US presidential election - Trump vs Hillary
-
TutankamonS
#676 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Nadam se da će gospodin Trump pobjedit.
Hilary je masonka i sama je odgovorna za zločine nad Amerikancima jer je trgovala američkim državnim tajnama.
Pa samo povjerenstvo kongresno je utvrdilo da je kriva ali je tužiteljstvo sjebalo sve jer su svjedoci dobili imunitet i kasnije su dobijali prijetnje itd.
Imam par pitanja za Bošnjake:
1) Jeste li svjesni da Clinton želi rat sa Assadom i Rusima i da podržava "umjerenu" Al Nusru i Al Kaidu? Mislite da je to ok?
2) Koliko vam je Iran pomogao devedesetih i jesu li vam Palestinci neprijatelji?
Može li mi netko reći zašto podržava nju a ne Trumpa? Pa zar ne vidite kako se svijet raspada pod njima? Trump je zadnja nada za čovječanstvo
Hilary je masonka i sama je odgovorna za zločine nad Amerikancima jer je trgovala američkim državnim tajnama.
Pa samo povjerenstvo kongresno je utvrdilo da je kriva ali je tužiteljstvo sjebalo sve jer su svjedoci dobili imunitet i kasnije su dobijali prijetnje itd.
1) Jeste li svjesni da Clinton želi rat sa Assadom i Rusima i da podržava "umjerenu" Al Nusru i Al Kaidu? Mislite da je to ok?
2) Koliko vam je Iran pomogao devedesetih i jesu li vam Palestinci neprijatelji?
Može li mi netko reći zašto podržava nju a ne Trumpa? Pa zar ne vidite kako se svijet raspada pod njima? Trump je zadnja nada za čovječanstvo
- Acid25
#677 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
TutankamonS wrote:Trump je zadnja nada za čovječanstvo
Ako je taj kreten zadnja nada, *ebai ga onda.
- Ja_Ja
#678 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
TutankamonS wrote:Trump je zadnja nada za čovječanstvo
[/quote]-
jefferson
#679 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Sve su bolesti jebene, ali neizljecive su najgore.TutankamonS wrote:Nadam se da će gospodin Trump pobjedit.
- Point.
#680 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Eto ti znas sta zeli Clinton. Ona, za razliku od Trumpa, makar zna naci Siriji na karti i sta je Aleppo. Trump je pickica kojom ce Putin upravljati kako hoce. A ko zeli svijet u kojem Rusi vode glavnu rijec? Svako ko zeli rat da ubicom Assadom ima moju podrsku. A to da Clinton podrzava Al Kaidu je toliko glupa izjava da u nju ni Ttump ne vjeruje.TutankamonS wrote:Nadam se da će gospodin Trump pobjedit.
- Alfons Kauders
#681 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Jos me u ratu fasciniralo kako nas narod savrseno zna sta planiraju svjetski lider... A taj isti narod punio Zetru da Torabiju da 6 maraka za flasu vode...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#682 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
POMOZ BOG ERCEGSBSKIJANCI !!!
idemol danaske da u parku gavrilaa damo podršku tVumpu
- Edin H.
#683 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Da li ce ovaj skup odluciti izbornu trku?pici wrote:POMOZ BOG ERCEGSBSKIJANCI !!!
http://www.avaz.ba/clanak/259106/istocn ... ldu-trumpu
Stigose li cipele iz Beme Melanie, taman na vrijeme, prije zime
- pici
#684 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Edin H. wrote:Da li ce ovaj skup odluciti izbornu trku?pici wrote:POMOZ BOG ERCEGSBSKIJANCI !!!
http://www.avaz.ba/clanak/259106/istocn ... ldu-trumpu
Stigose li cipele iz Beme Melanie, taman na vrijeme, prije zime

VOTE ZA TVUMPA... nejma veze što je onomad navijo mjest avijo bombi da gaze maticu tenkovima
očekuje se najmanje sto tisHuća poklonika obućeniH u folklorne nošnje ogrnuti Hameričkim zastavama
- Drvosjeca iz Dejcica
#685 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Desetak penzionera na skupu podrške Trumpu u Istočnom Sarajevu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/desetak- ... 61023070#4
Organizator Srđan Mršić poručio je da je okupljanje zakazao na Facebooku jer je vidio da je u Sarajevu organizovana podrška Hillary Clinton.
-
almir90
#686 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
U ovoj kiti od države ljudi se bave izborima u SAD-u.
Da sad kažem 'ništa bolje nismo ni zaslužili', zbog ovakvih stvari, pogriješio bi, jer ima onih koji i nisu zaslužili ovakvo stanje, a moraju da ga trpe.
Da sad kažem 'ništa bolje nismo ni zaslužili', zbog ovakvih stvari, pogriješio bi, jer ima onih koji i nisu zaslužili ovakvo stanje, a moraju da ga trpe.
- jeza u ledja
- pici
#688 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

ma neko se samo našHalijo
- MikroBelaj
#689 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Trump ocigledno ne moze racunati na podrsku iz metropole zvane istocno Sarajevo 
- insomnia78
#690 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Spavas li mirno KlinKton Hilarijo
-
Korisničkoime
#691 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Mislim da je Trump imao malo umjereniji nastup da bi pomeo Clintonku samo tako.
U SAD slicno kao i kod nas ili u Evropi vecina "obicnih" gradana je zamorena etabliranim politickim elitama, postoji prezir i gadjenje na sve sto ima veze sa njima. Postoji ubjedjenje da se politicka elita i tehnokrati udaljili od obicnog covjeka da ne mare za njega i njegove potrebe nego samo za sebe te da su oni u biti sami sebi svrha postojanja.
S pricom ja sam covjek van sistema ali nisam nikakav anarhista nego uspjesan poslovan covjek koji zna kako raditi i zaraditi, ja sam nesto novo, ja cu uzdrmati ucmalost i letargiju u DC, ja cu pokrenti stvari unjeti vise dinamike, prenjet cu dobra iskustva iz privatnog poslovanja na upravljanje drzavom sa tom pricom i tim fazonima mogao je dobiti izbore jer Clinton je olicenje politickog establishmenta i elite.
Ali jok lij otisao u tacku sa svojim glupostima cak se i tradicionalno republikansi mediji okrecu od njega, mnogi poznati republikanci mu ne daju podrsku i slicno.
Pored toga tim ljudi koji ga okrzuje je katastrofalan izjava njegove neke savjetnice kakva korist od nuklearnog oruzuja ako ga necete koristiti je direktna pomoc Clintonovoj a takvih i slicnih izjava nije malo izgleda.
Zdrav razum kaze da bi ovo trebala biti glat pobjeda Clintonove ali zdrav razum i biraci i nemaju bas uvijek veze jedno s drugim.
U SAD slicno kao i kod nas ili u Evropi vecina "obicnih" gradana je zamorena etabliranim politickim elitama, postoji prezir i gadjenje na sve sto ima veze sa njima. Postoji ubjedjenje da se politicka elita i tehnokrati udaljili od obicnog covjeka da ne mare za njega i njegove potrebe nego samo za sebe te da su oni u biti sami sebi svrha postojanja.
S pricom ja sam covjek van sistema ali nisam nikakav anarhista nego uspjesan poslovan covjek koji zna kako raditi i zaraditi, ja sam nesto novo, ja cu uzdrmati ucmalost i letargiju u DC, ja cu pokrenti stvari unjeti vise dinamike, prenjet cu dobra iskustva iz privatnog poslovanja na upravljanje drzavom sa tom pricom i tim fazonima mogao je dobiti izbore jer Clinton je olicenje politickog establishmenta i elite.
Ali jok lij otisao u tacku sa svojim glupostima cak se i tradicionalno republikansi mediji okrecu od njega, mnogi poznati republikanci mu ne daju podrsku i slicno.
Pored toga tim ljudi koji ga okrzuje je katastrofalan izjava njegove neke savjetnice kakva korist od nuklearnog oruzuja ako ga necete koristiti je direktna pomoc Clintonovoj a takvih i slicnih izjava nije malo izgleda.
Zdrav razum kaze da bi ovo trebala biti glat pobjeda Clintonove ali zdrav razum i biraci i nemaju bas uvijek veze jedno s drugim.
- pici
#692 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
šHala Mala... pa što šHaljivđijo neponese termos čaja makar da se peMzijoneri malo okrepe na hladnoči... ccccU Parku Gavrila Principa u Istočnom Sarajevu bio je i organizator ovog skupa Srđan Mršić, koji je poručio kako je skup bio zamišljen kao provokacija.
"Ovo je bila moja provokacija i onda su mediji to prenijeli. Ja gledam to iz svoje sobe i ne mogu da vjerujem. I onda se '91. i '92. pitamo kako je počeo rat. Moja poruka je ne vjerujte medijima i svemu što vam serviraju", kaže Mršić.
- Acid25
#693 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Napred TVumpe. SmLt masonima i PoVitičkoj eViti.

- Edin H.
#694 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Je li bilo nereda?pici wrote:
ma neko se samo našHalijo
Je li bilo povrijedjenih?
-
kudrilo
#695 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Gledao sam dvije od tri debate, i jedino što mogu reći da je na ovoj temi previše diskusije s obzirom na ono što su pričali kandidati. Srednje ozbiljan kandidat iz bilo koje stranke bi pomeo i jedno i drugo. Pobjedu će ostvariti Clinton, samo zato što Trump sam sebe pobjeđuje. Inače, Clintonovka vrlo dosadna, puno posvećuje nekoj glumi i facijalnim ekspresijama, jeftina gluma, baš djeluje neiskreno. Trump priča gluposti, ali se ne boji biti direktan i konkretan.
Ovi skupovi podrške u Sarajevu i Lukavici su dokaz da ni Clinton ni Trump qrcu ne valjaju.
Ovi skupovi podrške u Sarajevu i Lukavici su dokaz da ni Clinton ni Trump qrcu ne valjaju.
- jeza u ledja
#696 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ja citam ovakve stvari i ne razumijem o cemu se prica, jer ja ocigledno nisam dio toga. Ne vidim ni da je neka vecina u pitanju jer cinjenicno stanje pokazuje drukcije: Hillary pobijedila Sandersa, evo sad pobjedjuje (valjda) Trumpa. Gdje je ta vecina?Korisničkoime wrote:Mislim da je Trump imao malo umjereniji nastup da bi pomeo Clintonku samo tako.
Ne. Ja mislim da je ta ideja u znatnom dijelu vjestacki proizvedena kao dio modernog politickog diskursa. Barem vidim da je tako u Americi. "Mi", "oni". "Elita", "narod". Kako ta "elita" dobija toliko glasova, ako je "vecina" protiv iste? "Mediji" kreiraju pogresnu sliku, npr. Trump voli reci, ali u stari je fakat da su Trumpa stvorili mediji.
Ne slazem se uopste da bi Trump, ili bilo koji republikanski kandidat pomeo Clintonovu na predsjednickim izborima jer za to jednostavno ne postoje pokazatelji. Vecina ljudi ne slusa gluposti i glasa po vlastitom nahodjenju. Zna se sta predstavljaju Republikanci, zna se sta predstavljaju Demokrate, za vecinu Amerikanaca. I shodno tome glasaju. Demokrata je trenutno vise, vrlo jednostavno. Mislim da se 3/4 glasova ne bi promjenilo ko god da je kandidat jedne od dvije stranke. Realno, koliko je gluposti Trump napravio, da je ovo 1980a, Trump bi bio 20% iza Clintonove, a ne 6% ili koliko vec.
Helem, ucmalost, letargija, revolucije, to su zelje i frazeologija samo odredjenog segmenta drustva, popularizovane retorikom uveliko vjestacki proizvedenom. Dodje neko i ubjedjuje te da ti je lose. To je taj problem. To koriste svi politicari u opoziciji, medjutim tako i barabe dolaze na vlast.
Mislim neshvatljivo. Clintonova toliko nepopularna, bla bla, najgori kandidat, omrazena, bla bla. Sanders ne moze da je dobije. KAKO?? I to, pazi, se predstavlja kao izborna kradja u glavama takvih koji kao hoce neke revolucije. Iako je Sanders izgubio po broju glasova, iako je Sanders u stvari vise dobio od sistema koji nije demokratski (u vecini drzava u kojima ne odlucuje prosta vecina, vec unutarstranacki dogovori pobijedio je Sanders, u vecini drzava u kojim pobjednika odredjuje prosta vecina - pobijedila je Clinton).
Isto tako sad, Trump ce se predstaviti kao neka dobra alternativa ciji je kandidat samo uprskao stvar, iako je on tu u stvari dobrim dijelom zbog ljudi koji ga gotive zbog stvari po kojima je u ocima vecine uprskao stvar. Ali ne, stvorice se narativ, ee da smo samo imali ozbiljnijeg kandidata....
Udaranje glavom od zid.
Pravi problemi gradjana su malo drukciji. Na svu srecu, toga je vecina i dalje svjesna.
Na kraju - na isti nacin se tako moze reci - da su samo Demokrate postavile normalnog kandidata, a ne dinastijsku prijestolonasljednicu, odnos tog kandidata i Trumpa bi bio +30%. No nisu. Nije rijec o nekom kabalu politickog establismenta, vec o specificnoj situaciji, specificnom trenutku i specificnom vremenu. Da je tacno to sto ti pricas, Clinton bi uostalom pobijedila nepoznatog Obamu jos 2008-e. Ne bi morala cekati da postane baka da bi postala predsjednica
Malo...mislim, valja sic s oblaka. Razmislit malo o stvarima. Ne hvatat se floskula. Ali jebiga lakse je preuzeti pricu koja je popularna i piciti s njom. "Feel the burn".
- Alfons Kauders
#697 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ne znam zasto trazis logiku kod teoreticara zavjera, i zasto pokusavas bilo sta objasniti? Pobogu pa ti ljudi misle da su mediji upropastili Trumpa, a idiotu su poklonili 2-3 milijarde vrijedan airtime. Da nisu - kurac bi ikad prosao primaries.jeza u ledja wrote:Ja citam ovakve stvari i ne razumijem o cemu se prica, jer ja ocigledno nisam dio toga. Ne vidim ni da je neka vecina u pitanju jer cinjenicno stanje pokazuje drukcije: Hillary pobijedila Sandersa, evo sad pobjedjuje (valjda) Trumpa. Gdje je ta vecina?Korisničkoime wrote:Mislim da je Trump imao malo umjereniji nastup da bi pomeo Clintonku samo tako.
Ne. Ja mislim da je ta ideja u znatnom dijelu vjestacki proizvedena kao dio modernog politickog diskursa. Barem vidim da je tako u Americi. "Mi", "oni". "Elita", "narod". Kako ta "elita" dobija toliko glasova, ako je "vecina" protiv iste? "Mediji" kreiraju pogresnu sliku, npr. Trump voli reci, ali u stari je fakat da su Trumpa stvorili mediji.
Opet, jednostavno gubis vrijeme. Ekonomsku pokazatelji nam daju potpuno drugu sliku - pogledas kamatne stope, rast, Dow, stopu nezaposlenosti itd... I ako neko nakon toga zakljuci da je bilo bolje prije Obame, zamolis ga da navede iste podatke iz 2008 ili 2009. Naravno, ni to ne pije vode jer teoreticari zavjera ce jednostavno reci da nista od navedenog nije istina, jer zive u svom svijetu u kojem nema mjesta za cinjenice.Ne slazem se uopste da bi Trump, ili bilo koji republikanski kandidat pomeo Clintonovu na predsjednickim izborima jer za to jednostavno ne postoje pokazatelji. Vecina ljudi ne slusa gluposti i glasa po vlastitom nahodjenju. Zna se sta predstavljaju Republikanci, zna se sta predstavljaju Demokrate, za vecinu Amerikanaca. I shodno tome glasaju. Demokrata je trenutno vise, vrlo jednostavno. Mislim da se 3/4 glasova ne bi promjenilo ko god da je kandidat jedne od dvije stranke. Realno, koliko je gluposti Trump napravio, da je ovo 1980a, Trump bi bio 20% iza Clintonove, a ne 6% ili koliko vec.
Helem, ucmalost, letargija, revolucije, to su zelje i frazeologija samo odredjenog segmenta drustva, popularizovane retorikom uveliko vjestacki proizvedenom. Dodje neko i ubjedjuje te da ti je lose. To je taj problem. To koriste svi politicari u opoziciji, medjutim tako i barabe dolaze na vlast.
Razlika je sto je establishment bio za Hillary a protiv Sandersa, i za skoro sve republikanske kandidate osim Trumpa. Sanders pao, Trump nije. Zasto?Mislim neshvatljivo. Clintonova toliko nepopularna, bla bla, najgori kandidat, omrazena, bla bla. Sanders ne moze da je dobije. KAKO?? I to, pazi, se predstavlja kao izborna kradja u glavama takvih koji kao hoce neke revolucije. Iako je Sanders izgubio po broju glasova, iako je Sanders u stvari vise dobio od sistema koji nije demokratski (u vecini drzava u kojima ne odlucuje prosta vecina, vec unutarstranacki dogovori pobijedio je Sanders, u vecini drzava u kojim pobjednika odredjuje prosta vecina - pobijedila je Clinton).
Isto tako sad, Trump ce se predstaviti kao neka dobra alternativa ciji je kandidat samo uprskao stvar, iako je on tu u stvari dobrim dijelom zbog ljudi koji ga gotive zbog stvari po kojima je u ocima vecine uprskao stvar. Ali ne, stvorice se narativ, ee da smo samo imali ozbiljnijeg kandidata....
Udaranje glavom od zid.
Pravi problemi gradjana su malo drukciji. Na svu srecu, toga je vecina i dalje svjesna.
Zato jer Trumpa stranka nije htjela dovesti u red, niti eliminisati. Islo im je dobro, republikanske debate dobile jebeno dobru gledanost, i nisu se bunili dok nisu shvatili da bi konj, zahvaljujuci upravo tim mainstream medijima koje idioti vazda pljuju, mogao i osvojiti nominaciju. Tad je vec bilo prekasno - kad su ostali kandidati poceli ispadati iz trke, bilo je jasno da ce Trump dobiti i nominaciju, i pored navodnog protivljenja establishmenta. S druge strane, Demokrate su se potrudile da zajebu Sandersa, sto im je i poslo za rukom (ali jedva, plus je opet dobro naplatio svoj trud, jer su dosta prijedloga morali ubaciti u platformu na konvenciji).
Nevjerovatno je koliko ljudi zaboravlja ovaj detalj. Kao, Hillary je svemocna, nastelila je izbore, kontrolise medije, banke, cijeli svijet... A prije 8 godina momacki zijanila od anonimusa (jer Obama je fakat bio anonimus 2007). A onda je taj isti mladjahni, tamnoputi pravnik iz Chicaga na izborima doslovno satro McCaina i onu njegovu tuku. Cetiri godine kasnije, sahranio je i Romneya, iza kojeg su stali svi bitni faktori GOP-a... Od brace Koch, Murdocha i Ailesa, do Bush dinastije i drugih velikih igraca.Na kraju - na isti nacin se tako moze reci - da su samo Demokrate postavile normalnog kandidata, a ne dinastijsku prijestolonasljednicu, odnos tog kandidata i Trumpa bi bio +30%. No nisu. Nije rijec o nekom kabalu politickog establismenta, vec o specificnoj situaciji, specificnom trenutku i specificnom vremenu. Da je tacno to sto ti pricas, Clinton bi uostalom pobijedila nepoznatog Obamu jos 2008-e. Ne bi morala cekati da postane baka da bi postala predsjednica
Malo...mislim, valja sic s oblaka. Razmislit malo o stvarima. Ne hvatat se floskula. Ali jebiga lakse je preuzeti pricu koja je popularna i piciti s njom. "Feel the burn".Najbolji primjer je ta prica. I onda vidis da 90% tih ljudi tek culo za socijalizam prije godinu dana. To je ta spika.
McCain i Romney su za Trumpa ljudske, moralne, politicke, a u slucaju Romneya, i poslovne gromade. I glat izgubili...
Stvarno treba biti spektakularan komad budale da se povjeruje kako ce katastrofalan kandidat poput Trumpa izgubiti izbore radi nekih zavjera i namjestanja izbora, ili zato jer ide protiv establishmenta, a ne zato jer je karina od kandidata spram koje McCain i Romney izgledaju kao Lincoln i Washington.
- jeza u ledja
#698 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Alfons Kauders wrote:
Stvarno treba biti spektakularan komad budale da se povjeruje kako ce katastrofalan kandidat poput Trumpa izgubiti izbore radi nekih zavjera i namjestanja izbora, ili zato jer ide protiv establishmenta, a ne zato jer je karina od kandidata spram koje McCain i Romney izgledaju kao Lincoln i Washington.
eee. ali zavjera je u tome sto je on postao kandidat.
nastelili si clintonovi.
- Styling
#699 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kroz svu dosadasnju kampanju sam stekla dojam kao da Trump namjerno hoce da i\gubi a njegovi sljedbenici mu ne daju i uporno ga pravdaju za svaku budalastinu koju uradi ili izvali.
Znam da nije istina, ali tako djeluje.
Znam da nije istina, ali tako djeluje.
- Challenger__
#700 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
i treća:Challenger__ wrote:I druga:Challenger__ wrote:Održana je prva debata: