislim da je @GeneralWar pričao kako je u Iraku pričao Kurdima o Kikiju :-D

@Kiki, pusti sebi kakvu iz Kobanija i zaigraj i ti, ako su mogli oni pod granatama možeš i ti pod minusima, samo pazi da te komšije ne prijave :lol:
sumirprimus

#679 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

al pazi rdi trbusnjake i sklekove doksesprema da zdimi zanjemacku umjesto ko cojk dsa ode pod radnom vizom sutra :lol:
sumirprimus

#680 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

Krokodajl wrote:@sumire ako Rudaw pošalje ekipu u Bosni ja ću očiju mi mojih poslati podugačko pismo a nadam se i da će kolege iz "septičke jame foruma" potpisati da se Kikija imenuje u uredništvo, ne znam da li je ikad iko uradio više za promociju Kurda i Kurdske kulture u BiH od Kikija, mislim da je @GeneralWar pričao kako je u Iraku pričao Kurdima o Kikiju :-D

@Kiki, pusti sebi kakvu iz Kobanija i zaigraj i ti, ako su mogli oni pod granatama možeš i ti pod minusima, samo pazi da te komšije ne prijave :lol:
ma kiki vecradi za rudaw samo mu dzevad nije jos javio :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#681 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Chmoljo »

Krokodajl wrote:@sumire ako Rudaw pošalje ekipu u Bosni ja ću očiju mi mojih poslati podugačko pismo a nadam se i da će kolege iz "septičke jame foruma" potpisati da se Kikija imenuje u uredništvo, ne znam da li je ikad iko uradio više za promociju Kurda i Kurdske kulture u BiH od Kikija, mislim da je @GeneralWar pričao kako je u Iraku pričao Kurdima o Kikiju :-D

kakvo ba uredništvo.

kulturni ataše odma' :D
cyprus

#682 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by cyprus »

Kikibombona wrote:
Acid25 wrote:U zadnjih par godina se pokazalo da su Bošnjaci najspremniji na ustupke i kompromis. Bake je popuštao i previše za moj ukus.
Ali uz ovakve spodobe koje vode Srbe i Hrvate, i koji im peru mozak godinama, veoma je teško napraviti dogovor. Majčica Srbija zove...
U cemu su Bosnjaci popustili?

Ja ne vidim da je ovdje iko popustio. Najvise su Srbi, ali ne zato sto su htjeli, vec zato sto ih je MZ nacepila. Hrvati isto.

Problem je sto imamo na sceni tri razlicita koncepta. Srbi se zele odvojiti i preziru BiH. Bosnjaci zele ukinuti RS i preziru je. Hrvati zele apsolutnu politicku jednakopravnost sa Srbima i Bosnjacima a ne bi im bilo mrsko imati entitet ili se cak odvojiti. E ovdje komprimisa nema i zato cemo svi zajedno propasti.

Kakva crna popustanja, svi su zagrizli kao pit bulovi. A svi su nesposobni i slabi da bilo sta promijene.

@Dranjanin i @saim-adka su napisali dobre komentare na prvoj stranici. Detektovali su neke probleme.
Ovo što Kiki napisa apsolutno stoji... I ja slušam o ovom nekakvom popuštanju, i kontam ko je ovdje lud... Nikakvo popuštanje ja ovdje ne vidim... U proteklih 25 godina se popuštalo jedino kad bi međunarodna zajednica dobro pritisla... Ostalo - niđe veze...

Vi stvarno mislite da neki Bakir, Haris, Zlatko, Željko, XY iz Sarajeva može uraditi bilo šta što će natjerati Dodika da se povuče ili popusti? Ma hajte molim vas :mrgreen:

Ali vrijedi i obrnuto - ni Dodik ne može apsolutno ništa uraditi da se spriječi bilo šta što vlasti u FBiH žele uraditi, ali na tlu te iste FBiH, dokle im seže realna ovlast... Razlika je samo u tome što Dodik i ne pretendira da sprečava išta u Federaciji, a mi iz Federacije bi svašta nešto htjeli u RS-u, ali jebiga, ne može... Zato valjda djeluje kao da ovi 'naši' popuštaju... Ne popuštaju, nego jednostavno ne mogu uraditi ništa...
Last edited by cyprus on 10/01/2017 00:02, edited 2 times in total.
Kikibombona

#683 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Kikibombona »

Velkoski wrote:
Kikibombona wrote:
Acid25 wrote:U zadnjih par godina se pokazalo da su Bošnjaci najspremniji na ustupke i kompromis. Bake je popuštao i previše za moj ukus.
Ali uz ovakve spodobe koje vode Srbe i Hrvate, i koji im peru mozak godinama, veoma je teško napraviti dogovor. Majčica Srbija zove...

Ja ne vidim da je ovdje iko popustio. Najvise su Srbi, ali ne zato sto su htjeli, vec zato sto ih je MZ nacepila. Hrvati isto.

Problem je sto imamo na sceni tri razlicita koncepta. Srbi se zele odvojiti i preziru BiH. Bosnjaci zele ukinuti RS i preziru je. Hrvati zele apsolutnu politicku jednakopravnost sa Srbima i Bosnjacima a ne bi im bilo mrsko imati entitet ili se cak odvojiti. E ovdje komprimisa nema i zato cemo svi zajedno propasti.

Kakva crna popustanja, svi su zagrizli kao pit bulovi. A svi su nesposobni i slabi da bilo sta promijene.

@Dranjanin i @saim-adka su napisali dobre komentare na prvoj stranici. Detektovali su neke probleme.
Bošnjaci su popustili s Dejtonom, al' kažu da se moralo tako da jebiga.
Morali su. Uncle Sam rekao 'stn'te, bogvasjebo'. Ako ne stanes, jebo si jeza u ledja. Ostat ces bez drzave, bez icega, bices globalni terorista i sl. Sa njima nema labavo kada nesto odluce. Alija tu nije nista mogao, iako ga mnogi za to krive. Mogao je uraditi ranije, ubijediti Amere da podrze apsolutnu pobjedu ABiH. Kada je Uncle Sam rekao 'stani', tada je bilo kasno, morali su stati.

A sve je to balans. Srbi su popusili u Hrvatskoj i na Kosovu. Ni u BiH nisu dobili sto su htjeli. Aposlutni gubitnici.

Hrvati su dobili etnicki cistu Hrvatsku. U BiH su popusili u korist Bosnjaka. Polovican uspjeh.

Bosnjaci su prije rata bili u najgorem polozaju. Sacuvali su drzavu, dominiraju nad Hrvatima.

I tako, svi su dobili ponesto. Srbi su daleko najgore prosli iako su na papiru bili najjaci. Jebalo ih to sto su bili kurceviti i nesposobni procijeniti vlastitu snagu i snagu/odlucnost ZAPADA.
sumirprimus

#684 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote:

kakvo ba uredništvo.

kulturni ataše odma' :D
ja bi njeg odma za kurdskog zeta,da ozenni onu jenu brkinicu :lol: i uveze nas familijarnim vezama za naftu i tako to :mrgreen:
insomnia78

#685 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

Kurko, mlada 'oce da se bori a on u Njemacku
Krokodajl

#686 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Krokodajl »

@Chmoljo kad te možemo očekivati "tamo" da spremam pare za salavate :lol:
sumirprimus

#687 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Kurko, mlada 'oce da se bori a on u Njemacku
pa radice

sklekove
:lol:
insomnia78

#688 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:
insomnia78 wrote:Kurko, mlada 'oce da se bori a on u Njemacku
pa radice

sklekove
[emoji38]
Milijarde i milijarde sklekova. Kristijan KIKI Golubovic
sumirprimus

#689 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

:pisnuo: :pisnuo: kiki jes to ti :lol:
Kikibombona

#690 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Kikibombona »

Zamisli ovdje se zarati. :-) :lol: To bi bila komedija nevidjena. Tacno pokusavam zamisliti danasnje metro-pederaste, fejsbuk, ajfon i plej stejsn generacije sa puskama u rukama. :lol: :lol: Pa to se covjece sjene svoje plasi. Nesposobno za bilo kakvu musku akciju. Jebi mi sve ako ih kurdske zene ne bi najurile. Niti imaju disciplinu, niti vjestinu. Razmazeno totalno.

A svaka nova generacija pickastija od prethodne. Cuka se boje, roditelji ih vode u skolu. U moje vrijeme, to je bila nevidjena bruka, da te roditelji dovedu u skolu. Nevjerovatno isprepadana djeca. Roditelji ih u svilu cuvaju, ali to je prica za posebne teme.

Bliskoistocni narodi su gorstacki. U njima ima materijala za ratovanje. Kod zapadnjaka profesionalci. Kod nas ave picoke i to picoke koje nemaju nikakvo iskustvo sa oruzjem i ratovanjem.

Svako ko pominje ratnu opciju je budala. Niti ima lidera, oficira, novca, budala za ratovanje... nista...

Jos cemo se mi ovako natezati, a vlast krcmiti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#691 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Velkoski »

Ma popušili su ga ovdje svi, jer je ovo nakaradna država. :D

A Bošnjaci... Fazon je što ja mislim da će izbit' sukob među 'Bošnjacima' prije ili kasnije, jer, da citiram jedan film :D
because when it hits, you're all gonna wonder how you ever thought you could live so large and leave so little for the rest of us.
:mrgreen:
bogoljub

#692 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by bogoljub »

Ideja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da RS napravi zajednicu sa Srbijom, zajedno sa četiri opštine Kosova, a da uz to ide i vraćanje dominantno srpskog predznaka Crnoj Gori je sama po sebi nerealna, rekao je analitičar iz Beograda Dušan Janjić.

Dodik, kaže Janjić, polako ulazi u domen politike koja provocira narušavanje mira i oružane sukobe, a prije svega ,,želi, zbog svog lično nesređenog statusa i odnosa sa Amerikom i Evropskom unijom, zbog lične ugroženosti njegovog uticaja u RS da zapravo nas posvađa, i Srbiju i Srbe ponovo sa Zapadom“.
Last edited by bogoljub on 10/01/2017 00:13, edited 1 time in total.
insomnia78

#693 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

Ne potcjenjuj nase ljude. Ne pricaj gluposti. Vidimo sposobnosti bliskoistoscnih ratnika.
Je l te makar imalo stid gluposti koje ponekad, kurac ponekad, vecinom pises? Je l' te makar stid ljudi koji su poginuli suprostavljajuci se daleko nadmocnijem neprijatelju, bez pomoci americke avijacije, da bi ti ovdje mog'o velicati kurdske secikese i dzeparose?
Last edited by insomnia78 on 10/01/2017 00:13, edited 1 time in total.
sumirprimus

#694 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:

Zamisli ovdje se zarati. :-) :lol: To bi bila komedija nevidjena. Tacno pokusavam zamisliti danasnje metro-pederaste, fejsbuk, ajfon i plej stejsn generacije sa puskama u rukama. :lol: :lol: Pa to se covjece sjene svoje plasi. Nesposobno za bilo kakvu musku akciju. Jebi mi sve ako ih kurdske zene ne bi najurile. Niti imaju disciplinu, niti vjestinu. Razmazeno totalno.

A svaka nova generacija pickastija od prethodne. Cuka se boje, roditelji ih vode u skolu. U moje vrijeme, to je bila nevidjena bruka, da te roditelji dovedu u skolu. Nevjerovatno isprepadana djeca. Roditelji ih u svilu cuvaju, ali to je prica za posebne teme.

Bliskoistocni narodi su gorstacki. U njima ima materijala za ratovanje. Kod zapadnjaka profesionalci. Kod nas ave picoke i to picoke koje nemaju nikakvo iskustvo sa oruzjem i ratovanjem.

Svako ko pominje ratnu opciju je budala. Niti ima lidera, oficira, novca, budala za ratovanje... nista...

sve se miki nauci.brzo nestane osmjeha s licva a jajca se uvuku u prostatu.
onda se naucis msijat od muke.
i da,jos uvijek smo druga dimenzija za kurdska plemena, jer ti ne kontas da je vazdusna nadmoc koju im ameri donose prevalentna u odnosu na bilo koju dole formaciju. u toj mjeri u kojoj kurdi napreduju po pustahijama sirije. :kiss:
sumirprimus

#695 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Ne potcjenjuj nase ljude. Ne pricaj gluposti. Vidimo sposobnosti bliskoistoscnih ratnika.
Je l te makar imalo stid gluposti koje ponekad, kurac ponekad, vecinom pises? Je l' te makar stid ljudi koji su poginuli suprostavljajuci se daleko nadmocnijem neprijatelju, bez pomoci americke avijacije, da bi ti ovdje mog'o velicati kurdske secikese i dzeparose?
zivota mi treba vratit vojni rok, imalo discipline uvest ovo vise nije normalno ,u kojoj je on dimenziji, sto se ne vrati akvariumima?
bogoljub

#696 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by bogoljub »

Kikibombona wrote:

Ima lidera, ima oficira ima i novaca ako treba, a budala na svakom ćošku!
Grean

#697 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Grean »

Velkoski wrote:
Kikibombona wrote:

Bošnjaci su popustili s Dejtonom, al' kažu da se moralo tako da jebiga.
Popustili jer alternativa je mogla voditi u katastrofu.

Najglasniji protivnici Dejtona su tad imali mozda pet godina i danas zamisljaju kako neko zaustavlja nezaustavljivu Armiju BiH pred Banjalukom. Onaj dio koji presute ili za koji nemaju kapacitet da skontaju je:

• Franjo Tudjman je potpisao Vasington dok je Hrvatska bila okupirana i dok su joj prijetile sankcije cije bi uvodjenje znacilo da nikad nece osloboditi zemlju. Znaci potpisao ga je sto je morao...u tom momentu, ovo je vazno zapamtiti.

Armija BiH je presla u ofanzivu i oslobadjala gradove u vrijeme Oluje a i na nasoj teritoriji se napredovalo velikim dijelom zbog saradnje sa HV-om.

Po dolasku u Dejton Tudjmanovi svi ciljevi u Hrvatskoj su bili ispunjeni, ukljucujuci i Milosevicevo obecanje o mirnoj reintegraciji Slavonije.

Tudjman je u Dejtonu ponudio Milosevicu da potpisu bez Izedbegovica kad je ovaj zatego' oko Brckog.
Neka se ovi mozgovi upitaju gdje bi bile uperene hrvatske cijevi da se Alija vratio iz Dejtona bez potpisa u situaciji kad su svi dzokeri kojima se Hrvatsku drzalo u saci izbijeni iz ruke. Neka usput pogledaju kako nam je islo na frontu prema Srbima u vrijeme kad smo ratovali na dvije strane (HVO je najzasluzniji za stvaranje RS-a) kad smo izgubili Trnovo, Grebak, vezu sa istocnom Bosnom, Bjelasnicu.

I danas je slicna situacija, koliko god bio komplikovan problem sa RS-om on je jos komplikovaniji sto nikad ne znamo na kavu kartu ce odigrati HDZ i kad ce opet zabiti noz u ledja.To gledamo vec godinama na relaciji Dodik - Covic, kao sto je nekad bilo na relaciji Karadjic - Boban, Tudjman - Milosevic ili Cvetkovic - Maceh. Ovo je nesto sto Bosnjaci olako zaboravljaju ili bolje reci zabijaju glavu u pijesak kad je u pitanju hrvatska politika spram BiH.
Last edited by Grean on 10/01/2017 00:20, edited 4 times in total.
insomnia78

#698 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

Za bliskoistocne klosare smo Wehrmacht Da je Armija 95-e imala polovinu podrske koju Ameri pruzaju Kurdima obreli bi se pred Jeruzalemom
Krokodajl

#699 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Krokodajl »

sumirprimus wrote:
insomnia78 wrote:Ne potcjenjuj nase ljude. Ne pricaj gluposti. Vidimo sposobnosti bliskoistoscnih ratnika.
zivota mi treba vratit vojni rok, imalo discipline uvest ovo vise nije normalno ,u kojoj je on dimenziji, sto se ne vrati akvariumima?
Ko bolan da vrati vojni rok, kada bi SDA - HDZ - SDS izglasali vojni rok izgubili bi odma sljedeće izbore, a oni što dođu na vlast bi ukinuli vojni rok pa bi dobili i one poslije. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#700 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Velkoski »

Nisi ti shvatio moj post, al' nema veze. :D
Post Reply