Zahiragić opet jaše

Post Reply
piupiu

#676 Re: Zahiragić opet jaše

Post by piupiu »

ultima_palabra wrote:Kod nas predsjednik studentske organizacije radi posao reisa, reis radi posao predsjednika, predsjednik se bavi građevinom u općini Centar i tako unedogled...
:lol: :thumbup:

Baš! Ne znam što se smijem. :|
JThomas

#677 Re: Zahiragić opet jaše

Post by JThomas »

pa juče vam je ajnadžić pobrojao šta je državotvorna vizija. samo nije smio reći vojnu bolnicu, i zaboravio je parking do holiday inna i crni vrh.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#678 Re: Zahiragić opet jaše

Post by _BataZiv_0809 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ultima_palabra wrote:A sta mu je rekao?

i mene to zanima?
Dok je njega i brata majka nosala u naramku po sklonistima, Tunjo je "po Zenici" pisao nekakve rezolucije i otkud mu pravo da osporava momenat potpisivanja Dejtona. Otprilike.
Connaisseur Karlin

#679 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Connaisseur Karlin »

m_l wrote:
DŽUMA PO GLAVI STUDENTA

Vedran JAKUPOVIĆ 15.10.2016.

Nakon završetka studija, dobio sam priliku raditi u multinacionalnim kompanijama u kojima se itekako pazilo na vjerska prava i slobode uposlenika. Sastanci su petkom, ako ih je bilo, zakazivani ili rano ujutro ili popodne,
Mogao je sastaviti listu kompanija i posao koji rade sa isitm kompanijama,a ovako , njegova izjava nema argumentiranu podrsku. Uostlaom,mogaoje objasniti kako i zasto uspjesno funkcionira poslovna kooperaija ,jer danas se mngoi poslovi baziraju na internet relacijama,razlicitm vremenskim zonama i sl. Pomjeranje sastanka radi dzume a raditi sa multinacionalnim kompanijama je laz. :-D
Connaisseur Karlin

#680 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Connaisseur Karlin »

izvor Stav magazin
On je proglašavan i etiketiran “papkom”, “mahalcem”, “Mljackom”, “SDA‑ovim uhljebom”, “primitivcem”, “islamofašistom” (ova konstrukcija mi je najinteresantnija), “licemjerom” (jer navodno vjeru koristi za političke poene), “neradnikom”, “homofobom” (zbog nekih ranijih istupa) itd. Etikete su išle do te mjere da bih ja osobno na njegovom mjestu pobjegao iz Bosne i tražio azil zbog progona na vjerskoj osnovi. Haris Zahiragić je, izgleda, bio dovoljno strpljiv i snažan da amortizira napade i ne reagira, a očigledno i da ne pobjegne iz države.
uvodni sadrzaj sa postavljenim Vedranovim clankom :D :-) :lol:

casopsis je tipicno radikalno orijetniran :)
kakavdanakneiskustvu

#681 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kakavdanakneiskustvu »

piupiu wrote:

i mene to zanima?
Ma, patetika. Replicirao mu je s govornice na neku opasku o Dejtonu da je on (Filipović) u Zenici sjedio i pisao saopćenja dok je njegov otac bio na liniji - otprilike, šta se on javlja. A replicirao mu je jer je Filipović prethodno pričao o monopolu jedne partije i jedne politike, pa je mladi Zahiragić odgovorio onako kako ga je naučilo - 'ta ti pričaš, who is you, dje s' ti bio kad se pucalo, malo ga je prenijelo pa je čak rekao i 'kad smo mi branili Bosnu' ... Otprilike.

sta tunjo na to?
Vipera berus

#682 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Vipera berus »

Je li ovo taj govor?

piupiu

#683 Re: Zahiragić opet jaše

Post by piupiu »

Vipera berus wrote:Je li ovo taj govor?
Jeste, jeste ... zaboravila sam na taj dio gdje mu je još rekao da nije problem 'loša politika' već loši akademici koji se prodaju od izbora od izbora. :D
supercali

#684 Re: Zahiragić opet jaše

Post by supercali »

A on je kao akademik neki u nastanku

Jbt koliko bi mu mogao pitanja postaviti da sam bio tu izgubio bi se
sunceKOtepsija

#685 Re: Zahiragić opet jaše

Post by sunceKOtepsija »

BayrakTB wrote:
sunceKOtepsija wrote:
BayrakTB wrote: Ako nastavi ovim tempom, za 100 g će se ustajati na pomen njegovog imena.
pocnimo odmah :lol:
Pa čim imaš potrebu da u svom mizernom životu blatiš jednog momka koji se još akademski izgrađuje i koji se bori za dobrobit zajednice za razliku od tebe koji av-av na cyber mrežma, i trebaš.
:lol:
Altsa

#686 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Altsa »

_BataZiv_0809 wrote:Sta rece Tunji Filipovicu bez da trepne :-)
To je jedino i potrefio. Sve ostalo je pametovanje jednog seljacica.
Bodkin

#687 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Bodkin »

Connaisseur Karlin wrote:
m_l wrote:
DŽUMA PO GLAVI STUDENTA

Vedran JAKUPOVIĆ 15.10.2016.

Nakon završetka studija, dobio sam priliku raditi u multinacionalnim kompanijama u kojima se itekako pazilo na vjerska prava i slobode uposlenika. Sastanci su petkom, ako ih je bilo, zakazivani ili rano ujutro ili popodne,
Mogao je sastaviti listu kompanija i posao koji rade sa isitm kompanijama,a ovako , njegova izjava nema argumentiranu podrsku. Uostlaom,mogaoje objasniti kako i zasto uspjesno funkcionira poslovna kooperaija ,jer danas se mngoi poslovi baziraju na internet relacijama,razlicitm vremenskim zonama i sl. Pomjeranje sastanka radi dzume a raditi sa multinacionalnim kompanijama je laz. :-D
E cuj ne zakazuju se sastanci petkom :D
Nadzorna_ploca

#688 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Nadzorna_ploca »

Opet ista ekipa na okupu. :lol:
Streptokok

#689 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Streptokok »

ultima_palabra wrote:A sta je trebao, na liniju sa 60+ godina?

Od toliko aferima koje Tunjo ima, ovaj papcic uspije fuliti metu i ispasti glup i nekulturan.
i ne samo to. posao akademika i jeste da pise pisma i kreira politiku. neće valjda čobani pisati a akademici dezurati u zemunicama.
broj dva

#690 Re: Zahiragić opet jaše

Post by broj dva »

3:28
"cinjenica je da nase sestre subotom na vece izlaze u kafice i slusaju nemoralnu muziku"
Nadam se da misli na Thomspona, Baju Knindzu i ostale fasistoide ali me strah da tu ubacuje sve sto nisu ilahije i kaside.
Ali i to na stranu, zamisli student (vodja studentske unije) kome smetaju subotnji izlazci (smeta li mu kad braca izadju ili samo sestre ?) i koji zeli da dzamije budu punije.
Pa je li on tu da siri vjeru ili da se bori za prava studenata, u koja spada i pravo da se razvale subotom i da slusaju nemoralnu muziku.
Zemlja sa ovakom omladinom se ne treba brinuti za svoju budcnost, buducnosti nema..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#691 Re: Zahiragić opet jaše

Post by _BataZiv_0809 »

Nemas se sta nadat, rekao je na sta misli.
zeina

#692 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zeina »

piupiu wrote:

i mene to zanima?
Ma, patetika. Replicirao mu je s govornice na neku opasku o Dejtonu da je on (Filipović) u Zenici sjedio i pisao saopćenja dok je njegov otac bio na liniji - otprilike, šta se on javlja. A replicirao mu je jer je Filipović prethodno pričao o monopolu jedne partije i jedne politike, pa je mladi Zahiragić odgovorio onako kako ga je naučilo - 'ta ti pričaš, who is you, dje s' ti bio kad se pucalo, malo ga je prenijelo pa je čak rekao i 'kad smo mi branili Bosnu' ... Otprilike.
Patetika je za one koji nisu iskusili strahote rata...da ste ti, tvoj otac ili bilo ko do koga ti je stalo bili na prvoj liniji pitala bih te da li ti je do mirovnog sporazuma ili ti se jos puca i kalkulise o politici stavljajuci mir pod znak pitanja, lako je pricati poslije borbe ili pametovati iz sigurne, udobne stolice
JThomas

#693 Re: Zahiragić opet jaše

Post by JThomas »

naravno da je patetika i retardacija kad prozivku vrši neko ko je bio premlad za borbu nekome ko je bio prestar za borbu...
zeina

#694 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zeina »

Za razliku od ovoga koji je bio prestar za borbu, ovaj koji je bio premlad ima puno vise razumijevanja za ljude koji su ginuli na prvim linijama, mozda zato sto je kao djecak ostao zeljan oca, sto ima traume od stalnog skrivanja i bjezanja od granata i sl., Filipovic ocito nije iskusio niti jednu strahotu rata, da mu je sin bio na prvoj liniji pitala bih ga onda o mirovnom sporazumu
Ripicipi

#695 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Ripicipi »

Vipera berus wrote:Je li ovo taj govor?

Ojjj bekana tito dragi, i ono predstavlja studente :roll:
ultima_palabra

#696 Re: Zahiragić opet jaše

Post by ultima_palabra »

zeina wrote:Za razliku od ovoga koji je bio prestar za borbu, ovaj koji je bio premlad ima puno vise razumijevanja za ljude koji su ginuli na prvim linijama, mozda zato sto je kao djecak ostao zeljan oca, sto ima traume od stalnog skrivanja i bjezanja od granata i sl., Filipovic ocito nije iskusio niti jednu strahotu rata, da mu je sin bio na prvoj liniji pitala bih ga onda o mirovnom sporazumu
Možda. A možda i zato jer je u nedostatku drugih argumenata i hojratskoj želji da se istakne u odbrani oca nacije, potegao jedan od najbanalnijih argumenata bh. svakodnevnice "gdje si bio kad je bilo najteže".
zeina

#697 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zeina »

ultima_palabra wrote:
zeina wrote:Za razliku od ovoga koji je bio prestar za borbu, ovaj koji je bio premlad ima puno vise razumijevanja za ljude koji su ginuli na prvim linijama, mozda zato sto je kao djecak ostao zeljan oca, sto ima traume od stalnog skrivanja i bjezanja od granata i sl., Filipovic ocito nije iskusio niti jednu strahotu rata, da mu je sin bio na prvoj liniji pitala bih ga onda o mirovnom sporazumu
Možda. A možda i zato jer je u nedostatku drugih argumenata i hojratskoj želji da se istakne u odbrani oca nacije, potegao jedan od najbanalnijih argumenata bh. svakodnevnice "gdje si bio kad je bilo najteže".
Mozda jeste banalan, ali je i dalje argument, najgore je kad pocnu pametovati oni koji nisu imaki nikakvih dodirnih tacaka sa ratom
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#698 Re: Zahiragić opet jaše

Post by _BataZiv_0809 »

Pa pobogu nije Tunjo u Geteborgu pisao rezolucije.
Seyfo

#699 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Seyfo »

Često se parafrazira ona Titova " narod koji ima ovakvu omladinu..."

Meni se plače, sad bih plakao ko godina dok mi suze ne presuše, a onda bih i dalje plakao kako ono pjesma kaže"plač bez suza teeeško boooli" ....
kad vidim kakvu omladinu imaju svi narodi u BiH.
piupiu

#700 Re: Zahiragić opet jaše

Post by piupiu »

kakavdanakneiskustvu wrote:sta tunjo na to?
Ne znam. Prije toga je pričao da sadašnja bošnjačka politika nema temu i ideju, da im je zadatak bio da sačuvaju nedjeljivu Bosnu, i da to nisu znali, i da i danas ne znaju. Spominjao je da je današnji režim zaboravio zasluge predjašnjih generacija u očuvanju Bosne, da je zaboravio da je naš narod stradao i u onom ratu - i od ustaškog režima, da su i njemu ustaše ubile oca, dva brata i sestru sred Banja Luke - i da je narod strašno stradao kroz istoriju, ali da se Bosna uspjela očuvati bez obzira na ekspanzionističke i zločinačke politike, da mi moramo voditi probosansku politiku da bi sačuvali Bosnu, a ne boriti se za vlast i nemati temu i ideju ... Nije on dovodio u pitanje trenutak potpisivanja Dejtona - nego je lamentirao što su potpisali podjelu, a da se narod (a vjerovatno i on) o tome ništa nije pitao. Čovjeku je skoro 90 godina, na kraju je puta, vjerovatno svodi račune. I na to je išla replika o 'drugoj strani historije', ko je gdje bio, 'lošim akademicima', Grandu, itd ...
Post Reply