belfy wrote:
nije zacatavanje sve dok se drzimo teme "NATO...DA ili NE".
ne mislim traziti i nabrajati sta je Predsjednistvo ucinilo. iz prostog razloga sto bi se to razvodnilo u nedogled. ono sto neki vide kao konkretno i svrsishodno drugi nece, pa ce se povuci prica u sasvim drugim smjerovima. ako pricamo na temi o pridruzivanju NATO i odlukom predsjednistva o istom, onda znamo sta su dogovorili. jel tako?
Dobro razumem da je i tebi jasno da je kredibilitet Predsednistva upitan mnogima. Ja bih rekao iz cele BiH, ne po entitetskim linijama.
Mislim da ti ljudi koji sumnjaju u kredibilitet Predsednistva jesu zapravo svi koji osecaju da je drzava neefikasna ne samo iz objektivnih vec i iz
subjektivnih razloga.
To je i moje stanoviste.
Insistiram na tome, jer kada govrimo o svrstavanju drzave u vojni savez, sto je strateski potez za dug period vremena, kako je moguce da
tako bitan predlog daje telo koje nije sposobno resiti ni mnogo manje vazne probleme unutar sopstvene zemlje ? Koje dakle zapravo ne razume ni kako funkcionise njihova sopstvena zemlja. Jer da razume, imali bi mnogo bolje rezultate i BiH ne bi bila u tako nezavidnoj ekonomskoj pre svega, a zatim i politickoj situaciji.
Sta to telo predlaze vezano za medjunarodni polozaj BiH, je irelevantno samoj Medjunarodnoj Zajednici, a ne meni ili tebi. Nazalost.
Zato i jesu postavili Nadzornika, jer je sasvim jasno da BiH ne moze da funkcionise bez direktnog monitoringa.
Opet kazem, problem se nece resiti najpre promenom medjunarodnog polozaja. Najpre mora zaziveti najnormalniji dijalog svih drzavljana
Bosne i Hercegovine i njihovih poltickih predstavnika. Zatim krenuti saradnja, dobronamerna uz spremnost za kompromise. Kada se dovede zemlja u red, onda se moze odgovorno razmatrati svako pitanje.
Razmatranje clanstva u NATO u ovakvom unutrasnjem kosmaru je neodgovoran predlog koji ignorise unutrasnju politicku situaciju i
zemlju slabi jos vise. Kada kazem zemlju ja govorim o BiH.