AuuAzrail wrote:Moj otpremljen na carinu
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- HardCore
#676 Re: Xiaomi mobiteli
- irac300
#677 Re: Xiaomi mobiteli
Za muštuluka znači.Azrail wrote:Moj otpremljen na carinu
-
Azrail
#678 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Danas u 10:04HardCore wrote:AuuAzrail wrote:Moj otpremljen na carinukad je otpremljen?
- zlo zlo
#679 Re: Xiaomi mobiteli
to došao ti je, mi ostali moramo dalje kukat
ja x2
kojeg datuma si ga naručio?
-
Azrail
#681 Re: Xiaomi mobiteli
Eh sad, hoćel carina ići prema tadašnjoj ili današnjoj vrijednosti dolara?
- AhmetShabo
#682 Re: Xiaomi mobiteli
razumije li se neko u slijedece..
ako je maticna na mom mi4 sad sa 3gb i 64 gb, da li ja mogu uzeti maticnu recimo 3/16 GB ?
ako je maticna na mom mi4 sad sa 3gb i 64 gb, da li ja mogu uzeti maticnu recimo 3/16 GB ?
-
citroen xm
#683 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Hvala na linku. Preletiću malo, ne da mi se sve čitati. Eto pošto si ti upućen, jel solidan taj model? Ono, ne igram igre, ispratim društvene mreže, navigacija i kamera koja mi je po danu najbitnija... Po noći je vjerovatno krš.Pake wrote:zasebna tema samo o tom mobitelu sa 1.744 posta !!!!citroen xm wrote:Ja naginjem da kupim kod nas Redmi 3. Oko 300 košta, a nisam prezahtjevan korisnik. Kenja mi se od tolikih hvalospjeva, ali čini mi se da nije loš izbor.![]()
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/ ... 34775.aspx
više nego o kineskim mobitelima i xioamiju na ovom forumu zajedno, pa ako iz svih tih utisaka korisnika ne skontaš kakav je mob, onda jebiga...
očigledno da su kinezi sam Xiaomi u Hrvatskoj dalekooo popularniji i više se koriste nego u Bosni
ali mi smo uvjek i po svemu bili zadnji
-
Pake
#684 Re: Xiaomi mobiteli
Najjednostavnije rečeno bez filozofije
Za te pare nema bolje
Ako hoćeš bolje u okviru kineza to je više love, a u okviru navikanih brendova za te pare ćeš dobit lošije specifikacije
Sva mudrolija
Za te pare nema bolje
Ako hoćeš bolje u okviru kineza to je više love, a u okviru navikanih brendova za te pare ćeš dobit lošije specifikacije
Sva mudrolija
-
gidra
#685 Re: Xiaomi mobiteli
Huawei je gigant u IKT svijetu za Xiaomi.medeni99 wrote:Čuj bolida "bolji od tih tvojih kineza"jarobot wrote:Lijepo sad te antutu ne interesuje a probio mozak stavljajući antutu testove. Kad ti pokaza koliko je hardverski P9 lite jači od Mi4 sad je to nebitno.medeni99 wrote:Kao prvo ti si nepismen, jer ne znaš ni quotat postove na forumu
Kao drugo izgleda i ćorav, jer ti imitacija metala izgleda kao metal, stranice p9 NiSU METALNE
Treće, zbog izuzetno dobre kamere i naročito dizajna koji je čista kopija ajfona 5/4 a koji su po meni najljepše dizajnirani mobiteli ikad (razlog zbog kojeg sam i kupio sva ona 4 kineza, jer su svi dizajnom takvi, slični) ja Mi4 ne mijenjo za ta dva huawei telefona pa makar ti imo i 136000 na antutu
Ovako izgleda metalno kučište Mi4
Lsjsna na P9 lite je aluminij.
I treće najvažnije pokaza si lice patenika koji hoće da ima iphone u obliku jeftinog kineza. Patiš za statusnim simbolom koga ne možeš priuštitti.
Trebaš onda uzeti P7 on je najsličniji iphonu a bolji od tih tvoji kineza.
Xiaomi su dobri telefoni ali dok ne uspostave servisnu mrežu i oficijelne zastupnike biće ih rizik kupovati,a kad to urade tad više neće biti jeftini. Ipak je to firma sa samo 8000 uposleni.
Ha ha jadnik haman i ne zna da je i huawei kinez
Čuj lajsna![]()
Haloo frame kučište kod xiaomija je metal a ne usrana lajsna
Antutu testove sam prikazivao za mobitele kod kojih sam neutralan, konkretno kod mi4 sam pristrasan i nije mi bitan antutu test
Što se tiče retardirane konstatacije da patim za iphone 5 je baš glupost, pa ip5 se može nabavit po nižoj cijeni od mi4, iphone sam napustio zbog glupog iOSa i nikad se ne bi više vratio, a mogu kupit i ip7, pa svi onih 5 telefona koje imam nije ništa jeftinije
upravo sa xiaomijem sam dobio idealnu kombinaciju, izgled ajfona a MIU OS kao mix androida i iOSa, tako da gluposti koje valjaš veze ni sa čim nemaju
-
Pake
#686 Re: Xiaomi mobiteli
Aaaa gigant koji se i cijenama približio ovim razvikanim gigantima, pa ćeš kao i kod njih za telefon isth specifikacija pljunut duplo više love
-
Pake
#687 Re: Xiaomi mobiteli
Jarane tebi je najbolje u vezi toga da kontaktiras onaj hercegovacki mobil shop, dugo prodaju xiaomi mobitele, uz garanciju, oa su morali imat reklamacija i s tim i popravak, a to znači iskustvo, a bogami i dijelove i sigurno u cijeloj BH najbolje znaju oko njih, pa ako ti oni ne pomognu, kod nas tesko da ce ko drugiAhmetShabo wrote:razumije li se neko u slijedece..
- AhmetShabo
#688 Re: Xiaomi mobiteli
oni vrse popravke i prodaju dijelove samo onima koji su kod njih kupili telefon. tako da , nista od njihPake wrote:Jarane tebi je najbolje u vezi toga da kontaktiras onaj hercegovacki mobil shop, dugo prodaju xiaomi mobitele, uz garanciju, oa su morali imat reklamacija i s tim i popravak, a to znači iskustvo, a bogami i dijelove i sigurno u cijeloj BH najbolje znaju oko njih, pa ako ti oni ne pomognu, kod nas tesko da ce ko drugiAhmetShabo wrote:razumije li se neko u slijedece..
-
Pake
#689 Re: Xiaomi mobiteli
Cccc
Lijepo zamoliš ljude da ti prime mobitel i pogledaju te da češ ih malo više nagradit nego po račun ako poprave, a isplatiti se nek da stoji
Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara
Lijepo zamoliš ljude da ti prime mobitel i pogledaju te da češ ih malo više nagradit nego po račun ako poprave, a isplatiti se nek da stoji
Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara
- valjuga
#690 Re: Xiaomi mobiteli
Slušaj,mijenjao sam par displaya na mobitelima i sad mi na um pade da vidim display za mi4 64Gb i gle čuda isti je kao i na 16Gb.AhmetShabo wrote:razumije li se neko u slijedece..
Što znači da ta matična 16Gb se kači na tvoj display normalno i bez problema,pa vjerujem i ostali konektori da su ok.
Ja bi smio sebi naručit tu matičnu od 16Gb i zamijenut,ako si siguran da je do toga,da nije baterija na glavi ili čak i LCD display.
-
citroen xm
#691 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Ok, dvoumim se između njega i P8 lite. Slične spec, a Huawei ima malo bolju kameru.Pake wrote:Najjednostavnije rečeno bez filozofije
Za te pare nema bolje
Sva mudrolija
-
Pake
#692 Re: Xiaomi mobiteli
Ali nije ista cijena
Sve je do tebe
Da li trazis garanciju, servis....
Sve izvagaj
Činjenica je da huawei ima bolju servisnu podrsku, xiaomi nikakvu eno u behutu naš Ahmet Šabo, jes šteta, 4 stoje čojk zijamio
Za kameru nisam siguran da je bolja
Sve je do tebe
Da li trazis garanciju, servis....
Sve izvagaj
Činjenica je da huawei ima bolju servisnu podrsku, xiaomi nikakvu eno u behutu naš Ahmet Šabo, jes šteta, 4 stoje čojk zijamio
Za kameru nisam siguran da je bolja
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#693 Re: Xiaomi mobiteli
Pa huawei se priblizio, ne samo zato sto imaju vrhunski hardwer, vec zato sto posluje na nacin kao i samsung, apple, sto znaci da imaju distributere, servise, svu moguću podrsku, a ne k'o xiaomi preko online baze, pa onda belaj, za svaku sitnicu.Pake wrote:Aaaa gigant koji se i cijenama približio ovim razvikanim gigantima, pa ćeš kao i kod njih za telefon isth specifikacija pljunut duplo više love
- AhmetShabo
#694 Re: Xiaomi mobiteli
u servisu kazu vjerovatno maticna, jer racunar ne prepoznaje uredjaj kad se stavi usb..valjuga wrote:Slušaj,mijenjao sam par displaya na mobitelima i sad mi na um pade da vidim display za mi4 64Gb i gle čuda isti je kao i na 16Gb.AhmetShabo wrote:razumije li se neko u slijedece..
Što znači da ta matična 16Gb se kači na tvoj display normalno i bez problema,pa vjerujem i ostali konektori da su ok.
Ja bi smio sebi naručit tu matičnu od 16Gb i zamijenut,ako si siguran da je do toga,da nije baterija na glavi ili čak i LCD display.
-
Pake
#695 Re: Xiaomi mobiteli
I dolazimo do ključne stvarikonektovan wrote:Pa huawei se priblizio, ne samo zato sto imaju vrhunski hardwer, vec zato sto posluje na nacin kao i samsung, apple, sto znaci da imaju distributere, servise, svu moguću podrsku, a ne k'o xiaomi preko online baze, pa onda belaj, za svaku sitnicu.Pake wrote:Aaaa gigant koji se i cijenama približio ovim razvikanim gigantima, pa ćeš kao i kod njih za telefon isth specifikacija pljunut duplo više love
Zato su duplo skuplji odnosno ovaj duplo jeftiniji
Pa ko šta voli nek izvoli
Duplo manju cijenu bez servisne podrške i garancije ili duplo veće cijene a s tim opcijama
Ja izabro ovo prvo
- konektovan
#696 Re: Xiaomi mobiteli
Kako je dupla razlika??? To je laz i vasa izmisljotina, tjeseci se da ste pametnije i mudrije postupili kod izbora, a nije tako.Pake wrote:I dolazimo do ključne stvarikonektovan wrote:Pa huawei se priblizio, ne samo zato sto imaju vrhunski hardwer, vec zato sto posluje na nacin kao i samsung, apple, sto znaci da imaju distributere, servise, svu moguću podrsku, a ne k'o xiaomi preko online baze, pa onda belaj, za svaku sitnicu.Pake wrote:Aaaa gigant koji se i cijenama približio ovim razvikanim gigantima, pa ćeš kao i kod njih za telefon isth specifikacija pljunut duplo više love
Zato su duplo skuplji odnosno ovaj duplo jeftiniji
Pa ko šta voli nek izvoli
Duplo manju cijenu bez servisne podrške i garancije ili duplo veće cijene a s tim opcijama
Ja izabro ovo prvo
-
Pake
#697 Re: Xiaomi mobiteli
Kolko je p9 u bhtelekomu
Tj ja cu ti reć...1200 KM
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 90de0.html
xiaomi Mi5
260 dolara !!!!!!!!
http://m.gearbest.com/cell-phones/pp_294071.html
I da u pravu si, laźem
Nije duplo jeftinji, nego skoro troduplo !!!!
XiaoMi Mi5 5.15 inch
3D Glass Body 4G Smartphone MIUI 8
Snapdragon 820 64bit Quad Core 1.8GHz 3GB RAM 32GB ROM
16.0MP Rear Camera
Type-C NFC Front Fingerprint Sensor
Main Features:
Display: 5.15 inch, 1920 x 1080 Pixel, 428 PPI
CPU: Qualcomm Snapdragon 820 64bit Quad Core
GPU: Adreno 530
System: MIUI 8 (base on Android 6.0)
RAM + ROM: 3GB RAM + 32GB ROM
Rear Camera: Sony IMX298 sensor, 16MP 4-axis OIS camera, with PDAF and DTI technology
xiaomi Mi5
260 dolara !!!!!!!!
I da u pravu si, laźem
Nije duplo jeftinji, nego skoro troduplo !!!!
XiaoMi Mi5 5.15 inch
16.0MP Rear Camera
Main Features:
Rear Camera: Sony IMX298 sensor, 16MP 4-axis OIS camera, with PDAF and DTI technology
Last edited by Pake on 12/12/2016 21:23, edited 5 times in total.
- valjuga
#698 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam ženin redmi note tako brickovao sa pogrešnim softwerom da ga PC nije prepoznavao,bio potpuno mrtav.AhmetShabo wrote: u servisu kazu vjerovatno maticna, jer racunar ne prepoznaje uredjaj kad se stavi usb..
Te sam ga nekako vratio u život,sjećam se da sam ispod SIM kartice neke kontakte morao prespojit da bi ga PC uopšte registrovao......
- konektovan
#699 Re: Xiaomi mobiteli
Pake wrote:Kolko je p9 u bhtelekomu
xiaomi Mi5
260 dolara !!!!!!!!
I da u pravu si, laźem
Nije duplo jeftinji, nego skoro troduplo !!!!![]()
XiaoMi Mi5 5.15 inch
16.0MP Rear Camera
Main Features:
Prvo, poredis kruske i jabuke. Gearbest i telecom nije isto, al' posto zelis ispasti pametan uz ovakvu podvalu, malo si se zahebao druze pače. Koliko je p9 u univerzalnom, a koliko Mi5s, recimo kod nasih hercegovaca sa garancijom????
Ako provjeris, vidjeces da si plitak k'o Miljacka u augustu.
-
Pake
#700 Re: Xiaomi mobiteli
Halo, pa naravno da nije isto, pališ iz druge, pa ja ti to pričam
Gearbest je povoljna kupnja za ove kineze
I kao sto sam reko, a valja ti ponavljat, neko bira jeftino i bez garancije, drugi skupo i garanciju
Ne ne, vi se gore hvalite da kupujete u bhtelekomu jer je sigurna garancija i servis
Onaj se hvalio da je p9 lite iz bhtelekoma
Plitko je kod tebe ko Buča potok
Gearbest je povoljna kupnja za ove kineze
I kao sto sam reko, a valja ti ponavljat, neko bira jeftino i bez garancije, drugi skupo i garanciju
Ne ne, vi se gore hvalite da kupujete u bhtelekomu jer je sigurna garancija i servis
Onaj se hvalio da je p9 lite iz bhtelekoma
Plitko je kod tebe ko Buča potok