Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
moa

#676 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by moa »

benjen wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Velkoski wrote:Zna se koje je rješenje za RS, samo slabo ko od vas smije da napiše... :mrgreen:
zato sto postujemo Ustav :wink:
Cilj je isti a puteva ima vise.
Ovo za sad izgleda puno gore nego sto jest.
Zanima me sta bi sa vojne imovine jel definitivno prepisana na Drzavu(onaj dio iz manjeg entiteta).
I mene to zanina i to je jako bitno za drzavu. Koliko znam nesto iz rsa su se bunili. Ako se prepise imovina onda nema od cjepanja drzave nista a onda poraditi na drugim stvarima. Ujediniti policiju, zeljeznice, da polako postanemo funkcionalna drzava. Opet kazem distrikt brcko uzeti kao primjer.
dezurni_ucenik

#677 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dezurni_ucenik »

LSD wrote:
dezurni_ucenik wrote:Poslije Dodika - Dodik. Nema tu neke posebne alternative. Mislio sam da je Cavic normala sve do onih protesta kad je doveo sina od Mladica. Jedina razlika imedju Dodika i Ivanica je ta da je Ivanic kulturniji. Jedino da malo zapad upregne, cisto onako zbog ulaska u NATO, da malo zaprijeti dobijanjem po prsticima.
Čavić i Ivanić su veci srpski nacionalisti od Dodika.
Čavić je bio oficir VRS, dabome.
Bosić je takođe ultrasrpski nacionalist, kao uostalom i ostala klika iz SDS- a.
Ognjen Tadić je bivši šešeljev radikal, koji se konvertovao u SDS-ovca.

Prema tome, nakon Dodika može doci još samo veci nacionalista na celo RSa.

tets vot ajm tolkin abaut :-)

Cavic i Ivanic su mnogo prefrganiji likovi od DOdika. A Micun je pravi siledzija i ulicar
Budjav_lebac

#678 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Budjav_lebac »

Da ne bi odgovarao svima dodat cu samo jos da su do sada politicari u BiH vodili borbe unutar svojih torova, jedni drugima se nisu mijesali u posao. Bake je prvi koji se poceo mijesati u Covicem i Dodikov tor tako da njegove poteze mozemo smatrati jednim vidom prevazilazenja zamisljenih medjuetnickih granica. Pocinjemo liciti na gradjansku drzavu.

:mrgreen:
Last edited by Budjav_lebac on 28/09/2016 16:53, edited 1 time in total.
artime

#679 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by artime »

Neko spomenu srbovanje. Kada je odvajanje Kosova bilo aktuelno, par HILJADA srba se okupilo u BECU da traze pravdu. Ja kad sam to vidjela nista me sto se nas tice ne moze iznenaditi. Raja prptestovala ispred njihove vlade. Lol na kvadrat.
seln

#680 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by seln »

ze kalanga wrote:
Danguba wrote:@ze kalange, ovo je tvoja teritorija.

Image

Karakaj
Apsolutni sam protivnik skrnavljenja vjerskih objekata i njihove imovine. Valjda će istražni organi istražiti i pronaći krivca, pomalo čudno da se to desilo u Đilama i još čudnije tu i nema Srba...
Je li ti cudna crkva u tudjoj avliji, jebo te Karadjordje.... ili ona na par koraka od memorijalnog centra u Srebrenici?
dezurni_ucenik

#681 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dezurni_ucenik »

artime wrote:Neko spomenu srbovanje. Kada je odvajanje Kosova bilo aktuelno, par HILJADA srba se okupilo u BECU da traze pravdu. Ja kad sam to vidjela nista me sto se nas tice ne moze iznenaditi. Raja prptestovala ispred njihove vlade. Lol na kvadrat.

Mah, ko kad su Mijatovic i Djordjevic u vrijeme NATO napada '99. godine protestovali. Satro nece momcine da igraju zbog bombardovanja, dok im nije dosao tadasnji predsjednik Reala Lorenzo Sanz da im "odrzi predavanje". :lol: . Malo zaprijetis i sVbovanje nestane.
LSD

#682 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by LSD »

U danima koji su iza nas, četnici su polomili zube na Bihaću i u Sarajevu.
Armija BiH je oslobodila Ripač i destine kvadratnih kilometara bihaćkog okupiranog teritorija. Na pitanje jednog prijatelja šta će sada Srbi za osvetu zbog pada zapadne Slavonije uraditi u Hrvatskoj, odgovorio sam: "Žestoko će granatirati Sarajevo i druge zaštićene zone u BiH." "Ozbiljno te pitam", ustrajavao je prijatelj. Uzvratio sam da najozbiljnije odgovaram i ispričao mu slučaj, kada se rahmetli Skender Kulenović svojevremeno našao u društvu sa Ćosićem, Isakovićem, Ćopićem, Desankom Maksimović i drugim srpskim piscima u Kragujevcu, oni su ga pitali: "Šta misliš, Skendere, koliko Srbi, zbog počinjenih zločina, mrze Nijemce". Smireni beg, veliki pjesnik i aristokrat duha, odgovorio je: "Srbi uopće ne mrze Nijemce, već Turke".
To smo pričali navečer, a u ranu zoru probudile su nas snažne detonacije granata po cijelom Sarajevu. Važno je da nisu padale po Zagrebu, jer je to "civilizacijski nedopustivo", kako primjećuje tamošnji američki ambasador Peter Galbraith.

Mustafa Spahić, 1995
Ne zna se da li bi se čovjek smijao ili plakao nad ovim istinama.
Eto to je taj nebeski narod, sa kojim imamo posla u istoj državi.
statixx

#683 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by statixx »

Nek smo se pomjerili s mrtve tacke, nesto ce se vec izroditi. Ne valja partokratija, nema pravne drzave, ne valja Dejton, a u isto vrijeme ocekujemo da ga neko zastiti. Najgore je sto smo saucesnici u svemu jer 20 godina glasamo za iste. Dejton je pobjeda velikosrpske politike, ponosni su na njega sto se i ovdje moze procitati. Mnoge nadleznosti su RS-u vremenom oduzete, uglavnom pod pritiskom MZ i visokih predstavnika. Sustinski mijenjati se ne moze bez znacajnih poremecaja i turbulencija. Prije par mjeseci se cak i najavljivao DMS 2. Velikosrbi znaju da ne mogu dobiti vise, vec samo gubiti i davati. Zbog toga uvijek vode agresivnu politiku po receptu napad je najbolja odbrana. Tesko ce to sve ici, ali vrijeme radi u korist BiH. Sto bi reko Puhalo "Otidjite do Kalinovika da vidite kako priroda, smrt i migracije unistavaju velikosrpsku politiku i ciljeve. Dok smo cistili srpsku, odlazili su i Srbi.

Bojim se samo da su " nasi" previse zauzeti etnopolitikom, pljackom drzavnih resursa i svojim torom zbog cega propustaju prilike da izvuku maksimalnu korist.
dezurni_ucenik

#684 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dezurni_ucenik »

LSD wrote:
U danima koji su iza nas, četnici su polomili zube na Bihaću i u Sarajevu.
Armija BiH je oslobodila Ripač i destine kvadratnih kilometara bihaćkog okupiranog teritorija. Na pitanje jednog prijatelja šta će sada Srbi za osvetu zbog pada zapadne Slavonije uraditi u Hrvatskoj, odgovorio sam: "Žestoko će granatirati Sarajevo i druge zaštićene zone u BiH." "Ozbiljno te pitam", ustrajavao je prijatelj. Uzvratio sam da najozbiljnije odgovaram i ispričao mu slučaj, kada se rahmetli Skender Kulenović svojevremeno našao u društvu sa Ćosićem, Isakovićem, Ćopićem, Desankom Maksimović i drugim srpskim piscima u Kragujevcu, oni su ga pitali: "Šta misliš, Skendere, koliko Srbi, zbog počinjenih zločina, mrze Nijemce". Smireni beg, veliki pjesnik i aristokrat duha, odgovorio je: "Srbi uopće ne mrze Nijemce, već Turke".
To smo pričali navečer, a u ranu zoru probudile su nas snažne detonacije granata po cijelom Sarajevu. Važno je da nisu padale po Zagrebu, jer je to "civilizacijski nedopustivo", kako primjećuje tamošnji američki ambasador Peter Galbraith.

Mustafa Spahić, 1995
Ne zna se da li bi se čovjek smijao ili plakao nad ovim istinama.
Eto to je taj nebeski narod, sa kojim imamo posla u istoj državi.

http://www.novihorizonti.ba/stari-tekst ... focu-1957/

- Tu na mostu je izvršeno klanje muškaraca – objašnjava nam Božovic – kapetan Sergije Mihajlovic i komandant mjesta prota Vasilije Jovicic naredili su, da se svi muškarci muslimani pohapse. Poslije su svi oni koji su bili veci od konjickog karabina poklani. Ali ljudi su ubijani svuda: i po kucama, dvorištu, ulicama. Kasnije je red došao na žene i na djecu. Drina je izbacivala leševe. Da se to sprijeci, razrezivali bi im trbuhe, onda bi tjelesa potonula.

- Pa ko je to ucinio? – pitao sam. – Vecinom mještani i srbijanski cetnici, ali ovih zadnjih je bilo vrlo malo. Cetnici su unišli bez borbe i otpora u Focu i napustili je bez borbe i otpora. Kad je došla naša brigada i kalinovicki odred, srbijanski cetnici i desetak mještana su pobjegli, ostali su ostali i nista im se nije dogodilo
U Foci nije bilo posebnih kafana i gostionica, svugdje smo bili izmješani kao prijatelji. Postojala su doduše muslimanska i srpska kulturna društva, ali na njihove priredbe mi smo išli i oni su dolazili na naše. Škole su bile zajednicke, igrališta su bila zajednicka. Nekoliko godina pred Drugi svjetski rat osnovano je cetnicko udruženje. Clanovi su dobili puške, ponekad paradirali u srbijanskim uniformama, a ponekad i prijetili
Pošto sam imao jugoslavensku oficirsku uniformu, kožni kaput, pištolj, MP, jašio konja, to su prema meni Srbi seljaci bili povjerljivi u uvjerenju, da sam Srbin.

- Kakovi ste, brate, vi Srbi, – pitali su me Srbi seljaci, kad ne DATE da istrijebimo Turke?

- Nije srpstvo valjda u strijeljanju muslimana. – Pokušao sam da im objasnim, kako žive drugi narodi i da je sramota što se kod nas radi. – Samo da vi odete. Dacemo mi njima, – kazala mi je jedna žena.
- Mi ne možemo voditi protusrpsku politiku, u našoj vojsci nalazi se preko 95% Srba, rekao mi je Tito kad sam tražio njegovu intervenciju za ovaj slucaj.

- Ali to nije protusrpska politika. To je protukoljacka politika i ja sam uvjeren, da to nije na svim mjestima tako. – Ti izgledas slabo, ti treba da se ispavaš i odmoriš, rekao mi je Tito opraštajuci se.
I to je taj Tito i njegova politika zahvaljujuci kojoj smo docekali 92.godinu.
Budjav_lebac

#685 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Budjav_lebac »

Nije to ni bitno, bitno je da se u Titovom vaktu imalo posla i da se moglo na klupi spavati, a sto si da bi dobio posao morao preci preko mrtovg i zaklanog oca, brata, sestre i zaboraviti da su ikad zivjeli. O sahranjivanju da i ne pricamo kad lesevi nikad nisu pronadjeni niti se tragalo za njima. Mozete pricati sta hocete, ali nam je Milosevica, Mladica, Karadzica i slicne u amanet ostavila Titova politika. Svi su oni djeca bivsih pripadnika cetnickog pokreta amnestiranih nakon 2. svjetskog rata. Mozes im kontrolisati ispoljavanje cetnistva, ali im ga ne mozes ubiti. Izaci ce na vidjelo kad-tad.
palermo

#686 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by palermo »

Šta je sad ovo.......dobro je i progresivno biti bošnjački iliti muslimanski šovinista :shock:

ohanite sa tim izljevima šovinizma (namjerno ne kažem nacionalizma, jer par ovih zadnjih postova je prešlo tu granicu)
bh.tornjak

#687 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bh.tornjak »

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je danas građane RS-a da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH.

"Danas mi se obratio jedan broj građana da me informiše da već rezervišu autobuse i hoće organizovano da krenu u Sarajevu zbog poziva za saslušanje koji mi je upućen iz Tužilaštva BiH zbog održavanja refrenduma o Danu Republike. Molim sve ljude koji to organizuju da odustanu, jer je krajnje rizično u pgledu njihove bezbjednosti", istakao je Dodik danas prilikom posjete opštini Istočni Stari Grad.

nemerem bilivit....

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
L u c i f e r

#688 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by L u c i f e r »

benjen wrote:A yebo ga ti ima onaj prelazni period tzv. vrijeme za akciju.
To nam je dalo zajednicku vojsku,paru,pdv,pasos i tako to.
Poistiha samo :mrgreen: .
Nek zakoracimo u NATO a onda nek srbuje do kraja svijeta koji god bio..
:thumbup: :bih:
Budjav_lebac

#689 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Budjav_lebac »

bh.tornjak wrote:Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je danas građane RS-a da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH.

"Danas mi se obratio jedan broj građana da me informiše da već rezervišu autobuse i hoće organizovano da krenu u Sarajevu zbog poziva za saslušanje koji mi je upućen iz Tužilaštva BiH zbog održavanja refrenduma o Danu Republike. Molim sve ljude koji to organizuju da odustanu, jer je krajnje rizično u pgledu njihove bezbjednosti", istakao je Dodik danas prilikom posjete opštini Istočni Stari Grad.

nemerem bilivit....

Oni da dodju u Sarajevo da protestuju :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#690 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

benjen wrote:A yebo ga ti ima onaj prelazni period tzv. vrijeme za akciju.
To nam je dalo zajednicku vojsku,paru,pdv,pasos i tako to.
Poistiha samo :mrgreen: .
Nek zakoracimo u NATO a onda nek srbuje do kraja svijeta koji god bio..
Upravo
KatarinaKosaca

#691 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

bh.tornjak wrote:Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je danas građane RS-a da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH.

nemerem bilivit....

Piolina je gladna
KatarinaKosaca

#692 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

dezurni_ucenik wrote:
artime wrote:Neko spomenu srbovanje. Kada je odvajanje Kosova bilo aktuelno, par HILJADA srba se okupilo u BECU da traze pravdu. Ja kad sam to vidjela nista me sto se nas tice ne moze iznenaditi. Raja prptestovala ispred njihove vlade. Lol na kvadrat.

Mah, ko kad su Mijatovic i Djordjevic u vrijeme NATO napada '99. godine protestovali. Satro nece momcine da igraju zbog bombardovanja, dok im nije dosao tadasnji predsjednik Reala Lorenzo Sanz da im "odrzi predavanje". :lol: . Malo zaprijetis i sVbovanje nestane.
nije ih Sanz natjerao da igraju. Tad ni Antic nije trenirao, Djordjevic je dao izjavu da ga ne zanima Milosevic ali.kao bombardiraju mu zemlju, Mijatovic je doveo zenu i drugog sina pa je to bila vijest, ali nisu zaigrali. Svi nosili crni flor na reveru. Treba i od komsija nesto naucit. Nasi bi Gandijevci rekli «jebo Bosnu nije vrijedna»
BHCluster

#693 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by BHCluster »

nemerem bilivit....

Pa nije Dodik Fikret pa da mu se ide autobusima...
:lol:
Gojeni H

#694 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Gojeni H »

Kikibombona wrote:
Nikad gore vrijeme za eskalaciju.

Imas demotivisan narod, koji PREZIRE vlast i mlade koji u procentu 80-90% zele napustiti drzavu. Devedesetih nije bilo tako. To je bilo vrijeme nacionalnog budjenja i zanosa, vrijeme velikih ocekivanja. Sada imas slomljen narod. Svi ljudi koje poznajem strijepe od bilo kakve eskalacije i nadaju se smirivanju tenzija.

Tebi mozda odgovara eskalacija. Zivis u Abu Dabiju i imas pare. Pare te hrane, pa gi treba malo i dusevne hrane, otvorenog politickog rata u BiH, da gledas svoje kako pobjedjuju. To bi bio pravi afrodizijak.

Sirotinji koja zivi ovdje to nikako ne odgovara. Ljudi kontaju kako prezivjeti, srce im se raspada jer djeci ne mogu ispuniti skromne prohtjeve i zelje... Narod je ogorcen, demotivisan, apatican, na vlast negativno naelektrisan. Apsolutno ne postoji entuzijazam za eskalaciju. Onaj koji bi bio odgovoran za eskalaciju, veoma brzo bi osjetio prezir i gnjev sirotinjskog i napacenog naroda.

A gdje je tek MZ i njihovi stavovi? Bosanska seljacina, bahati dziber, on kao moze odvesti zemlju u eskalaciju nasuprot misljenju zapada!? Moze al' u kurcu. Zapad nas ekonomski drzi u saci. Obicni smo kurtoni, galamdzije. Samo znamo pametovati. Nikakve aktivnosti, politicke mudrosti, sposobnosti. Vidjeli smo sta Sarajevo i drugi gradovi misle o referendumu. Niko na proteste nije izasao. Boli ljude kurac, dosta im svega.

Nego, eno ti tema o dijaspori... Eto vas ovdje, na celu sa tobom, organizujte se, pokrenite nesto kada volite domovinu i bosanski/bosnjacki narod. Vratite se i ojacajte ekonomsku moc Bosnjaka. Kurcina!! Najlakse je palamuditi sa distance, nekom bosanskom jadniku...
Vidi te, Kasandro, k'o vidovita Dzemila, sad znas i gdje zivim. :D Na stranu sto znas i sta mi je afrodizijak.

Ja sam ti objasnio na koji nacin mozes zbrisati za Chemeriku. Kasnije nema kajanja.

Nego, imas li kakav prijedlog kako rijesiti nastalu situaciju? Neku analizu, bilo sta, osim papanskih pokusaja diskvalifikacije forumasa cija ti spika ne odgovara.

Hajd' sad, pusti ozbiljne ljude da pricaju ... eno prica se o Kurdima na temi o Siriji.
BHCluster

#695 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by BHCluster »

palermo wrote:Šta je sad ovo.......dobro je i progresivno biti bošnjački iliti muslimanski šovinista :shock:

ohanite sa tim izljevima šovinizma (namjerno ne kažem nacionalizma, jer par ovih zadnjih postova je prešlo tu granicu)
šovinizam prema velikosrpstvi i cetnistvu? :run:
pustopoljina

#696 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by pustopoljina »

nemerem bilivit....

znaci, narod iz rs bi dosao u sarajevo na proteste, a predsjednik rs ne bi dosao u sarajevo na saslusanje?
1. narod rs zna gdje je glavni grad
2. narod rs ima vecu petlju od svog predsjednika
bh.tornjak

#697 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bh.tornjak »

BHCluster wrote:

nemerem bilivit....

Pa nije Dodik Fikret pa da mu se ide autobusima...
:lol:

u prevodu.....daje ba ljudi.....spasavate me...zavrsit cu s lopatom u anusu...
a ne zna da mu ta lopata prijeti upravo od te masa ne od Saraj´va.... :izet:
statixx

#698 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by statixx »

Nece da dodje u glavni grad srpske. :pisnuo:
palermo

#699 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by palermo »

BHCluster wrote:
palermo wrote:Šta je sad ovo.......dobro je i progresivno biti bošnjački iliti muslimanski šovinista :shock:

šovinizam prema velikosrpstvi i cetnistvu? :run:
Ne, nego prema Srbima kao narodu.
animus

#700 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by animus »

Svi veliki ljubavnici znaju da je lagani sex najbolji sex a Bake je u ovoj drzavi glavni Kazanova. I ovi iz Zenice nek se strpe malo. Dok ga Bake pripremi onda oni mogu nastaviti.
Post Reply